Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Novus Mundus: CIS] Fabuła  (Przeczytany 3856 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Fabuła
    « Odpowiedź #180 dnia: Lutego 21, 2017, 01:27:57 »
    ~ No to zobaczymy jaki jesteś twardy ~ pomyślała dziewczyna i złowrogo się uśmiechnęła - Nazywam się Claudia Isabella Santángel i jestem Inkwizytorem Zakonu Płomienia Światłości. A sprawę, którą mam do Dyrektora jest przeznaczona tylko dla jego uszów. Zrozumiano, gwardzisto?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    « Odpowiedź #181 dnia: Lutego 21, 2017, 01:30:20 »
    - Bue.. ue... ja... eee... - gwardzista zaplątał się i wyszczerzył oczy, ustępując przejścia. - Niech Pani wybaczy, najmocniej. Po prawej stronie od wejścia znajduje się Biuro Gości i musi się tam Pa... to znaczy, raczyłaby Pani odnotować tam swoją obecność przed udaniem się do Jego Ekscelencji Dyrektora... - jego głos był złamany, wystraszony.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Lutego 21, 2017, 01:34:33 »
    - Masz szczęście, że mam dzisiaj dobry humor. W stolicy już dawno wylądowałbyś w karcerze - po czym bez zbędnych słów skierowała się do Biura Gości.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Lutego 21, 2017, 01:37:17 »
    Gwardzista przytaknął w przerażeniu i odszedł prędko, Ty zaś zgodnie z jego wskazówkami po wejściu udałaś się do drzwi po prawej stronie. Kiedy weszłaś do Biura, ujrzałaś wysoką ladę za którą siedział uśmiechnięty urzędnik, zaś pod ścianą ustawione były skrzynie różnej wielkości i długości.
    - Dzień dobry, Pani. Zapewne przybyła Pani na audiencję u Dyrektora - proszę więc wypełnić ten druk - podał Ci dokument niewielki i pióro. - I zdeponować całe swe wyposażenie orężne do skrzyń na czas wizyty.
    Na dokumencie należało wpisać imię, nazwisko, wiek, pochodzenie, miejsce zamieszkania...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Lutego 21, 2017, 01:40:32 »
    ~ Jaka inwigilacja normalnie ~ pomyślała dziewczyna wypełniając rubryczki. Gdy to zrobiła, oddała całą swoją "normalną broń" do skrzyni (z pominięciem Znaku jako wisiorka i Świętej Księgi, niech się odpieprzą ale jej nie odda), zamknęła ją (o ile jest taka możliwość) i zaczekała, aż urzędas odwali swoją robotę i ktoś ją poprowadzi do pokojów Dyrektora.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Lutego 21, 2017, 01:45:27 »
    Zamknęłaś skrzynię i zabrałaś klucz ze sobą. Gdy oddałaś urzędnikowi druczek, ten z uśmiechem skierował Cię schodami w górę, balkonikiem do końca, a tam gwardziści odstąpili Ci drzwi i weszłaś do potężnego gabinetu Dyrektora.
    Obszerne pomieszczenie malowane było na biało. Przed Tobą rozciągał się długi dywan, długi na ze pięć metrów, na końcu którego, tzn. na końcu pomieszczenia znajdowało się podwyższenie na kilka schodków, na którym to z kolei było wielkie biurko ze stosami papierów, za którym siedział Dyrektor. Za nim stało dwóch gwardzistów, kolejnych dwóch strzegło drzwi, którymi właśnie weszłaś. Za plecami Dyrektora rozciągał się monumentalny widok na ocean, wybrzeże i większość Nowego Vordon, za pośrednictwem szerokich i wysokich okien.
     Gdy zbliżyłaś się nieco, mężczyzna oderwał wzrok od kartek, ściągnął powoli okulary i spytał.
    - Tak?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Lutego 21, 2017, 01:49:41 »
    ~ Ciekawe, bardzo ciekawe ~ pomyślała dziewczyna i ukłoniła się lekko, dwornie tak jak powinna Inkwizytor wobec świeckiej władzy i powiedziała - Nazywam się Claudia Isabella Santángel i jestem Inkwizytorem Zakonu Płomienia Światłości. Czy Wasza Ekscelencja poświęci mi, skromnej pracownicy Officjum kilka chwil?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Lutego 21, 2017, 01:52:29 »
    Dyrektor obejrzał Cię dokładnie, mlasnął, a następnie wychylił się nieco, plotąc palce.
    - Tak, szanowna Pani Inkwizytor, proszę mówić.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Lutego 21, 2017, 02:02:59 »
    ~ Oho, zaczyna się ~ pomyślała dziewczyna i odezwała się - Przybyłam tutaj, by prosić Waszą Ekscelencję o kilka porad i być może o kilka poszlak. Prowadzę śledztwo w sprawie bluźnierców, potocznie wyznającym wszelaką wiarę, tylko nie Światłość. Nie chodzi mnie tutaj o inne wiary dopuszczone przez Imperatorski majestat, ale o bluźnierców, którzy wierzą w Ciemność pod różnymi nazwami. Święte Officjum podejrzewa, że pewne sprawy które wydarzyły się jakiś czas temu ponownie powracają. Jak chociażby ostatnie morderstwo chłopki, którą znaleziono z poderżnięty żyłami. Święte Officjum podejrzewa, że była to zbrodnia rytualna, wymierzona głównie w fundamenty Naszej Wiary. Jak również dowiedziałam się, świętej pamięci małżonka Waszej Ekscelencji, świeć Światłość nad jej duszą, była fundatorką przebudowy kościoła w mieście. Czy Wasza Ekscelencja ma jakieś pytania?

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Lutego 21, 2017, 11:21:33 »
    Dyrektor uważnie wysłuchał Twojej wypowiedzi, a gdy poruszyłaś kwestię jego żony, spochmurniał wyraźnie. Dostrzegłaś też, że stojący za nim gwardziści rzucili sobie wymowne spojrzenia. Po chwili, przywódca Kompanii podniósł ponownie wzrok na Ciebie i wyprostował się na swym tronie.
    - O morderstwach wiem, nasze siły już prowadzą dochodzenie w tej sprawie. Tak, moja... - zatrzymał się i zacisnął usta. - Moja małżonka ufundowała przebudowę kościoła, jakiekolwiek miałoby to znaczenie dla tejże sprawy... Rozumiem, że prosi mnie Pani o porady w tej sprawie? Cóż. Niezbyt wiele mogę Pani poradzić, na religii się nie znam. Zgodnie z ustaleniami moich dochodzeniowców, morderstwa zostały dokonane mniej więcej o tej samej porze i w ten sam sposób. Z tego co wiem, Inkwizycja poprzednim morderstwem żywo się zainteresowała tą zbrodnią. Jeśli poszukuje Pani szczegółów, proszę udać się do komendanta Varusa Montañeza, on powinien Pani zdradzić nieco więcej szczegółów...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Lutego 21, 2017, 11:50:25 »
    ~ Ostrożniej dziewczyno ~ usłyszała w głowie słowa Mentorki. Gdy wysłuchała co ma do powiedzenia Dyrektor, kontynuowała - Moim skromnym zdaniem, oczywiście mogę się mylić bo jestem tylko kobietą, Waszej Ekscelencji świętej pamięci małżonka mogła zginąć nie tylko przez Ligę Elynów, ale również przez swój żar duchowy. Bo czy to nie dziwne, że morderca, a przyjmijmy że był jeden, pojawił się i uderzył znikąd, a potem się rozpłynął? Jeżeli byłaby taka możliwość, prosiłabym również o udzielenie mi zgody na zapoznanie się ze sprawą tego morderstwa. Moim skromnym zdaniem... to wszystko jest ze sobą powiązane.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Lutego 21, 2017, 11:54:19 »
    Dyrektor wyszczerzył oczy i nerwowo przełknął ślinę.
    - Nikt nie miałby tyle buty i okrucieństwa, prócz tych elyńskich śmieci, aby podnieść rękę na kogoś takiego. Na mą małżonkę. W istocie - była ona osobą wielkiej wiary i pobożności i partycypowała w każdym przedsięwzięciu Kościoła Światła i wspierała go z całych sił, ile tylko mogła. Ekstremiście religijni... cóż, zdarzali się. Jednak śmie Pani twierdzić, że moja żona mogła zostać zamordowana przez jakiś bałwochwalców, jakiś psycholi, religijnych dewiantów? - jego głos się podnosił. - Na jakiej podstawie snuje Pani takie wnioski?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Lutego 21, 2017, 12:05:27 »
    ~ Spokojnie dziewczyno, stąpasz po kruchym lodzie ~ słowa przeleciały jak strzała przez jej głowę, po czym stanęła pewniej prostując się i odpowiedziała z pełnym zaangażowaniem - Morderstwa mogą być ze sobą powiązane. Owszem, jest to rozciągnięte w czasie, ale Liga uderzyła w dwa miejsca ważne dla naszego Imperium. Uderzyła w fundament Wiary i w fundament Władzy. Bo taką osobą była Waszej Ekscelencji świętej pamięci małżonka. To ona ucieleśniała żar Prawdziwej Wiary oraz ostoję władzy przez bycie Waszej Ekscelencji małżonką. Liga uderzając w nią, czego efektem jest to morderstwo pokazało, że nie tylko może uderzyć w serce Władzy, ale przede wszystkim w serce Wiary.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Lutego 21, 2017, 12:16:51 »
    Dyrektor odwrócił wzrok gdzieś w bok, zastanawiając się.
    - Być może ma to jakiś sens. - odrzekł niechętnie. - I jeżeli ma to sprawić, że zabójcy mojej ukochanej zostaną w końcu ukarani należycie... cóż, otrzyma Pani pełen dostęp do aktów tamtego dochodzenia, choć w takich sprawach niewiele zazwyczaj udaje się ustalić. Niech Pani ich odnajdzie i ukarze. Ode mnie.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Lutego 21, 2017, 12:24:11 »
    ~ Mam go ~ pomyślała dziewczyna i by ukryć uśmiech zadowolenia skłoniła się dworsko. Gdy wyprostowała się, dalej miała kamienną twarz i powiedziała - Dziękuję za zaufanie Ekscelencjo. Ale za słowami muszę mieć dokument potwierdzający zgodę. Gdzie mogę takowy dostać?