Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [OPTF: Sororum] Dyplomacja  (Przeczytany 1318 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Dyplomacja
    « Odpowiedź #30 dnia: Marca 25, 2017, 14:56:17 »
    - Dziękuję za zaufanie Primesie - odpowiedziała - Mam nadzieję, że nie zawiodę go.  Życzę miłego dnia - po czym żegna się i rozłącza. Przeciąga się mocno, rozciąga ramiona, po czym po chwili znowu ustawia się w swojej pozie i nakazuje nawiązanie połączenia z Dominusem Deceptionów.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 25, 2017, 15:03:00 »
    Primes ukłonił się i połączenie zostało zerwane. Radne następnie wydały komunikat do Deceptionów i po dłuższej chwili pojawił się hologram Dominusa Deceptionów. Istota ukłoniła się nieznacznie.
    - Arcymistrzyni Zakonu, jestem zaszczycony.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 25, 2017, 15:05:49 »
    - To ja jestem zaszczycona, że Dominus postanowił poświęcić chwilę czasu Zakonowi - odpowiedziała kłaniając się lekko - Jak mniemam, do Dominusa już dotarły ustalenia... a raczej ich brak w posiedzeniu Rady. Co Dominus o tym myśli?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 25, 2017, 15:09:29 »
    - Cóż. Mój przedstawiciel jasno wyraził moją wolę. Dla mnie cała ta awantura jest niepotrzebna. Jeżeli Kree'waki faktycznie dopuściły się tego ataku, to musimy jak najszybciej wysłać stosowne organy do nich i to sprawdzić. Bo... wszyscy wiemy czym są Kree'waki. I jeżeli faktycznie mają jakieś siły, trzeba jak najszybciej je rozebrać. Rady nie stać na wojnę z nimi.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 25, 2017, 15:16:48 »
    - Jakie organy ma Dominus na myśli? - spytała i kontynuowała - Rój nie zgodzi się na jakąkolwiek kontrolę. Uważają nas wszystkich za podrasę, którą trzeba wytępić... Ale to Dominat rządzi w Radzie i ma decydujący głos.... Lecz czy jeżeli wszystko pójdzie w kierunku, w którym nie chcemy... Czy Dominat jest w stanie wyegzekwować postanowienie Rady?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 25, 2017, 15:23:52 »
    - Brak takich organów to jest problem. To jest inwektywa wobec Rady i wszelkich cywilizacji weń. Postaramy się takowe wypracować. Jeżeli ma Pani na myśli zbrojną egzekucję - nie. Jaśnie oświecone gatunki Rady skutecznie spustoszyły naszą planetę, wciąż musimy pracować, aby nasz gatunek nie wyginą. Ba. Aby wszystkie gatunki naszej planety nie wyginęły. Ekosystem jest tak delikatny, że śmierć chociażby o jednego osobnika za dużo byłoby katastrofą. Z resztą, to moje problemy.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 25, 2017, 15:40:26 »
    - Nie tylko pańskie, Dominusie - odpowiedziała Arcymistrzyni - To są też problemy Rady. Ale nic, mam nadzieję że odpowiednie organy zostaną wypracowane. Tymczasem życzę panu Dominusie miłego dnia... i do usłyszenia - po czym żegna się z nim ukłonem, po czym kończy połączenie.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 25, 2017, 21:43:44 »
    Arcymistrzyni postanawia jeszcze raz nawiązać połączenie z Matką Roju. Gdy zostanie nawiązane, tuż przed ukazaniem hologramu klęknie na jedno kolano.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 25, 2017, 21:47:04 »
    Osoby odpowiedzialne za komunikację miały pewne problemy - pośrednicząca stacja Roju nie godziła się na nawiązanie kontaktu, jednak po kilku próbach w końcu wydano autoryzację. Matka Roju ukazała się na hologramie, a gdy ujrzała Arcymistrzynię na klęczkach, uśmiechnęła się nieznacznie.
    - Widzę, że poszłaś po rozum do głowy, istoto. I klęczysz przed tymi, którym szacunek się należy. Czego ode mnie znowu chcesz?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 25, 2017, 21:54:35 »
    - Proszę o wybaczenie za moje... ostatnie zachowanie Matko Kree'waki - odpowiedziała Arcymistrzyni, ciągle będąc na kolanie - Nie tak miała wyglądać rozmowa... Zapomniałam się, że to ja jestem najsłabszym ogniwem, nie tym największym. Proszę Matkę o to, by wysłuchała mnie, co mam do zaoferowania.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 25, 2017, 21:58:08 »
    - Słusznie. Bardzo słusznie. Powinnaś być świadoma swojej słabości. Mów. Mów póki mam dobrą wolę.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 25, 2017, 22:08:47 »
    - Proszę Cię o to, byś zgodziła się na grupę niezależnych obserwatorów, którzy zbadają tę całą sprawę - odpowiada Arcymistrzyni - Rada jest skłócona, nikt nie panuje nad obradami, a każda rasa patrzy na swój interes. My... Ja, ja jestem najsłabsza, dziwię się, że nikt jeszcze nie postanowił zniewolić nas, bo i tak nie mamy jak się obronić. Ale wierzę, że to nieporozumienie da się wyjaśnić bez przelewu krwi, bez śmierci dzieci. Matko, pomyśl proszę, komu może najbardziej zależeć na tym, by osłabić Skree? Nie czasem Ci, którzy oberwali dużo mocniej niż Rój Kree'waki? Dobrze wiesz Matko, kogo mam na myśli...

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 25, 2017, 22:28:28 »
    - Ciekawe. Kogo oskarżasz? I kontrole? To żałosne. Rada udaje naszych przyjaciół i stronników. Nie będę sięgodzić na to. Nie jesteśmy traktowani na równi. Narzuciliście nam jakieś parytety, limity. A genofagium... To jwst jawna zbrodnia. Zbrodnia przeciw ludzkości, za ltóre paradoksalnie nas karaliście.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 25, 2017, 22:32:53 »
    - Matko, ja wtedy nie brałam udziału w... w tym ludobójstwie - odpowiedziała - Jesteśmy w Radzie od niedawna, aż dziwne że nas wszyscy tolerujecie. Myślisz Matko, że Ophelia jest traktowana też równo? Gdyby tak było, to byśmy również dostawali pomoc od innych ras, a jesteśmy rzuceni na pastwę losu. Jedna planeta, nie znacząca ilość Ophelian, siły zbrojne niepotrafiące nawet zapanować nad własną planetą. Jaka będzie reakcja? Odsuną nas od Rady i zamienią w niewolników. Zakują w kajdany i tyle z tego będzie. Ophelia upadnie. A razem z nią upadnie jedyna sojuszniczka, którą mogłaś mieć Matko.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 25, 2017, 22:38:06 »
    Matka zmarszczyła brew i zastanowiła się przez chwilę. Jej macki uspokoiły się i swobodnie falowały wokół.
    - Tak... Ophelia upadnie. Rada to nie jest organ zgody. Rada to pole wyzysku słabszych. Ja nie będę się godzić na wyzysk. Jestem, jesteśmy zbyt potężni na to. Wiem, że te kundle się mnie boją. I słusznie. Ale dlaczego miałabym wpuszczać kontrole obcych mocarstw, jak jakiś wasal?