Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: ED] Fabuła  (Przeczytany 2864 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #225 dnia: Lutego 28, 2017, 22:22:03 »
    Pożegnałeś się, a następnie opuściłeś świątynię. Na zewnątrz panował już mrok, dlatego musiałeś bacznie uważać, aby nie paść ofiarą łapanek prowadzonych przez żołnierzy najeźdźców, którzy zdobyli miasto. Zaszedłeś tyłem, jednak z tyłu nawet wejścia nie było żadnego. Zobaczyłeś wszak okno, w którym paliło się światło gdzieś na górze i dosłyszałeś, ledwością, rozmowę...
    - Masz ją? - rzekł jakiś głos.
    - Panie mój. - odpowiedział drugi. - Wedle Twoich wskazówek. Nie było to łatwe zadanie...
    - Nie interesuje mnie to. Masz ją, czy nie?
    - Tak... tak, proszę.
    Chwila ciszy.
    - Przecudownie. Teraz... cóż. Znasz dalszą część planu?
    - Tak Panie. Jak wielu?
    - Myślę... myślę, że pięciu wystarczy.
    - Tak, mój Panie...

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #226 dnia: Lutego 28, 2017, 22:28:49 »
    Evar postanawia przystanąć w jakimś zaułku z wyciągniętym pistoletem kołowym, tak aby mieć jednoczesny widok na wyjście z kościoła i na okno, o ile to możliwe.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Marca 01, 2017, 14:37:37 »
    Okno i wyjście z kościoła niestety znajdowały się po przeciwległej stronie ogromnej katedry, dlatego musisz wybrać gdzie stajesz...

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Marca 01, 2017, 14:47:28 »
    Evar decyduje się, aby stać z widokiem na okno i szczególnie obserwować, czy światło w pokoju zgaśnie.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Marca 01, 2017, 14:57:18 »
    Stałeś pod oknem i obserwowałeś i nasłuchiwałeś. Na początku nic nie słyszałeś, jednak nastąpił trzask, jakby drzwi i ponownie rozbrzmiały rozmowy.
    - Mój Panie, mam informacje.
    - Raportuj zatem.
    - Jeszcze dwie grupy działają w okolicy. Heretycy, bluźniercy... szukają Księgi, mój Panie.
    - I jak im idzie?
    - Nic jeszcze nie odkryli. Z moich ustaleń wynika, że jedna z nich działa gdzieś w lesie. Druga... ciężko rzec. Nie spotykają się w żaden sposób, jednak działają i to nad wyraz zorganizowanie.
    - Dobrze... pozbędziemy się ich w stosownym czasie. Kontynuuj obserwację i donoś na bieżąco. Jakby kto się dowiedział, zabij.
    - Tak, mój Panie.
    Po chwili ponownie usłyszałeś trzask, a wtedy ktoś domknął okno, które było lekko uchylone, przez co nie słyszałeś już żadnych dźwięków dochodzących z wewnątrz.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Marca 01, 2017, 15:06:11 »
    Hmm... Więc jest wśród nas wyraźny rozłam. Czułem, że coś było nie tak z tym klechą...
    Po rozglądnięciu się w okolicy, Evar przemieszcza się do miejsca z widokiem na drzwi kościelne. Zamierza poczekać na jakikolwiek ruch z wnętrza świątyni.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Marca 01, 2017, 15:10:22 »
    Słońce już zaszło, kolonia pogrążyła się w ciemności. Ty zaś stanąłeś przy drzwiach i obserwowałeś... obserwowałeś... obserwowałeś...
    - Oi! - usłyszałeś z oddali i zwracając się, dojrzałeś patrol najeźdźców idący w Twoją stronę. - Sore wa yorudesu! Ie ni ikimasu!

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Marca 01, 2017, 15:56:16 »
    Cholera, to te dzikusy z okrętów!
    Evar zrywa się do ucieczki w zakręcające uliczki za zaułkiem z nadzieją na zgubienie intruzów.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Marca 01, 2017, 16:44:11 »
    Poderwałeś się do ucieczki i zacząłeś biec, a za sobą usłyszałeś strzały, kule przeleciały Ci nad głową. Finalnie, po długim pościgu, udało Ci się ich zgubić...

Przenocowałeś w karczmie, co kosztowało Cię dwadzieścia denarów (koniec tury!) i obudziłeś się kiedy tylko słońce wstało...

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Marca 01, 2017, 17:22:07 »
    Evar przeciąga się w łóżku, przechodzi do pozycji siedzącej i łapie się za czoło.
    Cholera... nie rozumiem co tu się dzieje. Wiem tylko tyle, że są różne odłamy Nas i zwalczają się nawzajem... w dodatku miasto jest opanowane przez tych dziwnych wojskowych...
    Z ociąganiem się, mężczyzna powoli wstaje, pakuje się i kieruje się na parter, aby zamówić jakieś śniadanie i posłuchać plotek przy stołach.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Marca 01, 2017, 22:11:56 »
    Powoli, ociągając się, wstałeś i spakowałeś się. Następnie opuściłeś kwaterę i zszedłeś na dół. Tam dojrzałeś, że karczma świeci pustkami, a znajduje się w niej jedynie kilkoro ludzi. Podszedłeś do lady i masz do wybory jedynie zupę pieczarkową albo smażone jajo...

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Marca 01, 2017, 22:20:50 »
    - Daj mi zupę, z pieczarkami... - mówi zmęczonym tonem.
    Evar zaczyna już wyciągać monety w celu opłacenia swojego posiłku, po czym wyszukuje wzrokiem najodpowiedniejszego miejsca do siedzenia, gdzie mógłby usłyszeć najwięcej plotek.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Marca 01, 2017, 22:29:55 »
    Oberżysta poszedł na kuchnię i po niedługiej chwili przyniósł Ci strawę, żądając sześciu denarów zapłaty. Dostrzegłeś wówczas fajną miejscówkę pod ścianą, która powinna zapewnić słyszalność do najbliższych stolików...

Offline Rzokable

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Marca 01, 2017, 22:53:15 »
    Evar standardowo, wprawnym ruchem wylicza sześć monet na blat i odbiera strawę po czym kieruje się do upatrzonego miejsca w celu spokojnego spożycia posiłku i posłuchania wszelkich nowych wieści z miasta.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Marca 01, 2017, 23:00:25 »
    Usiadłeś, zacząłeś jeść i słuchać...
    - Słyszałeś? - rzekł jeden mężczyzna.
    - O czym? - zapytał drugi.
    - Ostatnio odkryli ludzi pomordowanych, dookoła głównego placu, w okolicach Świątyni i Pałacu. Ba, odnaleźli... w zasadzie odnaleźli tylko świadków zdarzenia, właściwe ofiary podobno zostały porwane.
    - Szlag by to trafił...
    - Ba! Świadków znaleziono porozrywanych na kawałki, jakby na nich tygrysy ucztowały...