Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 684155 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Unsuccesfool
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1920 dnia: Sierpnia 22, 2010, 20:03:40 »
    Użyj Firefoxa :P. Odpowiedziałem przy okazji, bo trafiłem na coś dziwnego. Mam 27 dzień gry, gram Imperium, walczyłem sobie z Snake Cultem, ale, pechowo, niedługo po rozpoczęciu jednej bitwy dostałem oszczepem i padłem, zanim zdążyłem, tak jak to wcześniej robiłem skosić wrogiej kawalerii, a moją piechotę by bez tego zmasakrowali, także się wycofałem. A tu nagle zonk! Dostaję aczika "Oszust"! Czy wycofywanie się to oszustwo?
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1921 dnia: Sierpnia 22, 2010, 20:11:45 »
    Oświećcie mnie który zamek ma "tunel"? wiem gdzie jest ten z wiezyczką (zawsze biję d'shar tam, więc wiem :)) ale tego z tunelem nie obczaiłem.

@szpsz'a

w popie masz wszystko czego potrzeba do dlugiej rozrywki, mozesz rekrutowac lordow, jest wiele roznowrodnych questów (100+), i oczywiscie najwieksza zaleta - spawnujące się armie. generalnie mod od dawna kuleje pod jednym względem - brak mu dobrego systemu dowodzenia w bitwie (albo ja jestem kołkiem i nie obczaiłem). Więcej minusów nie ma.
    no i oczywiscie to mod dla samobojcow, masochistów oraz (najcześciej) mistrzów m&b. najtrudniejszy mod w historii. podobno.
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1922 dnia: Sierpnia 22, 2010, 20:19:04 »
    Moon, to będzie Savador (Empire), albo ten obok :). Tak czy siak jeden z dwóch zamków, jakie należą do Imperium i sąsiadują z D'shar. No i żeby nie rozczarować: raczej korytarz, nie tunel :). Ale wygląda świetnie, a walczy się w nim jeszcze lepiej.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2010, 22:05:05 wysłana przez Turin Dagnir »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1923 dnia: Sierpnia 22, 2010, 20:33:26 »
    Czy najemnicy kiedykolwiek rozwiązują umowę z królami? Syla Uzas hasa z jednym z królów i razem ich armia liczy ok. 1000. Musi ich ktoś pokonać zeby Syla Uzas oddzielił się?

Chyba musi ich ktoś pokonać. Polecam zagadać do tych najemników gdy stacjonują w mieście, fajna rzecz :P

pytanie1: czy jeśli syla ulas zginąl to jest sens niszczyć jego armie ?

pytanie2: jak zdobyć noldorów do oddziałów ?
    1. Ym, nie wiem czy jeśli zginął to, jeśli znisczysz jego armię, czy jest znów szansa, żeby się zrespawnował... Nawet jeśli nie ma to i tak musisz ją pokonać, żeby przejść grę :P
    2. Tylko u Quiquena w Larii, tylko za Qualis Gema. Według mnie totalnie nieopłacalnie.
    Jest tez inny sposób związany z Easter Eggiem i training fieldami, solą i przyprawami :P Ale nie powiem :P

Co właściwie zmienia ten mod KONKRETNIE.

http://www.mbrepository.com/file.php?id=1011 - tu masz rozpisane, wprawdzie po angielsku, ale sama ilość zmian chyba wystarczy? :P Jakoś nie uznałem tego za potrzebne do przetłumaczenia do wstępniaka.

Ha, nowy avek, ktoś już go wspominał?
    -1 do charyzmy za wybicie 30 karawan :-]

Hehe, fajne :D Tzn właściwie niefajne :P

Użyj Firefoxa :P. Odpowiedziałem przy okazji, bo trafiłem na coś dziwnego. Mam 27 dzień gry, gram Imperium, walczyłem sobie z Snake Cultem, ale, pechowo, niedługo po rozpoczęciu jednej bitwy dostałem oszczepem i padłem, zanim zdążyłem, tak jak to wcześniej robiłem skosić wrogiej kawalerii, a moją piechotę by bez tego zmasakrowali, także się wycofałem. A tu nagle zonk! Dostaję aczika "Oszust"! Czy wycofywanie się to oszustwo?

Musiałeś coś kliknąć, niemożliwe, żeby wycofanie zaliczyło jako cheat.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1924 dnia: Sierpnia 22, 2010, 20:41:12 »
    Czy najemnicy kiedykolwiek rozwiązują umowę z królami? Syla Uzas hasa z jednym z królów i razem ich armia liczy ok. 1000. Musi ich ktoś pokonać zeby Syla Uzas oddzielił się?

Chyba musi ich ktoś pokonać. Polecam zagadać do tych najemników gdy stacjonują w mieście, fajna rzecz :P

Nigdy nie widzialem zadnych stacjonujących w miescie.
    Są w tawernie czy w zamku?

Offline szpsz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1925 dnia: Sierpnia 22, 2010, 21:01:04 »
    Ok i ostatnie głupie pytanie
    która frakcja ma najlepsza jazdę ;]
    Bo zalezy mi na dobrej kompani w bitce.

Offline huth

« Odpowiedź #1926 dnia: Sierpnia 22, 2010, 21:15:53 »
    artulos <- W zamku.

szpsz <- Generalnie i tak w końcu zrobisz sobie jakiś zakon, ale jeśli chodzi o jednostki głównych nacji to Sarleon i Ravenstern. Bardziej w sumie niebiescy, bo mają też oprócz Knightów lżejszą jazdę oraz konnych łuczników(ogólnie to najbardziej uniwersalna nacja), u czerwonych liczą się tylko i wyłącznie Knightsi, zresztą nie mają nic innego :P Fierdsvain posiada tylko kawalerię typu 'uderzyć i uciec' z osczepami; D'shar, wiadomo, szybka i strzelająca jazda, ale słabo wytrzymała; Empire to ciency konni kusznicy i tacy sobie Knightsi, którzy właściwie w ogóle rycerzy nie przypominają(osczepy, miecze i słabe konie). Jeszcze jest Pendorska linia, ale oni to taki wypełniacz, dopiero ich Knightsi mogą coś zrobić(nie mówiąc o tym, że potrzebni są do chyba połowy zakonów).

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1927 dnia: Sierpnia 22, 2010, 21:49:52 »
    najlepsza ciezka kawaleria to Adventurers/Hero ~. moze nie sa najlatwiejsi w szkoleniu na poczatku, ale sie oplacają.
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline huth

« Odpowiedź #1928 dnia: Sierpnia 23, 2010, 01:45:42 »
    ^ Są świetni, ale te ich strzelanie czasem staje się ich zgubą, choć oczywiście wystarczy wydać rozkaz, żeby nie strzelali :)

Offline Morgred

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1929 dnia: Sierpnia 23, 2010, 03:22:43 »
    Do którego zakonu najlepiej dołączyć ?

Gdzie mają siedzibe Empire guardian knights i knights of the radiant cross?

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1930 dnia: Sierpnia 23, 2010, 08:16:40 »
    Do którego zakonu najlepiej dołączyć ?

Gdzie mają siedzibe Empire guardian knights i knights of the radiant cross?

Dołączyć czy założyć?
    Jeśli założyć, to raczej nie mam wątpliwości (biorąc pod uwagę efektywność, a nie efektowność i upodobania)- w polu numero uno to Szedołsi/Centurioni(b.ważne, że latwo ich legion "odbudować" w oparciu o odbitych jeńców{rycerzy imperialnych}).
    Na murach, a raczej przed murami:) Hebanowi Rękawicznicy/Ebony Gauntlet(np przy zdobywaniu Larii (200vel600)  moje straty- 14(dr Ansen 9/9/9).Zanim wszedłem na drabiny(!) wykosiłem/śmy 400 sarleończyków)- a wsparłem Gauntletów "nielubianymi"Herosami:).
    Po 'wyawansowaniu' 100 Rękawiczników nastąpił przełom w mojej grze, jeśli chodzi o podbój miast.
    Dopiero teraz czuję się jak prawowity władca Pendoru:)

Empire guardian knight są (IMHO) dostępni, jeśli się zakłada królestwo oparte na kulturze Imperium, Radiant Cross trochę podobnie-jesli twoja postać(jej początkowy profil) w PoP została 'spasowana' z Imperium też jest szansa, że to będzie pierwszy dostępny zakon-w 2.5 Radiant Cross odblokowalem po zdobyciu któregoś zamku imperialnego, chyba twierdzy "Ściana Burz".

PS Jeśli grasz głownie piechotą to w polu najlepsi są Nieśmiertelni(musisz zdobyć Janos, żeby mieć dostęp do tego zakonu).
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2010, 09:28:24 wysłana przez Liveon »

Offline 19ak82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1931 dnia: Sierpnia 23, 2010, 09:02:43 »
    Wracając do moich problemów z mapą i zasięgiem mapy (strona 111) pragnę oznajmić, iż nic nie dało grzebanie w module.ini - sprawę załatwiło ponowne wgranie moda. Po tej operacji wszystko wróciło do normy. Sejwy też działają bez zarzutu.

Pozdrawiam

Offline szpsz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1932 dnia: Sierpnia 23, 2010, 09:28:45 »
    Wiecie co, czytam to co piszecie i jestem narazie w lekkim szoku.
    Póki co zacząłem świeżo grę, by coś zdziałać robię zadania dla lordów i łupie sie z jakimiś bandziorami.
    Ale w jaki sposób dochodzicie do motywu zakładania własnego zakonu ?

1 Trzeba nie byc lennikiem i coś podbić ?

2 Czy bycie lennikiem może w czymś przeszkodzić ?

3 Co radzicie robić na początku gry ;) ?

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1933 dnia: Sierpnia 23, 2010, 09:47:33 »
    Wiecie co, czytam to co piszecie i jestem narazie w lekkim szoku.
    Póki co zacząłem świeżo grę, by coś zdziałać robię zadania dla lordów i łupie sie z jakimiś bandziorami.
    Ale w jaki sposób dochodzicie do motywu zakładania własnego zakonu ?

1 Trzeba nie byc lennikiem i coś podbić ?

2 Czy bycie lennikiem może w czymś przeszkodzić ?

3 Co radzicie robić na początku gry ;) ?

Lennikiem możesz Sobie być, ale tak, musisz zdobyć jakiś zamek/miasto i będziesz miał dostęp do pierwszego zakonu, po rozmowie z "kasztelanem" w zamku.
    Również z jego pomocą możesz  powołać własne królestwo.

Bycie lennikiem w niczym nie przeszkadza(wręcz przeciwnie- np jeśli bym się nastawiał na jak najszybsze skończenie gry, zostałbym lennikiem imperialnym,zresztą ten sam "kierunek" dotyczyłby wyboru kultury przy zakładaniu niezależnego królestwa), poza swobodą  gry, ale i jej utrudnieniem(w przypadku ogłoszenia  "niepodleglości")

Rady?
    Na początek skompletować ekipę NPC i ekspić doświadczenie/umiejętności, szkolić najszybsze w awansie i najmocniejsze jednostki(imho zwiadowcy ravensternu, legioniści/gladiatorzy, rycerstwo sarleonu oraz bohatereskich  awanturników) oraz odbijać wartościowych jeńców od  niewielkich oddziałów Jatu i heretyków.
    Dołączaj się też "na trzeciego" do walki z wielkimi "koczowniczymi"armiami(w których są niezależni bohaterzy), a nuż się uda zdobyć gemmy.
    Później znajdź jakiś zamek, który przeszedl "przed chwilą" pod wladzę innej frakcji(co gwarantuje jego słaba/minimalną obsadę), zdobądź go i utrzymaj:)

Dalej już będziesz miał z górki:)

PS Dla hardcore'owców bez zmian-łupić małe zwiady noldorskie-w ekspresowym czasie dostęp do topowego sprzętu/koni.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2010, 11:08:01 wysłana przez Liveon »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1934 dnia: Sierpnia 23, 2010, 11:14:46 »
    generalnie mod od dawna kuleje pod jednym względem - brak mu dobrego systemu dowodzenia w bitwie (albo ja jestem kołkiem i nie obczaiłem). Więcej minusów nie ma.

Wciśnij "backspace" podczas bitwy i pokombinuj:), tam naprawdę sporo można zrobić(na minimapie myszką też możesz zarządzać formacjami, ale chyba o tym już wiesz, jeśli nie, to przypominam;).
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2010, 11:20:43 wysłana przez Liveon »