Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686082 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bobik69

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • gg
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #345 dnia: Września 27, 2009, 23:24:07 »
    Jedynym bugiem jaki został to pokazywanie ilości jednostek przed bitwą i parę hełmów bez twarzy ale to gry nie psuje.
    Z Tymbarkiem się zgodzę mod jest dobry.
    Na dzień dzisiejszy najlepszy na rynku.
    Dowodem jest to że w temacie o tym modzie codziennie zamieszczane są posty z pytaniami i spostrzeżeniami a w innych tematach cicho (nie mówie o modzie "Wiek Smuty")

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #346 dnia: Września 27, 2009, 23:25:00 »
    No jest sporo rzeczy do poprawy, jesli by sie to ziscilo to bylby to imo jeden z najlepszych modow.

*Przelicznik walczacych zolnierzy
    *Czeste wywalanie z gry w kopalni
    *Czasami "wywalalo" wszystkie napisy, ktore powracaly po pewnym czasie (denerwujace)

Wiecej nie pamietam, ale chyba jeszcze cos bylo.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #347 dnia: Września 29, 2009, 21:25:50 »
    Na stronie http://popmod.wetpaint.com/page/Faction+Specific+Units masz opisy i statystyki jednostek zakonów.

Tam nie ma wszystkich zakonów. Tylko 5 zakonó jest opisanych a jest ich znacznie więcej.

Z jakiego zakonu rycerze są najlepsi? Mam 2 zakony: Sokoła i Jednorożca ale one akurat są chyba słabe porównując do innych zakonów, np. Gryfa (który jest opisany w tym linku powyzej)

Ja się nie zgodzę. że PoP jest najlepszym modem. Jest bardzo dobry ale chyba Sword of Damocles jest lepszy. Mniej zabugowany i lepiej jest zrobione zarządzanie królestwem. Nie trzeba kretyńsko jezdzic do kazdej wioski bo podatki same wplywają.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #348 dnia: Września 29, 2009, 22:50:32 »
    Ja gram w tego moda baaardzo długo i dorobiłem się 125 Rycerzy Smoka ( 0.o) i  67 Rycerzy Sokoła.Innych nie sprawdzałem ale ta mieszanka jest napraawdę wybuchowa ;] Np. taką armię jak króla D'Sharu to bierzę jak chcę.Pozdrawiam!

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #349 dnia: Września 29, 2009, 22:57:03 »
    NO i właśnie takie ułatwienia dla mnie są bez sensu a sod jest dosyć nudny IMO grałem w niego trochę ale i tak uważam że jak na ten moment najlepszym modem jest PoP bo tylko na tym modzie spędziłem tyle czasu.
    A co do bugów to jeszcze chyba żadnego nie zauważyłem xD.
    Fajnie by było gdyby wprowadzili możliwość zwiększenia ilości jednostek na mapie podczas bitwy bez użycia BS tylko od razu w Samej Grze.
    IMO jedyny mod który może przebić PoP'a to Second Age bądź WFAS[

Ja gram w tego moda baaardzo długo i dorobiłem się 125 Rycerzy Smoka ( 0.o) i  67 Rycerzy Sokoła.Innych nie sprawdzałem ale ta mieszanka jest napraawdę wybuchowa ;] Np. taką armię jak króla D'Sharu to bierzę jak chcę.Pozdrawiam!

Mam 289 dzień gry i Królestwo Dsharu już nie istnieje  TO na F (Fierdvans czy jakoś tak) już prawie wykończone i prowadzę jeszcze wojnę z Ravesternem ale niebawem może zawrę pokój.
    Gram na 114% poziomu trudności i BS na 250 ale nawet na niskim mi trudno jest rozwalić tą armię z nieumarłymi (noldoowie przy nich to pestka)
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2009, 22:58:37 wysłana przez wizziusz wizz »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #350 dnia: Września 29, 2009, 23:00:11 »
    Czy chodzi Ci możę o Dread Legion?Oni - przyznaję, są dobzi ale najlepsi też nie...Ja ich musiałem pokonać swoją armią 150 luda...Dobra narQa ide spać!

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #351 dnia: Września 29, 2009, 23:32:26 »
    Tak chyba o nich chodzi. W sumie nie mówię że są najlepsi bo nie walczyłem jeszcze ze wszystkimi armiami ale na pewno słabi nie są:P
    Z Noldorami jakoś nigdy problemu nie miałem (w sumie mam 200 koni pod sobą a oni dużo piechoty często wystawiają) gorzej że snake kult albo właśnie z rtmi Dread Legion czy jak tam oni się zwą.
    Jatu też jest cięzko rozwalic bo zawsze na koniach najlepiej chyba zawsze ustawiśc konnice dać utrzymaj pozycje i F8 (zgrupować się) i wtedy jak jatu wpadną na moją konnicę to już staną a jak staną to moi ich wyrżną.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #352 dnia: Września 30, 2009, 00:06:47 »
    NO i właśnie takie ułatwienia dla mnie są bez sensu a sod jest dosyć nudny IMO grałem w niego trochę ale i tak uważam że jak na ten moment najlepszym modem jest PoP bo tylko na tym modzie spędziłem tyle czasu.

To coś kiepsko grałeś skoro nie zauwazyles bardzo rzucajacego sie w oczy bledu. Zle podaje ilosc wojownikow ktorzy beda walczyc na planszy przed bitwą.
    I jakie ulatwienia sa bez sensu? To ze poborcy podatkowi sami przynoszą ci kase i przez to nie musisz jak glupi biegac po calej mapie i zbierac kase zebys nie zbankrutowal? Przeciez to podstawa. Po co mam tracic czas na bieganie po wioskach. Poza tym SoD ma bardziej rozwiniete opcje zarzadzania krolestwem.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #353 dnia: Września 30, 2009, 00:12:10 »
    Ja gram w tego moda baaardzo długo i dorobiłem się 125 Rycerzy Smoka ( 0.o) i  67 Rycerzy Sokoła.Innych nie sprawdzałem ale ta mieszanka jest napraawdę wybuchowa ;] Np. taką armię jak króla D'Sharu to bierzę jak chcę.Pozdrawiam!

Tylko ze Rycerze Smoka i Sokoła są o ile pamietam na tym samym poziomie. Mają po 75 zycia i umiejetnosci poslugiwania sie bronią po ok. 380. Gryf ma 77 zycia, obsluga broni ok 450. Zakon Gryfa i tak jest cienki przy Legionistach Cienia (robi sie ich z legionistów), którzy mają życia 82, bronie ok. 580 :) Watosci przyblizone bo pisalem z pamieci. Mogłem się gdzies pomylić ale raczej jest mniej więcej ok. Dobrzy są tez Silvermist Archer (lub jakoś tak się nazywają) tylko ze nie jezdzą na koniach :)
    Może są wojownicy lepsi od tych Shadow Legion? Jesli ktos wie to niech napisze.
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2009, 09:56:51 wysłana przez artulos »

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Września 30, 2009, 09:38:52 »

To coś kiepsko grałeś skoro nie zauwazyles bardzo rzucajacego sie w oczy bledu. Zle podaje ilosc wojownikow ktorzy beda walczyc na planszy przed bitwą.
    I jakie ulatwienia sa bez sensu? To ze poborcy podatkowi sami przynoszą ci kase i przez to nie musisz jak glupi biegac po calej mapie i zbierac kase zebys nie zbankrutowal? Przeciez to podstawa. Po co mam tracic czas na bieganie po wioskach. Poza tym SoD ma bardziej rozwiniete opcje zarzadzania krolestwem.

Nie przywiązywałem nigdy wagi do tych liczb bo wiedziałem że są źle podane ale nie uważam tego za rażący błąd który psuje w jakikolwiek sposób rozgrywkę.
    Co do podatków to wolę pobiegać bo jest to bardziej realne. Co do zarządzania królestwem to z soda przydała by się tutaj mapka strategiczna taka lub lepsza niż w sod. Ogólnie czy bardziej rozbudowane zaarządzanie królestwem jest to uważam że jest porównywalne,
    Tutaj masz więcej budynków do wybudowania więcej możliwości wpływu na rozwój miasta w SoD brakowało mi kilku aspektów i ogólnie w samej grze nic się nie działo czyli nuda nuda u jeszcze raz nuda. Jedyna rzecz która mi się bardzo spodobała to to że można było zlecić auto-rekrutacje wojsk w garnizonach.

Dla mnie PoP jest najciekawszym modem jaki powstał ze względu chociaż na to że tam są te specjalne armie które bardzo urozmaicają rozgrywkę cała gra została praktycznie zmieniona od mapy świata,poprzez zmianę nazw i możliwości miast, i do masy nowych fajnych itemków

Ps. Jest skrypt na to że wjeżdżając do swojej dowolnej wioski miasta czy zamku dostajesz podatki ze wszystkich miejscowości.

Oto link porada jest niby do Native ale możesz spróbować z PoP czy innym modem
    http://www.gry-online.pl/S043.asp?ID=9258649
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2009, 09:46:37 wysłana przez wizziusz wizz »

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #355 dnia: Września 30, 2009, 10:03:41 »
    To bieganie po mapie za kasa jest raczej mniej realne.

Poza tym bardzo duzym bledem jest to ze w swoich wioskach czasami mogę rekrutowac pendor a czasami nie.
    To samo z lordami ktorzy są moimi wasalami. Dalem jednemu zamek plus wioskę. W zamku robi załoge z pendorskich jednostek a ze sobą ma tylko imperialnych. To jest podstawowy i bardzo irytujacy błąd.

Oczywisce uwazam PoP za bardzo dobry mod ale  moim zdaniem  glownie dlatego jest tak ze są te rózne armie.
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2009, 10:13:28 wysłana przez artulos »

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Września 30, 2009, 16:00:35 »
    Mnie jakoś ta modyfikacje nie przekonała. Dawałem jej 2 razy szanse i nic z tego nie wyszło. Głównie to chyba ( nie wiem dlaczego ) odrzuciła mnie mapa. Może kiedyś jeszcze dam jej szanse.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #357 dnia: Września 30, 2009, 16:24:42 »
    Pisałem już jakiś czas temu że połączenie Pop z Sod dało by niesamowity rezultat.

Mam już 1200 dzień Królestwo ravensternu nie istnieje a Fierds... został zamek i miasto. Postać rozwijałem od początku bez importu i dopiero po 200 dniach zacząłem nawiązywać walkę z kimkolwiek na początku turnieje i drobne potyczki.

Shadow Legion rozbiłem wraz z Noldorami nie było innej opcji teraz może gdy mogę mieć więcej woja to bym dał radę.

Niestety armie neutralne już nie istnieją co gorsza Noldorowie też (Dobrze ze nabiłem u nich na + 100)

Ja tam lubię pojeździć nie tyle za podatkami bo akurat sobie zostawiam tylko miasta co za rekrutami po drodze zawsze coś ciekawego się może przytrafić np: - miałem 50 jeńców wszyscy jednostki elitarne patrze walczą renegaci z sarleonem przyłonczyłęm się po stronie renegatów oddałem im jeńców a po bitwie zaatakowałem ich i miałem 50 jednostek gratis.

Odkryłem nowy zakon Zakon świtu: Po zdobyciu Volenbray (apropo najbardziej moim zdaniem prze....ne miasto do zdobycia) to jest to z dwoma murami  w native to tam gdzie Rumun co skupuje jeńców nazwy nie kojarzę bo native nie odpalałem wieki. Jak jakiegoś zrobię to podam szczegóły.

No jeśli ktoś ma 200 Zakonników to naprawdę musi mieć niezły dochód z włości. Ja z reguły mam niewiele silnego wojska jestem atakowany przez trzy państwa non stop a gram na 167% tak więc wojaska chcąc nie chcąc się wykruszają. Staram się też aby moim Lordom zamków nie odbijali bo są tak tępi że sami raczej nic nie zdobędą. :) Lordów mam już około 20.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #358 dnia: Września 30, 2009, 16:38:33 »
    Nie wiem co wy widzicię w tym błędzie ale chyba tylko wy go macie O.o
    Ja takiego nie mam ( a przynajmniej nie widziałem).Na razie ide sobie pograć w PoP'a i znaleść paru wodzów dla uzyskania Gem'a ;]
    Pozdrawiam!

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #359 dnia: Września 30, 2009, 17:27:49 »
    Cytat: bobik69
    a gram na 167%
    POwiedz mi jak zrobiłeś że masz taki poziom trudności bo ja mimo ustawienia wszystkiego na najwyższe nie mam aż tyle.