Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [OPTF: Sororum] Dyplomacja  (Przeczytany 1343 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    Odp: Dyplomacja
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 23, 2017, 22:24:23 »
    - Szanowna Pani Arcymistrzyni. Te dwa frachtowce transportowały strategiczny ładunek, którego dane są jednak ściśle tajne. I widzi Pani - zostały one zaatakowane i przejęte, włącznie z naszym strategicznie, niewyobrażalnie ważnym ładunkiem. Całe szczęście, Kree'waki mogą sobie nie zdawać sprawy z tego, że to co znajduje się w kontrabandzie posiada taki stopień ważności. Dlatego też chciałem jak najszybciej odzyskać tenże ładunek. A... cóż. istoty te mają bardzo sprawny kontrwywiad.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 24, 2017, 16:29:10 »
    - Czy Dyrektor dopuszczał opcje wyrwania zbrojnie tego ładunku? - spytała Arcymistrzyni - i dlaczego jest on tak ważny, że nie mogło być wysłanych kilkanaście innych konwojów by zmylić agresora.. albo puścić go z silną ochroną? I skąd Dyrektor wie, że ten ładunek jest jeszcze w posiadaniu Roju?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 25, 2017, 12:40:31 »
    - Zbrojnego? A skądże! Gdybyśmy wysłali go w jakiś specjalny sposób, na pewno zostałby zaatakowany przez tych barbarzyńców. Sądziłem, że zwykły handlowy ładunek nie wzbudzi podejrzeń. A jego obecne położenie... cóż, miał zamontowane detektory i zostały zdemontowane dopiero w przestrzeni Hegemonii. To chyba jednoznaczne.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 25, 2017, 12:43:42 »
    - Na pewno by został? - pyta Arcymistrzyni - Może i tak, tego się teraz nie dowiedziemy. Czy Dyrektor ma jeszcze jakiś pomysł, by spróbować rozwiązać ten spór dyplomatycznie?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 25, 2017, 13:46:13 »
    - Na pewno. To są barbarzyńcy. Niegodni. A co do rozwiązań... Pani Arcymistrzyni, to nie sfera moich kompetencji. Ja robię handel i biznes. Nie mam pojęcia... Mirialanie być może będą mieć jakiś pomysł na to. A ja, jeśli Pani wybaczy, muszę udać się do spraw pilnych.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 25, 2017, 13:49:24 »
    - Dziękuję za poświęcony czas Dyrektorze, życzę udanego dnia - odpowiedziała Arcymistrzyni i rozłączyła się. Ciężko wzdychnęła i postanawia nawiązać połączenie z Primes Velt Kenenem.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 25, 2017, 13:58:41 »
    (click to show/hide)

Android pojawił się po chwili na hologramie, ukłonił nieznacznie.
    - Pani Arcymistrzyni.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 25, 2017, 14:11:11 »
    - Primesie - odpowiedziała Arcymistrzyni lekkim ukłonem i kontynuowała - Co Primes sądzi o tym całym zajściu?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 25, 2017, 14:13:58 »
    - Wysoce niefortunny zbieg zdarzeń. - rzekł, układając dłonie w trójkąt. - Rozumiem, że przybywa Pani z pewnymi konkretami? Czy nasze obliczenia nas mylą? Przymierze jest wysoce zaniepokojone agresją Kree'waki.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Marca 25, 2017, 14:19:04 »
    - Nie jestem pewna czy Kree'wacy nie są czasem wrabiani - odpowiedziała - Owszem, Kree'waki coś chcą ukryć, i to bardzo. Dlatego są przeciwni obserwatorom. Obawiam się, że konflikt wybuchnie, ponieważ jedna i druga strona nie chce odpuścić, a reszta cóż... możemy tylko założyć ręce i zobaczyć jak to się potoczy. Może Primes ma jakiś pomysł?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Marca 25, 2017, 14:24:02 »
    - Wrabiani? Co ma Pani dokładniej na myśli? A konflikt... nie może wybuchnąć. Nie teraz. Kalkulacje nam nie sprzyjają, Pani Arcymistrzyni.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 25, 2017, 14:28:35 »
    - Proszę pomyśleć, komu mogłoby zależeć najbardziej na osłabieniu Skrii? - spytała - Jakie kalkulacje nam nie sprzyjają? Kree'waki zawsze dążyli do wojny, czyż nie tak? Podejrzewam, że teraz również zbroją się oficjalnie i nieoficjalnie i tylko czekają na rozkaz. Ale fakt, mogą być ciągle wrabiani.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Marca 25, 2017, 14:36:31 »
    - Kieruje Pani podejrzenia na Deceptionów? To ma całkiem wysokie prawdopodobieństwo powodzenia. Jednak nie mamy ani dowodów, ani chociażby poszlak, aby wysnuć jakiekolwiek wnioski. Zdaje sobie Pani z tego sprawę? A kalkulacje... jeżeli zmierzylibyśmy stosunek siły Kree'waków do Rady w ostatnim konflikcie, kiedy ich technologia była dość prymitywna, współczynnik oscyluje w granicach 0,68523941. Gdyby zrobić to teraz na podstawie przypuszczeń, stosunku rozwojowego i technologicznego, stosunek ten bliski jest 1,000023412. I jest to niepokojące.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Marca 25, 2017, 14:44:27 »
    - Nie mamy, dlatego to są tylko moje podejrzenia - odpowiedziała - Czy w razie... jeżeli wszystko potoczy się nie tak jak chcemy, czy Przymierze jest na tyle silne, by... by przyjąć uderzenie Roju? Czy po prostu stajemy z boku i obserwujemy, jak wszystko się zaognia?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Marca 25, 2017, 14:50:01 »
    - To ciężkie pytanie. Nasza siła militarna niewątpliwie przerasta Skrii i Deceptionów. Jednak nie posiadamy danych o Hegemonii. Tym niemniej, stoimy za Panią tak jak zawsze staliśmy i popieramy Pani działania. W razie, niestety, tragicznej wojny, której prawdopodobieństwo wybuchu w chwili obecnej wynosi 65,42%, weźmiemy w nim udział. Ma Pani nasze pełne poparcie polityczne i militarne.