Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 683825 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daver194

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1650 dnia: Sierpnia 10, 2010, 20:20:46 »
    Pierwszy Gem poszedł na eliksir :) Zakon założyłem po pokonaniu Sheika Shalivana a potem już z pomocą Shadow Legionu rekrutowałem Noldor rangerów do oblężeń. Póki co nie zabieram się za podbój, bo zamki Imperium są diabelnie trudne do zdobycia. Np. Almerra Castle. Cała armia zostaje wystrzelana jak kaczki podczas wchodzenia na drabinkę... Uzbieram tak z 60 Noldorów i zaczynamy działanie wojenne. Obecnie mam tylko 1 zamek, a w nim z 400 ludzi. Ostatnio najałem jakichś najemników z Mettenheim. ok. 100 luda. Typowe mięcho armatnie do zamku :)

@edit: Sorki za screen z Centurionem, coś źle wrzuciłem, ale są już na maxa ulepszeni (1000 w statystykach). Co do kopalni to wcale nie mam jej odkrytej. Latam z Noldorskim mieczykiem.. :) Teraz biegam po mapie i ściągam haracze z karawan na jakąś porządną Noldorską zbroję od Quingfiena czy jakoś tak.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1651 dnia: Sierpnia 10, 2010, 20:26:46 »

W założeniu chciałem mieć armię Knights of the Raven Spear, ale Pendorscy rycerze są zbyt ciężko dostępni ;/

Jak to cięzko dostępni? Wystarczy zapłacić 500 za pendor noble. Oczywisce po wybudowaniu training ground. Szkolenie potem idzie szybko.
    Ja mogę zalozyc 4 zakony: Gryfa, Ebony Gauntlet, Shadow Legion i Silvermist Rangers.  Który najlepszy? Z rekrutacją Shadow Legion miałbym problemy bo rekrutuje się ich z Empire Knight
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2010, 20:35:52 wysłana przez artulos »

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1652 dnia: Sierpnia 10, 2010, 20:47:46 »
    No tylko, że nie możesz sobie tak o zrekrutować 20 Pendor Noble. Z zamku to rekrutowałem po góra 5 naraz. A potem dłuuuugo nic. Szybko to może idzie jak masz pełno posiadłości. A Empire Knights możesz zdobyć szybko. Wystarczy napaść jakiegoś Lorda Empire i użyć młotka na Knightach :). Albo zrobic mały wypad na teren wrogów Imperium i zapolować na jeńców.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1653 dnia: Sierpnia 10, 2010, 20:56:34 »
    Ja mogę zalozyc 4 zakony: Gryfa, Ebony Gauntlet, Shadow Legion i Silvermist Rangers.  Który najlepszy? Z rekrutacją Shadow Legion miałbym problemy bo rekrutuje się ich z Empire Knight

Na pewno nie Silvermist, to jest dla fetyszystów elfów i łuków :P Nie wiem jak teraz wyglądają "Gryfoni" (:P), ale w 2.5 był to jeden z najlepszych zakonów, taka jeszcze lepsza wersja K. of the Lion, a to super tanki.Ebony znów są dla entuzjastów piechoty, najlepsi na oblężenia, mega tanki, ale w polu w PoPie jednak piechota tak czy inaczej przegrywa z kawalerią

edit: sam zamierzam mieć właśnie Ebony G. albo ewentualnie Immortali, ciekaw jestem czy masa bełtów da radę kawalerii.

edit2:
    Ciekawy hełm zdobyty na armii heretyków ;) :

To jest fajne, jakaś hybryda, nieumarły demoniczny noldor :P
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2010, 21:14:19 wysłana przez HUtH »

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1654 dnia: Sierpnia 10, 2010, 21:03:01 »
    No tylko, że nie możesz sobie tak o zrekrutować 20 Pendor Noble. Z zamku to rekrutowałem po góra 5 naraz. A potem dłuuuugo nic. Szybko to może idzie jak masz pełno posiadłości. A Empire Knights możesz zdobyć szybko. Wystarczy napaść jakiegoś Lorda Empire i użyć młotka na Knightach :). Albo zrobic mały wypad na teren wrogów Imperium i zapolować na jeńców.

A to nie wiedziałem ze jest limit. Mam teraz miasto Avendor i zaplacilem na początku za 15 rekrutów, więcej nie próbowałem. :)
    To może zrobię sobie Gryfów? Chyba że spróbuję podbić Larię i zrobię Raven Spear

Offline huth

« Odpowiedź #1655 dnia: Sierpnia 10, 2010, 21:13:23 »
    Zawsze możesz wczytać :) I po podbiciu Larii to chyba Ranger of Clarion Call a nie Raven Spear :) Ci są w Poinsbruck o ile mnie pamięć nie myli.

daver, mam nadzieje, że nie masz nic przeciwko, podzieliłem się twoim screenem na forum PoPa: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,124322.msg3125384/topicseen.html#msg3125384

edit: aha, jeszcze mam pytanie jakie masz rękawice, bo takich nie widziałem chyba jeszcze.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2010, 21:17:11 wysłana przez HUtH »

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1656 dnia: Sierpnia 10, 2010, 21:31:48 »
    Nie mam nic przeciwko :)

Rękawice takie:
    (click to show/hide)

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1657 dnia: Sierpnia 10, 2010, 21:47:41 »
    daver194 : Skąd ty masz takie itemy ? Drop czy kupione ? Bo mi nic tak fajnego nie leci ;/.
    Najałeś najemników z Mettenheim. ok. 100 luda gdzie ? Za ile ? I na raz 100 czy partiami ? To coś na rodzaj band jakie mają królowie ?

Offline huth

« Odpowiedź #1658 dnia: Sierpnia 10, 2010, 21:48:08 »
    Właśnie tak trochę podejrzewałem, że też będą z demonicznego "kompletu".

Heh, teraz twój hero ma jeszcze bardziej 'badass look' :)

edit: aha jak dajecie duże screeny to dodawajcie w kodzie w [ img]  'width=1024'(albo inną wartość, byle jakąś normalną szerokość), żeby wyszło [img width=1024]link do obrazka[/img].
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2010, 21:53:51 wysłana przez HUtH »

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1659 dnia: Sierpnia 10, 2010, 21:52:14 »
    Co do najemników to było tak: wróciłem do zamku, zagadałem z doradcą, a on mówi, że kapitan najemników z Mettenheimu oferuje swoje usługi. Miałem do wyboru czy dać 10k, 12k, czy nic nie dać. Dałem 10k. Ciekawe, czy gdybym zapłacił więcej to dostałbym jakieś lepsze jednostki :). Wojsko pojawiło się od razu jako obstawa zamku.

Itemy są z armii heretyków. Bardzo łatwo ją pokonać, a czasem trafi się jakiś rare :)

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1660 dnia: Sierpnia 10, 2010, 22:04:37 »
    Co do najemników to było tak: wróciłem do zamku, zagadałem z doradcą, a on mówi, że kapitan najemników z Mettenheimu oferuje swoje usługi. Miałem do wyboru czy dać 10k, 12k, czy nic nie dać. Dałem 10k. Ciekawe, czy gdybym zapłacił więcej to dostałbym jakieś lepsze jednostki :). Wojsko pojawiło się od razu jako obstawa zamku.

Itemy są z armii heretyków. Bardzo łatwo ją pokonać, a czasem trafi się jakiś rare :)

Też zauwazylem że oplaca się gadać ze stewardem. Ja w Avendor tez mialem jakis event ale nie związany z najemnikami. Jacys kupcy z obcego kraju chcieli otworzyc nowy trakt handlowy. Niestety zawaliłem. Były 4 opcje i chciałem sprawdzić wszystkie. Wziąłem pierwszą w której ośmieszyłem kupców, obrazili się i odeszli. Wgrałem save zeby zobaczyc następne opcje ale steward już nie zagadał, że pojawili się kupcy :/

Co jakis czas pojawiają się tez wiadomosci z wiosek zeby rozstrzygnąc jakąs sprawę. Mialem coś o powieszeniu heretyków, którzy byli podejrzani o morderstwa. Nie pozwoliłem ich powiesić i tym sposobem relacje z zakonem eventide polepszyly sie o 1 z -40 do -39 i pogorszyły o 3 z zakonem dawn.

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1661 dnia: Sierpnia 10, 2010, 23:05:41 »
    Czyli bardzo dużo losowych perełek teraz jest tak jak z tymi najemnikami fajny bajer :).

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1662 dnia: Sierpnia 10, 2010, 23:08:42 »
    Co do Ebony Gauntlet to nie podoba mi się, że zmienili im zbroje. W czarnych prezentowali się o wiele lepiej.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1663 dnia: Sierpnia 10, 2010, 23:34:42 »
    Zakon założyłem po pokonaniu Sheika Shalivana a potem już z pomocą Shadow Legionu rekrutowałem Noldor rangerów do oblężeń.

Jak można za pomocą Shadow Legionu rekrutowac Noldorów?
    Shadow Legion i Immortals to piechurzy?

Offline huth

« Odpowiedź #1664 dnia: Sierpnia 10, 2010, 23:35:26 »
    Kalpokor <- Sie zgadzam.

Powiedzmy, że równoważy ten złagodzony image styl Eventide'ów, uber-evil zakonu Sauronów. Ale i tak szkoda czarnych KotEG.

edit: właśnie się dowiedziałem, że w tej "nowszej" wersji 1.011 z grudnia 2009, która jest obecnie dostępna do ściągnięcia z Taleworlds, nie ma limitu 32 slotów w swojej armii(albo jest baardzo zwiększony). A ja(jak i pewnie sporo innych ludzi) używam tej wydanej krótko po 1.010, w której ten limit jest... Trochę to dziwne, że nie nazwali tej wersji 1.012...
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2010, 23:49:09 wysłana przez HUtH »