Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683838 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #615 dnia: Listopada 30, 2009, 19:24:01 »
    jakim cudem wyciagasz 121%? ja ledwo wyciagam 85, no ale mam sojusznikow na 1/2, to tyle zmieni?
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #616 dnia: Listopada 30, 2009, 19:33:18 »
    Tyle, że na poziom trudności dochodzi jeszcze np. Ustawienia Realistyczne na oczątku gry, a nie same opcje, rozumiesz?

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #617 dnia: Listopada 30, 2009, 19:35:25 »
    aha, rozumiem, ja za cienki w uszach jestem na Realistyczne.
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline hubsoner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #618 dnia: Listopada 30, 2009, 20:03:02 »
    Cześć wszystkim.

Mam takie pytanie, co mam zrobić żeby w kopalniach ulepszyli mi runiczną broń ? Mam gem'a, wino i gadam z tym pijaczkiem ale nic mi się z bronią nie dzieje.
    Jak ktoś by mógł opisać co mam zrobić po kolei to był bym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam.

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #619 dnia: Listopada 30, 2009, 20:22:14 »
    A masz ją założoną czy w ekwipunku? ( jak np. jedzenie). Bo jeśli masz założoną na siebie to Ci nie wykrywa ;]

EDIT : Jak ustawic krew podczas  bitwy?? Ja ustawiam i nic się nie pojawia jak kogoś zabiję.. A krew dodaje troszkę realizmu :(.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2009, 20:58:58 wysłana przez syo »
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline hubsoner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #620 dnia: Listopada 30, 2009, 21:00:18 »
    Mam w ekwipunku "dziwny runiczny łuk", gema  i dzbany wina. Nic si nie dzieje tylko tracę dzbany wina.

Offline binio92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #621 dnia: Listopada 30, 2009, 21:49:06 »
    Hubsoner po prostu dajesz temu "pijaczkowi" wina (ja np.dałem 3 bo tyle miałem w plecaku) i jak dasz mu ostanie wino z swojego plecaka to jak zagadasz jeszcze raz to powie coś w stylu "Ty bez wina?" i wtedy będzie opcja wymienienia na ulepszoną broń. :)

Offline Reno

• Użytkownik
    « Odpowiedź #622 dnia: Grudnia 02, 2009, 07:31:03 »
    Mam pytanie odnośnie ząłożenia swojego królestwa. Byłem wczęsniej lordem KIngdom of Sarleon ale po zdobyciu zamku i negatywnej odpwoiedzi króla zatrzymałem go sobie i stałem sie rebeliantem. Potem ogłosiłem niepodległość i stworzyłem Kingdom of Pendor. I wszystko jest ok ale doczytałem gdzies tam iż poprzez taki scenarium nigdy nie zostane formalnie królem a zatem nie będą mógł rekrutować lordów. Czy to prawda? A jeśli tak to jest może jakaś łatka do tego?

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #623 dnia: Grudnia 02, 2009, 08:02:13 »
    Według mnie jak ogłosiłeś nie podległość to nie ma żadnych przeciwwskazań. Masz swoje państwo, jesteś królem, będziesz mógł rekrutować lordów.

Offline Huzi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #624 dnia: Grudnia 02, 2009, 21:39:14 »
    Gram sobie jak Pan Bóg przykazał, a tu nagle gra się zacina. Nic to - myślę. Reset i gramy dalej. Ale nie, to by było zbyt łatwe. Siły wyższe postanowiły, że włączą mi jakiś chędożony bullet-time. W opcjach tempo gry jest ustawiona na 'szybka', a mimo to jestem w stanie odegrać kultowe sceny z Matrix'a. Miał ktoś taki problem? Cóż robić?

EDIT: Nieaktualne. Bullet-time zniknął tak samo nagle jak się pojawił. Strefa 11.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2009, 17:36:07 wysłana przez Huzi »

Offline Reno

• Użytkownik
    « Odpowiedź #625 dnia: Grudnia 03, 2009, 11:17:46 »
    Tak to prawda - jestem królem (z sarleońskiego lorda- rebelianta) i mogę rekrutować lordów. Gra się coraz cudniej a zabawa jest fantastyczna. Mam juz 5 zamków i 2 lordów a dziś chcę podbić podbić perłę sarlońksije korony - miasto Sarleon by uczynić je swoją stolicą.

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #626 dnia: Grudnia 03, 2009, 21:52:14 »
    Czy ktoś też ma bug, gdy jest np. 200 wrogich zołnierzy vs 500 Twoich sprzymierzeńcow ( w moim przypadki moich lordów ), i gdy dołączam do bitwy z armią 300 ludzi jest np. 200 vs 232? Wtf?
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline adiq15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #627 dnia: Grudnia 03, 2009, 22:39:07 »
    Mam pytanie ściśle dotyczace tego modu czy jesli pokonalem wszystkich tych bandyckich lordow ktorzy sa na mapie to czy moge zdobyc jakos wiecej Qualis gemow?? Bylem juz w tym miescie w skrzynce tylko nie wiem czy te armie sie odnowia zebym mogl je znowu sklepac :P Troche lipnie te gemy wylorzystalem i nie wiem czy zaczynac od poczatku czy jest nadzieja ;P Pecha mialem bo wiele z nich poporstu uciekalo albo zostawali rozgromieni przez zjazd jakiejs frakcji. Jesli ktos sie orientuje z gory thx

Przeniesione. Dostajesz ustne ostrzeżenie za lenistwo. Temat o tym modzie był na 1 stronie. Naprawdę ciężko znaleźć, prawda?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2009, 22:44:09 wysłana przez Kalpokor »

Offline Tarnaval

• Użytkownik
    « Odpowiedź #628 dnia: Grudnia 03, 2009, 23:05:26 »
    Czy ktoś też ma bug, gdy jest np. 200 wrogich zołnierzy vs 500 Twoich sprzymierzeńcow ( w moim przypadki moich lordów ), i gdy dołączam do bitwy z armią 300 ludzi jest np. 200 vs 232? Wtf?

Mam to samo i nie wiem czy to jest bug czy tak ma być ...

Mam pytanie ściśle dotyczace tego modu czy jesli pokonalem wszystkich tych bandyckich lordow ktorzy sa na mapie to czy moge zdobyc jakos wiecej Qualis gemow?? Bylem juz w tym miescie w skrzynce tylko nie wiem czy te armie sie odnowia zebym mogl je znowu sklepac :P Troche lipnie te gemy wylorzystalem i nie wiem czy zaczynac od poczatku czy jest nadzieja ;P Pecha mialem bo wiele z nich poporstu uciekalo albo zostawali rozgromieni przez zjazd jakiejs frakcji. Jesli ktos sie orientuje z gory thx

Jeśli dobrze pamiętam to ci Lordowie się respawnują. Chyba ze ich wypuściłeś za obietnica powrotu do domu i nigdy więcej nie podnoszeniu broni (jedna z opcji przy dialogu z więżniem) - przy tej opcji chyba znikają. Także jeśli ci uciekną albo wypuścisz ich za okup albo qualis gema to za jakiś czas wrócą.

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #629 dnia: Grudnia 04, 2009, 07:54:29 »

Mam to samo i nie wiem czy to jest bug czy tak ma być ...

To nie jest bug, wynika to z ograniczenia gry - do maksymalnie 35 typów jednostek jednocześnie na polu bitwy, było o tym kilka stron wstecz i jak to obejść.
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!