Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686143 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2850 dnia: Lutego 05, 2011, 17:29:27 »
    Najmocniejszym zakonem kawaleryjskim/ciężka jazda , który jest dostępny za gemmę jest Shadows Legion(i tu nie ma co filozofować, wystarczy zerknąć w ich staty, po ulepszeniu miażdżą wszystkich w polu).
    Jeśli potrzebujesz zakonu/specjalistów od oblężeń to bierz  Ebony Gauntlets(ciężkozbrojni kusznicy)- pod murami i na murach nikt ich nie przebije, a w polu przetrzymają ciężki atak szarżą, i całkiem nieżle poradzą sobie w melee.

Gryffici w tej wersji zostali znerfieni(kiedyś to był  jeden z bardziej uniwersalnych zakonów, no i brali mnóstwo jeńców dzięki obuchom)-IMHO, szkoda na nich QG.
    A Silvermist w polu padają jak muchy, pod naporem nawet przęciętnej jazdy(przy wysokim BS), w sumie są tylko ciut lepsi od Ravenstern Rangers'ów-IMHO, szkoda na nich QG.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2011, 17:41:39 wysłana przez Liveon »

Offline Samuraj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2851 dnia: Lutego 05, 2011, 17:42:03 »
    Zabiorę tych  Shadow (Legion ciemność czy coś:)) Dzięki Liveon:D Ale najpierw potrzebuję pieniędzy bo wszystko poszło na konia Noldorskiego . Jak zdobyć duż pieniędzy w bardzo krótkim czasie (nie mając ani grosz) ( i tylko nie arena)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2011, 17:46:06 wysłana przez Samuraj »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2852 dnia: Lutego 05, 2011, 17:52:38 »
    Zabiorę tych  Shadow (Legion ciemność czy coś:)) Dzięki Liveon:D Ale najpierw potrzebuję pieniędzy bo wszystko poszło na konia Noldorskiego . Jak zdobyć duż pieniędzy w bardzo krótkim czasie (nie mając ani grosz) ( i tylko nie arena)
    Uff-przeczytałem pierwszą wersję twojego posta i szczena mi opadła;)
    Shadows Legion to Cieniasy;), ale to dobra decyzja, nie pożałujesz-gwarantuję(jeśli z nimi Sobie byś nie radził w polu, to z żadnym innym zakonem też by Ci lepiej nie poszło)
    Co do kasy, nie wiem jaki masz status, ale jeśli jesteś wolnym strzelcem, to zostań najemnikiem-on zarabiają mnóstwo kasy, a żołd płaci sponsor;)
    No i chwytaj leszczy w niewolę(używaj broni obuchowej, Ty i twoi NPC), żeby ich sprzedawać.
    PS W okolicach Cez i Janos będziesz mógł znaleźć sporo wyzwoleńców( empire noble knight, o ile dobrze pamiętam nazwę)z których będzisz mógł szybko zbudować armię z Shadows Legionistów.

EDIT @down: teraz przeczytałem, że nie wybierasz się do kopalni , bo uważasz , że masz dobre bronie:D.
    Stary... to ty jeszcze dobrych broni nie widziałeś, a żeby je zobaczyć to musisz mieć 2 QG(jeden  na broń, drugi na jej ulepszenie) i wybrać się koniecznie do kopalni.

PS Tym , że nie ogłosili kapitulacji, zupełnie się nie przejmuj, czasami nastepuje to dopiero po kilku miesiącach(pendorskich).
    Z kasą/ekonomią to już wyższa jazda/kwestia tego jak wiele inwestowałeś w potrzebne atrybuty swojej postaci i w rozwój swoich włości, podejrzewam , że pewne rzeczy będzie trudno nadrobić, zatem pozostaje ci łapanie niewolników i ogłaszanie turniejów w swoich miastach, 20k golda piechotą nie chodzi...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2011, 18:13:26 wysłana przez Liveon »

Offline Samuraj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2853 dnia: Lutego 05, 2011, 18:05:46 »
    Dobrze...Ale najemnikem nie mogę zostać ... Mogę płacić ten żołd(30k) , mam królestwo które mnie potrzebuje mam pod sobą 3 miasta a 3 pozostałe należą do moich lordów . Mam też mnóstwo zamków ... Aha i pokonałe Fierdsvain a oni nie ogłosili upadku . Co trzeba zrobić żeby ogłosili??

Offline Matix757

• Użytkownik
    • I'm coming...
    « Odpowiedź #2854 dnia: Lutego 05, 2011, 18:22:18 »
    mam pewne pytanie otóż  która kultura jest wg was najlepsza jest tak jak np. w poprzednich częściach pendor rlz czy jest większe zbalansowanie w zakonach czy  raczej nie

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2855 dnia: Lutego 05, 2011, 20:35:34 »
    Heh a ja mam ciekawe zjawisko. Byłem marszałkiem Imperium, potem założyłem swoje królestwo i zroibłem pokój z Imperium. teraz włóczą sie za mną ich lordowie i mają status <accompaying> czy jakoś tak ;) Chyba podniose sobie z nimi relacje i bede miał darmowe miecho armatnie ;)

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2856 dnia: Lutego 05, 2011, 22:07:17 »
    ---> Liveon
    Według mnie to srebna mgła nie jest taka słaba. Do obrony zamku dla mnie idealni. Szybko puszczają strzały, i celność nie najgorsza.
    Co do Hebanowej Rękawicy... rzeczywiście po ulepszeniu to cudna piechota. Wymiatają tymi kuszami w oblężeniach.

Takie pytanko w jakich miastach brać udział, żeby używali tam mieczy, kopii oraz łuku? Inną bronią mi walczyć nie idzie.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2857 dnia: Lutego 06, 2011, 09:56:00 »
    Mieczy kopii oraz łuku powinni używać w Sarleonie i Ravensternie.

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2858 dnia: Lutego 06, 2011, 11:17:12 »
    Dzięki bo nie chciałbym trafić na jakiś turniej gdzie dadzą mi oszczepy i pałkę do walki. Mam jeszcze takie pytanie. Czy przed założeniem lepiej być wasalem czy najemnikiem. ( I jak zostać najemnikiem. Kiedyś dostałem taką ofertę i przyjąłem, ale kasy nie dostawałem za służbę. )

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2859 dnia: Lutego 06, 2011, 11:22:27 »
    Lord danej frakcji zaoferuje ci zostanie najemnikiem, ale musisz mieć chyba dobre relacje z lordem albo frakcją. Kasę za służbę dostajesz u króla a nie lorda, może dlatego nie dostawałeś kasy. Przed założeniem zakonu lepiej by było gdybyś był chyba najemnikiem bo byś miał dopływ kasy.

Offline Lord Rall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2860 dnia: Lutego 06, 2011, 12:22:17 »
    No od lorda dostałem propozycję. Powiedział, że mam iść do króla i złożyć mu jakąś przysięgę. ( Była bardzo podobna do przysięgi lenniczej. Nawet lenno dostałem :) ) I mam jeszcze takie pytanie. Które królestwo zaatakować na początku. Armie mam raventańską.

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2861 dnia: Lutego 06, 2011, 12:25:52 »
    Najlepiej zaatakować te które ma największą ilość wrogów. Zobacz w zakładce ''Frakcje'' które frakcje toczą najwięcej wojen.

Offline Samuraj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2862 dnia: Lutego 06, 2011, 12:52:02 »
    Na początek radzę Ci wziąć się za Fierdsvain ... słabe jednostki i słaby główny zakon (Walkirie Panie) ... Jeżeli masz dobrą jazdę to polecam właśnie ich... Tylko uważaj na koningura Valdisa bo on ma tych swoich huskarlów Valdisa i oni nawet dobrzy są... U mnie frakcja Fierdsvain nie istnieje ( wreszcie ogłosiła upadek)

Mam pytanie:
    Jak zrobić dużo Imperialnych Rycerzy w krótkim czasie, bo chcę ich wyszkolić na Centurionów:)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2011, 14:08:15 wysłana przez Samuraj »

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2863 dnia: Lutego 06, 2011, 15:15:11 »
    Atakujesz jakiegoś lorda Imperium, tłuczesz wszystkich Empire Knightów maczugą, bierzesz do więźniów, potem szukasz jakiejś bitwy, dołączasz do jednej ze stron, oddajesz więźniów, atakujesz drugą stronę i odbijasz więźniów.

Offline Samuraj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2864 dnia: Lutego 06, 2011, 15:30:27 »
    bardzo dobry sposób tylko że nie prowadzę wojny z Imperium a wolę się nie pogrążać w zbyt wielu wojnach:) Da się ich jakoś wyszkolić?