Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 687557 razy)

Opis tematu:

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2535 dnia: Listopada 03, 2010, 09:17:04 »
    U mnie wysłannik z kasą zadziałał tylko wtedy jak frakcja do której wysłałem prośbę o pokój jest na krawędzi zlikwidowania... Inna opcja (chyba... nie testowałem) to pakt przyjaźni czy coś w tym stylu niestety dość kosztowna. Swoją droga kasa w PoPie nie jest wielkim problemem... W mieście Sarleon mam ok 310 wojaków (nisko budżetowych, od 1 do 10 szt złota), przy sobie ok 180 chłopa (wyszkolone jednostki, poszukiwacze, imperialni ciężcy, itp. na łatwych ustawieniach przy częstych walkach i dość rozrzutnym trybie gry kasa i tak ciągle mi przybywa. Jeśli zaś ktoś chce szybko stać się milionerem to wystarczy po miastach za turniejami poganiać...

Z tego co zauważyłem to w tym PoPie jest trudniej wyszkolić konną jednostkę... Jak wyszkolić np Imperialnego Rycerza?

Jakie uzbrojenie zwykle dajecie swoim NPC? Zastanawiam się czy warto im dawać włócznię?

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2536 dnia: Listopada 03, 2010, 09:57:50 »
    Mozna zapłacić za natychmiastowy pokój ale to chyba 40k kosztuje...nie wiem bo nigdy tego nie testowałem. Od początku założenia swojego własnego królestwa tocze wojne z trzema państwami naraz (tylko z zielonymi mam dobre stosunki) i nie powiem, żeby było ciężko. Na turnieje też specjalnie się nie wybieram, tylko jeśli jakiś akurat się trafi. A kasy mam jak lodu. Niedawno kupiłem sobie za prawie 200k zbroję, teraz mam jakieś 110k...wszystko z jeńców (po zdobyciu miasta 90 pojmanych żołnierzy po 200+ kazdy) ale najwiekszy zysk mam z podatków. W swoim władaniu mam zamek i dwa miasta oraz 10 wiosek (w pobliżu tych miast i zamku)...po prostu nie mam na co wydawać :D Jeszcze jak zredukowałem ilość obrońców w swoich posiadłościach to już w ogóle. W sumie utrzymuje po stu ciężkozbrojnych wojaków w każdej posiadłości (czyli razem trzystu)...i razem z moją drużyną składającą się zazwyczaj z dwustu chłopa płacę im żołdu gdzieś ponad 10 tysięcy denarów.

Do wyszkolenia Imperialnego rycerza postrzebujesz zamku lub miasta ze zbudowanym placem ćwiczeń (training ground). Potem rozmawiasz z zarządcą, War Room i tam powinna być opcja wyszkolenia Empire Noble ---> czyli szlachty. Ją szkolisz na legioniste a potem na rycerza, którego znowu możesz przeszkolić na rycerza zakonnego.

A swoim towarzyszom ufundowałem ciężkie zbroje, kusze i dwuręczne miecze. Taka 7-osobowa drużyna potrafi nieźle namieszać.

Offline malyboy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2537 dnia: Listopada 03, 2010, 10:14:22 »
    jedyną kawalerią jaką można szkolić bez rekrutowania szlachciców są Ravensternscy konni i walkirie które można wyszkolić z zwiadowczyń które są w tawernach (pomijając poszukiwaczy przygód i inną najemną kawalerię )

a moi NPC dostają najczęściej łuk/dziryty ,halabarda lub buzdrygan zagłady i tarcza

Offline sisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2538 dnia: Listopada 03, 2010, 16:58:24 »
    Zapisałem grze w tawernie i jak włączam to mam czarny obraz ;/

Jak zimportować postać czy tam eksportować bo szukałem na forum i nie było ;/'

Albo powiedzcie jak to naprawić ;//

Edit// No mam postać lvl i eq ale jak importuje postac to mam w plikach ją i można zmienić tam honor i reputacje? ;/
    « Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2010, 17:50:19 wysłana przez sisek »

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2539 dnia: Listopada 03, 2010, 18:35:07 »
    Mozna zmieniac wszystkie jej statystyki, nawet ilosc zlota.

Nie zapisuj gry w tavernie ;p

Offline sisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2540 dnia: Listopada 03, 2010, 18:49:02 »
    Ale, która rubryczka jest od reputacji i honoru? ;/

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2541 dnia: Listopada 03, 2010, 19:18:09 »
    Tego się zmienić nie da :P

Offline sisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2542 dnia: Listopada 03, 2010, 19:34:02 »
    Dobra, kodem sobie nabiłem, że latałem po mapie i ctrl f4 i dobiłem te 2k reputacji- miałem 3k ale nie chciało mi się już :D
    A jak dałem sobie za duży lvl to jak zmienić bym miał mniejszy? :/ Huth pomóż ;d

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2543 dnia: Listopada 03, 2010, 20:10:18 »
    no przecież tak samo.

IMHO gra takim zmodyfikowanym bohaterem nie jest aż tak fajna.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2544 dnia: Listopada 03, 2010, 20:40:03 »
    najlepsza gra jest nic nie zmieniać i grać tak jak sie potoczą nasze losy czyli zadne wyjscie z gry bez zapisu;) wtedy dopiero jest frajda jak sie straci cała armie...

Offline sisek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2545 dnia: Listopada 03, 2010, 20:45:47 »
    Ja mówie, że zapisałem grę w tawernie i poszedłem lulu, dziś wchodzę, a tu co? Ciemny obraz przy wczytaniu ;/ Tylko sobie dodałem w statach to co miałem i nabiłem repu by mieć to 200 woja(2k repu- miałem 3k) ;/ Lipa trochę ale może ktoś poradzi coś ^^

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2546 dnia: Listopada 03, 2010, 20:50:28 »
    Poziom zmniejszach w ten sam sposob w jaki zmieniasz statystyki bohatera, w tym samym pliku tekstowym.

Jak sie straci całą armie to jest picuś, bo jak dla mnie to jeden przejazd po własnych wioskach i mam +150 zbrojnego tłuszcza. Najgorzej jak się straci unikalny itemek...i ja tylko w takiej sytuacji wczytuje gre, bo nie mam pewnosci czy ten itemek do mnie kiedys wroci, nawet jak pobije wszystkich lordow (czy innych npcow) ktorzy brali udzial w grabieży

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2547 dnia: Listopada 03, 2010, 21:08:15 »
    tylko wtedy masz słabo ochorne zamku chyba ze zbierasz tylko rycerzow co sie sami robia:>

a co do itemów to od bogów czy kupionych??

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2548 dnia: Listopada 03, 2010, 22:01:54 »
    Jak to słabą ochrone zamku? Garnizonów nie ruszam. Z paroma wioskami mam stosunku +60, z wieloma +20...jeden przejazd i mam luda az za duzo. No i tych samotworzących się też zbieram po drodze.

No żal mi by było tego Runicznego Łuku, żal Runicznego Bastarda półtoraręcznego, żal zbroi za 200 tysięcy denarów...

Offline Oski596489

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2549 dnia: Listopada 03, 2010, 22:09:14 »
    Ja gram na autozapisie, straciłem runiczny łuk, ale trzeba żyć dalej :D