Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686239 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Avis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #690 dnia: Grudnia 15, 2009, 16:35:51 »
    Sciagnalem sobie najnowsza wersje tego moda, troche nie bardzo wiem o co chodzi - slyszalem ze jest w nim jakas mysl przewodnia, ale nie moge jej uchwycic. Czy ktos przy okazji moze mi powiedziec z ktorej frakcji wiosek werbowac chlopkow, zeby dalo sie ich awansowac na jakas porzadna ciezka konnice (jak Swadia), z ktorych piechote oblezeniowa (Nordowie), a z ktorych obrone zamkow (Rhodocy, moze troche Nordowie)? Nie lubie siedziec nad gra godzinami i testowac wszystkie drzewka rozwoju jednostek... Bede wdzieczny.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #691 dnia: Grudnia 15, 2009, 16:56:15 »
    Jestem zbyt leniwy aby wszystko opisywać, ale podsyłam kilka linków. Z treścią zawartą na tych stronach powinieneś się zapoznać, znajdziesz tam odpowiedzi na swoje pytania. Niestety są po angielsku, więc choć minimalna znajomość tego języka jest wymagana. Chociaż zawsze można skorzystać z tłumacza google.
    1. Tu znajdziesz wszystkie linki powiązane z z tym modem: klik
    2. Polecam zapoznać się zwłaszcza z treścią PoP wiki gdzie są przedstawione wszystkie drzewka rozwoju: klik.

Jeżeli chodzi o jazdę to polecam trenowanie Valkyrie z królestwa Fierdsvain. Bardzo dobra piechota jest w Empire, jednak moją ulubioną jednostką byli Hero Adventurer, niezwykle uniwersalni. Można ich wyszkolić z Young Foreign/Western/Northern/Eastern/Southern Adventurer, których można rekrutować w karczmach. Są jeszcze Noldorowie, najlepsze jednostki w grze, ale ich można zdobyć tylko gdy zostaną uwolnieni z czyichś rąk po wygranej bitwie. W zasadzie jest jeszcze jeden sposób, ale nie wiem czy działa w najnowszej wersji PoP.
    Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2009, 19:27:22 wysłana przez dalhiems »

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #692 dnia: Grudnia 15, 2009, 18:06:19 »
    Najsilniejsze to są zakony, ale to dopiero jak królestwo swoje założysz ;) Myśl przsewodnia jest taka, żeby zjednosczyć pod swoim władaniem cały Pendor ;)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #693 dnia: Grudnia 15, 2009, 21:08:49 »
    (click to show/hide)

Ale byłem szczęśliwy, gdy na to trafiłem :) Złoto, złoto jest moje ^^

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #694 dnia: Grudnia 15, 2009, 22:35:25 »
    Mam jedną wątpliwość co do warunków zwycięstwa. Są tam wymienione dwa sprzeczne warunki, tj:

1. pozytywne stosunki z Noldorami
    2. pokonanie wszystkich armii z mapy (wśród nich wymienione są 2 Noldorskie)

jak to zrobić?!

Offline TomekDex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #695 dnia: Grudnia 16, 2009, 00:57:48 »
    Ja to zrobiłem w bardzo prosty sposób po prostu jak atakujesz tracisz 3 do relacji z nimi ale ze każdego uwolnionego (po przez rozmowę) więźnia dostajesz +1 z jednej bitwy na spokojnie można pojmać kilka, kilkanaście czy kilkadziesiąt więźniów wiec nie jest trudno choć może źle zrobiłem :D
    Osobiście zastanawiam się nad jednym, czy da się mieć na przykład masywnej budowy lub rączy koń nordów ja osobiście miałem upartego ale był najlepszy dużo lepszy od najlepszego w sklepie :P
    Formułowicz A: "Nawet szkoda mi punktować ,ale 2 z logiki ,czytania ze zrozumieniem i ortografii."
    Formułowicz B: "Użycie par (przecinek, spacja) w tym zdaniu to jest dopiero strzał w stopę."

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #696 dnia: Grudnia 16, 2009, 21:42:35 »
    problem w tym ze moje relacje sa serdeczne i nie mam opcji atakowania Noldorów
    większość dużych armii już nie istnieje, więc opcja na nakierowanie ich na Noldorów
    również odpada

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #697 dnia: Grudnia 16, 2009, 22:52:43 »
    @up sciagnij najnowsza wersje, tam mozna atakowac przyjaznie nastawione armie

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #698 dnia: Grudnia 17, 2009, 12:40:00 »
    Czytałem, że uaktualnienie wersji uniemożliwia grę na starych save'ach, prawda?

Moja wersja to 2.04

edit: chyba niestety save'y są niekompatybilne :/

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,54020.msg2153507.html#msg2153507

mimo wszystko proszę o informację, jak to wygląda w praktyce
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2009, 12:57:18 wysłana przez detour »

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #699 dnia: Grudnia 17, 2009, 15:36:32 »
    Nie są komptaybilne..

Jak grasz na starszej wersji a szkoda Ci save'a, to ściągnij jakiś większy host ( np. Jatu czy coś ) na tych noldorów, żeby się powybijali ;)..

Ty również na tym zyskasz, gdy np. ci Jatu wygrają, bo dostaniesz wspaniałych jeńców do wynajęcia ( szlachcice itd.. a nawet Ithillandir- nie moge zapamiętać jego imienia :> ).
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #700 dnia: Grudnia 18, 2009, 07:53:15 »
    Z armi pozostała mi jedna poszukiwaczy przygód i burilgi uzurpator. Swoją drogą ktoś podpowie gdzie szukać tę drugą?

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #701 dnia: Grudnia 18, 2009, 09:20:41 »
    Ten uzurpator znajduje się chyba na południe Dsharu, w każdym razie ja go gdzieś tam spotkałem.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline afagddu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #702 dnia: Grudnia 18, 2009, 11:38:16 »
    Jak wy robicie takie wielkie armie, ja ledwie dobijam do 100 w mojej armii, potem to już masakra zdobyć poziom.

Offline Sjel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #703 dnia: Grudnia 18, 2009, 11:46:46 »
    Witam wszystkich

Gram sobie od 3 dni w ten mod i zaczalem sie zastanawiac - czy nie ma tu w ogole czegos takiego jak formacja?
    Troche mnie irytuje ze mi sie rozjezdzaja wojowie na wszystkie strony jak lemingi.

Pozdrawiam

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #704 dnia: Grudnia 18, 2009, 14:09:54 »
    Jak wy robicie takie wielkie armie, ja ledwie dobijam do 100 w mojej armii, potem to już masakra zdobyć poziom.
    Inwestuj w przywództwo, a przede wszystkim dużo walcz i zdobywaj reputację, która podnosi limit drużyny.