Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683639 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daver194

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1155 dnia: Marca 15, 2010, 11:33:46 »
    Co do frakcji to w tym modzie nie jest tak jak w native. Twoją frakcją w przyszłości będzie królestwo Pendoru, z mocnymi jednostkami zakonnymi. Jeśli chodzi ci o zwykłe frakcje to ejst to mniej więcej tak:
    Fierdsvain - silna konnica w postaci valkirii, średnia piechota i średni łucznicy
    Sarleon - Silne rycerstwo, dosyś mocni łucznicy (sarleon armored longbowmen) czy jakoś tak :P i średnia piechota (halabardnicy)
    Ravenstern - Silne rycerstwo, mocna piechota, i słabe luki
    Empire - Silni kusznicy i piechota (nieśmiertelni) słaba jazda
    D'shar - porażka, jedyne jednostki które nie są b. słabe to Windriderzy (zakonna konnica) i zabójcy Skorpiona(piechoto/konnica) czasem mają konia a czasem nie - Szybko padają, ale mocno karają.

PISZĘ TO WG. MOJEGO WŁASNEGO UZNANIA I NIE MAM ZAMIARU SIĘ Z NIKIM KŁÓCIĆ CO DO TEGO CO WYŻEJ NAPISAŁĘM :)

Co do dobierania bohaterów to wiem, że medyk(Gydia the Red nie lubi się z rycerzami) Ja tam zawsze brałem na początek Gydie i Ansena, którego szkoliłem w engineering i i path finding. Potem przyłączałem do armii herosów pomiejszych frakcji takich jak Aeldarian. Są dużo silniejsi niż np. taki Sir Roland.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #1156 dnia: Marca 15, 2010, 11:57:54 »
    Jak dobrać bohaterów? Nie chcę aby się kłucili a imiona zostały pozmieniane, czy mógłby ktoś podac zestaw bohaterów(w native 8 bez sprzeczek)?

Po informację odsyłam do poradnika na TW. Proponuję taki zestaw NPC:
    (click to show/hide)

Która frakcja opiera swoją siłę na konnicy?
    Ja bardzo lubiłem frakcję Fierdsvain ze względu na Valkyrie, dobrą jazdę ma również Sarleon oraz Ravenstern. Link do drzewek rozwoju jednostek tutaj

Jakieś rady, wskazówki co warto zrobić na poczatku gry?

Na początek walcz dużo na arenach, nagrody za zwycięstwa są naprawdę wysokie. Polecam również rekrutowanie z karczm takich jednostek jak Young Eastern/Western etc. Noble. Rozwijają się do Hero Adventurer, jednostki bardzo dobrej i uniwersalnej. Poluj również na Noldorów, często można ich odbijać od mniejszych oddziałów Jatu lub Snake Cult. Noldorowie są poprostu niesamowici. W dalszym etapie gry po założeniu własnego królestwa inwestuj w zakony, ale to chyba za wcześnie aby o tym mówić.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1157 dnia: Marca 15, 2010, 12:14:19 »
    Dziękuję Panowie za pomoc.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1158 dnia: Marca 15, 2010, 12:15:36 »
    Nie chcecie to nie odpowiadajcie nikt wam nie każe! Po to jest forum aby zadać na nim pytanie a czy 77 stron przeklepać to wg Ciebie mało... no to sory jak mam poswięcić pół dnia na czytaniu i szukaniu to wg mnie bez sensu... może znajdzie się osoba życzliwa, która zna odpowiedź i pomoże a jak nie to będę zmuszony przeklepać...

Bez żartów.
    Nikt ci nie każe czytać 76 stron-zakład, że wszystkie odpowiedzi są do znalezienia na ostatnich 10?
    Sam o tym pisałem 4 strony wcześniej(Ravenstern Rangers to najmocniejsi łucznicy z poboru,ale też nie będę o to kruszył kopii z Daverem;)...
    Gdyby ludzie czytali ten wątek, to on by miał góra 20,30 stron(to przez takich jak ty zrobiło się z  tego "Księga Powtórzeń")-już więcej do tego tematu nie będę wracał bo szkoda literek... i dalszego zaśmiecania wątku.

PS Aha, i żeby nie było, że mam coś do ciebie osobiście, Crims-nic z tych rzeczy.
    Może nawet to ty jesteś ten "dobry", a ja- to ten "zły".
    Ale jakbyś przeczytał te nieszczęsne ostatnich dziesięć stron- to byś wiedział, dlaczego(trochę przypadkowo) na Tobie się skrupiły tego typu komentarze(bo jak nie w Ciebie, to by i tak w końcu w kogoś one trafiły).
    Miałeś pecha-zdarza się.

Pzdr
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2010, 15:03:01 wysłana przez Liveon »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1159 dnia: Marca 15, 2010, 14:17:14 »
    Ponawiam pytanie. Mam problem. Miałem z lordem relacje +23 a po bitwie jak go wziąłem do niewoli miałem -7. I jak tu go przekonać?

Mozliwe że wcześniej go wypuściłeś na wolność, a jak go spotkałeś to on ci coś tam gada "czy się ostatnim razem dobrze bawiłeś, bo tym razem on weźmie nad tobą gore" i spadają relacje o 15.

Już sobie poradziłem. Dziękuję za pomoc.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1160 dnia: Marca 15, 2010, 15:23:40 »
    a ja mam takie pytanka...

1)jak juz wzielem swoich lordów to widze ze oni buduja armie z starej nacji do jakiej nalezeli czy dalo by jakos rade zeby budowali armie tylko na pendorze bo w zamku ich maja?
    2)czy ktos mi odpowie na pytania jak dziala czity (chodzi mi o zakladka tereny która pojawiła sie koło obozu) ja tam probuje cos zmieniac ale caly czas wraca mi do standarowych ustawień
    3)czy inne nacje ni Sarelon maja jakis rycerzy bo tylko u nich widze rycerzy Lwa Smoka itp.
    4)czy moi lordowie tez maja w swoich zamkach zakonny ? i bede tez mieli np rycerzy gryfa jak zaloza zakon pendoru konnica?

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1161 dnia: Marca 15, 2010, 16:05:00 »
    Ten koleś mnie rozwala... xD nawet nie mam siły sie na Ciebie złościć. Nie cierpię jak mnie ktoś ochrzania ale Ty sie sam o to prosisz i w dodatku ta pisownia... Powiem Ci że .. a nie już nic.. ehh
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline Ktosiak

• Użytkownik
    • Lipa...
    « Odpowiedź #1162 dnia: Marca 15, 2010, 16:13:12 »
    Czy można do swojej armii przyjąć te ,,ZOMBI" ?

Offline Dejmonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1163 dnia: Marca 15, 2010, 17:04:56 »
    a ja mam takie pytanka...

1)jak juz wzielem swoich lordów to widze ze oni buduja armie z starej nacji do jakiej nalezeli czy dalo by jakos rade zeby budowali armie tylko na pendorze bo w zamku ich maja?
    2)czy ktos mi odpowie na pytania jak dziala czity (chodzi mi o zakladka tereny która pojawiła sie koło obozu) ja tam probuje cos zmieniac ale caly czas wraca mi do standarowych ustawień
    3)czy inne nacje ni Sarelon maja jakis rycerzy bo tylko u nich widze rycerzy Lwa Smoka itp.
    4)czy moi lordowie tez maja w swoich zamkach zakonny ? i bede tez mieli np rycerzy gryfa jak zaloza zakon pendoru konnica?

1. Niestety nie da sie, będą tworzyć taką armie, z jakiego królestwa się wywodzą.
    2. Nie wiem
    3. Ravenstern ma "Ravensternenski Rycerz", w zakonie można ich szkolić na "Rycerz Smoka"
    4. Twoi lordowie mogą mieć tylko wojowników zakonnych, takich jak w ich pierwotnym królestwie, czyli jak masz lorda z Sarleonu, to on będzie sobie tworzyć Rycerzy Lwa.

Offline Mordrakar

• Użytkownik
    • - Static X -
    « Odpowiedź #1164 dnia: Marca 15, 2010, 18:48:58 »
    Zombie nie można nigdzie zrekrutować niestety, ale można zdobyć od innych lordów jak będą mieli ich jako więźniów sam miałem takich 4 na koniach co mieli po 300 hp w statystykach jak patrzyłem :)

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1165 dnia: Marca 15, 2010, 20:19:00 »
    a gdzie wystepuja glownie Ci hertycy wojownicy :P tylko kurde jak one sa tylko w duzych armiach to lordowie ich raczej nie pokonaja

a i mam jeszcze jedno pytanko:)

1) czy wraz z gra wrodzy Lordowie robia wieksze armie po 300 ludzi ? czy caly czas maksymalnie 100+?

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1166 dnia: Marca 15, 2010, 21:11:24 »
    No dobra, parę słów  postkomentarza do prekomentarzy-tak mi się rzuciło kilka spraw w  oczy, przeglądając te przysłowiowe "10" ostatnich stron.

Fantów bez porównania  jest więcej  (i dużo bogatszy wybór) wraz z upływającym czasem.

Np dopiero po ~800 dniach kampanii zaczęły się pojawiać graty i konie noldorskie(!) w shopach.

Z drugiej strony na turnieju(w początkowej fazie gry) wygrałem moją ulubioną zbroję "Walkiri z godłem Jednorożca"(trochę wąska w pasie, ale jakoś się mieszczę:)

A propos Walkirii- na mój gust to one mają taki feler-że ich'pecynki' są słabo kryte i śmiertelność jest zbyt wysoka. Zaletą ich jest, że dość szybko awansują(w przeciwieństwie do Huscarl'i , ale z którymi można na luziku zdobywać zamki{przy wsparciu łuczników,ale zdecydowanie z innej nacji niż Fierdsvain)
    Halabardnicy sarleońscy są mocni-ale ostatni awans się strasznie ślimaczy, to samo dotyczy d'sharskich Asassinów(którzy być może są całkiem znośni,ale co z tego jak nigdy nie miałem większej cierpliwości, by uzbierać ich  więcej niż 20)

To w ogóle jest , pod pewnymi względami,  kluczowy temat, zwłaszcza  w początkowej fazie gry-na co postawić?
    Na elitarność czy na średniaków, którzy są szybko i łatwo 'odnawialni'?
    Ja zdecydowanie postawiłem na to drugie-gra się staje wtedy bardziej dynamiczna i przez podwyższoną częstotliwość potyczek przyśpiesza się też 'awanse' NPC i reszty załogi.

Poza tym, bardzo mocni imperialni Gladiatorzy w miarę szybko awansują, trochę gorzej jest z ravensteriańskimi Zwiadowcami, ale to jeszcze jest do przyjęcia.
    Bo na elity przychodzi czas, kiedy zakłada się zakony-a materiał w postaci np rycerzy pendorskich awansuje już chybcikiem.

I tu jest następny moment kluczowy-o który Zakon warto zawalczyć(co się na ogół wiąże albo ze zdobyciem konkretnego miasta, lub z utratą gemmy).
    Czołówka w moim prywatnym rankingu(kolejność przypadkowa;) to-Clarion Call(cięzkozbrojni konni łucznicy), Gryffici(ciężka jazda wyposażona w broń obuchową),Ebony Gauntlet(ciężkozbrojni kusznicy), Nieśmiertelni(hardcorowa wersja imperialnych Legionistów).
    No ,to by było na tyle, jak coś mi się przypomni to cdn nastąpi.

PS Aha, wrogie 'war party' może liczyć i po 1700 woja(Kiedyś gonili mnie taką ekipą  kolesie z Fierdsvain)-dla chcącego nic trudnego, jak się szuka zadymy, to okazja zawsze się znajdzie:)

« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2010, 21:42:23 wysłana przez Liveon »

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1167 dnia: Marca 15, 2010, 22:11:10 »
    Liveon jak tyle wiesz to moze mi powiesz o co chodzilo z zakładką tereny koło obozu jak dałem mozliwosc czitowania:)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1168 dnia: Marca 16, 2010, 10:01:41 »
    Liveon jak tyle wiesz to moze mi powiesz o co chodzilo z zakładką tereny koło obozu jak dałem mozliwosc czitowania:)

To straszne, ale zielonego pojęcia nie mam, o co cho... cała nadzieja w Tobie, musisz koniecznie to wyjaśnić.
    Ludzkość i reszta żywych istot liczy na Ciebie, Milicjo.
    Nie zawiedź Nas.

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1169 dnia: Marca 16, 2010, 10:33:12 »
    Nie rozumiem jak można mieć tyle wątpliwości i zamiast zwyczajnie kuffa zagrać i osobiście się przekonać to koleś codziennie jakiś niesamowicie istotny problem wynajduje :( Błagam Cie człowieku zlituj się i odłącz od internatu na tydzień!
    Liveon jakże bliska mi ta filozofia :) heh
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.