Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683790 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3390 dnia: Lipca 21, 2013, 20:11:31 »
    Hello. Taki biznes mam do załatwienia. Kojarzy ktoś czy da się w jakikolwiek sposób uzyskać zbroję jak i hełm Imperatora Mariusa? Potrzebuje to do filmiku (machinima). Prawdopodobnie nie da się tych rzeczy zdobyć w grze, ale mam nadzieję, że za pomocą jakieś magicznej konsoli da się je przywołać. Może ktoś z was pomoże znaleźć mi kody do niej, na razie moje poszukiwania kończą się na szperaniu bezskutecznym w google. Dzięki z góry ludziki!
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline Kayuree

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Valar Morghulis
    « Odpowiedź #3391 dnia: Lipca 21, 2013, 21:36:17 »
    Możesz w troop editorze zrobić tak, byś od razu z tymi rzeczami zaczynać.

Offline Hyper

• Użytkownik
    • PJONTALA!
    « Odpowiedź #3392 dnia: Lipca 21, 2013, 21:55:09 »
    No dobrze, dobrze ale co w wypadku gdy grę mam już rozpoczętą, poustawiane również pewne wymogi do filmu, nie chciałbym robić tego jeszcze raz, mogę więc po prostu wrzucić te rzeczy do mojego plecaka?
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3393 dnia: Lipca 21, 2013, 23:13:26 »
    taaa dobre pytanie... ze mnie żaden modder, jak zapytasz Rybopiotra to ci powie, ale..
    w M&B nie ma cheatmenu z listą przedmiotów(a w każdym razie nic o tym nie wiem), więc lipa... 
    z tego co się orientuję, to zmiany ekwipunku dopiero w nowej grze działają... więc dodawanie przedmiotów do skrzyń też.

Ale przedmioty mogą być edytowane, więc możesz dać swojej postaci jakieś itemy, których nikt inny nie będzie w filmie używał, a w edytorze zmienić dla tych itemów nazwy meshy oraz flagi tak, żeby były analogiczne do tych z oryginalnego itemu. Po prostu w grze będzie ten item inaczej wyglądał. Tzn. mam taką nadzieję :P

Offline Hyper

• Użytkownik
    • PJONTALA!
    « Odpowiedź #3394 dnia: Lipca 21, 2013, 23:48:03 »
    Huth cały czas aktywny :D Dzięki stary za pomoc, ale tak po przemyśleniu całej sytuacji po prostu zmodyfikuje te itemki i zacznę grać od nowa ustawiając jeszcze raz wszystkie opcje. Danke!

Offline olafek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3395 dnia: Sierpnia 10, 2013, 16:11:21 »
    Po wejściu do gry karawana mogła mnie zabrać do jednego z czterech miast... standardowych. To samo na mapie. Są 4 nacje, tyle że wszystkie mają nazwy normalnych frakcji z Warbanda. Lordowie co prawda mają nowe, angielskie nazwy, ale władcy pozostali Ci sami, np. Król Harlus. Pobrałem wersję full 1.611, z wszystkimi poprawkami. Nie instalowałem żadnego spolszczenia, mod w folderze languages już posiadał wersję pl. Nie grzebałem w plikach. Skąd te błędy w tłumaczeniu? Reinstal gry i moda nic nie dał. Gra w wersji odpowiedniej, 1.153. Jakieś rady?

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #3396 dnia: Sierpnia 10, 2013, 20:23:01 »
    Ja tak miałem z Kill the Infidel i Britain 1297, ale odinstalowanie + usunięcie folderu z grą --> instalacja pomogło.

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3397 dnia: Sierpnia 16, 2013, 11:20:18 »
    Po wejściu do gry karawana mogła mnie zabrać do jednego z czterech miast... standardowych. To samo na mapie. Są 4 nacje, tyle że wszystkie mają nazwy normalnych frakcji z Warbanda. Lordowie co prawda mają nowe, angielskie nazwy, ale władcy pozostali Ci sami, np. Król Harlus. Pobrałem wersję full 1.611, z wszystkimi poprawkami. Nie instalowałem żadnego spolszczenia, mod w folderze languages już posiadał wersję pl. Nie grzebałem w plikach. Skąd te błędy w tłumaczeniu? Reinstal gry i moda nic nie dał. Gra w wersji odpowiedniej, 1.153. Jakieś rady?

Olafek włącz język angielski i zacznij nowa gre będziesz miał wszystko normalnie.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #3398 dnia: Listopada 05, 2013, 21:33:57 »
    Cóż, ostatni post był dość dawno napisany, ale chciałbym wyrazić opinię na temat tego świetnego moda :)

Przede wszystkim zadziwia mnie jego dopracowanie i różnorodność. Sam Pendor jest zrobiony z niezwykłą dbałością. Mapa wygląda bardzo dobrze, zaś frakcje ją zapełniające są ciekawe. Ich kultury są bardzo różnorodne, co sprawia że ilekroć zacznie się grać, tylekroć rozgrywka dostarczy nowych wrażeń. Drzewka jednostek są też rozbudowane oraz co mi się niezmiernie podoba - nie można ze zwykłego chłopa zrobić rycerza. Rozwiązanie to jest bardzo dobre, trzeba długo czekać by móc przeciągnąć "narodowych" rycerzy na swą stronę co dodaje smaczku grze. Takich elitarnych wojowników się ceni i wiadomym jest, iż nie warto ich posyłać na śmierć.

Następna sprawa - zakony rycerskie. Tu też mnie spotkało zaskoczenie jak pierwszy raz grałem, jest ich bardzo dużo, zaś one same mają różne relacje między sobą, np. Legion Cienia nie darzy sympatią rycerzy Promiennego Krzyża czy Nieśmiertelnych i członkowie tych zakonów tłumaczą nawet dlaczego :) Również kiedy obejmiemy jakieś miasto w posiadanie, można się pokierować dzięki temu sympatią lub przeciwnie, podczas zakładania zakonu, gdy jego idea nam się podoba lub nie.

Postacie jakie spotykamy w tawernach też mają dość ciekawe historie, niektórzy są drodzy, ale warci swej ceny bo w przeciwieństwie do podstawki można znaleźć jakiegoś naprawdę dobrego wojownika.

Kolejnym ciekawym urozmaiceniem są armie niezależne od głównych frakcji np. Jatu czy Heretycy, oraz drużyny zazwyczaj wrogo nastawionych postaci jak np. Boris Kruk (o ile pamiętam tak się zwał, choć mogłem coś pokręcić). Dają oni duże wyzwania graczowi a jednocześnie korzyści w grze, w postaci sowitych łupów czasem nawet qualis gemów.

Oczywiście zarządzanie państwem zostało ciekawie odwzorowane, jest sporo różnych opcji, a sam system pozyskiwania lordów jest niezły.

No dobra, troszkę się rozpisałem, na sam koniec pragnę polecić tego zacnego moda graczom pragnącym sporych wyzwań i ogromnych urozmaiceń, bowiem ten mod je zawiera. Napisałem tu o samych pozytywach, gdyż według mnie zbyt dużych wad tu nie ma, co jest nie bez znaczenia.
    Pozdrawiam!

Offline Król Arthur

• Użytkownik
    • Heraldyczny rycerz Gryfa
    « Odpowiedź #3399 dnia: Listopada 16, 2013, 09:27:04 »
    Im więcej czytam komentarzy tym bardziej się nakręcam na tego moda!Tylko podajcie działającego linka do pobrania tego moda bo już nie mogę :D inne to nie działają...
    Nie musisz być idealny , by pokonać wroga ...

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #3400 dnia: Listopada 16, 2013, 10:44:37 »
    Królu Athurze
    >>DOWNLOAD<<
    http://mountandblade.nexusmods.com/mods/2679/
    Trzeba założyć konto na Nexusie, żeby pobrać.

W pierwszym poście tego tematu jak byk masz, że aby pobrać z Nexusa, trzeba się tam zarejestrować, i sądzę, że bd działało

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3401 dnia: Listopada 16, 2013, 12:52:32 »
    Możesz też pobrać stąd, bez rejestracji http://www.mbrepository.com/file.php?id=2679
    (click to show/hide)
    Taki stary swój screen jeszcze znalazłem :)

Offline Król Arthur

• Użytkownik
    • Heraldyczny rycerz Gryfa
    « Odpowiedź #3402 dnia: Listopada 23, 2013, 16:06:58 »
    Szkielet XD Fajny ten mod już go pobrałem ;) Czekam na aktualizacje i spolszczenie ;) XD

Nie musisz być idealny , by pokonać wroga ...

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3403 dnia: Listopada 23, 2013, 21:32:29 »
    Ależ jest spolszczenie, i to bardzo dobre, zerknij do tegoż tematu :) http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1738.0

Offline TheDuDuS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3404 dnia: Grudnia 04, 2013, 14:27:05 »
    Witam. Mam taki problem.
    Chce sobie ściągnąć tego moda ale nie mogę . ponieważ  nie można zarejestrować się na nexusie.
    Czy może ktoś być tak miły i uzyskać dostep do nexusa na chwile ?
    lub w inny sposób pobrać tego moda.
    a i jeszcze pobrałem starszą wersje ale gdy ją uruchamiam pisze mi ze nie można otworzyć pilku pendrohorse

Z góry dzieki