Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686248 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalev

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Jestem mieczem w ciemności, strażnikiem na murach.
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3255 dnia: Czerwca 02, 2012, 20:27:06 »
    Jak wstąpić do zakonu?
    Nadchodzi noc i zaczyna się moja warta. Zakończy ja tylko śmierć.

Znany także jako Zeremir

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3256 dnia: Czerwca 02, 2012, 20:39:31 »
    Masz w pierwszym poście odnośnik do fakju, w którym wszystko jest ładnie opisane..

Offline Kalev

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3257 dnia: Czerwca 02, 2012, 22:05:50 »
    ,,Wstąpić do zakonu można tylko raz na całą kampanię, więc trzeba być pewnym wyboru. Po wstąpieniu do zakonu otrzymasz pełny zestaw zbroi danego zakonu. Aby wstąpić do zakonu należy porozmawiać z zakonnikami w zamku gdzie znajduje się zakon, a następnie pokonać kilku zakonnych rycerzy. Jeśli nie uda się za pierwszym razem, można spróbować za jakiś czas, sama próba dołączenia nie oznacza, że nie możesz próbować wstąpić do innego." - Tu nigdzie nie pisze -> gdzie <- można wstąpić do zakonu. Co mam zrobić na golasa atakować noldorów, czy porzucić Quaillis Gema?

Znany także jako Zeremir

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3258 dnia: Czerwca 04, 2012, 19:29:59 »
    no można tam gdzie zakon jest :P Jest kilka już od początku gry, a resztę trzeba samemu pozakładać.

Offline dothis

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3259 dnia: Czerwca 04, 2012, 19:30:21 »
    Najwidoczniej nie umiesz czytać :) "Aby wstąpić do zakonu należy porozmawiać z zakonnikami w zamku gdzie znajduje się zakon".

Zatem leć do pierwszego lepszego zamku i lookaj, czy nie ma tam czasem zakonu. Jak to sprawdzić? Wchodzisz do komnat pana i tam jednym z wartowników powinien być zakonnik. Z góry Ci mówię, że jeśli nie chce ci się szukać, tylko wolisz gotowce, to idź do miast. W każdej stolicy jest zakon, dodatkowo w pozostałych miastach (nie we wszystkich) są też inne zakony. Np. W Ravenstern masz Sokołów chyba :P (chyba, że ja ten zakon założyłem xD), natomiast na bank w Poinsbruck masz Kruki, a w Rane Smoki. Larii masz zielonych Zwiadowców, w Janos Nieśmiertelnych, w Cez Centurionów, w Sarleonie masz Lwy, w Joviksholm masz hurskarlów Valdisa, w Wildholm masz Walkirie, i bla bla.

Ale pamiętaj, nie zostaniesz przyjęty do zakonu, jeśli wartownik będzie miał choć cień podejrzeń co do tego, że jesteś szumowiną, zatem przywdziej habit i do klasztoru, albo w lśniącej zbroi ratuj wieśniaków. A teraz precz mi stąd, psubracie!

A i jeszcze jedno drodzy bracia, dla leniwych świń i innych szumowin, które nie lubią przegrywać często bitew i rekrutować wojsk z wiosek (chłopi), a następnie szkolić jakieś zasrane mięso armatnie, które pada pod ciosem jakiegoś górskiego chłopa, to polecam wszelkiej maści plugastwo z karczmy, co się zowie arystokracją, lecz miast ucztować na zamku, chleją w gospodzie, toż to ścierwa są, lecz pod koniec ich treningu, gdy zrobicie z nich Poszukiwaczy Przygód, rzućcie ich na pole do walki z tysięczną armią Jatu (hmm, ze 200 poszukiwaczy na lajcie styknie) a wnet poczujecie smak zwycięstwa, a i jak wam się w nieustarszonych bylawców pola zamienią, toż to będziecie niemal na cheatach lecieć ^^

(Jakby ktoś nie rozumiał, w doope wsadźcie sobie tych wszystkich nieśmiertelnych, centurionów i inne zakonne ścierwa, najlepszymi i niepokonanymi nigdy wojownikami są nieustraszeni poszukiwacze przygód. biorąc 2 setki tych dziadów i walcząc z tysięczną armią Jatu ranią mi 100 może troche więcej, zabijają ze 20 a tysiak wybitnych lansierów i innego ścierwa zdycha ^^ Już nie mówię o walce z takimi cieniasami, jak "barbarzyńcy", ot to chłopi są :D)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2012, 19:36:46 wysłana przez dothis »

Offline Kalev

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3260 dnia: Czerwca 10, 2012, 20:36:57 »
    Jako, że ,,Bravo'' mi nie odpisuje, napiszę tutaj. Zakon Smoka z Rane wielbi mnie na 11 punktów, a niewych**ozony zakonnik
    z zamku łaskawie opowiada mi tylko o swoich umiejętnościach. Więc niestety nadal do zakonu mnie nie przyjęli.

Mój oddział liczy 86 chłopów (i bab), a ja jako wspaniały i mądry przywództwa potrafiący kierować 92 osobnikami więcej do oddziału przyjąć nie mogę. Moją wersję POP 3.01 mam zainstalowaną na M&B  -------->>>> 1.011  <<<<-------. Upierdliwym jest to ograniczenie rodzajów jednostek szczególnie gdy mam zainstalowaną wersję 1.011 która to upierdliwe ograniczenie rzekomo kasuje ( Ograniczenie 32 rodzajów jednostek).

Proszę wszystkich (ogarniętych) wojów z Prophesy of Pendor 3.01 o pomoc w powiększeniu mojego oddziału i zarazem podbiciu Pendoru!

Znany także jako Zeremir

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3261 dnia: Czerwca 11, 2012, 15:28:28 »
    Użyj opcji szukaj:

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1825.msg188175#msg188175

Co do limitu wojsk - odinstaluj tę wersję M&B(zostaw sejwy, moda chyba też uninstaller nie usunie) co masz i pobierz i zainstaluj rozszerzoną stąd: http://www.mbrepository.com/file.php?id=2595 albo stąd http://www.moddb.com/games/mount-blade/downloads/mountblade-1011-fall-2009-enhanced-version
    Ta wersja jest stabilniejsza, szybsza i nie ma m.in. limitu 32 slotów. Jest też w pełni legalna jakbyś miał jakieś wątpliwości :P Wydał ją Talewords i przez jakiś czas była dostępna, a potem zamienili ją na starszą(gorszą) wersję, nie zmianiając numerka - nie wiadomo czemu...

Offline Kalev

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3262 dnia: Czerwca 11, 2012, 18:50:40 »

Moją wersję POP 3.01 mam zainstalowaną na M&B  -------->>>> 1.011  <<<<-------. Upierdliwym jest to ograniczenie rodzajów jednostek szczególnie gdy mam zainstalowaną wersję 1.011 która to upierdliwe ograniczenie rzekomo kasuje ( Ograniczenie 32 rodzajów jednostek).

http://www.mbrepository.com/file.php?id=2595
    File Listing: Mount&Blade 1.011 / Fall 2009 Enhanced Version

Znany także jako Zeremir

Offline huth

« Odpowiedź #3263 dnia: Czerwca 11, 2012, 19:58:56 »
    Na pewno twój plik mount&blade.exe waży 1,97 MB ?

wszystko(no prawie :P) jest we FAQu

Offline Kalev

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3264 dnia: Czerwca 14, 2012, 09:14:13 »
    Mój plik Mount&Blade trochę się roztył, waży 3876 KB

Znany także jako Zeremir

Offline huth

« Odpowiedź #3265 dnia: Czerwca 14, 2012, 11:47:32 »
    no to nie masz wersji enhanced, proste.

Offline Kalev

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3266 dnia: Czerwca 14, 2012, 15:46:17 »
    ściągnąłem wersje ważąca 1.97 MB jest ok, mogę rekrutować wszystkich, tylko... regularne crashe.

Znany także jako Zeremir

Offline huth

« Odpowiedź #3267 dnia: Czerwca 15, 2012, 00:40:46 »
    ale ściągnąłeś i podmieniłeś sam .exe, czy instalowałeś całą grę?
    Dziwne, że crashuje, ta wersja powinna być bardziej stabilna...

Offline dothis

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3268 dnia: Czerwca 15, 2012, 15:48:32 »
    Coś musiałeś zrobić źle. Jeśli postąpiłeś zgodnie z instrukcją (ja tak zrobiłem kiedyś i dobrze było), to w przypadku dalszych crashów polecam końcówkę instrukcji z "fakju" :) Mi to pomogło, podmiana pliczków itp. Szczególnie pomaga w lesie :)

Offline Pattern94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3269 dnia: Czerwca 18, 2012, 00:46:13 »
    Mam problem. Pobrałem moda z oficjalnej stronki, ale podczas inicjalizacji pliku INI wyskakuje mi błąd: "arabian castle coś tam". co mam zrobić?