Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686276 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1605 dnia: Sierpnia 08, 2010, 00:22:18 »
    edit: no już kolega wyżej podał :P

Offline mab0913

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1606 dnia: Sierpnia 08, 2010, 09:58:10 »
    Trochę zmian ta mała paczuszka wnosi zobaczymy co będzie dalej :).

Offline Jamolin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1607 dnia: Sierpnia 08, 2010, 11:19:53 »
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=2161

sejvy działają !!!

atu po angielsku od twórców moda:

Version 3.01 is up in the Repository..

A Patch (3.01) is forthcomming that is save-game compatable.

Major bugs:
    - [Fixed] The Empire AI never goes on a campaign (except at the beginning)
    - [Fixed] The Al-Aziz Mines can spawn in an unreachable place (deep desert)
    - [Fixed] Player kingdom vassals don't have the same enemies as the player (also: Treaties can't be always signed; vassals don't help in battle...)

Minor bugs:
    - [Fixed] Demonskin armor ("aqs_evil_armor"), LOD meshes not rigged, causing graphic glitches in battles with Heretics
    - [Fixed] Player kingdom village recruits are always Pendor recruits, even if the village menu says otherwise
    - [Fixed] 2 Eyegrims in Eyegrim the Devourer party
    - [Fixed] Syla Uzas will never spawn (only as king mercenary)
    - [Fixed] Quigfen won't let you leave if you ask for item trade and don't want to give him a gem you have
    * [Fixed] Incorrect special troops for several lords (like Immortals for a jarl)
    - [Fixed] Veccavian dialogs have the wrong speeches; infantry polehammer equipped by Queen's Guard
    - [Fixed] Thallo and Vata god voices should activate before their favored faction is destroyed, not after
    - [Fixed] String mixup when Leslie comments on debt-collecting quest and Jocelyn comments on hunt fugitive quest
    - [Fixed] Fief events have incorrect names for the location in messages
    - [Fixed] Autoloot overestimates the difficulty of Masterwork Hunting Bow and other items with modifiers that have a base difficulty of 0
    - [Fixed] Villages joining in battle have corrupt names

Minor issues:
    - [Changed] Progressive cost for improving order troops
    - [Added] Info bars in dialogs for lordless parties and order knights everywhere
    - [Changed] Victory progress report - more info on faction health, including player's kingdom
    - [Changed] Enemy Militia Patrols should be attackable
    - [Fixed] Some female screams when a female troop is hit are too long (woman_hit_3.ogg, woman_hit_b_14.ogg,woman_hit_b_11.ogg), should last 1 sec or less instead of 3 secs
    - [Changed] Fierdsvain have more minor faction enemies; Mysts made darker orange not to look like Jatu
    - [Fixed] Villager parties travelling to town should be of the village's faction and not of town's faction
    - [Fixed] Plenty of minor issues with fief events
    - [Fixed] Party size report: leadership bonus corrected
    - [Added] Review order guard stats - new dialog line
    - [Fixed] Griffon armor reward for joining Griffons
    - [Changed] Siege surrenders made easier
    - [Changed] Caravan extortion money 5x less

Typos:
    - [Fixed] "Shalavan have united" should be "Shalavan has united"
    - [Fixed] "depthss" is "depths"
    - [Fixed] Unrecognized token in Tonky Smith rumor and Jocelyn's morality objection
    - and many others

* need to start a new game to take effect

Credits:
    - Fawzia for the changed female hit voices and faction health descriptions
    - POP team for testing the patch
    - MadVader for the rest

Enjoy!

Best,

Saxondragon

Offline huth

« Odpowiedź #1608 dnia: Sierpnia 08, 2010, 12:28:57 »
    Jeśli ktoś pobrał patcha wczoraj od razu, to niech pobierze jeszcze raz, bo w tym pierwszym pojawił się jakiś bug z autolootem.

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1609 dnia: Sierpnia 08, 2010, 12:39:52 »
    można gdzies włączyć opcje żeby pokazywało ile zabiło się wrogów? Moze jakiś programik który to umozliwia? Widzialem na jakims sceenie że ktoś miał w lewym górnym rogu

Offline huth

« Odpowiedź #1610 dnia: Sierpnia 08, 2010, 13:16:00 »
    w menu obozu->'take an action' jest 'zmień ustawienia PoP' czy coś takiego i tam możesz to włączyć.

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1611 dnia: Sierpnia 08, 2010, 14:33:35 »
    wszystko fajnie, ale na koniec z * napisane jest, że trzeba zacząć nową grę aby patch przyniósł efekt

czyli co od nowa?!

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1612 dnia: Sierpnia 08, 2010, 14:46:46 »
    Tylko jeden podpunkt zaznaczony gwiazdką będzie działał  dopiero po rozpoczęciu nowej gry. :)
    Ten w którym chodzi o to że niektórzy lordowie mogą tworzyć specjalne jednostki nieodpowiednie do swojej frakcji.

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1613 dnia: Sierpnia 08, 2010, 15:14:08 »
    Tylko jeden podpunkt zaznaczony gwiazdką będzie działał  dopiero po rozpoczęciu nowej gry. :)
    Ten w którym chodzi o to że niektórzy lordowie mogą tworzyć specjalne jednostki nieodpowiednie do swojej frakcji.

Czyli bardzo istotny :P
    Ej swoją drogą nie mogę założyć zakonu w zamku byłego sarleone mam własne królestwo i kultura imperium zakon lion daje załóż i nic się nie dzieje ocb. ? Wie ktoś ?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2010, 15:33:25 wysłana przez mab0913 »

Offline Kuba382

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1614 dnia: Sierpnia 08, 2010, 17:53:09 »
    A masz jakiś jeszcze inny zakon możliwy do założenia ?

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1615 dnia: Sierpnia 08, 2010, 18:03:15 »
    Nie mam możliwości założenia żadnego innego zakonu w tym zamku... ,a teraz jeszcze po jego stracie mam płacić 40 k co tydzień nie wiem za co eeee co jest ?? Jakiś nowy fajny Bug ??

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1616 dnia: Sierpnia 08, 2010, 22:24:11 »
    To zgłoś ten bład na forum u nich.
    Ktoś już zakładał jakieś zakony?
    Podobno zmieniły się warunki założenia. Na przykład Immortal-sów i i Shadow Legion nie robi się już z legionistów. To z kogo się robi?
    Jesli już zalozylisicie jakiś zakon i zwerbowaliscie członków to moze napiszecie warunki zalozenia i z kogo się robi tych rycerzy?

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1617 dnia: Sierpnia 09, 2010, 01:01:11 »
    Jestem wasalem Empire i założyłem sobie zakon Shadow Legion. Wg. mnie teraz opłacają sie 2 zakony: Shadow Legion i Immortals. Empire Knights, z których się ich szkoli, są chyba jedynym typem rycerstwa, które można odbić z jeńców. Obecnie zbieram armię, żeby wypowiedzieć posłuszeństwo Mariusowi i na gruzach jego Imperium założyć swoje królestwo ;). Mam 30 Shadow Legion Centurions, ok. 60 Hero Adventurers + jakieś Rogue Knighty i Adventurersi (łącznie 142 luda). Z 30 Noldorów w zamku i kupa syfa odbitego z jeńców. Moja armia potrafi sobie już bezstratnie poradzić z większym składem wrogiego lorda, ale nie sądzę, żebym był w stanie pokonać inwazję w wykonaniu Jakiegoś króla, także dalej sie umacniam..

Offline artulos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1618 dnia: Sierpnia 09, 2010, 08:12:26 »
    Wymagania na zalozenie nie zmieniły się? Wystarczy Gem i 10 honoru? Empire Knights to chyba nowa jednostka? Chyba nie mieli ich?
    Ja na razie mam za słaba bandę, ok 50 ludzi, po wzmocniuniu pomyślę nad zdobyciem Larii i  zalozeniu Zakonu Clarion Call. Oczywiscie przy zdobywaniu zmniejsze limit w bitwie na 25. Wedlug mnie nie mozliwe jest przy limicie ok 250 zdobycie zamku lub miasta. Oczywiscie przy normalnych otrzymywanych obrazeniach.
    W którym mieście byl Gem w skrzyni? Chcę sprawdzić czy w wersji 3 tez jest :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2010, 10:08:57 wysłana przez artulos »

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1619 dnia: Sierpnia 09, 2010, 09:40:42 »
    Rune, tez o tym zapomnialem i wlasnie dzisiaj sprawdze :D

Edit: hmm...teraz to miasto nazywa sie "Rane" i owszem, jest tam ukryty gem :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2010, 10:16:44 wysłana przez Mortis »