Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683812 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline malyboy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • Lordswm
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2205 dnia: Września 21, 2010, 21:05:01 »
    @2up
    zaznaczałem tylko żeby niektóre przedmioty pojawiały się w sklepach

co do tego drugiego to jest pakt przyjaźni 15k denarów za tydzień i mogę go podpisać tylko z księstwem d'sharu ,pewnie dlatego że mam z nimi stosunki na 100

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #2206 dnia: Września 22, 2010, 15:19:06 »
    Mógłby ktoś dopisać do faq'u co trzeba zrobic zeby poszczególny Bóg się do nas odezwał,był bym wdzięczny

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2207 dnia: Września 22, 2010, 15:24:13 »
    wiem tylko ze:
    aby dostać łuk od Bogini trzeba się zbliżyć do bohatera górskich plemion
    a reszta bogów odzywa się gdy się leje jakaś nacje i się odgrażają lub dopingują nic więcej
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2208 dnia: Września 23, 2010, 11:10:51 »
    jeden z forumowiczów pisał, że udało mu się wynająć niezależną armię

czy ktoś zna wymagania tych armii, wskazówki jak je nająć?

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2209 dnia: Września 23, 2010, 11:55:25 »

Ten "jeden z z...", to ja:), żadnych wymagań, z tego co pamiętam, nie było, poza jednym- 10k trzeba było wybulić i już.
    Wskazówek też, raczej, Ci żadnych nie jestem w stanie dać, bo (IMHO) to było wydarzenie losowe.
    Można by się ewentualnie doszukiwać tego, że wykonałem ponad 30 inwestycji budowlanych i  30 questów miejsko/wiejskich, ale wątpie, żeby to miało na rekrutację  najemnej armii jakichś większy wpływ.
    W skład armii(>200 -osobowej) wchodziło ~15% konkwistadorów, ~35% kuszników i ~50% piechurów.
    Nająłem ich  w (byłym)zamku sarleońskim(za Marleonem) najbardziej wysuniętym w kierunku jatuańskich sawann(nazwy teraz nie wspomnę, a nie chcę mi się wchodzić w PoP-a, żeby to sprawdzić)
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2010, 12:02:51 wysłana przez Liveon »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2210 dnia: Września 23, 2010, 15:22:02 »
    jatuańskich sawann

O kurde, wyciągnąłeś to ze spolszczenia czy sam uprawiasz takie "nazwotwórstwo" :) Jak dla mnie to są równiny albo stepy Jatu

Najemne armie to taki fajny nowy feature, skoro władcy innych nacji mogą wynajmować armie, to dlaczego gracz by nie mógł? :)

Uh, zdobyłem Poinsbruk wreszcie, taktyka prosta: wystrzelać i wycofać się kilka razy, na koniec stanąć samemu z halabardą i wycinać. Straty minimalne + achievemnt 50 killów, no i teraz czekam, żeby mi Marius nie dał miasta, to się wreszcie zbuntuję :D
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2010, 15:25:35 wysłana przez HUtH »

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2211 dnia: Września 23, 2010, 15:47:54 »

Ja mogę podpowiedzieć tyle: w trakcie rozmowy z zarządcą zamku pojawiła się opcja wynajmu armii Mettenheim. Zamek nie był szczególnie rozbudowany, na pewno nie zależy to od infrastruktury. Stawiam raczej na losowość, podobnie jak najemnicy czy handlarze niewolników w miastach.
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2212 dnia: Września 23, 2010, 15:54:54 »
    O kurde, wyciągnąłeś to ze spolszczenia czy sam uprawiasz takie "nazwotwórstwo" :) Jak dla mnie to są równiny albo stepy Jatu

A tak mi jakoś spod małego palca te sawanny wyskoczyły:)

Uh, zdobyłem Poinsbruk wreszcie, taktyka prosta: wystrzelać i wycofać się kilka razy, na koniec stanąć samemu z halabardą i wycinać. Straty minimalne + achievemnt 50 killów, no i teraz czekam, żeby mi Marius nie dał miasta, to się wreszcie zbuntuję :D

Według mnie to jedyna sensowna taktyka, zwłaszcza , jeśli się gra na wysokim st. trudności i battlesize.
    U mnie też to, co najważniejsze rozgrywało się przed murami zamku/miasta- utrzymanie pozycji do ostatniej strzały/bełta lub pojawienia się następnej zmiany i dopiero ruch do przodu(rola Ebony Gauntlet nie do przecenienia)- frontalny atak przy mocnej obsadzie miasta(np z ravensteriańskimi zwiadowcami) to masakra.
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2010, 15:59:25 wysłana przez Liveon »

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2213 dnia: Września 23, 2010, 15:58:14 »
    stopień trudności tak podnieśli czy za długo nie grałem od wersji 2.5 ? ostatnio widziałem króla fierdsvain który miał w armi prawie 100 huskarlów valdisa :D a chwile później inny lord co miał 93 berserkerów w armi ,ale jakoś utrzymuje to swoje świeżo założone królestwo

Offline Ermland

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2214 dnia: Września 23, 2010, 16:14:05 »
    100 huscarlów to jeszcze nic, najlepsze jest jak taka armia łazi połączona z jakimś bohaterem niezależnym, razem 800 luda albo i więcej. Z czego 1/4 to jednostki elitarne albo wysokopoziomowe, do tego >300 jeńców. Próbowałem to ugryźć swoją 150 osobową kompanią, ale Demonic Magnusy rozjechały mnie w pierwszej rundzie. Czasem mam wrażenie, że twórcy przedobrzyli w niektórych miejscach, ale mod i tak jest świetny.
    Nie sztuka wysadzać pociągi. Prawdziwa sztuka to sprawić, by kursowały punktualnie.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2215 dnia: Września 23, 2010, 16:30:51 »
    Zawsze pozostaje obrona w zamku tam nawet duża przewaga wroga maleje w starciu na murach... Jak już rozbijemy prawie całą armię to wyskoczyć za niedobitkami z zamku i zwęzić jeńców . Oczywiście o ile uda nam się wygrać obronę...

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2216 dnia: Września 23, 2010, 16:45:29 »
    zależy od zamku, niektóre pomagają a niektóre są tak zrobione ze wróg leje nas jak byśmy na ubitej ziemi stali, mój ulubiony to wzór zamku grunwalder (z natia lub werbanda) najfajniej mi się go broni ;]

Offline malyboy

• Użytkownik
      • Lordswm
    « Odpowiedź #2217 dnia: Września 23, 2010, 17:50:25 »
    100 huscarlów to jeszcze nic, najlepsze jest jak taka armia łazi połączona z jakimś bohaterem niezależnym, razem 800 luda albo i więcej. Z czego 1/4 to jednostki elitarne albo wysokopoziomowe, do tego >300 jeńców. Próbowałem to ugryźć swoją 150 osobową kompanią, ale Demonic Magnusy rozjechały mnie w pierwszej rundzie. Czasem mam wrażenie, że twórcy przedobrzyli w niektórych miejscach, ale mod i tak jest świetny.

no nie wiem czy takie nic ostatnio szarża kilkudziesięciu huskarli na koniach bardzo źle dla mojej armii już nie mówiąc o zwykłych huskarlach czy walkiriach i ogólnie lordowie cpu mają bardzo dużo elitarnych jednostek kiedy ja muszę czekać całe wieki żeby wyszkolić jakiegoś zabójce skorpiona :P ,dlatego szkolę poszukiwaczy przygód jak mogę bo z dostępnością różnie jest

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2218 dnia: Września 23, 2010, 18:23:32 »
    może źle wojaże ale heretyccy magnusi tą są spowiednicy na lepszych koniach i z łukami, przynajmniej u mnie, popłoch robią demoniczni wojownicy w starszej wersji moda miałem  chyba z 6 w armii to włączałem bitwę i szedłem sobie zrobić herbatę xD

a poszukiwacze przygód są tez dobrzy zwłaszcza bohaterscy tylko jak dobrzy tak drodzy mając prawie 100 takich bez żadnych lenn to zarobić na nich nie idzie ;/

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #2219 dnia: Września 23, 2010, 20:07:35 »

Ja mogę podpowiedzieć tyle: w trakcie rozmowy z zarządcą zamku pojawiła się opcja wynajmu armii Mettenheim. Zamek nie był szczególnie rozbudowany, na pewno nie zależy to od infrastruktury. Stawiam raczej na losowość, podobnie jak najemnicy czy handlarze niewolników w miastach.
    Ważne jakie "stosunki" masz z nimi . Jak lejesz ich w polu, to nici z tego, nikt się nie zgłosi, a nawet zakon ucieknie Ci z miasta... Ja tak miałem ze "zmierzchunami" z Singal.
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx