Najwidoczniej nie umiesz czytać :) "Aby wstąpić do zakonu należy porozmawiać z zakonnikami w zamku gdzie znajduje się zakon".
Zatem leć do pierwszego lepszego zamku i lookaj, czy nie ma tam czasem zakonu. Jak to sprawdzić? Wchodzisz do komnat pana i tam jednym z wartowników powinien być zakonnik. Z góry Ci mówię, że jeśli nie chce ci się szukać, tylko wolisz gotowce, to idź do miast. W każdej stolicy jest zakon, dodatkowo w pozostałych miastach (nie we wszystkich) są też inne zakony. Np. W Ravenstern masz Sokołów chyba :P (chyba, że ja ten zakon założyłem xD), natomiast na bank w Poinsbruck masz Kruki, a w Rane Smoki. Larii masz zielonych Zwiadowców, w Janos Nieśmiertelnych, w Cez Centurionów, w Sarleonie masz Lwy, w Joviksholm masz hurskarlów Valdisa, w Wildholm masz Walkirie, i bla bla.
Ale pamiętaj, nie zostaniesz przyjęty do zakonu, jeśli wartownik będzie miał choć cień podejrzeń co do tego, że jesteś szumowiną, zatem przywdziej habit i do klasztoru, albo w lśniącej zbroi ratuj wieśniaków. A teraz precz mi stąd, psubracie!
A i jeszcze jedno drodzy bracia, dla leniwych świń i innych szumowin, które nie lubią przegrywać często bitew i rekrutować wojsk z wiosek (chłopi), a następnie szkolić jakieś zasrane mięso armatnie, które pada pod ciosem jakiegoś górskiego chłopa, to polecam wszelkiej maści plugastwo z karczmy, co się zowie arystokracją, lecz miast ucztować na zamku, chleją w gospodzie, toż to ścierwa są, lecz pod koniec ich treningu, gdy zrobicie z nich Poszukiwaczy Przygód, rzućcie ich na pole do walki z tysięczną armią Jatu (hmm, ze 200 poszukiwaczy na lajcie styknie) a wnet poczujecie smak zwycięstwa, a i jak wam się w nieustarszonych bylawców pola zamienią, toż to będziecie niemal na cheatach lecieć ^^
(Jakby ktoś nie rozumiał, w doope wsadźcie sobie tych wszystkich nieśmiertelnych, centurionów i inne zakonne ścierwa, najlepszymi i niepokonanymi nigdy wojownikami są nieustraszeni poszukiwacze przygód. biorąc 2 setki tych dziadów i walcząc z tysięczną armią Jatu ranią mi 100 może troche więcej, zabijają ze 20 a tysiak wybitnych lansierów i innego ścierwa zdycha ^^ Już nie mówię o walce z takimi cieniasami, jak "barbarzyńcy", ot to chłopi są :D)