Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684212 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #585 dnia: Listopada 25, 2009, 16:58:04 »
    Taa, niby wyszkoliłeś, ale to nie jest opcja do rekrutowania żołnierzy...Ta opcja ulepsza twojemu zakonowi broń(przynajmniej tak myślę).Jeżeli mówię, zle to niech mnie ktoś poprawi...
    Chyba nie broń , tytko statystyki, aczkolwiek pewny nie jestem.

Offline Tarnaval

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #586 dnia: Listopada 25, 2009, 17:23:23 »
    Dziękuję!
    Już zrozumiałem o co chodzi mam już niezłe oddziały :)
    Druga sprawa!
    Mam jakiś zakon w mieście które niedawno odbiłem no i ... szkole żołnierzy za 10k złota i coś honoru wyszkoliłem "niby" 3 oddziały których nie mam =/
    no dosłownie nie widać ani nic.
    O co z tym chodzi?

Tu masz tabelkę jakich Rycerzy z czego wyszkolisz

http://popmod.wetpaint.com/page/Knighthood+Order+Requirements

A ta opcja za 10k i honor to polepsza jednostkę zakonną o 2 siły, 1 zręczności i 10 albo 20 we władaniu każdą bronią

Offline Valdis89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #587 dnia: Listopada 25, 2009, 18:52:18 »
    mam kolejne pytanie z seri co jak i gdzie ...

mam pojmanych 3 lordów z "Empire" gdy z nimi rozmawiam mam tylko opcje taka ze mogę ich uwolnić za ileś tam denarów. a wiec moje pytanie brzmi jak mam werbować lordów ?? wiem tyle ze gdy pojmę jakiegoś lorda to mogę go nakłonić na przejście do mojego królestwa lecz takiej opcji nie widzę w okienku dialogowym.

a 2 pytanie brzmi czy w ogóle w wersji Prophesy of Pendor 2.4 można takowych lordów posiadać

liczę na szybko odpowiedz.

Pozdrawiam, Valdis89

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #588 dnia: Listopada 25, 2009, 19:15:36 »
    Możesz ich zwerbować jeśli masz z nimi dobre stosunki... np. przed wojną się dla nich wysłużyłeś lub kilka razy puściłeś ich wolno...

Offline Valdis89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #589 dnia: Listopada 25, 2009, 20:36:32 »
    dzięki, sory za takie pytania sam do tego doszedłem jak pojmałem lorda ze stosunkami ze mną hehehe teraz poluje na wszystkich friendsow na mojej liscie ^^ heheeh niema to jak gryfoni i ich dzielni knighci heehhe

Pozdrawiam , Valdis89 

Offline Furiapl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #590 dnia: Listopada 25, 2009, 21:49:24 »
    Damn =/
    Kolejne pytanie do bardziej wczajonych.
    Jak mam zrobić królestwo?
    Mam zbuntować się podczas gdy jakies lenno nie zostanie dane mi czy może mam odwołać przysięgę i wtedy podbijać inne miasta wsie zamki etc?
    Bo czytałem że jak się prowadzi rebelie to są bugi itp i trochę ciężko mi to rozróżnić od królestwa...
    Druga sprawa:
    Chciałbym szkolić jednostki w zakonie gryfa- potrzebuje pendorskich rycerzy no i właśnie,gdzie znajdę pendorian których mogę szkolić?
    Zauważyłem że w mojej wsi czasami można dostać pendorianskich łuczników ale nic poza tym czy to jest tak że tylko w moich lennach mogę ich rekrutować?
    Z góry dzięki za cierpliwość i poświęcony czas na odp :)
    Pozdro
    EDIT:
    Już mam królestwo doszedłem do tego co i jak.
    Pozostaje tylko drugie pytanie..
    « Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2009, 22:35:38 wysłana przez Furiapl »

Offline Tarnaval

• Użytkownik
    « Odpowiedź #591 dnia: Listopada 26, 2009, 01:04:21 »
    Druga sprawa:
    Chciałbym szkolić jednostki w zakonie gryfa- potrzebuje pendorskich rycerzy no i właśnie,gdzie znajdę pendorian których mogę szkolić?
    Zauważyłem że w mojej wsi czasami można dostać pendorianskich łuczników ale nic poza tym czy to jest tak że tylko w moich lennach mogę ich rekrutować?
    Z góry dzięki za cierpliwość i poświęcony czas na odp :)
    Pozdro
    EDIT:
    Już mam królestwo doszedłem do tego co i jak.
    Pozostaje tylko drugie pytanie..

Jak już udało ci się ogłosić się królem Pendoru to w swoich wsiach możesz rekrutować Pendorskich rekrutów(czasami rekrutów innych nacji żeby jak wyeliminujesz jakąś nacje ich jednostki nie wygineły :] )  albo rolników i uchodźców szkolić na rekrutów. Dalej szkolisz ich według schematu rekrut>milicjant>pieszy>giermek>zbrojny giermek>rycerz

Jeśli chodzi o zakon gryfa to musisz takowy założyć w zamku/mieście za denary + Qualis Gem albo mieć Sir Darlron'a w drużynie.
    Następnie idziesz do zarządcy miasta/zamku >narada wojenna > przeszkolenie moich jednostek w zakonie, każdy jeden rycerz kosztuje cie trochę prestiżu, ilość zależy od rodzaju 'zakonnika'

Mam nadzieje ze pomogłem, Pozdrawiam

Edit:
    doszedłem jak pojmałem lorda ze stosunkami ze mną hehehe teraz poluje na wszystkich friendsow na mojej liscie ^^
    XD
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2009, 01:29:28 wysłana przez Tarnaval »

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #592 dnia: Listopada 26, 2009, 20:38:26 »
    Witam wszystkich... Mam pewien problem.. Otóż mam kłopoty z rekrytowaniem żolnierzy.... Mianowicie chodzi mi to, że np. jak mam 200 slotów na żołnierzy mogę zrekrutowac o wiele mniej... To samo z awansowaniem jednostek...  A zresztą... Sami zobaczcie.

Rekrutowanie żołnierzy ( specjalnie wkleiłem parę zdjęc, w których próbuję rekrutowa różne jednostki, abyście nie myśleli , że błąd jest tylko z jedną jednostką.

1.  

2.  

3.  

A teraz awansowanie żołnierzy:

4.       ( zaznaczone jest na czerwono.. po prostu nie można akceptowac.

5.    ( to samo )

Prosiłbym o pomoc w tej sprawie, ponieważ diablenie utrudnia to sprawę, np. gdy chcę isc na zamek....

P.S Prosiłbym administratora o zrobienie coś z e-mailami bo czekałem na aktywację pare dni.

« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2009, 20:40:52 wysłana przez syo »
    Mądrym pomagać nie trzeba, głupim nie warto

Nie uciekaj przed snajperem, umrzesz zmęczony ;p

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #593 dnia: Listopada 26, 2009, 20:40:45 »
    To jest wina tego, że masz zbyt wiele różnych typów wojska. Jest za mało miejsca w tym bocznym panelu. To nie jest wina moda.

Edit: W MB jest ograniczona liczba ludzi i typów jednostek. Zobacz masz tam jakiegoś pendorskiego i on może awansować na pendorskiego giermka, a na tego 2 już nie. Czemu ? Bo brakuje dla niego miejsca w panelu. Rozumiesz ?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2009, 20:44:38 wysłana przez Jedes »

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #594 dnia: Listopada 26, 2009, 20:42:11 »
    Możesz jaśniej?...

@up : Dziękuję Ci bardzo ;-)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2009, 20:48:21 wysłana przez syo »

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #595 dnia: Listopada 26, 2009, 20:52:57 »
    masz za dużo różnych jednostek czyli: najemny ciężki kusznik, sarleoński ciężki kusznik, valkiria i tak dalej. Masz tych jednostek po kilka sztuk ale one są różne. Jakbyś miał np. po 50tego samego rodzaju (np ciężki kusznik 50sztuk, sarleoński ciężki kusznik 50sztuk, valkiria 50sztuk) to nie miał byś tego problemu. Są ograniczenia w ilości różnych jednostek które można posiadać w oddziale. Ty masz za dużą zbieraninę i musisz usuwać gorsze jednostki aby móc dołączać lepsze.

Starałem się wyjaśnić jak najprościej.

Offline 1zielony1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #596 dnia: Listopada 27, 2009, 08:13:02 »
    Ujmę to tak, że nie wszystkie jednostki się lubią .Tak jak z bohaterami których zbierasz do siebie, jeden jest zadowolony, a drugi odchodzi.
     Natomiast szkoda, że nie można odkupywać więźniów od Lordów bądź grasujących band, dzięki takiej opcji skróciło by czas szkolenia i wykorzystania odpowiedniej jednostki.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2009, 14:46:10 wysłana przez 1zielony1 »

Offline Plopp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #597 dnia: Listopada 27, 2009, 11:26:05 »
    Eee.... Długo nad tym myślałeś?

Offline syo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #598 dnia: Listopada 27, 2009, 18:33:22 »
    A Ty?....On przynajmniej chciał pomóc a Ty starasz się go skrytykowac za nic i nabic sobie posta.

Prócz zakładania zakonów i kupowania broni, gemy  można wykorzystac w inny sposób?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2009, 18:34:57 wysłana przez syo »

Offline Furiapl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #599 dnia: Listopada 27, 2009, 18:46:38 »
    @up
    Chyba nie =/
    A ja mam kolejne pytanie:
    Czemu Lordowie którzy mi pokornie służą nie potrafią "sami" w pewnym stopniiu działać na mapie?
    Wszystko musze rozkazywać nie ma bata żeby koleś sam poszedł na wojnę czy chociażby zaatakować wrogie miasto/wieś obojętnie co,a takto siedzi sobie  w zamku.mieście i nic nie robi dopóki nie otrzyma ode mnie rozkazu,czy to tak ma wyglądać?