Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 685502 razy)

Opis tematu:

Offline rophert

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #675 dnia: Grudnia 08, 2009, 17:43:22 »
    Mam kolejne pytanie (mam nadzieję, że na nie zostanie udzielona odpowiedź :D )
    Pytanie bardziej do modderów, a mianowicie gdzie mogę znałeźć pliki odpowiedzialne za unikalne postacie w modzie? Co muszę zmienić, aby miały one inne relacje z frakcjami i czy da się zmienić status frakcji pobocznych (Jatu itd) na aktywny ( respawn armii etc) po tym jak je zniszczyłem, a dokładniej zostały zniszczone.

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #676 dnia: Grudnia 08, 2009, 20:28:20 »
    A po co Ci to wogóle jest? Uwierz mi, że na około 3-40 lvlu wogóle zapomnisz o unikalnych postaciach i zajmiesz się podbijaniem.
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline TomekDex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #677 dnia: Grudnia 09, 2009, 21:42:25 »
    Hmm czytałem ze ktoś narzekał na bark inteligencji lordów należącego do swojego państwa a mój lord właśnie bez pozwolenia podbił zamek wrogiego państwa :P Ciekawe czy będę mógł mu zabrać ten zamek :P
    Formułowicz A: "Nawet szkoda mi punktować ,ale 2 z logiki ,czytania ze zrozumieniem i ortografii."
    Formułowicz B: "Użycie par (przecinek, spacja) w tym zdaniu to jest dopiero strzał w stopę."

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #678 dnia: Grudnia 09, 2009, 22:05:03 »
    Hmm czytałem ze ktoś narzekał na bark inteligencji lordów należącego do swojego państwa a mój lord właśnie bez pozwolenia podbił zamek wrogiego państwa :P Ciekawe czy będę mógł mu zabrać ten zamek :P

Każdy zamek można odebrać swojemu lordowie ale jak przysłowie mówi "Kto daje i odbiera ten..... " i tak dalej. Po odebraniu lordowi zamku albo wioski spada z nim relacja, co oczywiście wiąże się z tym że może ci kiedyś podczas jakiejś bitwy już nie pomóc(relacje poniżej zera). Zamki odbiera się u kasztelana w zamku pod opcją zarządzanie królestwem.

Offline SoSu64

• Użytkownik
    « Odpowiedź #679 dnia: Grudnia 11, 2009, 14:02:23 »
    czy mogł bym prosic link tego moda do wersji gry:1.03

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #680 dnia: Grudnia 11, 2009, 14:37:39 »
    Mam takie pytanko, a mianowicie czy poboczne frakcje takie jak Noldorowie, Jatu etc. mogą brać za jeńców unikalnych NPC? Ktoś tak kiedyś miał?
    Chcę zrekrutować Kodana Ironsword, tyle, że jego albo raczej on atakuje tylko bandytów i mnie, więc nie wiem jak go zwerbować.

Tak po za tym takie małe info:
    Unikalni NPC (mowa tu gdy są zwerbowani) maja więcej itemów. Wystarczy wejść do ich ekwipunku i zabrać coś, następnie wyjść i jeszcze raz wejść i powinien mieć coś innego (oczywiście nie w nieskończoność). Np K'Juda jak mu zabrałem miecz miał runiczną glewię.

Nie wiem czy da się zwerbowac tych awanturników z żółtych armii. Ja zwerbowałem wszystkich unikalnych NPC za wyjątkiem własnie tych żółtych. Kiedyś podprowadziłem jednego do Jatu i Noldorów. Stoczyli gdzies z 15 bitew i nigdy ten NPC nie został wzięty do niewoli :(

Offline 1zielony1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #681 dnia: Grudnia 11, 2009, 16:46:51 »
    da się zwerbować, z tym że musicie ich odbić jako jeńców... szkoda że nie można z nich zrobić swoich lodów. Chodzi o szefa armii czyli jednostka NPC 100% tych od których otrzymujesz gema, przy odbiciu jeńców możesz go zatrzymać w drużynie.Oczywiście zdarza się to rzadko, ale jest możliwe, choć może się mylę ja zabierałem gemy, nie brałem ich do drużyny.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2009, 08:30:12 wysłana przez 1zielony1 »

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #682 dnia: Grudnia 11, 2009, 16:52:41 »
    da się zwerbować, z tym że musicie ich odbić jako jeńców... szkoda że nie można z nich zrobić swoich lodów.

Zrozumiałeś mój post? Chyba nie.
    Przecież napisałem że zwerbowałem prawie wszystkich unikalnych NPC. Wyjątkiem są tylko ci z żółtych armii ( Kodan Ironsword Adventurers Army, ....  Adventurers Army itp.) Jest ich chyba 3-4. Doprowadziłem do ok. 15 bitew między nimi i Juta. Nigdy nie zostali wzięci do niewoli przez Juta. Nie mogłem więc uwolnić ich.

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #683 dnia: Grudnia 12, 2009, 12:16:37 »
    To są poszukiwacze przygód, ich nie można zwerbowac.
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #684 dnia: Grudnia 13, 2009, 22:03:38 »
    @up nie da się zwerbować bo nikt nie może ich wziąć do niewoli prócz gracza?

Wiem, że była już o tym mowa ale chciałbym usłyszeć wasze zdanie, mianowicie: Jaki zakon jest najlepszy? Mam tu na mysli uniwersalność tzn. skuteczni zarówno na zwykłym polu bitwy, ale też podczas oblężeń. Jak na razie korzystam z "usług" Rangers of the Clarion Call czy jakoś tak i spisują się w walce średnio, mimo, że podciągnąłem im skille do blisko 600, to i tak z łuku rzadko trafiają, a podczas oblężeń niektórzy latają z lancą... Poza tym ich konie są zbyt wolne. Hero Adventurers i Maiden Noldor Rangers spisują się dużo lepiej. Co mi polecacie?

Offline Valiant

• Użytkownik
    « Odpowiedź #685 dnia: Grudnia 14, 2009, 00:16:17 »
    Mam wersję 2.0 kiedy założyłem królestwo i  wybrałem kulturę Sarleonu w wioskach mogłem rekrutowac Pendorczykow i ludzi z Empire (podbiłem Cez) po co właściwie jest ta kultura skoro nie wpływa na jednostki jakie można rekrutowac itd. ??

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #686 dnia: Grudnia 14, 2009, 15:02:30 »
    Wpływa wpływa.. Nie wiem jak było w wersji 2.0 ale w najnowszej np. nie zrekrutujesz sobie np. rycerzy lwa kiedy masz kulture pendoru. Z wiosek też chyba nie można po jakimś czasie rekrutować jednostek nie ze swojej kultury..
    Co sądzicie o Shadow Legion Centurion? Łatwo jest ich zdobyć, a staty też bardzo dobre. Nie wiem jak z broniami i pancerzem. Czekam na opinie.. Sam bym ich przetestował ale nie chce sobie psuć stosunków z lorden aktualnie posiadającym Ethos.

Offline Valiant

• Użytkownik
    « Odpowiedź #687 dnia: Grudnia 14, 2009, 15:37:16 »
    Dobra podbiłem Ethos. W wioskach podległych Ethos moge recrutowac Sarleon recruit, ale w podległych Cez tak jak wcześniej rekrutów The Empire i Pendor. Strażnicy wewnątrz zamku i w miastach są jednostkami Pendoru. A kiedy chce mianowac moje jednostki członkami Knighthood of the Unicorn albo Knighthood of the Ro(coś tam )cross(to ci z Ethos) potrzebuje do mianowania Pendor Knights a mam kulturę Sarleonu!! Może ktoś linka do PoP 2.5 zapodac??

Pomyłka, teraz mogę rekrutowac we wszystkich wioskach Sarleończyków ale reszta się nie zmieniła.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2009, 15:52:40 wysłana przez Valiant »

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #688 dnia: Grudnia 14, 2009, 16:56:45 »

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #689 dnia: Grudnia 15, 2009, 15:50:51 »
    A ja mam pytanie czym się różni wersja 2.4 od 2.5?Bo grałem przez dłuższy czas w 2.4 i nagle się przenoszę na 2.5.Z góry dzięki.