Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684204 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3135 dnia: Sierpnia 31, 2011, 08:05:00 »
    Na PoP  3.011 jeszcze nie ma ogólnego spolszczenia? a czy spolszczenie z  starszej wersji zadziała?

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #3136 dnia: Sierpnia 31, 2011, 09:36:40 »
    Podziała, tyle że dialogi z towarzyszami nie będą przetłumaczone, niektóre opisy budynków i plotki w karczmach.

Jaką frakcję najłatwiej wyeliminować na początku?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2011, 21:03:59 wysłana przez Lunarion »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3137 dnia: Sierpnia 31, 2011, 21:58:31 »
    Jaką frakcję najłatwiej wyeliminować na początku?

Tą, która prowadzi najwięcej wojen i jest już jakoś osłabiona :)

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3138 dnia: Września 01, 2011, 14:05:39 »
    U mnie był to Sarleon - przy okazji wg mnie mają słabych wojaków.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3139 dnia: Września 02, 2011, 08:29:20 »
    Ja na początku wypowiedziałem wojnę D'Sairom czy jakoś tak. Potem trochę żałowałem, ale ich zniszczyłem.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3140 dnia: Września 02, 2011, 08:40:08 »
    Ja na początku wypowiedziałem wojne Imperium,powadzili chyba ze wszystkimi, sądziłem że łatwo będzie ich zniszczyć. Ale jak byłem zaskoczony kiedy w krótkim czasie odzyskali stracone zamki i przeszli do ofensywy. I z kąd u nich tyle Imperialnych Rycerzy (czy jakoś tak, tych ich najlepszych jednostek). Za każdym razem jak broniłem swój zamek to większość ich armii stanowili właśnie oni. Jeszcze jedno. Mam z jakąś frakcją stosunki -5, jedyny sposób na poprawe ich to pomoc w walce? Niby nie mam z nimi wojny ale oblegają moje zamki, a u zarządcy nie moge zaproponować im pokoju, bo przecież nie wypowiedzieliśmy sobie wojny.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3141 dnia: Września 02, 2011, 15:08:22 »
    Możesz im pomagać w boju. Ale niekoniecznie ich armiom, jeśli dwóch twoich wrogów (powiedzmy ich karawana zostala zaatakowana przez heretyków, czerwone bractwo czy innych, nie wspomniales jaka to frakcje wiec nie wiem kto im sie panoszy na terytorium) [powrot do sprzed nawiasu] toczy boje to mozesz pomoc jednej badz drugiej stronie.
    Albo wypowiedz im wojne i popros o pokoj, ale na to sa marne szanse, u mnie niemal nigdy sie nie zgadzaja, nawet jesli sa na skraju zniszczenia.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3142 dnia: Września 05, 2011, 08:23:13 »
    Jest jakiś sposób na naprawienie "sejwu" pow. 550 dnia? Może da się gdzieś zmienić datę? Żeby zamiast 550 był 50?
    Dziwne, że 549 wczytuje się bez problemu a już 561 wywala do windy.

Offline huth

« Odpowiedź #3143 dnia: Września 05, 2011, 16:22:40 »
    Po około 550 dniu aktywują się dodatkowe drużyny niezależnych nacji(żeby odpowiednio dopasować poziom trudności do siły gracza w późniejszej grze) i w związku z tym jeśli wcześniej nie zmniejszyłeś siły lub nie wyeliminowałeś jakichś pomniejszych nacji, to jest zbyt dużo różnych spawnów na mapie i przy zapisywaniu program jakoś nie ogarnia tego... Niestety nie bardzo da się coś z tym zrobić, prócz tego co jest w FAQu:

Uszkodzone, nie dające się wczytać save'y od dnia 500 - rozwiązanie - problem powoduje zbyt duża liczba spawnów na mapie. Żeby zaradzić występowaniu tego problemu trzeba wszystkie zepsute sejwy usunąć, wczytać grę z dobrego sejwa zapisaną wcześniej(tak z 30 dni) i jak najszybciej starać się usunąć z mapy jak najwięcej drużyn(Snake Cult, Mystmountain, Jatu, patrole armii itp), żeby liczba spawnów spadła i oczywiście nie pozwolić, żeby ponownie wzrosła. Rozwiązanie z forum TW od użytkownika 'Chiksika'.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3144 dnia: Września 05, 2011, 17:31:36 »
    No tak, chciałbym się zapytać czy orientuje się ktoś za co można dostać odznaczenia?
    Bo wiem że za pokonanie Jatu,węży,herytyków, barbarzynców, za sławe, ilość rozbudowań i za co jeszcze można dostać?

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3145 dnia: Września 05, 2011, 18:11:16 »
    Za 25 wygranych turnieji, za zabicie 50 wrogów w jednej bitwie, ogłoszenie niepodległości :) (Więcej nie wiem)

Offline huth

« Odpowiedź #3146 dnia: Września 05, 2011, 18:29:52 »
    achievementy
    (click to show/hide)

Mam to dodać do FAQ? Może później przetłumaczę i dam...
    « Ostatnia zmiana: Marca 19, 2012, 20:49:51 wysłana przez HUtH »

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3147 dnia: Września 05, 2011, 19:25:35 »
    Co niektóre osiągnięcia sporo wymagają ale...dla chcącego nie ma nic trudnego.

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3148 dnia: Września 06, 2011, 09:00:50 »
    Jeszcze co do "sejwa". Problem w tym, że ja ganiałem od kilkudziesięciu dni wszelakie armie i naprawdę sporo ich wytłukłem. Czy to znaczy , że nadal za mało?  Do póki się gra to gra smiga, niestety po zapisaniu i próbie wczytania się wywala.
    Co do osiągnięć, fajny pomysł, swego rodzaju marchewka dla gracza ;)

Offline huth

« Odpowiedź #3149 dnia: Września 06, 2011, 12:19:17 »
    Jeszcze co do "sejwa". Problem w tym, że ja ganiałem od kilkudziesięciu dni wszelakie armie i naprawdę sporo ich wytłukłem. Czy to znaczy , że nadal za mało?  Do póki się gra to gra smiga, niestety po zapisaniu i próbie wczytania się wywala.
    Wygląda na to, że chyba za mało... Masz jakąś z pomniejszych nacji zniszczoną całkowicie? Albo więcej? Choć o ile pamiętam, to nawet ze zniszczoną może się sejw psuć...
    Spróbuj cofnąć się do około 500 dnia i postaraj się wykończyć jakąś nację, w takiej sytuacji to i cheaty mogą być, tylko że no właśnie w PoPie na M&B od razu ci się wyłączą achievementy.. Ale ctrl+T, ctrl+lpm i ctrl+F4(chyba) nie są brane pod uwagę, więc można je wykorzystać(szczególnie ostatni :))