Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: MM] Fabuła  (Przeczytany 4059 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #45 dnia: Lutego 08, 2017, 19:39:38 »
    Mężczyzna wybałuszył oczy na wierzch i podbiegł (gramotnie) do krat, chwytając za nie.
    - Panie dobrodzieju, Paaaanie dobrodzieju! Iscario żyje, jest żywy! Niestety nie wiem gdzie można go znaleźć... ale mogę Panu wskazać odpowiednich ludzi, tak! Którzy Pana do niego zaprowadzą! Ale... - odszedł nieznacznie od krat. - Ale to dopiero, gdy stąd wyjdę. Inaczej nie będzie to możliwe... ciężko będzie Panu to wytłumaczyć, bo to w lesie, głęboko, Panie dobrodzieju.

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #46 dnia: Lutego 08, 2017, 20:17:00 »
    - Pan chyba nie rozumie powagi sytuacji. Jaką mam gwarancję, że Pan mnie nie wystawi na pośmiewisko? - Marco grzebie w plecaku i wyjmuje papiery windykacyjne, trzyma je w półmroku, tak by był pewien, że zarządca nie jest w stanie ich dokładnie zobaczyć. (Jeśli to nie jest możliwe, to anuluje cały ten post) - Widzi Pan, mam tutaj papiery, które Pana uniewinniają, wystarczyłoby dać je oficerowi. Ale chyba zaraz stracą na wartości - Marco na krótko pokazuje papiery, tak aby zarządca widział, że to jest pismo urzędnicze. Następnie zaczyna je drzeć, robi jednak na początku tylko małą ryskę - Wierzę, że Pan da radę opisać jak dotrzeć do odpowiednich ludzi, tak aby mnie nie zabili, tylko doprowadzili do celu. Jeśli Panu się uda, to jeszcze dziś będzie Pan oddychał świeżym powietrzem.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Lutego 08, 2017, 20:21:19 »
    - Nie! - wykrzyknął. - Panie dobrodzieju! Nie da się opisać, o Panie! Nie da się! Dużo skrętów, charakterystyczne krzaki, do tego znaki dźwiękowe na trakcie, w samym gąszczu lasu, Panie, niee! Błagam! Niech mnie Pan wypuści, a z łańcuchem przy szyi i kordonem ochroniarzy Pana doprowadzę gdzie trzeba, Panie zliituj się! - błagał już na kolana, sięgając Twoich nogawek przez kraty, jakby chciał całować Cię po stopach...

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Lutego 08, 2017, 20:36:14 »
    - To miejsce.... to jest siedziba Ligi prawda? - spytał bezpośrednio Marco.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Lutego 08, 2017, 20:41:02 »
    Mężczyzna zdziwił się i natychmiast spoważniał.
    - Jak... jak... skąd... - przyjrzał Ci się dokładniej. - Nie... miłościwy Panie... skąd Pan wie, gdzie chciałem Pana zaprowadzić? Jak to? Liga... Liga została zdekonspirowana?! - zapytał uniesiony i wystraszony.

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Lutego 08, 2017, 20:47:21 »
    - Gdyby została to by już Pan nie żył, a tymczasem dzisiaj Pan wychodzi na wolność. Dziękuję Panu za pomoc, do zobaczenia. - odrzekł Marco i skierował się do wyjścia. Gdy mijał oficjela siedzącego za biurkiem, rzekł mu - Biedak już zaczyna majaczyć... Dobrze, że już niedługo koniec jego męki. - Po czym wyszedł z budynku i skierował się do tawerny wskazanej mu przez kontakt z Ligą. Po drodze przebrał się w cywilne ciuchy.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Lutego 08, 2017, 20:54:29 »
    Mężczyzna przyglądał Ci się w milczeniu, a urzędnik parsknął, słysząc Twoje słowa.
    - Tak... tak, zdecydowanie w tych więzieniach to im odbije, niezaprzeczalnie.
    Opuściłeś więzienie, a w drodze, w opuszczonej uliczce przebrałeś się z powrotem w strój mieszczański. Udało Ci się trafić do wskazanej karczmy, w której po wkroczeniu udało Ci się również odnaleźć mężczyznę, który powierzał Ci zadania. Zasiadał właśnie z dwoma innymi mężczyznami i popijał piwo. Dostrzegł Cię i z przyjacielskim wyrazem twarzy pomachał ręką, zapraszając Cię do stołu. Kiedy się dosiadłeś, zagadnął.
    - Jakie wieści niesiecie?

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Lutego 08, 2017, 20:55:45 »
    - Iście zaskakujące... - zerknął na mężczyzn zasiadających razem z nim - Mamy porozmawiać w cztery oczy?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Lutego 08, 2017, 21:05:32 »
    - Spokojnie, to nasi. - rzekł mężczyzna, a wówczas mogłeś przyjrzeć się tym pozostałym. Jeden z nich był czystokrwistym Elyńczykiem - mocno zarysowana żuchwa, blond włosy do pasa i młodo wyglądająca twarz, mimo najpewniej średniego wieku. Drugi... drugi wyglądał na oprycha, miał przetłuszczone włosy w kolorze brązowym, długi nos i wygięte w skwaszonym wyrazie usta. - Zatem, jakie wieści?

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Lutego 08, 2017, 21:09:30 »
    - Iscario nie zaginął, przynajmniej nie Wam. Ustaliłem, że jest w Waszej siedzibie, cały i zdrowy - stwierdził spokojnie Marco przyciszonym tonem.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Lutego 08, 2017, 21:24:25 »
    Mężczyzna uśmiechnął się i poklepał Cię po ramieniu.
    - Świetnie! Bardzo świetnie, gratuluję! - podsunął Ci nowy kufel piwa, stuknął z Twoim i pociągnął z niego kilka głębokich łyków. - To był wielki test Twoich umiejętności infiltracyjnych. Potrzebujemy ludzi, którzy potrafią dopasować się do warunków, wyciągać informacje, grać, udawać... a Ty zdałeś test! Zatem, teraz już oficjalnie - wyciągnął rękę w Twoją stronę. - Ja jestem Pierr Hombramasa, jak Cię zowią?

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Lutego 08, 2017, 21:28:02 »
    - Marco Monteverdi - Marco lekko się uśmiechnął i uścisnął ręke - Powinniście lepiej dobierać ludzi, ten zarządca, którego aresztowali wszystko by wyśpiewał za odpowiednią opłatą. - Marco odetchnął - Co teraz?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Lutego 08, 2017, 21:37:18 »
    - Ach tak... dlatego siedzi w więzieniu, haha! - zaśmiał się. - Dobrze Marco, słuchaj mnie uważnie. Jak wiesz, musimy bezustannie pozostawać w konspiracji i utajnieniu. Dlatego właśnie potrzebujemy takich ludzi jak Ty. A Twoim obecnym zadaniem będzie kontynuowanie sprawy. Faktem jest, iż Iscario nie zaginął nam w tak prozaiczny sposób. Jak tylko strażnicy zdekonspirowali jego działalność, musieliśmy prędko upozorować jego zniknięcie i rozpuścić odpowiednie plotki. Jednak... no właśnie. Strażnicy węszą coraz bardziej - powołali nawet grupę dochodzeniową, jakby wiedząc, że nie jest to zwykłe zaginięcie. Obawiamy się, że mogą natrafić na nasz trop, a wtedy... cóż, wtedy nie będziemy w zbyt dobrej sytuacji. Potrzebujemy Cię zatem, Marco, ażebyś nieco wniknął w tę sprawę i dowiedział się w jaką stronę zmierzają śledczy. Bo jeżeli podejrzewają, że ma to związek z nami to będzie... cóż, nieciekawie. Jeżeli uda Ci się zdobyć te informacje, zostaniesz oficjalnie członkiem Ligi!

Offline Movart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Lutego 08, 2017, 21:44:32 »
    - Cóż.. myślałem, że już wykonałem zadanie potrzebne do przyjęcia w szeregi Ligi - stwierdził Marco, prostując się - Od czego sugerujesz zacząć?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Lutego 08, 2017, 21:57:00 »
    - Musisz je dokończyć - uśmiechnął się Pierr. - Cóż... sugerowałbym, abyś udał się do brokera informacji. Nazywa się Fulgencio, najprędzej spotkasz go na targu. Szukaj w północnej części - ciemnoskóry typek, bardzo charakterystyczny, poznasz bez wątpienia. Ma u mnie dług wdzięczności, więc powołaj się na mnie i zapytaj go, czy wie coś o grupie dochodzeniowej ws. zaginięcia Iscario. Powodzenia!