Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686000 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #450 dnia: Października 27, 2009, 08:35:24 »
    Dziwny mod ogólnie...
    Zaatakowałem noldorów to rozbili mi pół armi jedną szarżą... Jak się otrząsłem z porażki zająłem zamek niedaleko tych lasów to za tydzień cały Sarleon się zrzucił na mnie (ze 10 lordów albo więcej... łącznie jesteś ok 1500 ludu na moje skromne 200...)
    Phi, narzekasz na trudność PoP-a to zagraj w Expanded Gameplay III, a z przyjemnością wrócisz do walk z Noldorami.   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline VebVe

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #451 dnia: Października 27, 2009, 19:12:24 »
    odkryłem serie bugów...
    Podczas rebeli najpierw lordowie mówią że się do nasz przyłączają ale nie zmieniają koloru na czerwony i nadal wspierają starego króla... a cały dzień poświęciłem nad podilizywaniem się lordom żeby zrobić blitzkrieg zwerbować wszystkich lordów i najazd na Torbah i rebelia skończona w tydzień

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #452 dnia: Października 28, 2009, 09:34:14 »
    nie rób rebelii, po prostu sie odłącz od króla, działaj jako samotny strzelec, podbijesz zamek i już podstawy masz, następnie u tych lordów którym się podlizywałeś doprowadź żeby było powyżej 26-28 przyjaźnie, jak ich pokonasz bierzesz do niewoli i mając swoje państwa pokazuje się opcja że lord może się do Ciebie przyłączyć, jeśli ten lord ma zamek lub miasto to przechodzi wraz z włościami

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #453 dnia: Października 28, 2009, 09:43:37 »
    Cholerka, nie śledziłem tematu (moja wina) i wczoraj zacząłem przygodę z PoP. I chodzi oto, gdzie mogę znaleźć jakieś tam gemy. Wiem gdzie je można wymienić, ale nie wiem gdzie je można znaleźć;)

EDIT: Dzięki Kalpokor;P
    « Ostatnia zmiana: Października 28, 2009, 16:12:07 wysłana przez Roland hr. Bretanii »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #454 dnia: Października 28, 2009, 12:46:13 »
    Jeden jest w skrzynie w mieście Rane. Resztę musisz zdobyc bijąc armie niezależnych bohaterów [ważne aby ich złapać], potem z nimi gadasz jak z więźniem i masz kilka opcji do wyboru m.in. wypuszczenie go za gema.

Offline Artex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #455 dnia: Października 28, 2009, 21:45:21 »
    Co do tego przeciągania lordów na swoją stronę, posiadanie dobrych stosunków z lorder + pokonanie go w bitwie to jedyny sposób na przeciągnięcie?

Ja aktualnie dalej gram po stronie Imperium (jak to dumnie brzmi :D), zająłem już jeden zamek, olbrzymim wysiłkiem, w efekcie zamek dostał... Lord Cassian! Nie miał on ziem bo zostając wasalem Imperatora Mariusza dostałem Reveran, jednocześnie stosunki z Cassianem, który Reveran utracił na rzecz mnie, pogorszyły się o jakieś 30 x_x. Efekt? Wykrawiam się mając nadzieję na uzyskanie zamku gdzie mógłbym zacząć szkolić Immortali (thebeściarskie jednoski emperium, silniejsze od gladiatorów, wytrzymalsze niż legioniści!), a tu zonk! No i miałem -30 u lorda którego nawet nigdy nie widziałem, a zdobyłem mu zamek, takie rzeczy tylko w M&B ;).

No ale nie ma co narzekać, teraz na oku mam drugi zamek i na poważnie się zastanawiam co potem. Niedaleko zamku leży miasto, więc chyba zajme zamek, będę wasalem imperium, po czym mając dużo Immortali zajmę miasto i ogłoszę niepodległość...

Co sądzicie o jednostach Pendoru? (Kingdom of Pendor) Wydają mi się trochę słabe w porównaniu do innych... właściwie to nie ma tam nic konkretnego, taka sobie piechota, średni łucznicy... opłaca się tam coś oprócz zakonu rycerskiego?

No i co z tymi lordami? Przyjaźń z nimi to jedyna droga do przywrócenia ich na "właściwą drogę"? =)

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #456 dnia: Października 28, 2009, 21:53:15 »
    1. Tak tylko przyjaźń pomoże Ci pozyskać lordów .
    2. Immortali będziesz mógł szkolić po uzyskaniu niepodległości w jakimś imperialnym mieście-więc będziesz je musiał odbić swojemu kochanemu imperium.
    3. Jednostki Pendoru są naprawdę dobre. 

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #457 dnia: Października 29, 2009, 07:43:30 »
    Na początku też myślałem że jednostki pendoru są cieniutki. teraz już wiem że się myliłem ;)
    Jak będziesz miał zakony i przerobisz rycerstwo i strzelców będziesz ich kochał ;)

Offline kilat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #458 dnia: Października 29, 2009, 10:55:55 »
    takie pytanko ludziska:

jezeli moj lord dostanie sie do niewoli, jak mozna go uwolnic???
    odbijajac go? wykupujac? czy "sam" sie wykupi?

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #459 dnia: Października 29, 2009, 10:57:45 »
    Musisz go odbić, ja czekałem na ofertę by za niego zapłacić, ale się nie doczekałem.   

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #460 dnia: Października 29, 2009, 11:03:34 »
    Pytanie propos Noldorów:

Mam kilka ich jednostek u siebie w niewoli. Podczas obozu chcę ich zwerbować ale wyskakuje komunikat, że są to jednostki elitarne i nie dołączą do mojej sprawy. Czy można to jakoś zmienić?

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #461 dnia: Października 29, 2009, 11:06:54 »
    Żeby mieć ich w drużynie musisz odbić ich z niewoli, jeżeli są twoimi więźniami to daremny twój trud. 

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #462 dnia: Października 29, 2009, 11:27:26 »
    Kurna, tak myślałem, tylko ciężko mi trafić na oddział, który ich więzi ale pożyjemy, pojeździmy tu tam i kiedyś na takowy trafię. Dzięki Grievous .

Offline kilat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #463 dnia: Października 29, 2009, 11:46:09 »
    polataj troche po rowninie (pomiedzy rzekami) przy lesie gdzie sa noldorowie. Tam sa grupy zlych bandytow;), ktorzy czesto maja ich za jencow. Tylko ze sam musisz miec dosc silna armie

Offline Artex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #464 dnia: Października 29, 2009, 16:56:57 »
    Zająłem zamek i... dostał go Lord Fabius -.- Miał tylko jedną wioskę "biedaczek". ofc. walnąłem loada... Coś mi się zdaje że będę niepodległy szybciej niż przewidywałem... Tylko muszę "polubić" wcześniej paru lordów mających fiety niedaleko mojej potencjalnej siedziby...

Co do Immortali to wydaje mi się że wystarczy mieć siedzibę, kulturę imperium (czyli wasal Mariusza, pretendenta, lub niezależny król który wybrał tą kulturę), budujesz budynek i hajda, chociaż mogę się mylić.

Aha, co do Noldorów, już kiedy tylko zobaczysz armie z daleka wiesz jakich mają więźniów... więc po prostu jeździj niedaleko lasów gdzie Noldorsi mają spawna, powinni być więźniami u silniejszych (domyślnie silniejszych, bo walka z noldorami mogła ich osłabić) jednostek Jatu, zamkach niedaleko lasu no i u silniejszych lordów, w party lub zamkach. Jeżeli uwięziłeś jakiegoś Noldora to najlepiej uwolnij, dostaniesz +1 honoru i +1 do stosunków z nimi. Wydaje mi się że wystarczy nawet +1 stosunków żeby cię nie atakowali... ja pomogłem raz noldorom w walce z małym oddziałem snake cultu, dostałem parę punktów i już nie mogą ze mną walczyć (ani na odwrót).
    « Ostatnia zmiana: Października 29, 2009, 17:00:49 wysłana przez Artex »