Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [OPTF: Sororum] Dyplomacja  (Przeczytany 1396 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Dyplomacja
    « Odpowiedź #120 dnia: Kwietnia 27, 2017, 17:53:37 »
    - Mam taką nadzieję, że nie - odpowiada Arcymistrzyni - Czy wie Primes, w którą stronę ruszyła ta zbuntowana jednostka? Chciałabym pomóc w łowach nie tylko na tę jednostkę, ale nie mam pomysłu jak biorąc pod uwagę to, że cała flota... cóż, nie istnieje, powiedzmy sobie szczerze. Jak pomóc Primesie?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #121 dnia: Kwietnia 27, 2017, 18:00:46 »
    - Myślę, że nie jest w stanie nam Pani pomóc. Przymierze musi rozprawić się własnoręcznie z buntownikami. Jeżeli jednak chce Pani nas wspomóc - prosimy uważnie słuchać stacji radiologicznych i w razie niespodziewanych, niezarejestrowanych lotów w Pani przestrzeni, prosimy o raporty, gdyż mogą to być renegaci.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Kwietnia 27, 2017, 18:08:04 »
    - W razie czego od razu zostaną wysłane stosowne informacje Primesie - odpowiada Arcymistrzyni - Proszę tylko przesłać do mnie zakres fal i być może komunikatów jakich możemy się spodziewać. Również chciałam się zapytać, czy Primes wystawi kandydata na nowego przewodniczącego Rady?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Kwietnia 27, 2017, 18:10:27 »
    - Wyślemy wszelkie informacje dotyczące potencjalnego celu. Co do Przewodniczącego - nie uważamy, że jesteśmy predestynowani do gaszenia konfliktów między tak bardzo sporogennymi nacjami organicznymi. A Pani zamierza wystawić kandydata?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Kwietnia 27, 2017, 18:20:59 »
    - Proponuję wystawić kogoś z Rosidian - odpowiedziała Arcymistrzyni - Są nowi, niech się sprawdzą. Do tej pory Przewodniczący był raczej... wycofany jeżeli chodzi o działanie. Może Radzie właśnie brakowało świeżej krwi, bądź tego czegoś co płynie w ich układzie nadrzędnym.. nieważne. Ważne jest to, że niech wie, że będąc w Radzie nie zbiera się tylko profitów, ale są również obowiązki. Co Primes sądzi o tym?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Kwietnia 27, 2017, 18:24:29 »
    - Słuszna retoryka. I wydaje się być poprawna, a na pewno logiczna. Jeżeli Rosidianie wystawią swojego przedstawiciela, zważywszy na Pani poparcie dlań, również je wyrazimy.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Kwietnia 27, 2017, 18:28:59 »
    - Dziękuję Primesie. A czy damy radę zdobyć większość w głosowaniu? - pyta Arcymistrzyni - na tę chwilę mamy na pewno dwa głosy, jeżeli Rosidianie się zgodzą to trzy. Brakuje nam jednego, by przeforsować nasz układ... może uda się namówić Wysokiego Dyrektora do naszego pomysłu, co Primes na to? Na koniec mam jeszcze jedną prośbę, ale to bardziej prywatna sprawa.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Kwietnia 27, 2017, 18:32:09 »
    - Wysoki Dyrektor może się zgodzić, to fakt. Jestem jednak pewien, że będzie potrzebował ekonomicznej zachęty, jako operatyw głosowania. Jeżeli uda się Pani zdobyć jego głos, Rosidianie zasiądą w prezydium. O jakiej prywatnej sprawie chce Pani z nami porozmawiać?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Kwietnia 27, 2017, 18:36:26 »
    - O sprzedaży kilku jednostek pokroju krążowników Primesie - odpowiada Arcymistrzyni - Czy macie na stanie jakieś jednostki, które powiedzmy odstają od standardów Mirialańskiej floty a można w nich dokonać modernizacji? Zakon cierpi na brak okrętów do obrony chociażby własnego układu, a w dobie tej zbuntowanej maszyny... Sam Primes wie. Nie chcę być czarnej myśli, ale drugiej katastrofy Ophelia nie przetrwa.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Kwietnia 27, 2017, 18:52:46 »
    - Cóż. Rozumiemy Pani obawy w pełni. Zakon służyć ma jako sprawcze ramię Rady, jednak nikt nie przewidział barier ekonomicznych i problemów. Zważając na,
     jak na razie, dobrze układające się relacje Przymierza i Zakonu, a także naszą wiarę w Panią i Zakon, przy jednoczesnej trosce o bezpieczeństwo wspólne, jesteśmy w stanie odstąpić Pani kilka naszych jednostek zdemobilizowanych. Jedna fregata klasy Unity i jeden lekki krążownik klasy Malachor. W ramach współpracy.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Kwietnia 27, 2017, 19:13:25 »
    - Dziękuję Primesie, przyjacielu - odpowiada Arcymistrzyni - Ta pomoc nie zostanie zapomniana. A Zakon na pewno wykorzysta te dwie jednostki w słusznym celu.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Kwietnia 28, 2017, 18:10:14 »
    - Taką mam nadzieję. I życzę Pani powodzenia. Coś jeszcze?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Kwietnia 28, 2017, 18:12:36 »
    - Dziękuję Primesie, to wszystko. Życzę udanych łowów - po czym Arcymistrzyni się uśmiecha i przerywa połączenie. Ciężko wzdycha i prosi o rozmowę z Dominusem Xzzuur'em II

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Kwietnia 28, 2017, 18:22:13 »
    Primes kłania się i znika, a po chwili ukazuje się hologram z siedzącym na potężnym tronie Dominusem.
    - Proszę proszę. Pani Arcymistrzyni, pozdrawiam. Czymże zasłużyłem sobie na ten splendor?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Kwietnia 28, 2017, 18:23:51 »
    - Witam Dominusie - odpowiada Arcymistrzyni - Jak Dominus widzi ostatni incydent w społeczności Mirialan?