Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683644 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #3075 dnia: Sierpnia 11, 2011, 08:45:39 »
    No ja jechałem z wyprawą wojenną a akurat jechaliśmy koło gór gdzie był wolboge siepacz no i się go zaprowadziło do swoich obok zamku i załatwiony niestety uciekł mi. A co do heretyków to da się ich rozwalić jak jesteś z lordem bo mają 400 chłopa słabego tylko te magnusy(jak ich zabijaćie) najlepiej ich lancą jatu dźgać (o ile umie się nią dobrze władać)  ja raz takiemu magnusowi 100 obrażeń zadałem nie z opuszczonej lancy tylko normalnie. Dużo szkód robią ale jak ich się już załatwi to wtedy można wyrżnąć resztę mięska, czcicieli i kapłanów.     
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline Mevin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3076 dnia: Sierpnia 11, 2011, 10:34:27 »
    Lord Dawo odnośnie tego lorda co tam go spotkałeś możesz napisać kiedy to mniej więcej było? Bo nie chcę zaczynać gry od nowa

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3077 dnia: Sierpnia 11, 2011, 11:02:18 »
    Ja pierdziele. Oni pojawiają się różnie napewno się pojawią nigdy nie wiadomo kiedy. Wejdź sobie w raporty dalej chyba było warunki zwycięstwa i obejrzyj sobie co się już u ciebie na mapie pojawiło. Ja mam 170 dzień i był już gościu Sylas Uzanas (jakoś tak) wolboge siepacz i kodan żelazny miecz ale ten ostatni jeździ z królem sarleonu bo to najemnik a i przed chwilą jakiś nowy się pojawił z zakonu kruczej włóczni chyba.   A jeszcze maltaise z przerażającym legionem (1000 ludu i to jakich)
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D

Offline Mevin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3078 dnia: Sierpnia 11, 2011, 11:23:49 »
    ok dzięki

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3079 dnia: Sierpnia 11, 2011, 11:24:44 »
    Oj tak... Maltise/Maltaise czy jak go zwał to jeśli się nie mylę ten oddział złożony z imperialnych rycerzy? Jeśli nie pomieszało mi się to pamiętam, że aby go pokonać zredukowałem obrażenia na moje jednostki :) bo ze zwykłymi obrażeniami nawet z lordem dostawałem baty :)

Powiedzcie mi od czego zależy ilość wojska stacjonującego w zamku, którego właścicielem jest Lord Komputerowy? Gdy ja zdobędę zamek i oddam go lordowi to ten po tygodniu/dwóch ma tam ok 65 luda... Zaś gdy komputer zdobędzie jakiś mój zamek to po paru chwilach ma tam już 100 chłopa... Czy to od czegoś zależy?

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3080 dnia: Sierpnia 11, 2011, 11:29:14 »
    Maltaise to kobieta. I wojsko składa się z wojowników kobry, rycerzy anakondy, zbrojny kultu węża i chyba piechur przerażającego legionu. Najłatwiej jest chyba rozwalić wolboge siepacza i armię heretyków. 
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #3081 dnia: Sierpnia 11, 2011, 12:03:02 »
    Tak po prostu jest. Komputerowi przeciwnicy, którzy zdobywają zamek, są zazwyczaj tymi najpotężniejszymi, więc dość szybko im to idzie. Zresztą, komputer przeciwnej strony zawsze jest po prostu lepszy od naszych, trzeba się z tym pogodzić.

A najłatwiej jest pokonać ekspedycję "długa-nazwa-na-literę-M". Ci zbrojni z wielkimi mieczami.

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3082 dnia: Sierpnia 11, 2011, 12:08:40 »
    Matteinhemską? (coś w tym stylu)
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3083 dnia: Sierpnia 11, 2011, 14:53:08 »
    Jeszcze jedno pytanie czy wiesz może kiedy mniej więcej pokazują się te armie z lordami ? bo nie wiem czy mam zaczynać od nowa mam kolo 90 dni
    Pytanie ludzi w tawernach, lordów na wyprawie itp. o plotki(rumors) zwiększa szansę na pojawienie się różnych spawnów(jeśli trafi się na plotkę o konkretnym spawnie).

Czy jeśli ściągnę wersję bez limitu slotów to stare zapisy będą na niej działać?
    Tak, będą działać.

No ja jechałem z wyprawą wojenną a akurat jechaliśmy koło gór gdzie był wolboge siepacz no i się go zaprowadziło do swoich obok zamku i załatwiony niestety uciekł mi. A co do heretyków to da się ich rozwalić jak jesteś z lordem bo mają 400 chłopa słabego tylko te magnusy(jak ich zabijaćie) najlepiej ich lancą jatu dźgać (o ile umie się nią dobrze władać)  ja raz takiemu magnusowi 100 obrażeń zadałem nie z opuszczonej lancy tylko normalnie. Dużo szkód robią ale jak ich się już załatwi to wtedy można wyrżnąć resztę mięska, czcicieli i kapłanów.     
    Magnusów najlepiej trafiać w głowę z daleka, bo nie mają hełmów(iirc)

Oj tak... Maltise/Maltaise czy jak go zwał to jeśli się nie mylę ten oddział złożony z imperialnych rycerzy? Jeśli nie pomieszało mi się to pamiętam, że aby go pokonać zredukowałem obrażenia na moje jednostki :) bo ze zwykłymi obrażeniami nawet z lordem dostawałem baty :)
    Maltise to kult węża, zajebiście trudna armia, pełna Anakond na Netherworld Chargerach, kapłanek węża i nieumarłych z Dread Legionu...
    Imperialnych rycerzy, a dokładniej Shadow Centurionów i Immortali ma Syla Uzas. Centurioni to najsilniejszy pod względem statsów żołnierzy zakon w PoPie(wiekszość skilli na 10). Immortale także zarąbiści.
    Powiedzcie mi od czego zależy ilość wojska stacjonującego w zamku, którego właścicielem jest Lord Komputerowy? Gdy ja zdobędę zamek i oddam go lordowi to ten po tygodniu/dwóch ma tam ok 65 luda... Zaś gdy komputer zdobędzie jakiś mój zamek to po paru chwilach ma tam już 100 chłopa... Czy to od czegoś zależy?
    Na pewno od zamożności lorda(ile ma innych lenn), może też od pozycji w państwie oraz samego zamku(ilości ulepszeń, dobrobytu)

Maltaise to kobieta. I wojsko składa się z wojowników kobry, rycerzy anakondy, zbrojny kultu węża i chyba piechur przerażającego legionu. Najłatwiej jest chyba rozwalić wolboge siepacza i armię heretyków. 
    Najłatwiej jest z Alariciem von Brouhaha :) http://popmod.wetpaint.com/page/Alaric+von+Brouhaha#fbid=86ysTYFibwo

A najłatwiej jest pokonać ekspedycję "długa-nazwa-na-literę-M". Ci zbrojni z wielkimi mieczami.
    Mettenheim. Jak się ma strzelców, to nie ma żadnego problemu. Ja lubię mieć z nimi przyjacielskie stosunki ze względu na Frederyka(oczywiście to nie ma związku w mechanice gry, ale liczy się role play :P).
    Fajnie jest w Warbandzie, tam Frederick awansowany na lorda ma trochę Mettenheimczyków w armii. Zgadnijcie kogo ma Lethaldiran... :D

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3084 dnia: Sierpnia 11, 2011, 15:03:56 »
    Noldorów bo sam nim jest. A w PoP'IE na podstawkę da się lordów werbować? 
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3085 dnia: Sierpnia 11, 2011, 16:13:39 »
    Tak, zobacz w FAQu, punkt 19.

Offline Swadians

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3086 dnia: Sierpnia 17, 2011, 18:37:00 »
    A ja wam powiem że mi się ten mod nie podoba.Jest troche dziwny.Wole grać w TEATRC albo w Lord and Realm.Już nawet beta Wedding Dance mi się bardziej podoba.
    Hitler był zły ale Long Cat jest jeszcze gorszy...

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3087 dnia: Sierpnia 17, 2011, 19:17:00 »
    Jakby mi się tyle nie ścinało to bym ciągle grał. Ale nie rozumiem swadians dlaczego nie podoba ci się?
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

Offline Swadians

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3088 dnia: Sierpnia 17, 2011, 19:29:14 »
    Jakiś taki troche dziwny.Niby całkiem niezły ale pograłem 30 dni(w grze) niecałych i jakoś mnie tak odrzuciło.Może i fajne są te królestwa ale jakieś to takie...sztuczne? Nie wiem sam jak to powiedzieć...po prostu mi się nie podoba.
    Hitler był zły ale Long Cat jest jeszcze gorszy...

Offline Mevin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3089 dnia: Sierpnia 20, 2011, 10:22:48 »
    Ej jak zrobić ten własny zakon odbiłem zamek i dostałem go od władcy mam 3 kamienie qualis ale w zamku niema żadnej opcji aby zrobić zakon nawet niema opcji aby zbudować coś więc jak go zrobić ?