Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683787 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rall

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #885 dnia: Stycznia 26, 2010, 09:41:45 »
    A ja Koledzy wracam do tematu werbowania bohaterów niezależnych. Ostatnio byłem świadkiem bitwy pomiędzy Noldorami a Zulkarem tym od Jatu. Barbarzyńcy mieli przewagę i wyglądało że bohater  Noldorów ( ten na I... ) dostanie sie do niewoli - na co liczyłem bo myślałem, że z czasem wybiję ich i uwolnię dla siebie tego przekozackiego bohatera. Jakie było moje rozczarowanie gdy okazało się iż najwyraźniej Jatu zabili elfa... Co za dół. a tak liczyłem na tą sytuację... I tu pytanie czy niezależnych bohaterów mogą pojmać jedynie armie państw? czy przegrana z spawnowanymi armiami zawsze oznacza śmierć przegranych bohaterów?

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #886 dnia: Stycznia 26, 2010, 09:54:28 »
    Nie wiem czy unikalnych NPC mogą pojmac tylko armie państw ale czasami nawet w bitwie z armiami państw unikalni bohaterowie giną. Ja zawsze w czasie takiej bitwy robiłem save żeby mieć pewność ze NPC dostanie się do niewoli :)

Offline Briareos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #887 dnia: Stycznia 26, 2010, 11:13:23 »
    Przy takich bitwach bohaterowie nie giną tylko nie dają się złapać i uciekają po walce ; ) Jak będziesz miał szczęście to Ci się ten koleś zespawnuje raz jeszcze.

Offline hawk14

• Użytkownik
    « Odpowiedź #888 dnia: Stycznia 26, 2010, 11:27:46 »
    A ja mam pytanie. Miałem 3 gemy. Jeden wydałem na lokalizacji ukrytych kopalni, drugi na miecz u tego gościa i trzeci na łuk. Mam jeszcze 4 i wino dla tego drugiego gościa co ulepsza ale on zasypia jak mu daje to wino.

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #889 dnia: Stycznia 26, 2010, 13:16:29 »
    to było mu rozcieńczyć to nie polak żeby mu 90% dawać;p, a na poważnie to spróbuj wyjść, pojechać do najbliższego miasta i wrócić to może wytrzeźwieje

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #890 dnia: Stycznia 27, 2010, 09:32:09 »
    Ja też kilka dobrych godzin męczyłem się z tym ulepszaniem zanimi załapałem o co chodzi..Broń którą chcesz ulepszyć musisz mieć w ekwipunku-nie możesz mieć jej  założonej.Wtedy dajesz mu wino i gema i ulepszasz.Ja wybrałem miecz dwuręczny w wersji "najbardziej przyspieszonej" i nie żałuje szybkośc 135 i zasięg 135 robią wrażenie :)

Offline hawk14

• Użytkownik
    « Odpowiedź #891 dnia: Stycznia 27, 2010, 11:15:11 »
    Aaa ok dzięki wielkie.

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #892 dnia: Stycznia 27, 2010, 12:43:49 »
    ogólnie to jaki miecz ma największe obrażenia??? a i dajcie jak macie linka do PoP wikii

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #893 dnia: Stycznia 27, 2010, 13:22:49 »
    Najlepszy jaki widziałem to runiczny miecz dwuręczny ulepszony na Ruby Runic Sword (czy cos w tym stylu) ma zamach 75 pchnięce 46  ale minimalnie slabszy jest Emerald ma zamach 75 i pchniecie 42 z tym ze ma duzo wiekszy zasieg i szybkosc wiec te pare na plus do pchniecia sie nie oplaca

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #894 dnia: Stycznia 28, 2010, 08:29:41 »
    no to wezmę emerald a to wpływa na wygląd miecza???

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #895 dnia: Stycznia 28, 2010, 09:19:08 »
    Nie zwróciłem uwagi ale chyba troche inaczej wyglada po ulepszniu

Offline Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #896 dnia: Stycznia 28, 2010, 13:21:49 »
    Moim skromnym zdaniem najlepszą bronią runiczną jest ruby axe - 65 dmg ale przede wszystkim bonus vs tarcze! Wydaje mi się że bije na głowę nawet miecz dwuręczny. Po pierwsze można używać tarczy a po drugie ten BONUS. Posiadam obie bronie i z doświadczenia mogę stwierdzić, że w walce z opancerzonymi przeciwnikami ( a z takimi tylko walczę sam resztę tałatajstwa zostawiam swoim ludziom ) ten topór wymiata - 9 na 10 uderzeń zabija każdego a w pozostałych przypadkach łamie tarcze i zabija przy kolejnym ciosie. Miecz dwuręczny potencjalnie robi większy DMG  ( 75 ) ale przy pancerzach wysiada i potrzeba kilku ciosów aby powalić rycerza. Wydaje mi się, że bonus vs tarcze działa też ogólnie przeciwko pancerzom. Reasumując myślę, że runiczny topór jednoręczny jest mocno niedoceniany na wszystkich forach PoP - a dla mnie to absolutne NUMERO UNO!!!

PS dzięki za info o NPCach - już udało mi się jednego zatrudnić, ale marzę o dowódcy elfów...

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #897 dnia: Stycznia 28, 2010, 17:33:31 »
    no czy ja wiem ja tam wale po łbach ile wlezie i jakoś specjalnie nie mam problemów z powaleniem np. rycerza smoka, a zresztą jak mnie zblokują to zaraz dzięki szybkości walne drugi raz co oznacza śmierć dla delikwenta

Offline Zawisza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #898 dnia: Stycznia 28, 2010, 20:52:02 »
    Dlaczego gdy do mojej drużyny dołącza Sir Roland (leadership 7) to limit wojska się nie zmienia ? To jakiś bug ?
    Jak zdobyć te wszystkie gemy, super jednostki itp ? Czytałem trochę na PoP Wiki, ale tam jest lipne info.
    Na razie Leveluje postać solo, zdobywam prestiż i kasę, ale niedługo będzie trzeba zwerbować jakieś wojo...
    Wracam do M&B ;)

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #899 dnia: Stycznia 28, 2010, 21:28:57 »
    Cóż aż tyle nie grałem ale na jedno pytanie mogę Ci odpowiedzieć:
    Dlaczego gdy do mojej drużyny dołącza Sir Roland (leadership 7) to limit wojska się nie zmienia ? To jakiś bug ?

Ponieważ leadership jest umiejętnością tylko postaci która przewodzi grupą w tym wypadku Twojej. Czyli jęzeli Ty masz leadership 1 a on 7 to i tak pod uwagę będzie brana tylko Twoja.
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]