Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 685835 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daver194

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1665 dnia: Sierpnia 10, 2010, 23:52:02 »
    Jak można za pomocą Shadow Legionu rekrutowac Noldorów?
    Shadow Legion i Immortals to piechurzy?

Może napisałem to trochę dziwnie ale chodziło mi o pokonywanie bossów i zdobywanie gemów za ich pomocą. A z gemów Noldorowie :). Shadow LEgion to konnica, a immortalsi piechota.

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1666 dnia: Sierpnia 11, 2010, 08:38:58 »
    Shadow Legion to dla mnie najlepsza konnica fajnie wyglądają i mają kozackie staty :).Ogólnie zakony powiązane z Empire są wszystkie fajne :).

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1667 dnia: Sierpnia 11, 2010, 10:00:27 »
    Może i fajni ale ja przy zakładaniu swojego królestwa wybrałem kulturę Pendoru i miałbym potem problem z ich rekrutacją. Wolę taki zakon, który robi się z jednostek Pendoru.
    Czy mi się wydaje czy Grey Archers są w tej edycji zdecydowanie lepsi
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2010, 11:21:05 wysłana przez artulos »

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1668 dnia: Sierpnia 11, 2010, 10:12:47 »
    Każdy woli co innego po to jest tyle zakonów dla każdego coś dobrego :).

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1669 dnia: Sierpnia 11, 2010, 12:12:37 »
    Poszukuje w Avandarze dawnych członków Zakonu Róży. Wie ktoś gdzie ich znaleźć? ;)
    http://popmod.wetpaint.com/page/The+Order+of+the+Rose

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1670 dnia: Sierpnia 11, 2010, 14:00:36 »
    Generalnie to takiego zakonu w grze nie ma, może jest związany z tym jakiś Easter Egg, ale jako jednostki w armiach ich nie widziałem. Zresztą zgadza się to z tym co jest napisane w linku, który dałeś :)

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1671 dnia: Sierpnia 11, 2010, 16:38:11 »
    a ja biore Immortalsow, bo maja fajna nazwe i gram tylko piechota (od kiedy sie na nia przerzucilem w zadnej bitwie sie nie nudze).

Co Do Shadow Legion Centurions to wszystko fajnie pieknie, ale gdyby nie bylo tego "Centurion" na koncu...przeciez Centurion to stopien wojskowy, dowodca. Jak to wyglada, w oddziale 20 centurionów?! Dlatego w pozniejszym stadium gry przejmuje dla siebie jakis zamek na uboczu i tam robie tych Centurionow, potem umieszczam po jednym w kazdym moim miescie / zamku na samej gorze listy jako dowodce :)
    A immortale to moja osobista gwardia, nie chodze z armia po 100 immortals bo jak to wyglada...40 Legionistów, 20 Włóczników, 20 Kuszników i moich 20 Nieśmiertelnych.

Tak samo jak wybieram sie na samodzielne przejazdzki po posiadlosciach, aby np. zebrac podatki, biore 20 Immortalów i walcze sobie z bandytami, fajnie patrzeć, jak ich wycinają.

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1672 dnia: Sierpnia 11, 2010, 16:51:23 »
    Tylko jak bierze się zakon z kultury państwa innego niz Pendor to trzeba najpierw pomyśleć :). Ja zamuliłem i po maksymalnym ulepszeniu Centurionów musiałem użerać się z 70-osobową załogą Cez... Straciłem na to miasto 3/4 armii.... Jeszcze dobijają mnie te drabinki. Nie ma nic bardziej frustrującego niż widok 150 Centurionów wspinających się po 1 drabince i obrywających ze wszystkich stron z oszczepów. Grr.. No ale w koncu się udało :) Obecnie mam już podbite całe Imperium.

Offline Kuba382

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1673 dnia: Sierpnia 11, 2010, 18:35:51 »
    Tylko jak bierze się zakon z kultury państwa innego niz Pendor to trzeba najpierw pomyśleć :). Ja zamuliłem i po maksymalnym ulepszeniu Centurionów musiałem użerać się z 70-osobową załogą Cez... Straciłem na to miasto 3/4 armii.... Jeszcze dobijają mnie te drabinki. Nie ma nic bardziej frustrującego niż widok 150 Centurionów wspinających się po 1 drabince i obrywających ze wszystkich stron z oszczepów. Grr.. No ale w koncu się udało :) Obecnie mam już podbite całe Imperium.

No masz racje. Ktoś już tu chyba pisał że powinni dać z 3 drabiny chociaż, ale nie patrz się jak 100 ludzi wbija się po jednej i to takiej wąskiej drabinie...

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1674 dnia: Sierpnia 11, 2010, 19:19:55 »
    Ja wybrałem kulturę Pendoru i cienko z zakonami ledwie parę mam dostępnych...
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1675 dnia: Sierpnia 11, 2010, 19:51:35 »
    kuba <- I ktoś tu już pisał, że można sobie zainstalować Lords and Realms Siege Pack.

Cavaron <- możliwe do założenia zakony nie zależą od kultury.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1676 dnia: Sierpnia 11, 2010, 20:39:23 »
    Z tymi odnawiającymi się strzałami to jakaś sciema. Zacząłem oblegać zamek i miałem masę łuczników. Wszystko było pięknie dopóki nie skończyły im się strzały. Potem lipa. Czekałem 10 min i nic :)

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1677 dnia: Sierpnia 11, 2010, 20:44:17 »
    Jeśli podbijasz zamek z drabinami to nie ma problemu ;) Wystarczy się wycofać i poczekać te 2h na drabiny i od nowa ostrzał :P

Offline pat25

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1678 dnia: Sierpnia 11, 2010, 21:15:54 »
    Mam problem. Gdy zminimalizuje gre i pozniej chce ja wlaczyc to wyskakuje jaki blad buffer.............
    Alea iacta est

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1679 dnia: Sierpnia 11, 2010, 22:24:02 »
    Sposób z ostrzałem jest bardzo dobry bo ogranicza straty do minimum.

No masz racje. Ktoś już tu chyba pisał że powinni dać z 3 drabiny chociaż, ale nie patrz się jak 100 ludzi wbija się po jednej i to takiej wąskiej drabinie...

Tylko nie bierzecie pod uwagę tego ,że i odbić wam zamek będzie łatwiej wrogom. To działa w dwie strony są plusy i minusy.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2010, 22:39:36 wysłana przez mab0913 »