Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684147 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Malson

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #465 dnia: Października 29, 2009, 23:06:47 »
    Z Noldorami już, że tak powiem luzik - w/g waszych instrukcji - odbijam ich najczęściej od oddziałów Jatu. Dzięki Wam za rady. Z kolei mam drugie pytanie: czy ekwipunek Noldorów mogę zdobyć wyłącznie walcząc i pokonując ich?

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #466 dnia: Października 29, 2009, 23:11:47 »
    Tak, to jedyny sposób. Nigdy nie znalazłem w sklepie ich ekwipunku.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #467 dnia: Października 29, 2009, 23:22:27 »
    Z Noldorami już, że tak powiem luzik - w/g waszych instrukcji - odbijam ich najczęściej od oddziałów Jatu. Dzięki Wam za rady. Z kolei mam drugie pytanie: czy ekwipunek Noldorów mogę zdobyć wyłącznie walcząc i pokonując ich?

Jeśli chcesz szybko zdobyć durzą liczbę noldorskich wojowników zrób tak zniewól ile się da poszukaj bitwy dwóch neutralnych oddziałów dołącz do jednego z nich oddaj więźniów po bitwie oddziałowi który z tobą walczył następnie go zaatakuj i masz wszystkich swoich więźniów jako swoje oddziały.

Jeśli chcesz jedno i drugie czyli jeńców i itemki: naganiaj na Noldorów neutralne oddziały przyłączaj się do nich zdobywaj jeńców a następnie atakuj ten oddział:
    !!Pamiętaj o stosunkach bo jak będziesz miał z kimś na + to go już nie zaatakujesz. Przy bitwie automatycznej stosunki się nie zmieniają ale klęska pewna hehe:)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #468 dnia: Października 30, 2009, 13:20:44 »
    Tak, to jedyny sposób. Nigdy nie znalazłem w sklepie ich ekwipunku.
    A ja znalazłem........ciężki noldorski konik...jakoś tak, bo nie pamietam dokładnie, cholernie szybki [jak na ciężkiego].

Offline Artex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #469 dnia: Października 30, 2009, 18:04:13 »
    EQ to raczej tylko bijąc Noldorów... W sklepach raczej ciężko, choć oczywiście możesz szukać :).

Wykorzystałem swoją radę i zacząłem szukać Noldorów, mam już około 15 :D. Natrafiłem na zamek gdzie więziono aż ośmiu! Dzięki poprzednio uwolnionym Noldom udało mi się zamek zdobyć i... dostałem go! Co do honour troopów od np. Empire to wystarczy mieć zamek/miasto i kulturę (czyli jesteś wasalem "Empire", albo wybrałeś taką kulturę), wtedy ustalasz że twoim zakonem są np. Immortals i szkolisz ile chcesz, pod warunkiem że masz legionistów i nie skończy ci się prestiż. No właśnie, prestiż... Jak można to to szybko nabić, bo moje biedne 420 starczy mi na około 25 Immortalów (jak tylko legionistów zdobędę) i zostanę wtedy zupełnie bez prestiżu... w ogóle dosyć dziwny sposób zapłaty za jednostki...

A tak btw. jest jeszcze jeden zakon dla Empire, tacy konni kopiści szkoleni z Legionistów, niestety straszny chłam... mają tylko kopie. Żeby to chociaż były glewie/berdysze (czy jakoś tak, polearm, pchnięcie + zamachy)...

Ile potrzeba stosunków z lordem żeby mając własne królestwo można go było "przeciągnąć" i czy jest jakiś sposób żeby powiększać stosunki globalnie? (może jakiś honor? Bo wydaje mi się że mam stosunki na + z lordami których nigdy nie widziałem na oczy...).

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #470 dnia: Października 30, 2009, 18:29:53 »
    Ile potrzeba stosunków z lordem żeby mając własne królestwo można go było "przeciągnąć"

Przynajmniej raz dziennie :)

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #471 dnia: Października 31, 2009, 07:33:41 »
    EQ to raczej tylko bijąc Noldorów... W sklepach raczej ciężko, choć oczywiście możesz szukać :).

A tak btw. jest jeszcze jeden zakon dla Empire, tacy konni kopiści szkoleni z Legionistów, niestety straszny chłam... mają tylko kopie. Żeby to chociaż były glewie/berdysze (czy jakoś tak, polearm, pchnięcie + zamachy)...

Piszesz o Shadow Legion? Wydawalo mi sie ze sa calkiem dobrze. Moge ich zrobic wiec musze sprawdzic czy maja tylko kopie...

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #472 dnia: Października 31, 2009, 11:42:34 »
    Czy w tej modyfikacji istnieje NPC Wykupiciel? Jeżdżę z miasta do miasta i nikogo na o takich kompetencjach nie ma?

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #473 dnia: Października 31, 2009, 12:19:16 »
    Rolę wykupicieli odgrywają członkowie Czerwonego bractwa. Są w niektórych tawernach i chyba mają tytułu braci i sióstr.

Offline Artex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #474 dnia: Października 31, 2009, 21:24:03 »
    Przynajmniej raz dziennie :)

Oj, to źle. Nie zdąże zaliczać bezustannie około dziesięciu lordów dziennie...

A tak na poważnie? Cooperative wystarczy?

Właśnie, Shadow Legion. Wydawałoby się że mogą to być dobre jednostki, ale zdaje się że tylko w natarciu, gdy stanowią cały oddział. Na próbę wziąłem jednego do walki, poobracał się z trzema średnio silnymi bandytami, trafił może raz, a oni go wykończyli bez problemu... (jeszcze spadł z konia i nieudolnie próbował się bronić -.- ).

Wykupiciele są, w postaci właśnie czerwonego bractwa, jest chyba około 5 takich NPC którzy jeżdzą od miasta do miasta, chociaż raz spotkałem łowcę niewolników który nie należał do czerwonego bractwa, ale nie wiem czy się przemieszcza (ani nie pamiętam gdzie jest). Poznasz ich po czerwonym wdzianku (bractwo, jak łowca był ubrany nie kojarzę).

No to jak? Ile mam mieć na + u lorda żeby się zgodził po pokonaniu go? I co się dzieje kiedy rozgromię frakcję do końca? W Native lordowie rozchodzili się po innych frakcjach, mogę liczyć na to samo (czy bardziej jak w SoD, gdzie lordowie stawali się państwem bez włości)?

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #475 dnia: Października 31, 2009, 21:40:45 »
    No to jak? Ile mam mieć na + u lorda żeby się zgodził po pokonaniu go? 
    Minimum 20, gdyż pojmanie w niewolę to -10, a musisz mieć 10 na plusie by się zgodził.

Offline VebVe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #476 dnia: Października 31, 2009, 22:56:48 »
    Dziś miałem cięzką bitwą z poszukiwaczami przygód (ohooo mieli przygode) podczas bitwy straciłem ok 50. Rycerzy zakonu sokoła (chlip) po złapania ich herszta (coś na H się nazywał) gadam z nim że wypuszcze go za Gema... Koleś wyszedł gema nie dostałem... Bug czy co? Ta bitwa była zbyt krwawa żebym nic z tego nie miał (a jako że gram na tybie realistycznym nie mam jak się cofnąć do tyłu)

Ktoś wie jakie armię są jeszcze tak zbugowane?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #477 dnia: Października 31, 2009, 23:27:34 »
    Może nie miałeś miejsca w ekwipunku? Ja się raz tak złapałem.

edit down: Te wolne może po jedzeniu były? :D
    « Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2009, 15:48:06 wysłana przez Kalpokor »

Offline VebVe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #478 dnia: Listopada 01, 2009, 10:48:15 »
    no właśnie że zaraz pognałem do kopalni nawet nie patrzałem w EQ a potem sprawdzałem z 8-9 slotów było wolnych

Offline sznycel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #479 dnia: Listopada 01, 2009, 22:32:44 »
    oto itemki które mozna dostac za gema:

Strange Rune Two-handed Sword:
    waga: 2.3
    Zamach: 65c
    Pchnięcie: 38k
    Szybkość: 95
    Zasięg broni: 125
    Wymagana siła 13

http://img11.imageshack.us/img11/804/2recznuy.jpg

Strange Rune Sword
    jedna łapa
    waga: 1.5
    Zamach: 45c
    Pchnięcie: 24k
    Szybkość: 98
    Zasięg broni: 105
    Wymaga siła 7

http://img527.imageshack.us/img527/7393/1rekaz.jpg

Strange Rune Bow
    waga: 1.3
    Obrażenia: 38k
    Celność: 99
    Szybkość: 94
    Wymagania: Potężny naciąg 6

http://img338.imageshack.us/img338/4530/luk.jpg

Strange Rune Axe
    jedna łapa
    waga: 4.0
    Zamach: 55c
    Pchnięcie: 20k
    Szybkość: 95
    Zasięg broni: 105
    wymaga siła 12
    premia na tarcze

http://img527.imageshack.us/img527/305/axef.jpg

Strange Rune Glaive
    bez tarczy
    waga: 4.5
    Zamach: 52c
    Pchnięcie: 23k
    Szybkość: 83
    Zasięg broni: 180

http://img402.imageshack.us/img402/5985/glejwa.jpg

Mam nadzieje że komuś się to przyda, jutro jak mnie natchnie wrzuce rozpiske wojsk zakonnych :-))
    pozdro

« Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2009, 00:53:24 wysłana przez sznycel »