Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 685711 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #2100 dnia: Września 02, 2010, 16:15:42 »
    Może robią 500 dzień w jeden prawdziwy dzień i im się komputer przegrzewa bo ja mam ok.600 dnia i nic
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Oski596489

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2101 dnia: Września 02, 2010, 17:27:55 »
    Mam pytanie, dlaczego w modzie przy zakładaniu zakonów mam do wyboru tylko 4 skoro jest ich więcej?

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2102 dnia: Września 02, 2010, 17:32:01 »
    Aby założyć zakony musisz spełniać kryteria http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1825.msg107417#msg107417
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Oski596489

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2103 dnia: Września 02, 2010, 17:51:38 »
    Naprawdę wielkie dzięki za tą odpowiedź :] (a nie coś w stylu "przejrzyj temat") Wiem że powinienem ale trochę tego jest :)

Offline Vitruvius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2104 dnia: Września 03, 2010, 11:23:13 »
    yyyyyyyyyy o co chodzi z tymi sejwami? wszyscy tak mają po 500 dniu czy tylko wybrańcy?? Czy na zagranicznych forach też piszą o tym problemie?

Czy ktoś mógłby rozwiać te wątpliwości? dojechałem do 180 dnia rozgrywki i nie chciał bym się zdziwić  za czas jakiś - nie mam niestety za wiele czasu na granie, a zabawa z PoP wciąga...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2105 dnia: Września 03, 2010, 13:05:14 »
    Nie mają tak wszyscy, co więcej na tym samym komputerze i systemie można mieć dwie gry i w jednej będą problemy z sejwami a w drugiej wszystko pójdzie gładko. Uszkodzenia sejwów zdarzają się w późniejszym etapie gry tak od 500 dnia. Żeby temu zaradzić najlepiej zapisywać zawsze na innym sejwie(mieć 3 lub więcej sejwów z kampanii zawsze). Jeśli coś się zepsuje, to skasować uszkodzonego sejwa i grać na wcześniejszym. Najlepiej gdy uda się przejść dzień grze, w którym się zapisywało i sejw się popsuł(info z taleworlds, czy ja wiem czy działa?:P). Dobrze tez mieć najnowszą wersję 1.011 ze strony Taleworlds, tę bez limitu slotów.

Offline 19ak82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2106 dnia: Września 03, 2010, 13:49:21 »
    Może na łamach forum udało by się ustalić jakieś elementy gry wspólne dla wszystkich z uszkodzonymi sejwami? Np. jakiś quest, jakieś zdarzenie po którym gra zaczęła się wywalać? na pewno wiadomo że chodzi o czas gry powyżej 500 dnia. Może w tym czasie ma się pojawić jakaś armia, która generuje błędy?

Offline SzczureQ

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2107 dnia: Września 03, 2010, 14:34:49 »
    I przy okazji poprawić to coś z przycinkami w niektórych leśnych lokacjach najlepiej jak by wyszedł jakiś patch

Offline huth

« Odpowiedź #2108 dnia: Września 03, 2010, 17:35:56 »
    Co do lasów to albo robicie jeden dostępny typ drzew w module.ini, ale nie wygląda to fajnie, drugi sposób to podmienienie plików lasów, tutaj jest to opisane: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,133028.0.html

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2109 dnia: Września 03, 2010, 20:47:01 »
    Może na łamach forum udało by się ustalić jakieś elementy gry wspólne dla wszystkich z uszkodzonymi sejwami? Np. jakiś quest, jakieś zdarzenie po którym gra zaczęła się wywalać? na pewno wiadomo że chodzi o czas gry powyżej 500 dnia. Może w tym czasie ma się pojawić jakaś armia, która generuje błędy?

U mnie problemy wystapiły mniej więcej po pojawieniu się questu z ghost lady. W dodatku miałem z nim problemy. Tylko że nie jestem na 100% pewien czy własnie po pojawieniu się tego questu, czy moze wczesniej :) Na pewno miałem problemy z save w trakcie jego wykonywania.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2110 dnia: Września 03, 2010, 21:51:37 »
    U mnie problemy wystapiły mniej więcej po pojawieniu się questu z ghost lady. W dodatku miałem z nim problemy. Tylko że nie jestem na 100% pewien czy własnie po pojawieniu się tego questu, czy moze wczesniej :) Na pewno miałem problemy z save w trakcie jego wykonywania.

Ja nawet nie tknąłem tego questa, więc nie w nim tkwi problem z sejwami.

PS Podobno dwa tygodnie siedzenia w zamku pomaga:). No nic , załaduje ostatniego w miarę chodliwego sejva,zakupię na maksa żarcia i alko i robię megaimprę  w Larii, zobaczymy ilu enpeków  wytrzyma taką popijawę, heh...

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,127736.270.html
    « Ostatnia zmiana: Września 03, 2010, 22:14:43 wysłana przez Liveon »

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2111 dnia: Września 04, 2010, 08:16:55 »
    Ja zacząłem od nowa. Jesli teraz zepsuje się to daje sobie spokój z PoP-em poki nie wyjdzie nowa wersja.
    CO do questu z ghost lady to on sam pojawia sie po pewnym czasie.

Jakie nowe armie są w 3 w stosunku do wersji 2.5?
    Teraz spotkałem armię konkwistadorów (ok. 120 osób) z najlepszą jednostką Barclay Conquistador. Wczesniej nie widzialem jej.

Offline huth

« Odpowiedź #2112 dnia: Września 04, 2010, 15:54:25 »
    Konkwistadorzy, Sisters of Persinoe i Mattenheimczycy... może coś jeszcze.

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2113 dnia: Września 04, 2010, 20:27:53 »
    jeszcze są jakieś strażniczki królowej, nie pamietam szczegółów, ale są.

no i Singalianie w oddzialach czasem przekraczajacych 150, ale za to duzo tycxh armi.
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2114 dnia: Września 06, 2010, 23:35:58 »
    Zauważyliście, że te armie walczą ze sobą? U mnie plemiona Jatu ciągle atakują wojowników z gór i wyniszczają się wzajemnie oO
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.