Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684209 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KOTEK

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3150 dnia: Września 18, 2011, 10:39:57 »
    Mam głupie pytanie ( pewnie ktoś pytał już o to ) Czy jest spolszczenie ??? Jak niema to czy ktoś nad nim pracuje ???? sorki pomyliłem działy chciałem spytać o spolszczenie ale na Warband
    « Ostatnia zmiana: Września 18, 2011, 12:44:13 wysłana przez KOTEK »

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3151 dnia: Września 18, 2011, 10:53:09 »

Offline xray

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3152 dnia: Września 21, 2011, 00:19:23 »
    Witam, mam taki troszkę głupi problem, gdyż... gnębią mnie banici... Jeżeli gdzieś w okolicy znajduje się jakaś grupka banitów oni muszą mnie doścignąć i zaatakować, zawsze, za każdym razem. I nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to że mam jakieś 5 miast, 9 zamków i sporo wsi, moją armię stanowi 150 chłopa zaprawionego w bojach i podróżuję często w towarzystwie kilku moich lordów, czyli w sumie jakieś 900 chłopa... W czym problem? Podróżując z jednego miasta do drugiego napotykam 3-4 takie grupki, (bardzo szybko się respią ;/) każda mnie atakuje, z każdą trza walczyć, więc zanim bitwa się wczyta (stary komp...) zanim moi ludzie dobiegną do tamtych i ich eksterminują mija trochę czasu... i tak kilka razy... Trwa to w cholerę czasu, aż czekać sie nie chce. na autowalce wiadomo, przy 18 Zbójach potrafi polec 3-4 moich rycerzy... i dziwne że działa to tylko na Banitów, Poszukiwacze przygód, Szajki, Dezerterzy, Czerwone bractwo, Jatu pierzchają przede mną z dala, a Banici z uporem maniaka lezą na samobójstwo... Serio robi się to nudne, bo tracę tylko czas, czasem paru chłopa w autowalce, zysk repa, morali, złota czy itemów zerowy... O, dodam że kontakty z nimi mam na -1 i nie wiem jak je nawet polepszyć/pogorszyć gdyż nikt inny ich nie atakuje oprócz mnie, inni lordowie omijają ich, i oni też nie atakują nawet wieśniaków... pomocy ;/

I dodatkowo mam jeszcze takie pytanie - czy grając kulturą Sarleonu mam jakieś szanse na zrekrutowanie Pendorskiej Szlachty? Pytam z ciekawości, bo chciałbym obadać te Hebanowe Rękawice.
    « Ostatnia zmiana: Września 21, 2011, 00:24:23 wysłana przez xray »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3153 dnia: Września 21, 2011, 01:49:32 »
    O, dodam że kontakty z nimi mam na -1 i nie wiem jak je nawet polepszyć/pogorszyć gdyż nikt inny ich nie atakuje oprócz mnie, inni lordowie omijają ich, i oni też nie atakują nawet wieśniaków... pomocy ;/
    Cała sytuacja jest dziwna, nie powinno tak być... może cię właśnie atakują bo masz z nimi tylko -1?... W ogóle to dziwne, że masz tylko -1, jeśli sam ich wcześniej atakowałeś to powinno być sporo więcej na minusie. Zostaw ekipę w zamku i pozabijaj ich trochę, żeby pogorszyć stosunki.. bądź polepszyć, jeśli pogorszenie nic nie da(wcześniej zapisać :P). Banici, bandyci i reszta walczą z innymi pomniejszymi nacjami oraz z patrolami z wiosek oraz z rycerzami różnymi też.

I dodatkowo mam jeszcze takie pytanie - czy grając kulturą Sarleonu mam jakieś szanse na zrekrutowanie Pendorskiej Szlachty? Pytam z ciekawości, bo chciałbym obadać te Hebanowe Rękawice.
    To zależy. Nie napisałeś czy założyłeś własne królestwo i wybrałeś taką kulturę czy jesteś lordem Sarleonu. Jeśli to pierwsze, to chyba już nie ma odwrotu, żeby to zmienić(już nie pamiętam czy u stewarda dało się zmienić kulturę.. chyba nie), no i nie będziesz miał dostępu do pendorskich szlacheckich rekrutów niestety.

Offline xray

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3154 dnia: Września 21, 2011, 11:15:58 »
    Kontakty na -1 mam z nimi dlatego, że często im pomagałem kiedy walczyli z lordami Fierdsvainu. Ich lordowie mieli rozbite armie po 40-60 ludzi i uciekali przede mną gdzie pieprz rośnie, a że gonić mi się ich nie chciało to dołączałem do bitew po stronie banitów kiedy akurat ich atakowali, potem brałem lorda do niewoli i rekrutowałem go u siebie. Kontaktów z Banitami nie da się chyba ani polepszyć ani pogorszyć, bo kiedy atakuje ich to relacja nie spada wcale, stoi na -1 jak stała. Zostawie wojsko w zamku i pobiegam troche sam, może gdzieś znajdę jakąś bitewkę z nimi i przyłączę się po stronie ich wrogów.

Offline Astel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3155 dnia: Września 23, 2011, 02:22:22 »
    Witam
    Mam takie pytanko ,pewnie juz bylo zadane tysiac razy ale nie zamierzam przegladac tych 211 stron zeby znalezc odpowiedz ;p
    Mianowicie : czy jest spolszczenie do wersji 3.01 ale takie full pelne,bo w tym co jest zamieszczone nie tlumaczy co mowia towarzysze ,a to mnie najbardziej interesuje bo na pewno maja ciekawsze historie aniżeli w podstawce ;D

Offline Scorpion2521

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3156 dnia: Września 28, 2011, 14:09:16 »
    Hej, jestem nowy na tym modzie i mam kilka pytań, liczę na to, że starzy weterani pomogą żółtodzióbowi ;PP bo bardzo podoba mi się ten mod, ale mam kilka problemów. Otóż kupiłem od pewnego typka w karczmie za taki niebieski kamień mape do kopalni.. ale gdy tam wchodzę to kupiec nie ma żadnych towarów i twierdzi, że ja ich nie widze.. a koleś obok chce wino i za każdym razem jak mu je daje to wypija i zasypia... ;s o co chodzi??
    Druga sprawa, dołączyłem do zakonu Lwa, a teraz mam zamek i mogę w nim zbudować zakon, ale chciałbym zakon Gryfa Albo Smoka a nie mam wyjścia, mogę tylko zakon Lwa.. jak wyjść z zakonu, żeby móc zbudowac inny??

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3157 dnia: Września 28, 2011, 14:46:38 »
    Zeby kupic ekwipunek w kopalni musisz miec jeszcze jeden "niebieski kamien". A u pijaka ta kupiona juz bron ulepszasz (tylko musisz miec to wino).

Co do zakonu, w niektorych zamkach/miastach po prostu nie mozna niektorych zakonow zakladac, nie sadze by to byla kwestia twojej przynaleznosci (a moze cos sie zmienilo?).

Offline Scorpion2521

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3158 dnia: Września 28, 2011, 16:14:36 »
    A da się odłączyć od aktualnego zakonu i dojść do innego?

Offline Militem

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3159 dnia: Września 28, 2011, 18:32:14 »
    Witam mam pytanie jak polepszyć relacje z frakcją Noldorów oraz gdzie mogę spotkać ich przedstawicieli?

thx :)
    « Ostatnia zmiana: Września 28, 2011, 19:51:40 wysłana przez Militem »

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3160 dnia: Września 28, 2011, 18:58:44 »
    Możesz polepszyć z nimi relacje pomagając im w walkach, a noldorów znajdziesz w lasach koło Larii.

Offline huth

« Odpowiedź #3161 dnia: Września 29, 2011, 01:52:22 »
    Witam
    Mam takie pytanko ,pewnie juz bylo zadane tysiac razy ale nie zamierzam przegladac tych 211 stron zeby znalezc odpowiedz ;p
    Mianowicie : czy jest spolszczenie do wersji 3.01 ale takie full pelne,bo w tym co jest zamieszczone nie tlumaczy co mowia towarzysze ,a to mnie najbardziej interesuje bo na pewno maja ciekawsze historie aniżeli w podstawce ;D
    Nie ma... hmm wprawdzie można by je uzupełnić o te kwestie, które są w niedokończonym spolszczeniu na warbanda(kwestie towarzyszy są przetłumaczone bodajże wszystkie)... tylko że to jest żmudna robota, choć wydaje mi się, że wyszukiwanie, sprawdzanie i kopiowanie linijek nie zajmie aż tyle czasu, więc może(MOŻE) się za to wezmę(ale to za tydzień dopiero...)

Hej, jestem nowy na tym modzie i mam kilka pytań, liczę na to, że starzy weterani pomogą żółtodzióbowi ;PP bo bardzo podoba mi się ten mod, ale mam kilka problemów. Otóż kupiłem od pewnego typka w karczmie za taki niebieski kamień mape do kopalni.. ale gdy tam wchodzę to kupiec nie ma żadnych towarów i twierdzi, że ja ich nie widze.. a koleś obok chce wino i za każdym razem jak mu je daje to wypija i zasypia... ;s o co chodzi??
    Druga sprawa, dołączyłem do zakonu Lwa, a teraz mam zamek i mogę w nim zbudować zakon, ale chciałbym zakon Gryfa Albo Smoka a nie mam wyjścia, mogę tylko zakon Lwa.. jak wyjść z zakonu, żeby móc zbudowac inny??
    1 qualis idzie na mapę, drugi na runiczną broń, trzeci(+ wino) idzie na jej ulepszenie.
    Można też zakładać inne zakony, choć się do innego dołączyło... cały spis zakonów z warunkami do założenia jest w linku w punkcie o rycerzach(chyba 2.) we FAQu.

A da się odłączyć od aktualnego zakonu i dojść do innego?
    Nie da się.

Witam mam pytanie jak polepszyć relacje z frakcją Noldorów oraz gdzie mogę spotkać ich przedstawicieli?
    Noldorowie są w puszczy za Larią. W Larii jest też Quigfen powiązany z nimi. Żeby polepszyć relacje pomagaj im w walce albo w bitwie przeciwko weź do niewoli jak najwięcej, a potem pogadaj z tymi jeńcami i przez opcję dialogową wypuść(+ do honoru i relacji z nimi).

Offline Astel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3162 dnia: Października 09, 2011, 11:12:30 »
    Mam takie pytanko: założyłem własne królestwo i przyłączyło się do mnie 4 lordów ze zniszczonej frakcji ,ale jakoś nie moge im wydać rozkazu żeby za mną podążali ,jak się ich o to pytam to odpowiadają że nie mogą tego zrobić.... Wiec co ,sam mam podbić cały Pendor, po co ci lordowie skoro mi nie pomagają w wojnie?!

Offline huth

« Odpowiedź #3163 dnia: Października 09, 2011, 16:49:16 »
    Hmm no jak cię nie lubią to tak jest.
    Musisz chyba ogłosić kampanię wojenną(u zarządcy) i wtedy powinni za tobą chodzić(bo będziesz marszałkiem).

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3164 dnia: Października 10, 2011, 21:57:52 »
    Podejrzewam, ze problem raczej tkwi w tym, ze albo niedostatecznie cie lubia, by za toba podazac (jesli przekabaciles ich na minimalnym pulapie popularnosci to sie zdarza). Wtedy najlepiej dac im jakies wlosci i juz beda bardziej sklonni do pomocy. Innym problemem moze byc to, ze nie maja armii. Wtedy musisz poczekac az sie odbuduja (szybciej to zrobia majac jakies lenno) i dopiero wtedy ich ze soba targac.