Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 688316 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bolo313

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • CS is everything. M&B too.
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #75 dnia: Lipca 04, 2009, 17:02:38 »
    to nie jest  żaden błąd. Po prostu saxondragon chciał by każdy miecz miał pochwę,
     a nie umiał jej zrobić. Więc dał pochwę z innego miecza.
    "Jutro jest dziś, tyle że jutro."

Offline Revan

• Użytkownik
    • Nie patrz za siebie! \m/
    « Odpowiedź #76 dnia: Lipca 04, 2009, 17:56:18 »
    A nie da sie tego jakos zmienic? ;/ bo mi to strasznie psuje gre (sam nie wiem czemu), jak widze ze moj miecz jest taka super "przebajerzona zyleta", a gdy chowam go, to nagle zamienia sie w jakis zupelnie inny  ;/
    "I wyszedł drugi koń rydzy; a temu, który na nim siedział, dano, aby odjął pokój z ziemi, a iżby jedni drugich zabijali, i dano mu miecz wielki."

Offline inqq

• Użytkownik
    • 101st.eu
      • 101st.eu
    « Odpowiedź #77 dnia: Lipca 05, 2009, 11:52:53 »
    Co to gemy?

101st.eu Zapraszamy!

Offline Bolo313

• Użytkownik
    • CS is everything. M&B too.
    « Odpowiedź #78 dnia: Lipca 05, 2009, 11:59:30 »
    Jeśli chcesz wiedzieć co to są gemy to przeczytaj temat od deski do deski.
    Lub przeczytaj recenzję tego moda na tawernie Four Ways.
    "Jutro jest dziś, tyle że jutro."

Offline Agarwaen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Lipca 05, 2009, 13:51:43 »
    Skoro nie da się rekrutować lordów, to jak mam podbić całe królestwo? Podbiłem zamek nie będąc niczyim wasalem, imperialny, bo są słabi do oblężeń, mają za wolną broń. Ogłosiłem królestwo pendoru niepodległym i sratatata, to co teraz sam mam po koli wszystko podbijać i obsadzać jakieś 20 miast i z 60 zamków ? Podbić to jeszcze ujdzie, szkolić obstawe też się da, chociaż to mozolne, ale kruca fux, przecież załoga miast i  zamków też kosztuje co tydzień. Jak ja się wypłacę ?! Rozmawiałem z lordami państw z którymi mam dobre stosunki i opcji przekabacenia ich na moją stronę nie znalazłem.

Ktoś coś poradzi?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #80 dnia: Lipca 05, 2009, 14:08:10 »
    możesz tylko "przekabacić" [jak to mówisz] lordów tej frakcji z która masz wojnę...
    pozdro

Offline Agarwaen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Lipca 05, 2009, 18:34:58 »
    Możesz mi jeszcze na ile mnie musi taki polubić ? Na razie walczę z nimi jak najęty, wypuszczam i cześć już ma współczynnik sympati w okolicach 20, ale nadal jedyne co mogę z nimi zrobić to walczyć, lub zakończyć rozmowę.

Offline arsenek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Lipca 05, 2009, 18:54:23 »
    Dlatego wypowiada się wojnę tym z którymi się dobrze wiodło :). Teraz cierp! :))

Offline rophert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Lipca 06, 2009, 14:59:42 »
    Na początek witam wszystkich :) (to mój pierwszy post)
    Arsenek rozwiązałeś ten problem z kopalnią? Mam tak samo tj rozmawiam z tym kupcem i po drugim dialogu gdy ma przejść do okna kupowania robi się zwiecha. Widzę tylko moją postać w oknie dialogu i nic więcej. Ma ktoś radę na to?
    Mam też takie pytanko czy można zdobyć w jakiś inny sposób (prócz walki z nimi) wyposażenie Noldorów?

Offline arsenek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Lipca 06, 2009, 15:33:20 »
    Ja mam na to spoósb ide do tego w kopalni z 2 gemami i on coś mówi a następnie do tego drugiego i on mi daje itemy :).

Offline Deluos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Lipca 06, 2009, 19:50:33 »
    Witam mam pare pytań mój angielski nie jest doskonały ale jako tako sobie radze, najlepiej byłoby napisać na priv żeby nie psuć zabawy innym, mianowicie

1. Czy znajdę gdzieś jeszcze jakieś gemy w skrzyniach? znalazłem tylko tą w
    (click to show/hide)
    2. Gdzie są Ci Noldarowie? Z recenzji wynika, że z początku są wrogo nastawieni jak się z nimi dogadać.
    3. Na co moge wykorzystać gemy?
    (click to show/hide)

Offline rophert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Lipca 06, 2009, 20:14:44 »
    2. Noldorowie są  przy jeziorze na skraju mapy niedaleko Ethos (tak jakoś) w części The Empire.
    Stosunki możesz poprawić np. poprzez pomoc w walce, wypuszczaniu ich jeśli są twoimi więźniami (przez opcję dialogową).

Offline Deluos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Lipca 06, 2009, 21:18:54 »
    Są tam tylko 3 oddziały? Widziałem jakiś 400 osobowy, i dwa mniejsze po 60. I takie pytanko, można ich w ogóle znaleźć uwięzionych przez kogoś? Jak próbowałem z nimi walczyć to nie nadążam podejść do nich to już dostaje gradem strzał. Wiec łapanie ich z bronią obuchową odpada...

Edit: Jakoś nabiłem trochę zaufania u nich tylko jak mam ich przeciągnąć na swoją stronę? Samotny oddział na wiele mi się nie przyda przy zdobywaniu zamków etc.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2009, 21:37:09 wysłana przez Deluos »

Offline rophert

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Lipca 07, 2009, 08:32:36 »
    Edit: Jakoś nabiłem trochę zaufania u nich tylko jak mam ich przeciągnąć na swoją stronę?
    Tego jeszcze nie wiem.
    Są tam tylko 3 oddziały? Widziałem jakiś 400 osobowy, i dwa mniejsze po 60. I takie pytanko, można ich w ogóle znaleźć uwięzionych przez kogoś?
    CO jakiś czas powinny pojawiać sie nowe (tak mi się wydaje). Ja przyciągam za sobą jakis mocny oddział (uciekam przed nim na teren Noldorów, ci drudzy atakują ten oddział (jeśli wszystko idzie OK) i pomagam temu oddziałowi (najczęściej ''sprowadzam'' jakąś grupę np 30 jatu przy moim 40 os oddziale).
    Używam obucha w miarę możliwości. Jak jest dużo jeźdźców Noldorskich to najlepiej zabierz cały oddizał na kraniec mapy (do tej niewidzialnej ściany) i czekaj na nich. Powinni atakować Cię i stanąć pod ścianą, wtedy tylko F3 i atakuj. Piechotę łatwo jest rozwalić. Po walce jeszcze atakuję oddizał któremu pomogłem (zazwyczaj jest łatwym celem) i odbieram im więźniów Noldorów, rekrutuję ich. Jeśli zależy Ci na poprawieniu stosunków to bierz max liczbę więźniów jaką możesz zabrać po bitwie.

Offline Dulltran

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Lipca 07, 2009, 11:25:00 »
    Ja zdobyłem ekwipunek Noldorów inaczej.Uwolniłem z niewoli od Empire jakiegoś lorda (Warlord Zulkan) czy coś takiego i się do mnie przyłączył.Moge mu zabrać całe eq noldorowe i jadu, np noldorski koń 70 speeda i 50 arma nice i ładniutki.