Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684185 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Deluos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #90 dnia: Lipca 07, 2009, 13:16:49 »
    Zrobiłem to właśnie taktyką zwabiania wroga i pomagania Noldarom, nabiłem te 21 pkt i status mają "współdziałający" tyle że nadal nie zauważyłem opcji rekrutacjii ich, czy jakiś weteran tego moda mógłby napisać czy jedynym sposobem jest odbijanie więźniów?

Druga sprawa czy mógłby ktoś podać lokalizację tego kupca co mówi o kopalni? Ktoś coś wspominał o booksellerze jednak przeszukałem wszystkie miasta i w gospodach takiego nie znalazłem.
    Trzecia sprawa to lokalizacja gemów, jeden jest w tej skrzyni. Podobno trzeba wypuścić tych liderów, ja znalazłem tylko jednego na mapie a z wypowiedzi Prouda 1 gem trzeba mieć żeby podał lokalizację i 2 do jakiegoś unikalnego eq, z czego wynika że musi być ich więcej niż 2, jak ktoś już coś znalazł proszę o napisanie. Ja za jakiś czas postaram się napisać mini "poradnik" do tego moda, dziś i wczoraj testowałem go cały dzień tzn. chodzi mi o drzewka, sposób na własne państwo etc.

Edit: Znalazłem tą kopalnię dałem jednemu wino i nic, rozmawiając z tamtym drugim po raz pierwszy nie mam żadnej opcji dialogowej, po 2 próbie rozmowy przy pytaniu "What do you have for sell" rozmowa zacina się i pozostaje tylko alt+f4. Wie ktoś o co chodzi?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2009, 14:36:31 wysłana przez Deluos »

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #91 dnia: Lipca 07, 2009, 14:38:17 »
    Z niecierpliwością czekam na ten poradnik. Bo osobiście gram w PoP po omacku...;)

Offline Neluril

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #92 dnia: Lipca 07, 2009, 14:48:18 »
    ten gostek drugi w mine zagada z toba jak masz gemy, można sobie bronie kupić, łuk jest naprawdę niezły, o ile pamiętam ma + 38.
    A co do gemów to jeden znalazłem w mieście a inny to zdobyłem na "rarowej" armii, tak ich ciągnąłem za sobą aż zaatakowali ich nordowe i nie dość ze dzięki pomocy nordom mam reputacje to jeszcze gem za uwolnienie z niewoli dowódcy przeciwników.

Offline Deluos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Lipca 07, 2009, 14:59:27 »
    No tak, nie pomyślałem o tym żeby zwabić którąś z rare army do noldarów ^^ 400 nold spokojnie rozbije 800 jakichś snake cult, dzięki :D
    Kolejne pytanko, czy sposób który był już wypisany w tym temacie działa? Chodzi mi dokładnie o rekrutacje lordów do swojego państwa, wystarczy mieć stosunki na poziomie 21 + wrogość tejże frakcji lorda i pojawi się opcja "przeciągnięcia" do swojego państwa? I jak właściwie działa KnightHood? Jak wspominałem mój angielskie nie jest genialny, wiem że coś za honor można "kupić, dostać" raz dostałem opcję za 10k golda coś z "Immortals" przy podbijaniu miasta wróg posiadał ów jednostki, mimo to że wydałem 20k denarów mi jednostka się nie pojawiła.

Offline inqq

• Użytkownik
    • 101st.eu
      • 101st.eu
    « Odpowiedź #94 dnia: Lipca 07, 2009, 18:30:21 »
    co to sa te gemy?

101st.eu Zapraszamy!

Offline Deluos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Lipca 07, 2009, 18:30:56 »
    Odpowiedz znajdziesz przeszukując cały temat.

Offline MaszoT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Lipca 07, 2009, 19:28:47 »
    Deluos mogę spytać gdzie widziałeś armie 800 snake cult ???
    "Vide Cull Fide"

Offline Deluos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Lipca 07, 2009, 19:34:08 »
    Przy Hrolfson Castle na zachód od miasta Nal Tar na terytorium D'Shar, z tego co pamiętam wyczyścili ładnie Sarleonów około 800vs600było, Pojmali z 4 lordów + króla.

Offline arsenek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Lipca 07, 2009, 19:57:40 »
    U mnie zanim nie dałem łatki (kur... modek mi się zepsuł i nic nie mogę zrobić) widziałem SCA w liczbie 2300. Więc nie takie się rzeczy widziało

Offline Deluos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Lipca 07, 2009, 20:02:41 »
    To nieźle, widzę że ten mod starczy na długie tygodnie a nawet miesiące.

Edit: Hmm co do tego Snake Cult pomyliłem się biegają koło Cez na terytorium Empire.

Nie piszemy dwóch postów pod sobą. Na przyszłość korzystaj z edytowania.

Do Alkhadias'a nie przypominam sobie żebym napisał 2 posty pod sobą, jak widać napisałem "EDIT:" tak samo jak parę postów wyżej. Jeżeli się mylę to przepraszam.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2009, 01:13:54 wysłana przez Deluos »

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #100 dnia: Lipca 08, 2009, 00:59:49 »
    A ja postanowilem sprawdzic jak sie rzecz ma z tym "swoim" krolestwem. Otoz samocdzielnie (no i paru wiesniakow do budowania drabin) zaatakowalem miasto i je zdobylem (Ctrl H). Zadziwila mnie jedna rzecz, otoz niby bylo 700 ludzi w garnizonie, a tymczasem ja musialem ich pokonac gdzies z 400...dziwne. W kazdym razie mam swoje krolestwo i coz ja moge zrobic, o lala xD Mam takiego goscia, u ktorego moge tym zarzadzac. Moge wybrac kulture, nazwe, kolor i sztandar mojego krolestwa (czyli swoj). Moge wypowiadac wyjny i wysylac propozycje rozejmu (ze stosownym podarkiem 2000 denarow). Moge tez rekrutowac "sztandarowe" jednostki mego krolestwa, pisze, ze za honor, ja honoru duzo nie mialem a kodu na niego nie znam wiec nie wnikalem jak sie te rekrutacje robi. W recenzji czytalem, ze mozna wysylac najemcow, zeby zbierali chlopow z pola i do armi krolewskiej wcielali, lecz takiej opcji nie znalazlem...lub pominalem. Zauwazylem tez ciekawa opcje, czyli mozliwosc szkolenia tego mojego Szambelana. Nie rozgryzlem tego do konca, moze ktos zna odpowiedz, ze jesli np ten gosc ma rozwiniety perk szkolenie to szkoli oddzialy w zamku? Albo czy walczy? Bo po co w takim raznie mu umiejetnosci rozwijac. To smao we wlasnych wioskach zauwazylem, mozna szkolic soltysow...
    Co dalej wiaze sie z posiadaniem miasta, tuziez wlasnego krolestwa...z miasta wychodza grupy i patroluja teren wokol, w poszukiwaniu naszych wrogow i bandytow wszelakich. Nie mozna im wydawac rozkazow, przy rozmowie da sie ich zaatakowac (wtedy spada nam honor).

Przyznam, ze calkiem fajne :)

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Lipca 08, 2009, 09:18:44 »
    co do tego jak zdobywałeś zamek przeciwnik "niby" miał mniej obrońców. w podstawce też tka miałem, broniłem zamku z 200, zostałem pokonany i napisąło że zgineło i było rannych około 100, to chyba zależ ile czasu się bronisz i ile fal ataku przetrzymasz (tak mi się wydaje).

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Lipca 08, 2009, 10:16:24 »
    Może mi ktoś powiedzieć jak mieć tych nordów czy jakos tak mam stosunki z nimi współdziałające ale nic dalej się nie dzieje

Offline Neluril

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Lipca 08, 2009, 10:54:41 »
    ja zdobyłem paru nordów jak uwolniłem ich z niewoli, jeszcze nie mam królestwa (to moje poczatki) więc nie wiem co dalej z nimi
    co do liczb to oszukuje coś mod. walczyli nordowie z jakąs armia 500vs 500 a jak sie przyłączam to nordów z 50 zostaje przeciw 500, dziwne

Offline fox6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Lipca 08, 2009, 13:02:08 »
    Tych norlordów można odbijać, lub  pomagać im w walce (ciągnąc do nich wrogie armie) to już wiem. Nadal jednak zagadką zostaje gdzie ci norlordowie są. Tak samo kwestia ich pomocy. Na czym to dokładnie polega? na rekrutowaniu norlordów do mojej armii, czy to że będą za mną podążali np. w sile 400 chłopa?