Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683833 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3105 dnia: Sierpnia 26, 2011, 20:16:01 »
    Witam. Wybudowałem w zamku obóz szkoleniowy. W opisie było, że mogę tam trenować jednostki. Jak go "aktywować"? Żeby jednostki w zamku się same szkoliły?

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3106 dnia: Sierpnia 26, 2011, 20:45:43 »
    W tym zamku będziesz mógł sobie rekrutować szlachetnych rekrutów a nie szkolił ludzi(przynajmniej ja tak miałem)
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3107 dnia: Sierpnia 26, 2011, 20:49:02 »
    Aaaaa.... dzięki za szybką odpowiedź. Miałem nadzieję że dzięki temu budynkowi będzie można w szybki sposób wyszkolić armię, ale lepsze coś niż nic.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3108 dnia: Sierpnia 26, 2011, 20:49:56 »
    Sami sie szkolic nie beda, niestety ;p Takie rzeczy w Sword of Democles, o ile dobrze pamietam.
    A w obozie szkoleniowym mozna rekrutowac szlachtę (którą potem mozesz zamieniac w rycerzy zakonnych). Dodatkowo, jesli w tym samym zamku / miescie zalozysz siedzibe zakonu to co jakis czas będą się w nim automatycznie szkolić ci rycerze. Ich ilosc zalezy chyba od stosunkow ze stewardem, mozliwe, ze tez od relacji z samym zakonem, ale nie jestem pewien.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3109 dnia: Sierpnia 27, 2011, 12:43:58 »
    Właśnie miałem taką nadzieję z rekrutowaniem wojska tak jak jest to w SoD. A jaki zakon możecie polecić, chciałbym grać głównie ciężką kawalerią, przeglądałem już to: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1825.msg107417#msg107417 ale nie moge się zdecydować.

EDIT:
    Już nie ważne, założyłem zakon Gryfa.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2011, 14:31:21 wysłana przez Lunarion »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3110 dnia: Sierpnia 27, 2011, 23:56:51 »
    W tym zamku będziesz mógł sobie rekrutować szlachetnych rekrutów a nie szkolił ludzi(przynajmniej ja tak miałem)
    Szlacheckich :) Szlachcice często nie mają nic wspólnego ze szlachetnością(prócz etymologii nazwy) :P

EDIT:
    Już nie ważne, założyłem zakon Gryfa.
    Zakon gryfa jest raczej średni, ze względu na słabą zbroję, ale za to część ma bardzo dobre wierzchowce. Najlepsze zakony kawaleryjskie to Legion Cienia(najlepsze statsy i konie), potem Zmierzchu(ekwipunek), Krucze Włócznie(wybijają się lekko od gorszych ekwipunkiem). Piesze: Ebony Gauntlet(statsy i ekwipunek) i Immortale(statsy, ekwipunek mniej).
    W zakonach najbardziej się liczy ekwipunek i ich styl walki, bo statsy i tak się im później ulepsza, więc każdy zakon może mieć je bardzo wysokie. Jeśli grasz "klasycznie", czyli główną siłą jest ciężka kawaleria, a piechota i strzelcy służą do zmiękczania i "łapania" przeciwnika, to bierzesz zakonną przełamującą ciężką kawalerię. Jak nienaruszalny "bastion" piechoty, to Ebony Gauntlet, jak przetaczający się "walec" piechoty, to Immortale, jak łucznicy konni, to Clarion Call, jak jesteś fanbojem łuczników, to Silvermiści itd... :P

btw. w PoPie 4 będą nowe zakony, jeden będzie składał się z halabardników, to jest coś na co czekam :P

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3111 dnia: Sierpnia 28, 2011, 17:40:21 »
    Trudno, nie będę go rozwiązywał, szkoda mi Gema. W tej kopalni Az-Cośtam można wybrać sobie łuk, albo miecz jedno/dwuręczny i potem go ulepszyć. Ten łuk to nie przypadkiem Runiczny Łuk? Bo podróżując chyba przez Ravenstern przemówił do mnie bóg i dostałem Rubinowy Runiczny Łuk.

A i jeszcze jedno. Czy którakolwiek z frakcji ma jednostki walczące bronią obuchową? 
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2011, 17:45:58 wysłana przez Lunarion »

Offline Luqinio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3112 dnia: Sierpnia 28, 2011, 18:02:25 »
    Czy mój lord może zostać marszałkiem?
    Jeśli tak to jak go mianować?

Offline Mevin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3113 dnia: Sierpnia 28, 2011, 21:54:38 »
    Jak się nie mylę to Królestwo Sarleonu ma parę jednostek z ekwipunkiem obuchowym również część ich rycerzy posiada taki rodzaj broni

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3114 dnia: Sierpnia 28, 2011, 22:06:32 »
    No niektórzy mają warhammery(takie wielkie młoty) ale po co ci oni nie lepiej samemu latać z obuchówą i czaskać im po głowach? 
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3115 dnia: Sierpnia 28, 2011, 23:02:21 »
    W tej kopalni Az-Cośtam można wybrać sobie łuk, albo miecz jedno/dwuręczny i potem go ulepszyć. Ten łuk to nie przypadkiem Runiczny Łuk? Bo podróżując chyba przez Ravenstern przemówił do mnie bóg i dostałem Rubinowy Runiczny Łuk.
    W Al-Aziz można za gemy dostać topór jednoręczny, miecz jednoręczny, miecz dwuręczny, glewię lub łuk, każda z tej broni jest dostępna w trzech odmianach: szafirowej, rubinowej i szmaragdowej(no i jeszcze jest "dziwnej", ale to jest przejściowo do tych właściwych). Nie wiem gdzie są w necie gdzieś wypisane statystyki, więc musisz sprawdzać metodą save/load game.
    I tak, ten łuk od boga, to ten z kopalni.
    A i jeszcze jedno. Czy którakolwiek z frakcji ma jednostki walczące bronią obuchową? 
    Sarleon przede wszystkim: średnie poziomy piechoty oraz ich rycerze. Czasem zdarzają się polehammery u ravensterńskich rangerów o ile dobrze pamiętam. Chyba tyle z głównych nacji... inne jednostki to te z Czerwonego bractwa, nie wiem czy też nie jakieś z patroli ze wsi... nie wiem kto jeszcze

Czy mój lord może zostać marszałkiem?
    Jeśli tak to jak go mianować?
    Nie wiem... sprawdź u zarządcy.

Offline Mevin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3116 dnia: Sierpnia 29, 2011, 00:08:06 »
    A ja mam takie pytanie ostatnio odbiłem Sarleon i dostałem te miasto ale niemoge wybudować obozu szkoleniowego, czy trzeba coś wybudować jeszcze aby móc wybudować obóz szkoleniowy jak tak to co ?

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3117 dnia: Sierpnia 29, 2011, 07:43:45 »
    A ja mam takie pytanie ostatnio odbiłem Sarleon i dostałem te miasto ale niemoge wybudować obozu szkoleniowego, czy trzeba coś wybudować jeszcze aby móc wybudować obóz szkoleniowy jak tak to co ?

To zależy od umiejętności twojego zarządcy, jest tam opcja szkolenia zarządcy gdy się z nim rozmawia.Im wyższa jest (chyba) inżynieria tym więcej możesz budować więcej budynków.

Offline Mevin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3118 dnia: Sierpnia 29, 2011, 09:45:57 »
    Aha o tym nie wiedziałem dzięki :)

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3119 dnia: Sierpnia 29, 2011, 11:25:13 »
    To jeżeli ten łuk z kopalni można dostać od boga to czy można dostać też inne rzeczy z kopalni od innych bogów?