Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: CIS] Fabuła  (Przeczytany 4072 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #240 dnia: Lutego 24, 2017, 19:17:12 »
    - Czy wiemy co się wydarzyło? - spytała dziewczyna podchodząc do Komandora i obserwując to, co on - W mieście panika. Przynajmniej była, bo musiałam sobie dosyć brutalnie taranować drogę. Co biskup ukrywa na cmentarzu?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #241 dnia: Lutego 24, 2017, 19:28:16 »
    - Kolonia została zaatakowana, tyle wiemy. A cmentarz... cóż, słyszy się różne historie. Nie polecam Pani tam się udawać. Może nawet zakazuję. - odchrząknął i odwrócił się do Ciebie. - Mamy poważniejsze problemy. W lesie rodzi się zło Pani Inkwizytor. Czciciele dziwnych bóstw kryją się między drzewami... dostałem cynk od czujki, że widział ich gdzieś w pobliżu drogi do portu. Gdzieś w lesie, po drodze jednego z bocznych traktów. To... to chyba okazja.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #242 dnia: Lutego 24, 2017, 19:31:48 »
    ~ Czyżby był zamieszany w coś, w co nie powinien? Chyba zostałaś sama dziewczyno na polu bitwy ~ pomyślała dziewczyna i kiwnęła głową na zgodę - Ruszajmy. Pan Komandor przodem - po czym stanęła tak, by przepuścić go.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #243 dnia: Lutego 24, 2017, 19:43:41 »
    - Pani pójdzie sama. - rzekł z zawadiackim uśmiechem mężczyzna. - Ja zostałem wezwany do Dyrektora na naradę w sprawie kryzysu. Wierzę zaś w Pani umiejętności i talent.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #244 dnia: Lutego 24, 2017, 19:50:24 »
    ~ Skurwysyn ~ pomyślała dziewczyna i szybko dodała - Proszę powiedzieć mi dokładnie gdzie to jest. Zajmę się sprawą... i wrócę, w blasku Płomienia - mówiwszy ostatnie sekwencje, poczuła narastający żar w sobie. Gdy tylko Komandor wyjaśni jej jak tam się dostać wyruszy natychmiast... a żar będzie jej orężem i ochroną.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Lutego 24, 2017, 19:54:25 »
    - Byłoby to zbyt łatwe, gdybym znał położenie. - uśmiech. - Wiem jedynie, że to gdzieś w pobliżu traktu prowadzącego do portu. Niech Pani tam się uda... i powodzenia.
    Udałaś się przez bramę południową na zewnątrz miasta i stanęłaś na rozdrożu - możesz kontynuować drogę traktem w dół, lub przejść już wgłąb lasu i rozpocząć poszukiwania...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Lutego 24, 2017, 19:58:01 »
    ~ Pieprzony tchórz ~ pomyślała dziewczyna na temat Komandora. Sprawdziła czy wszystkie bronie gładko wychodzą, sprawdziła również czy pistolet jest naładowany i ruszyła... w las. Będzie szła ostrożnie, nasłuchując by nikt jej nie zaskoczył.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #247 dnia: Lutego 24, 2017, 20:05:14 »
    Szłaś przez las, coraz bardziej się weń zagłębiając i zagłębiając. Wtem, usłyszałaś jakieś poruszenie nieopodal i wytężyłaś swoje zmysły. Usłyszałaś kroczenie, a kiedy wychyliłaś się zza krzaków zobaczyłaś pięcioosobową grupę mężczyzn ubranych w niezbyt wyjściowe stroje militarne, uzbrojonych w muszkiety. Lica mieli wyraźnie elyńskie i poruszali się w konspiracji, wszak swobodnie po lesie, jakby go znali jak własną kieszeń.
    - Porucznik chyba oszalał. Jak sprowokujemy tych tajemniczych... - prychnął. - Gości, to i my możemy oberwać.
    - A stul się, porucznik wie co robi. Te istotki mogą nam pomóc w rozwaleniu Nowego Vordon, dlatego musimy zrobić co się tylko da.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Lutego 24, 2017, 20:09:54 »
    ~ Ciekawe ~ pomyślała dziewczyna. Postanowiła skradać się i podążać za tą grupą. Będzie uważała na wszelkie przeszkody, będzie wykorzystywała każdą chwilę, by podsłuchać idących. I będzie się modliła do swojej Patronki, by nikt jej nie dostrzegł...

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Lutego 24, 2017, 20:18:57 »
    Szłaś za grupką dość długo, aż dotarłaś do punktu, w którym - za murem krzaków - znajdowało się znacznie więcej, kilkudziesięciu nawet im podobnych żołnierzy. Jeden z tej grupki uścisnął rękę temu z obecnych i rozpoczęli rozmowę.
    - Wszystko uzgodnione - rzekł jeden z pięciu. - Schodzimy w dół, atakujemy, przejmujemy i walimy z dział do okrętów.
    - My w tym czasie zajmujemy naszych milusińskich. - odpowiedział drugi.
    - Cudownie, więc uzgodnione.

Pięcioosobowa grupa ruszyła następnie na północ, a grupa buntowników przygotowywała się do czegoś - ładowali muszkiety i dobywali granatów. Oni są obecnie przed Tobą, zaś skierowani są na prawo. Po prawej stronie ujrzałaś jakieś gromkie poruszenie, jednak musiałabyś wychylić się z krzaków, aby mu się przyjrzeć...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #250 dnia: Lutego 24, 2017, 20:25:24 »
    ~ Wieczny Ogniu wypełnij me serce ~ pomyślała dziewczyna i wyjrzała by ujrzeć to co ukryte.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Lutego 24, 2017, 20:27:32 »
    Wyglądając, ujrzałaś trakt prowadzący do portu, a na nim... mnóstwo żołnierzy Kompanii, blokujących trakt i stacjonujących na nim, którzy prowadzili gromkie rozmowy i nie byli niczego świadomi...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Lutego 24, 2017, 20:33:23 »
    ~ Moja Patronko, prowadź mnie ku zwycięstwu ~ pomyślała dziewczyna i wyciągnęła pistolet. Odbezpieczyła go... i strzeliła w pierwszego z grenadierów, próbując trafić w granat. Gdy tylko wystrzeli, schowa szybko pistolet, wyciągnie miecz i buzdygan... i rzuci się w wir zabijania. Żar wypełni jej ciało i poprowadzi do zwycięstwa...

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Lutego 24, 2017, 20:37:22 »
    Wystrzeliłaś, jednak nie trafiłaś precyzyjnie w granat - ustrzeliłaś jedynie rękę miotacza, a granat wypadł mu z rąk. Inny jednak podniósł go i wyrzucił, wraz z wieloma innymi. Po chwili nastąpiła seria wybuchów, a napastnicy wystrzelili salwę z muszkietów i rzucili się do ucieczki w gąszcz lasu. Dwóch z nich jednak wyciągnęło rapiery i stanęło naprzeciwko Ciebie. Jeden zamachnął się na cięcie z lewego górnego, drugi z prawego górnego...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Lutego 24, 2017, 20:40:58 »
    Dziewczyna wykorzystała impet i wślizgiem przejdzie pomiędzy nimi. Gdy będzie na wysokości ich nóg, jeden dostanie mieczem a drugi buzdyganem.