Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683785 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline milicja

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1095 dnia: Marca 09, 2010, 16:54:47 »
    czyli jak mam Jatu zmiecieni z powierzchni ziemi to juz sie tez ich tzw. Lord tez nie odrodzi mimo ze go wypuscilem za gema?

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1096 dnia: Marca 09, 2010, 16:58:14 »
    Mi się odradzali, chyba, że ich zabiłem, ale to szkoda.. Albo to był po prostu inny save? xd

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1097 dnia: Marca 09, 2010, 17:00:46 »
    no ja ich nie zabilem no ok to bede czekac dzieki za pomoc

ps.zabiles tych tzw. lordow a nie cale plemie tak?

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1098 dnia: Marca 09, 2010, 18:04:15 »
    lordowie dopóki nie każesz im porzucić walkę i wrócić do domu mogą się odrodzić
    armie bez lordów po pokonaniu sie nie odradzają

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1099 dnia: Marca 09, 2010, 18:52:29 »
    aha dzieki

a jeszcze jedna sprawa bo zaczelem dostawac tylko 2k kasy za wygranie turnieju? czy dzieje sie tak po zdobyciu okreslonego lvl>??

Offline Rashmir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1100 dnia: Marca 09, 2010, 21:13:09 »
    zawsze dostajesz 2000 nagrody,ale jak bedziesz na siebie obstawial przed kazda rozgrywka  po 500 i wygrasz wszystkie to zgarniesz dodatkowe 20000,a czasami jakies itemy ale to rzadkosc
    « Ostatnia zmiana: Marca 09, 2010, 21:17:29 wysłana przez Rashmir »

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1101 dnia: Marca 09, 2010, 21:43:40 »
    a no faktycznie zapominalem obstawiac:D

dzieki!

ps1. jeszcze jedno pytanko

co mozna robic z gemami oprócz -kupic bron załozyc zakon i kupic eliksir

ps. sa inne eliksiry oprocz tego co daje sile i zwinosc?
    « Ostatnia zmiana: Marca 09, 2010, 22:23:43 wysłana przez milicja »

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1102 dnia: Marca 09, 2010, 23:30:07 »
    gem'a można sprzedać za dużą sumkę
    można też wziąć od wójta miasta zadanie, następnie wrócić i spytać -' co jeśli nie mogę wypełnić zadania?"
    wtedy wójt zaproponuje losowanie, jak wygrasz to dostaniesz losowo 30 elitarnych jednostek, jak przegrasz stracisz gem'a

Offline Briareos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1103 dnia: Marca 10, 2010, 13:08:40 »
    Z tym obstawianiem pieniędzy na turniejach też różnie bywa. To ile wygrasz nie zależy tylko od tego ile postawisz ale też od tego jakie relacje masz z danym miastem i ile posiadasz renown: ) Czyli w trakcie gry pomimo iż stawiasz po 500 denarów z czasem będziesz dostawał za wygraną coraz mniej.
    Ja np. dostaję już tylko około 10k za zakłady i 2k za wygranie turnieju (no i od czasu do czasu jakiś item ale to rzadkość).

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1104 dnia: Marca 10, 2010, 21:26:14 »
    mam jeszcze jedno pytanko załozyłyem zakon Gryfów i mam najlepszych rycerzy pendoru a mimo to jak daje ulpesz rycerzy to pisze mi ze mogle i bedzie mnie to kosztowala 4 reputacji

ale nie ma opcji ulepsz... tylko wroc do sali tronowej albo na narade...

moge tylko ulepszac zakon ale ludzi robic nie?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #1105 dnia: Marca 10, 2010, 22:12:20 »
    Witam. Istnieje gdzieś opis wszystkich frakcji z tego moda. Bo zacząłem grać i nie bardzo wiem gdzie się przyłączyć.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1106 dnia: Marca 10, 2010, 22:34:27 »
    mam jeszcze jedno pytanko załozyłyem zakon Gryfów i mam najlepszych rycerzy pendoru a mimo to jak daje ulpesz rycerzy to pisze mi ze mogle i bedzie mnie to kosztowala 4 reputacji

ale nie ma opcji ulepsz... tylko wroc do sali tronowej albo na narade...

moge tylko ulepszac zakon ale ludzi robic nie?
    Nie za bardzo kumam, o co biega, ale na mój gust ludzi się robi w inny sposób.
    Idziesz do wioski i łapiesz jakieś chętne dziewoje, a dalej to... już  sam powinineś wiedzieć.
    Można też bez dziewoj i łapać co popadnie, ale to jakby wbrew prawu naturalnemu...ale w tym modzie to ujdzie ci bezkarnie.

Witam. Istnieje gdzieś opis wszystkich frakcji z tego moda. Bo zacząłem grać i nie bardzo wiem gdzie się przyłączyć.

Nigdzie się nie przyłączaj-naparzaj wszystkich jak leci, a Królem będziesz...
    « Ostatnia zmiana: Marca 10, 2010, 22:42:14 wysłana przez Liveon »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1107 dnia: Marca 10, 2010, 23:22:57 »

Nigdzie się nie przyłączaj-naparzaj wszystkich jak leci, a Królem będziesz...

Niby tak, ale jak to ma wyglądać? Jak w zwykłym Mount&Blade czyli robię wojsko z różnych królestw, naparzam jedno a gdy zdobędę zamek, robię własne?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1108 dnia: Marca 11, 2010, 08:01:56 »

Niby tak, ale jak to ma wyglądać? Jak w zwykłym Mount&Blade czyli robię wojsko z różnych królestw, naparzam jedno a gdy zdobędę zamek, robię własne?

Dokładnie tak(o ile słowo "jedno" oznacza w tym przypadku "którekolwiek/jakiekolwiek"), a nawet o wiele więcej, bo tu otwiera się dla Ciebie o wiele więcej możliwości, niż bycie tylko "rebeliantem"- na zamku rozmawiasz w sali "koronacyjnej" z kasztelanem/zarządcą zamku , a on ci już resztę wyjaśni:)
    Prawdę powiedziawszy,  to warto zdobywać, przede wszystkim, miasta- o ile zależy ci na całej 'palecie' zakonnej.
    Właściwie, na początku musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co chcesz zrobić/osiągnąć w tym modzie- bo jeśli chcesz go jak najszybciej/najłatwiej skończyć, to teoretycznie wchodzenie w komitywę/alianse z jakimś królestwem miałoby sens.
    Ale wtedy ten mod traci swój urok, moim zdaniem.

« Ostatnia zmiana: Marca 11, 2010, 08:20:35 wysłana przez Liveon »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1109 dnia: Marca 11, 2010, 08:42:19 »

Dokładnie tak(o ile słowo "jedno" oznacza w tym przypadku "którekolwiek/jakiekolwiek"), a nawet o wiele więcej, bo tu otwiera się dla Ciebie o wiele więcej możliwości, niż bycie tylko "rebeliantem"- na zamku rozmawiasz w sali "koronacyjnej" z kasztelanem/zarządcą zamku , a on ci już resztę wyjaśni:)
    Prawdę powiedziawszy,  to warto zdobywać, przede wszystkim, miasta- o ile zależy ci na całej 'palecie' zakonnej.
    Właściwie, na początku musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co chcesz zrobić/osiągnąć w tym modzie- bo jeśli chcesz go jak najszybciej/najłatwiej skończyć, to teoretycznie wchodzenie w komitywę/alianse z jakimś królestwem miałoby sens.
    Ale wtedy ten mod traci swój urok, moim zdaniem.

Ok. Załogi w miastach są duże. Czyli będzie raczej ciekawie. A jakich ludzi rekrutować? Czyli które królestwo ma dobrą jazdę, które piechotę.