A ja postanowilem sprawdzic jak sie rzecz ma z tym "swoim" krolestwem. Otoz samocdzielnie (no i paru wiesniakow do budowania drabin) zaatakowalem miasto i je zdobylem (Ctrl H). Zadziwila mnie jedna rzecz, otoz niby bylo 700 ludzi w garnizonie, a tymczasem ja musialem ich pokonac gdzies z 400...dziwne. W kazdym razie mam swoje krolestwo i coz ja moge zrobic, o lala xD Mam takiego goscia, u ktorego moge tym zarzadzac. Moge wybrac kulture, nazwe, kolor i sztandar mojego krolestwa (czyli swoj). Moge wypowiadac wyjny i wysylac propozycje rozejmu (ze stosownym podarkiem 2000 denarow). Moge tez rekrutowac "sztandarowe" jednostki mego krolestwa, pisze, ze za honor, ja honoru duzo nie mialem a kodu na niego nie znam wiec nie wnikalem jak sie te rekrutacje robi. W recenzji czytalem, ze mozna wysylac najemcow, zeby zbierali chlopow z pola i do armi krolewskiej wcielali, lecz takiej opcji nie znalazlem...lub pominalem. Zauwazylem tez ciekawa opcje, czyli mozliwosc szkolenia tego mojego Szambelana. Nie rozgryzlem tego do konca, moze ktos zna odpowiedz, ze jesli np ten gosc ma rozwiniety perk szkolenie to szkoli oddzialy w zamku? Albo czy walczy? Bo po co w takim raznie mu umiejetnosci rozwijac. To smao we wlasnych wioskach zauwazylem, mozna szkolic soltysow...
Co dalej wiaze sie z posiadaniem miasta, tuziez wlasnego krolestwa...z miasta wychodza grupy i patroluja teren wokol, w poszukiwaniu naszych wrogow i bandytow wszelakich. Nie mozna im wydawac rozkazow, przy rozmowie da sie ich zaatakowac (wtedy spada nam honor).
Przyznam, ze calkiem fajne :)