Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686005 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Morgul

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #435 dnia: Października 21, 2009, 21:58:38 »
    no to mistrzu wykaz sie i napisz co jest nieaktualne, a nie  "łał, super..."

edit: Co mnie obchodzi, ze link byl podawany? czy ja tu cos gdzies linkuje? Nie. Podaje informacje na zapytanie Artexa - "skąd wziąć rycerzy zakonnych (Knight of Lion, etc.) bo mam wrażenie że siłą dorównują lordom..." Odpowiadam jak czlowiek, jak tobie sie to nie podoba to sie nie udzielaj i podaruj sobie swoje bystre uwagi w stylu "łał, super...". Po to jest ten temat by sobie pomagac, jezeli komus sie chce to niech chociaz nie przeszkadza w tym inym. Temat caly przejzalem, nigdzie o tym nie pisales - nie ma tej listy, nie ma info z twojej strony na temat co tu jest nieaktualne. No chyba ze mi przegladarka nie znajduje wszystkich twoich postow, ale watpie. Takze daruj sobie pan.

Na pop wiki sa dwa inf dot zakonow, w drugim wymagania co do niektorych zakonow sa inne(mniejsze).
    H) Knights of the Raven Spear - musisz posiadac Poinsbruk  
    J) Knights of the Clarion Call - musisz posiadac Laria
    K) Knights of the Dawn - musisz posiadac Valonbray
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2009, 00:59:23 wysłana przez Morgul »

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #436 dnia: Października 21, 2009, 22:39:47 »
    Ja uważam że do póki nie wyjdzie kolejna wersja moda to temat mógłby być już zamknięty bo jest w pełni wyczerpany jak na mój gust a tylko spamu przybywa.

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #437 dnia: Października 21, 2009, 22:55:38 »
    A ja mam inny pomysł bo dochodzę już do końca tego moda a faktycznie nie ma o czym sensownym tu mówić chyba że ktoś gemy na pustyni znajdzie to może się podzielić swoim znaleziskiem myślę że screen z końca rozgrywki podsumowywał by ten temat.
    Mi tam jeszcze troszkę brakuje i wpadłem w monotonnie mam 40 lordów nad którymi już nie panuje bo sami się za zdobywanie zamków wzięli na moich barkach spoczywa zdobywanie miast. Ale zagryzłem zęby bo dopóki nie wyjdzie jakiś ciekawszy mod to nie mam w co grać i co dziennie co najmniej jeden zamek chce zdobyć. Ale mówić łatwo gorzej wykonać. Ale jak skończę to screena zapodam.

Edit:jednego gema można znaleźć w Rune w skrzyni może ktoś się natknie na gema w innej lokacji

Edit: jak ktoś gra i robi przekręty na gemach to niech lepiej się nie przyznaje bo gra wtedy nie ma sensu to tak jakby Spartakusowi kałasznikow dać blee
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2009, 19:29:40 wysłana przez bobik69 »

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #438 dnia: Października 22, 2009, 07:51:19 »
    że ktoś gemy na pustyni znajdzie

jak to znajdzie na pustyni???? a co tam lokacje są czy jak?  a może rosną jak grzybki? ;) wyjaśnij proszę

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #439 dnia: Października 22, 2009, 12:15:16 »
    no to mistrzu wykaz sie i napisz co jest nieaktualne, a nie  "łał, super..."

edit: Co mnie obchodzi, ze link byl podawany? czy ja tu cos gdzies linkuje? Nie. Podaje informacje na zapytanie Artexa - "skąd wziąć rycerzy zakonnych (Knight of Lion, etc.) bo mam wrażenie że siłą dorównują lordom..." Odpowiadam jak czlowiek, jak tobie sie to nie podoba to sie nie udzielaj i podaruj sobie swoje bystre uwagi w stylu "łał, super...". Po to jest ten temat by sobie pomagac, jezeli komus sie chce to niech chociaz nie przeszkadza w tym inym. Temat caly przejzalem, nigdzie o tym nie pisales - nie ma tej listy, nie ma info z twojej strony na temat co tu jest nieaktualne. No chyba ze mi przegladarka nie znajduje wszystkich twoich postow, ale watpie. Takze daruj sobie pan.

Na pop wiki sa dwa inf dot zakonow, w drugim wymagania co do niektorych zakonow sa inne(mniejsze).
    H) Knights of the Raven Spear - musisz posiadac Poinsbruk  
    J) Knights of the Clarion Call - musisz posiadac Laria
    K) Knights of the Dawn - musisz posiadac Valonbray

Ty popatrz a ja w moda nie dawno zacząłem grać, poszukałem chwilke i wszystko było dokładnie opisane, a Ty zdublowałeś tylko posty wcześniej i masz teraz pretensje do kogoś kto jest na bierząco i wie o co chodzi ....skoro szukałeś i nie mogłeś znaleść to szukaj dalej a nie robisz litanie na temat usera...ja też mam dość tego, że ktoś pisze posty i robi wielki offtop i opisuje rzeczy, które już wcześniej były opisane, robi się wielki burdel i syf a później niczego nie można znaleść.....

A teraz tak bez offtopu....nie dawno zacząłem grać w tego moda i po The Eagle... sądze że spędze z nim troche czasu...mam taką nadzieję:)

Offline Morgul

• Użytkownik
    « Odpowiedź #440 dnia: Października 22, 2009, 12:55:06 »
    Zacytuj posta ktorego zdublowalem w tym temacie, odpowiadajac na pytanie jednego z uzytkownikow. Rozumiem ze na tym forum odpowiadanie na temat jest robieniem burdelu i offtopa, zaiste ciekawe. To ze mozna znalezc wszystko nie zagladajac nawet do tego tematu to oczywiste, wystarczy google/bing. Mam pretensje do takich smutnych ludzikow jak pan i kolega wyzej, za to ze wala glupie teksty zamiast, jezeli popelnilem gdzies blad mnie poprawic. ( w tresci ) No ale Kalpokor wolal napisac "łał, super..." i cos w stylu "wiem, ale nie powiem".. a pan z kolei mu przyklaskuje, bo to na temat i w ogole esencja tematu o prophesy of pendor. Normalnie zal.

Swoja droga tez od niedawna gram w tego moda i mozna smialo powiedzec, ze jestem poczatkujacym. Co do gemow, mozna je znalezc latwo w skrzynce w ilosci dowolnej, wystarczy troop editor ;)

edit:
    edit: Po prostu zwróciłem uwagę, a Ty od razu na mnie z mordą, weź się zastanów trochę. Za krótko tu jesteś, żeby mnie oceniać. A link jest po to aby każdy mógł sobie tam wejść i poczytać o tym co go interesuje albo czego nie wie i to powinno Cię obchodzić, żebyś nie zaśmiecał tematu. I niby po co mam pisać co jest aktualne, a co nie jest? Musiałbym być "no-lifem" żeby wszystko posprawdzać i opisać. Zresztą jak wyjdzie nowa wersja [o ile wyjdzie] to autorzy moda sami dokonają aktualizacji. Nie moja wina, że niektórzy są niepełnosprytni i trzeba im podawać wszystko na talerzu

Moze najpierw przeczytaj mojego posta, pozniej twoja odpowiedz i sam sie zastanow troche. Nie dziw sie, ze zareagowalem jak zareagowalem, bo glupoty nie trawie. Chcialem komus ulatwic zycie i pomoc, a ty wpadasz i "łał, super..." twierdzisz ze dane sa nieaktualne. Oczywiscie nie poprawisz bo po co, a teraz piszesz, zeby wiedziec co jest nieaktualne bys muasial byc no-lifem. Czyli nawet nie masz pojecia co jest, a co nie jest aktualne... po prostu skoncz wasc, wstydu oszczedz. Jeszcze raz, jezeli komus przeszkadza, ze chcialem komus pomoc to zamiast glupio to komentowac wystarczy przelknac sline i zamilczec, tudziez poprawic jezeli sie gdzies pomylilem. Dziekuje.

edit2:
    Tak uwazam, ze najlatwiej podniesc gema ze skrzynki - chyba ze znasz latwiejszy sposob. I nie nie uwazam by to w jakikolwiek sposob wplywalo na chec zdobycia gemow normalnie, albo na przyjemnosc czerpana z gry. Wszystko zalezy od osoby grajacej i jaki sposob rozgrywki lubi.
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2009, 13:30:31 wysłana przez Morgul »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #441 dnia: Października 22, 2009, 13:18:36 »
    Jasne, wszystko powiemy i ludzie nie będą mieli frajdy z odkrywania pikantnych tajemnic i szczególików :P Nasze teksty nie są głupie tylko porządnie przemyślane. Uważasz, że najłatwiej gemy podnieść ze skrzyni w ilości np 60 [poprzez oszukiwanie w edytorze]? Normalnie żal na 102. Dopiero się odechciewa ciężko pracować na te małe, świecące kryształki będące jedną z głównych esencji tego moda. Nawet nie wiesz jak frajda jest zdobyć coś takiego po hardkorowej bitwie z przeważającymi zastępami wrogów. A tak zrównujesz to do stosowania kodów, które zupełnie psują zabawę z gry. Ale żal.....

PS Chciałbym polecić tą jednostkę. Świetnie strzelają i do tego są dobrze opancerzeni, ich konie także.

By kalpokor at 2009-10-22

edit: Sam wspominałeś o edytorze.......

edit down: eee nie jestem królem :D tylko samozwańczy władca wioski jakiejś tam :D
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2009, 18:35:46 wysłana przez Kalpokor »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #442 dnia: Października 22, 2009, 13:54:21 »
    K'Juda to barbarzyńcy i bandyci, porządny król Pendoru powinien werbować rycerzy najemnych i pendorskich no ewentualnie Noldorów, ale tych łupiących Pendor renegatów;)   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Devouring One

• Użytkownik
    « Odpowiedź #443 dnia: Października 22, 2009, 19:07:56 »
    Tak się dziwnie złożyło iż wspomniany wyżej bohater oraz Pan Wojny Zulkar trafili do sarleońskiej niewoli, skąd ich wyswobodziłem po czym zgłosili chęć przyłączenia się do oddziału. Nie mają morale więc podejrzewam że nie odejdą, do tego zulkar posiada rubinowy łuk 38 k  oraz noldorskiego konia bojowego 50 szybkości 70 pancerza szarża kosmiczna (zabiera do 40 obr) natomiast K Grabieżca miał ze soba glewię 63 obr nie dośc że możesz jej używać jako lancy jadąc konno to jeszcze  jako miecza dwuręcznego walcząc pieszo (zamach z lewej, z prawej,  z góry) podejrzewam że inni bohaterowie typu wolfbode siepacz lub malatise posiadają podobne przedmioty znajdujące się w kopalniach al-azif tylko jakie są szanse że dany lord komputera po bitwie weźmie go do niewoli byś ty  mógł go oswobodzić ?

Swoją droga pop jest troszkę przegięty z tego względu iż mikstury zwiększające cechy można kupować bez końca o ile masz gemy, zresztą wchodzisz do gry bierzesz gema ze skrzyni kupujesz miksturę eksport import i zabawa od nowa jak w baldurs gate :/ superkolekszyn po 30 s i 30 zw z 1 lvlem w kilka godzin :/
    druga sprawa drop troszke przesadzony
    trzecia sprawa nabijanie honoru masz miasto - organizujesz turniej - zdobywasz honor; wygrywasz turniej - zwrot kasy itd.
    mod ładny klimatyczny i najważniejsze jest z kim walczyć ale przechodzę na sod-a (troszkę większe wyzwanie)

mała porada dla zaczynających grę w tego moda: zostawiajcie w spokoju pomniejsze frakcje tylko banici łupieżcy i czerwone bractwo, a na mapie będzie multum bohaterów których można pokonać kiedy będą już skrwawieni do kilkunastu jednostek do tego będą posiadać po kilkuset jeńców, czyli w skrócie gemy + armia doborowych jednostek róznych frakcji praktycznie bez wysiłku włożonego w szkolenie, do tego dochodzi "bug 0" czyli armia 0+36, atakujesz toczysz wirtualną walkę przeciw 0 przeciwników i masz 36 darmowych rekrutów :)
    Nie polecam gry na realistic mode z tego względu iż nie zawsze po wydaniu gema pojawiają się kopalnie  ( ani w górach, ani na pustyni) przynajmniej kilka razy tak mi się zdarzyło

« Ostatnia zmiana: Października 22, 2009, 19:11:44 wysłana przez Devouring One »

Offline Sęku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #444 dnia: Października 23, 2009, 21:15:18 »
    Prophesy of Pendor to całkiem świetny mod w którym od razu mi się spodobała jego ,,żywiołowość'';)
    Polecam go każdemu kto ma nawet dosyć dobry komputer, bo naprawdę warto;)

Offline Atto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #445 dnia: Października 26, 2009, 16:15:09 »
    Taka uwaga... Może pytania by się nie powtarzały, jakby jakieś pseudo inteligenty się ciągle nie kłóciły :P Żałośnie się tu robi...

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #446 dnia: Października 26, 2009, 16:48:13 »
    Może ty byś tu nie spamował bo jesteś żałosny? Mod ciekawy, można pograć przez całkiem długi czas i do tego Ci wodzowie mniaaam...Mam pytanko:Ostatnio w raporcie zwycięstwa pojawił mi się Shiek Shalivan z Poszukiwaczy Przygód - wie ktoś gdzie go znaleść?

Offline VebVe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #447 dnia: Października 26, 2009, 19:54:14 »
    Dziwny mod ogólnie...
    Zaatakowałem noldorów to rozbili mi pół armi jedną szarżą... Jak się otrząsłem z porażki zająłem zamek niedaleko tych lasów to za tydzień cały Sarleon się zrzucił na mnie (ze 10 lordów albo więcej... łącznie jesteś ok 1500 ludu na moje skromne 200...)

Offline r4zorr

• Użytkownik
    • Silent enim leges inter arma.
    « Odpowiedź #448 dnia: Października 26, 2009, 23:41:30 »
    Ciekawy mod, dużo nowości, warto pograć.

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #449 dnia: Października 27, 2009, 07:44:13 »
    Dziwny mod ogólnie...
    Zaatakowałem noldorów to rozbili mi pół armi jedną szarżą... Jak się otrząsłem z porażki zająłem zamek niedaleko tych lasów to za tydzień cały Sarleon się zrzucił na mnie (ze 10 lordów albo więcej... łącznie jesteś ok 1500 ludu na moje skromne 200...)

Co do Noldorów nie dziw się, potrafią przejechać po potężnych armiach. A co do zamku to norma że Cię po paru najeźdza ;)