Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [HNaW] Holdfast : Nations at War - dyskusja  (Przeczytany 23750 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline simskil

• Użytkownik
    • Piwa: 110
    Odp: [HNaW] Holdfast : Nations at War - dyskusja
    « Odpowiedź #45 dnia: Września 08, 2017, 12:03:05 »
    Ostatnimi daniami sporo się zainteresowałem Holdfastem i już mam wrażenie, że nie ma się co zbytnio jarać brak pokazu walki może być spowodowane tym, że jest ona tak skopana i jakby ktoś to zobaczył od razu by się zniechęcił. Osoby które chcą się pobawić w rekonstrukcje są w małej części i uważam to za cud, aby ta gra miała utrzymywać graczy na tyle lat co MB, kiedy ja zaczynałem też się jarałem wszystkim co tam było kule armatnie latające obok mojej mordy, świst kul które uderzają w ludzi obok, jeżdżąca jak powalona kawaleria, która niszczyła co się rusza i dopiero po 2 miesiącach mi się to znudziło więc postawiłem na jaranie się super systemem walki mało realistycznym, ale jakże dobrze działający, odkrywanie to nowszych błędów gry które pozwalają na jeszcze bardziej skillowa walkę. Fakt, że kawaleria nie będzie zrobiona od początku już mi coś mówi, że oni po prostu nie potrafią jej z balansować do piechoty tak jak to ma miejsce na NW. Częstym argumentem niby mającym zachęcić mnie do zakupu tego są bitwy morskie tsaaa już widzę abordaż na tym do tego ciekawi mnie jak duże będą serwery akurat Vtz nie zgodzę się z tobą, że na NW to wypada słabo nie wyobrażam sobie dowodzenia taką ilością osób jak występowały w tamtych czasach no chyba, że ta gra ma polegać na tym, aby sobie podejść do przeciwnika pomodlić się, żeby kula go zabiła i dalej się modlić by samemu nie dostać co jest nudne jak flaki z olejem. Chciałbym dostać coś co pozwoli mi bawić się tak dobrze jak na NW a wątpię, że Holdfast mi tego dostarczy. Zobaczcie jaki serwer zawsze ma graczy na którym ludzie grają po kilka h dziennie Groupfighting_serwer wszystkie turnieje które napędzają cała społeczność. Co do argumentu "no, ale simuś zobacz jakie pułki tam się przenoszą" to sobie zobaczcie na co oni się nie przenosili ^^ to są osoby które czekają na coś co wypali by na wszelki wypadek na samym starcie już zagarnąć sobie scenę, bo szczerze wątpię, że 17e idzie sobie tak pobiegać w kolumnach. Bannerlord wyjdzie i nawet jak będzie nie wypałem to zniszczy Holdfasta no bo kto go nie kupi? Co daje już im budżetową przewagę i możliwość pracy, żeby zmienić ten nie wypał w coś dobrego (nawet w najbardziej pesymistycznej sytuacji BL wygrywa...).

A i lepsza grafika też mnie nie zachęca, dla grafiki odpalam sobie inne gry niż MB. Btw. NW na wysokich ustawieniach wyłączając ciemnie obrazu wygląda podobnie do HF.
    « Ostatnia zmiana: Września 08, 2017, 12:06:02 wysłana przez simskil »

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #46 dnia: Września 08, 2017, 19:25:47 »
    Ostatnimi daniami sporo się zainteresowałem Holdfastem i już mam wrażenie, że nie ma się co zbytnio jarać brak pokazu walki może być spowodowane tym, że jest ona tak skopana i jakby ktoś to zobaczył od razu by się zniechęcił. Osoby które chcą się pobawić w rekonstrukcje są w małej części i uważam to za cud, aby ta gra miała utrzymywać graczy na tyle lat co MB, kiedy ja zaczynałem też się jarałem wszystkim co tam było kule armatnie latające obok mojej mordy, świst kul które uderzają w ludzi obok, jeżdżąca jak powalona kawaleria, która niszczyła co się rusza i dopiero po 2 miesiącach mi się to znudziło więc postawiłem na jaranie się super systemem walki mało realistycznym, ale jakże dobrze działający, odkrywanie to nowszych błędów gry które pozwalają na jeszcze bardziej skillowa walkę. Fakt, że kawaleria nie będzie zrobiona od początku już mi coś mówi, że oni po prostu nie potrafią jej z balansować do piechoty tak jak to ma miejsce na NW. Częstym argumentem niby mającym zachęcić mnie do zakupu tego są bitwy morskie tsaaa już widzę abordaż na tym do tego ciekawi mnie jak duże będą serwery akurat Vtz nie zgodzę się z tobą, że na NW to wypada słabo nie wyobrażam sobie dowodzenia taką ilością osób jak występowały w tamtych czasach no chyba, że ta gra ma polegać na tym, aby sobie podejść do przeciwnika pomodlić się, żeby kula go zabiła i dalej się modlić by samemu nie dostać co jest nudne jak flaki z olejem. Chciałbym dostać coś co pozwoli mi bawić się tak dobrze jak na NW a wątpię, że Holdfast mi tego dostarczy. Zobaczcie jaki serwer zawsze ma graczy na którym ludzie grają po kilka h dziennie Groupfighting_serwer wszystkie turnieje które napędzają cała społeczność. Co do argumentu "no, ale simuś zobacz jakie pułki tam się przenoszą" to sobie zobaczcie na co oni się nie przenosili ^^ to są osoby które czekają na coś co wypali by na wszelki wypadek na samym starcie już zagarnąć sobie scenę, bo szczerze wątpię, że 17e idzie sobie tak pobiegać w kolumnach. Bannerlord wyjdzie i nawet jak będzie nie wypałem to zniszczy Holdfasta no bo kto go nie kupi? Co daje już im budżetową przewagę i możliwość pracy, żeby zmienić ten nie wypał w coś dobrego (nawet w najbardziej pesymistycznej sytuacji BL wygrywa...).

A i lepsza grafika też mnie nie zachęca, dla grafiki odpalam sobie inne gry niż MB. Btw. NW na wysokich ustawieniach wyłączając ciemnie obrazu wygląda podobnie do HF.
    Ależ oczywiście, że Bannerlord - kiedy wyjdzie, może... - to rozwali Holdfast na kawałeczki. O Holdfaście nie będzie nikt pamiętał.
    Nie ma sensu porównywać Bannerlorda do Holdfasta, bo Bannerlord wygrywać będzie pod każdym względem - nic odkrywczego.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #47 dnia: Września 08, 2017, 20:02:31 »
     Ponadto słyszałem od zagraniczniaków z NW, że ponoć ci co grali w to czy coś, że to crap jest :D
    Mnie osobiście bitwy morskie zachęciły, ale jeśli tylko to by może było atrakcyjne, to troche słabo, na jednym trybie ciągnąć.

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Września 08, 2017, 21:54:33 »
    Ależ oczywiście, że Bannerlord - kiedy wyjdzie, może... - to rozwali Holdfast na kawałeczki. O Holdfaście nie będzie nikt pamiętał.
    Nie ma sensu porównywać Bannerlorda do Holdfasta, bo Bannerlord wygrywać będzie pod każdym względem - nic odkrywczego.

No nic odkrywczego, podałem tam wiele argumentów do których można by podjąć dyskusje, a odniosłeś się do czegoś oczywistego... . Napisałem to w celu zadania sobie pytania po co marnować te 20 ojro jak można zostawić sianko w kieszeni i kupić BL.
    « Ostatnia zmiana: Września 08, 2017, 21:56:24 wysłana przez simskil »

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Września 08, 2017, 22:44:51 »
    Napisałem to w celu zadania sobie pytania po co marnować te 20 ojro jak można zostawić sianko w kieszeni i kupić BL.
    Nie potrafię określić zmarnowania "sianka" na dany produkt, dopóki się go nie sprawdzi.

Offline Johny_Nawalony

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • GGR-Nr. 3 na zawsze w moim sercu
    « Odpowiedź #50 dnia: Września 08, 2017, 23:25:57 »
    Kupujesz, okazuję się być słabą grą, steam refund. Polecam taki proces
    ᛋᚴᛅᚴᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛅᛚᛘᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛁᛚᛏᛁᛦ:ᛁᛦᚢ:ᚴᛚᚢᚠᚾᛁᛦ:ᚢᛁᚾᛏᛅᛚᛏ:ᚢᛅᚱᚴᛅᛚᛏ:ᛅᚦᚱ:ᚢᛁᚱᛅᛚᛏ:ᛋᛏᛅᚢᛒᛁᛋᚴ

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Września 09, 2017, 02:06:39 »
    A potem komputer ci wypluje hajs na biurko :D. Veinrusie nie trzeba zawsze czegoś próbować, żeby się przekonać jakie to jest...

Offline Moontoor

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #52 dnia: Września 09, 2017, 11:19:08 »
    Przeciez steam refund ma opcję wpłaty bezposrednio na konto bankowe
    Dumny założyciel najgorszego pułku w historii!
    (click to show/hide)

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Września 09, 2017, 14:33:24 »
    Kupujesz, okazuję się być słabą grą, steam refund. Polecam taki proces
    Cieszę się, że ktoś to rozumie.

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Września 09, 2017, 22:39:31 »
    Jak ty miałeś 14 lat miałeś konto bankowe? Dzieciaki nie ogarniają tyle co reszta a głównie one graja na PC. Nigdy nie wykorzystywałem tych opcji, bo nie miałem takiej potrzeby i jest masa osób takich jak ja przynajmniej z mojego otoczenia. Przynajmniej mogłem się czegoś dowiedzieć :P.

Offline Laalaa

• Użytkownik
    • Piwa: 118
    • Tumulec Kamil Adrian
    « Odpowiedź #55 dnia: Września 09, 2017, 22:56:32 »
    Jak ty miałeś 14 lat miałeś konto bankowe? Dzieciaki nie ogarniają tyle co reszta a głównie one graja na PC. Nigdy nie wykorzystywałem tych opcji, bo nie miałem takiej potrzeby i jest masa osób takich jak ja przynajmniej z mojego otoczenia. Przynajmniej mogłem się czegoś dowiedzieć :P.
    Teraz każdy może mieć konto bankowe :D

"Liczyć zwycięstwo przez walkower jako realną siłę drużyny jest jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem."~Kradus

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #56 dnia: Września 09, 2017, 23:57:27 »

Generalnie gry na Steam kupuje się raczej elektronicznie, więc takie dzieci korzystają chyba i tak z pieniędzy rodziców. Wówczas refund może przyjść na konto rodzica.

Generalnie to wiedziałem, że takie coś jest (kojarzyłem, gdy to wprowadzali), ale nie używałem tego nigdy. Byłby ktoś taki dobry, by wyjaśnic jak to działa? Jakie są limity czasowe od zakupu produktu, kiedy można go zwrócić?
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline simskil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Września 10, 2017, 00:59:06 »
    Parę godzin można przegrać, ale nie dużo chyba max 4. Dykatorze nie wiem jak u ciebie to wyglądało, ale w dużej części moich znajomych rodzice zawsze bali się kupować coś przez steam no i do tego dochodzi to, że dawali jak już pieniądze do ręki po czym słyszałem kupisz sobie co chcesz, ale raczej nie zawracałem im tyłka o to by siadali ze mną przy pc i kupowali coś.

Offline Johny_Nawalony

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • GGR-Nr. 3 na zawsze w moim sercu
    « Odpowiedź #58 dnia: Września 10, 2017, 01:41:59 »
    Generalnie gry na Steam kupuje się raczej elektronicznie, więc takie dzieci korzystają chyba i tak z pieniędzy rodziców. Wówczas refund może przyjść na konto rodzica.

Generalnie to wiedziałem, że takie coś jest (kojarzyłem, gdy to wprowadzali), ale nie używałem tego nigdy. Byłby ktoś taki dobry, by wyjaśnic jak to działa? Jakie są limity czasowe od zakupu produktu, kiedy można go zwrócić?
    Wszystko robi się z poziomu Steam Support.
    Maksymalnie 2 godziny w danej produkcji, i maksymalnie 2 tygodnie od zakupu.
    Podajesz z listy jakiś powód, dlaczego chcesz zwrócić daną grę. Chyba po jakimś rozpatrzeniu przez bota, w ciągu tygodnia dostajesz pieniądze na portfel steam. [Nie wiem czy to przez powód jaki podałem, ale zwrot pieniędzy został mi zagwarantowany w ciągu kilku minut]
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2017, 01:49:39 wysłana przez Johny_Nawalony »
    ᛋᚴᛅᚴᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛅᛚᛘᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛁᛚᛏᛁᛦ:ᛁᛦᚢ:ᚴᛚᚢᚠᚾᛁᛦ:ᚢᛁᚾᛏᛅᛚᛏ:ᚢᛅᚱᚴᛅᛚᛏ:ᛅᚦᚱ:ᚢᛁᚱᛅᛚᛏ:ᛋᛏᛅᚢᛒᛁᛋᚴ

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #59 dnia: Września 10, 2017, 09:50:14 »
    Myślę że jako 16-latek mogę się wypowiedzieć o kupowaniu gier przez dzieci :p
    Oczywiście rodzice nie byli nigdy chętni, trochę kupowałem za pomocą konta dziadka, ale teraz w zupełności mi wystarcza paysafecard, tym bardziej, że Steam jako jedna z niewielu firm nie pobiera od niego prowizji.
    Wszystko można sobie elegancko przeliczyć z euro do złotych na stronie paysafecard.
    Refund też działa bardzo prosto i dobrze - Jeżeli kupiliśmy grę za pomocą paysafecarda powiedzmy za 15 euro, to możemy dostać refund do Portfela Steam i wydać te pieniądze na inną grę. Jednak służy to raczej tylko w takich sytuacjach, gdy nam gra się nie odpala albo nasz komputer nie spełnia wymagań sprzętowych, a nie do testowania nowych gier - bądźmy szczerzy, w 2 godziny nie poznamy gry na tyle by wiedzieć czy nam się podoba czy nie, od tego są recenzje czy let's playe.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...