Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 686432 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dizel007

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1530 dnia: Sierpnia 03, 2010, 21:40:27 »
    Lordów rekrutuje się tak jak w poprzedniej wersji? Czy zostały wprowadzone jakieś zmiany?

Offline kobok

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1531 dnia: Sierpnia 03, 2010, 21:42:10 »
    Mam kilka pytania odnośnie PoP 3.0

1.Co trzeba zrobić żeby w oknie achievements (osiągnięcia) pojawił sie jaki kolwiek wpis?
    2.Czy bug z workami soli dla trainera też jest brany pod uwage jako czit?
    3.Wogóle jest jakiś komunikat że gramy na czitach i od tej pory będziemy nie mieli możliwości zdobywać osiągnięć i czy wogóle o to chodziło tworcom ze za uzywanie czitow ta opcja sie wyłącza i czy jest jeszcze jakaś nowa idea odnośnie czitowania co jeśli sie zdecydujemy nie będzie nam dane doświadczyć w grze.
    4.Czy grzebanie w plikach np zwiększenie ilości strzal w kolczanie lub podniesnie statsow skutkuje czitowaniem?

Prosze o konkretne odpowiedzi -dziekuje.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2010, 21:46:00 wysłana przez kobok »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1532 dnia: Sierpnia 03, 2010, 22:08:29 »
    dizel <- tak samo, może próg minimalnej relacji, żeby mogli dołączyć jest inny(8 chyba?)

kobok <-
    1. Grając w końcu coś dostaniesz, hmm może zdradzę, że np. za pokonanie unikalnych armii, za wysoką ilość renown, honoru, za zabicie 50 ludzi w bitwie, za zrobienie iluśtam questów itp
    2. A to ciągle istnieje? Jeśli tak, to nie jest to bug, tylko pewien Easter Egg i wątpię, żeby coś specjalnie dodanego prze twórców było brane za cheat :) Tu chodzi o skróty klawiszowe itp. Poza tym zawsze możesz wczytać.
    3. W przeciągu kilka godzin w grze po akcie cheatowania (:P) zatrąbią nędznie fanfary i pojawi się to: http://i954.photobucket.com/albums/ae26/manekemaan/cheat.jpg No i koniec dalszych achievementów
    4. Nie skutkuje, ale jest ryzyko zepsucia gry :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2010, 22:13:17 wysłana przez HUtH »

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1533 dnia: Sierpnia 03, 2010, 22:24:52 »
    Mi przez ten pierdzielony aczik też skasowało wszystko inne :/. Może ktoś wymyśli jak go usunąć?
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1534 dnia: Sierpnia 03, 2010, 22:31:08 »
    Jak dla mnie to spieprzyli sprawę zabierając możliwość zdobycia tych lepszych jednostek tak jak to było w 2.5. To nadawało grze takeigo smaczku, mogłeś zyskać na prawdę silną armięm, tylko wystarczyło znaleźć dobrą okazję i wykazać się pomysłowością. Teraz rozgrywka przypoimna takiego bieganie z wielką armią różnego śmiecia pozbieranego z jeńców... Zdobyłem zamek, i załatwił mnie jakiś Lord z Empire który miał całą chmarę Empire Guard Knights czy jakoś tak.... Pomimo mojej sporej przewagi liczebnej ;/

Offline Alladrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1535 dnia: Sierpnia 03, 2010, 23:19:18 »
    Teraz opłaca się łapać tych całych Jatu. Z tego co zauważyłem to stały się mocniejsze niż w 2.5. Są one szybkie, celnie strzelają i w ogóle pr0 el0 el0 ;p
    @Turin Dagnir Też bardzo lubię Turina Turambara, syna Hurina i Morweny. Teraz właśnie gram postacią o tej nazwie (Turin Turambar)
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    si loth a galadh lasto dîn!
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1536 dnia: Sierpnia 03, 2010, 23:25:34 »
    Mam pytanie z innej beczki wie ktoś może w ,którym pliku znajdują się wartości związane z okupami za lordów?
    Zauważyliście ,że okupy się zwiększyły ?? Prawię za każdego lorda dostaje ponad 10k nie żebym z tego powodu miał płakać ,ale dawniej znaczy się w 2.5 tak ładnie nie było :P.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1537 dnia: Sierpnia 04, 2010, 02:08:17 »
    Ja lordów nie biorę na okup bo wtedy nie dostaję honoru ;p
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1538 dnia: Sierpnia 04, 2010, 07:48:39 »
    To tylko Was uświadomię, żebyście nie grzebali w plikach. Kod został całkowicie przerobiony i triki jak w Native nie skutkują.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2010, 13:02:56 wysłana przez Kalpokor »

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1539 dnia: Sierpnia 04, 2010, 10:21:08 »
    Ja na początku robię łapankę jakoś trzeba zarobić :P .

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1540 dnia: Sierpnia 04, 2010, 16:37:18 »
    Dragon Tear to Gem??

Offline huth

« Odpowiedź #1541 dnia: Sierpnia 04, 2010, 18:41:19 »
    Taaaaaaak.

Hmm, może gdyby przetłumaczyć historię Saxondragona o Qualis Gemach, nie byłoby tych pytań, choć w sumie i tak pewnie nikt tego nie czytałby i dalej te pytania pojawiałyby się... Więc nie zabieram się za to :P

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1542 dnia: Sierpnia 04, 2010, 19:46:07 »
    Kurcze, ile oni rzeczy pododawali, az chce sie grac!
    Opowiem troche o nowosciach, ktore zobaczylem.

Majac swoja wlasna wioske, co jakis czas dostaje sie wiadomosc od soltysa, ze w wiosce wydarzyla sie rzecz wymagajaca naszej uwagi i prosi o jak najszybsze przybycie. Mozemy oczywiscie odmowic...ale mieszkancom sie to raczej nie spodoba. Wydarzenia sa rozne, jak narazie natrafilem na dwa...pierszego za bardzo nie pamietam, bo mialem niezla z tego podniete i czytalem tak polowicznie, ale chyba chodzilo o to, ze przybyli uciekinierzy z daleka i chca sie usiedlic...a ja mam im dac pozwolenie (lub nie) + moze jakis datek na domy...ale to wszystko moge wybrac, sporo opcji jest dostepnych. Innym razem Heretycy wykradli z wioski statue na swieto zbiorow i soltys. Mozemy dac im kase na nowa statue...mozemy dac kase i kazac im zbudowac statue w innym kraju, mozemy powiedziec, ze nie obchodza nas te zabobony...i jeszcze kilka rzeczy, wiec sporo opcji jest ;p I wcale nie jest latwo natrafic na to wlasciwa odpowiedz, za pierwszym razem ruszyl na mnie wsciekly tlum ;p

W tawernach mozna spotkac coraz wiecej ciekawych postaci. Ostatnio spotkalem Rycerza Świtu...ktory mogl mi przedstawic koncepcje swojego zakonu!

Głosy postaci, koniecznie zdobadzcie jakas damska wojowniczke i po zwyciestwie odszukajcie je...ach te damskie glosiki wrzeszczace z uciechy...choc akurat niektore wyszly nieco sztucznie :D Do tego dzwiek rogow i wiele wiecej!

Duzo wiecej budynkow dostepnych dla miast, wiosek i zamkow..jest w czym wybierac!
    Zostaly tez zmienione statystyki jednostek, przykladowo teraz Empierowy Legionista, ktory w poprzedniej wersji kosztowal chyba cos kolo 30 tygodniowo, teraz kosztuje...50, do tego ma zwiekszone staty. A Demoniczni Wojownicy (ktory notabene maja zmieniona nazwe i wyglad) teraz prawdziwie sieja spustoszenie na polu bitwy, jak dotad nie udalo mi sie ani jednego zabic...choc moze dlatego, ze rzucilo sie na mnie i moich 50 piechurow cala chmara...

Mozecie sie tez zdziwic obecnoscia bostwa w grze...poki co zauwazylem tylko, ze raz odezwał się głos z nieba, nalezacy do bogini.

W kazdym razie dodatek warty polecenia, czekam co jeszcze ujawni :D

Czyli moja horda :D Jest tego wiecej, ale army sieze limit :(
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2010, 20:39:55 wysłana przez Mortis »

Offline huth

« Odpowiedź #1543 dnia: Sierpnia 04, 2010, 20:59:01 »
    ano jest tego trochę :)

Swoją drogą to te głosy żeńskie są zabugowane, krzyki po ciosie trwają za długo. Na początek rozgrywki warto zainwestować w maiden ....cośtam(cholera zapomniałem :P), w każdym razie chodzi o konne kuszniczki, które w początkowych walkach całkowicie wymiatają(umiejętnie kierowane oczywiście). No i nie są aż tak drogie jak na konną jednostkę.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1544 dnia: Sierpnia 04, 2010, 21:51:57 »
    Ja od bóstwa dostałem rubinowy łuk [obrażenia 50k, celność i szybkość około 90], ale jeszcze mam za małą umiejętność power draw.