Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prophesy of Pendor  (Przeczytany 688343 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Prophesy of Pendor
    « Odpowiedź #1500 dnia: Sierpnia 01, 2010, 17:23:32 »
    mab <- do sprzedania :)

Offline mab0913

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1501 dnia: Sierpnia 02, 2010, 10:13:51 »
    Szkoda liczyłem ,że będzie coś takiego jak z gemami :/ idę wybić kilku heretyków :P .

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1502 dnia: Sierpnia 02, 2010, 15:03:36 »
    Specjalnie dla PoPa wróciłem z WB do podstawki i nie żałuję. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to grafika, która wygląda lepiej niż w Warbandzie. Ok, fajnie wszystko wygląda, ale czas powojować. Gdy włączyłem menu rozkazów zauważyłem na mapce białą kropkę, oznaczającą nasz herb i skrzynię(przydatne, gdy np. skończą nam się strzały,a nie wiemy gdzie zaczynaliśmy). W czasie walki razi po oczach wielkość czcionki podstawki, przyzwyczaiłem się do mniejszej :D. Wie ktoś jak ją zmniejszyć, aby była taka jak w Warbandzie ? Następna rzecz: wylądowałem na terenie Imperium, zabiłem kilka grup "motłochu", podjeżdżam do miasta i co widzę ? Opcje przekradnięcia się oraz rozmowy ze strażnikami. Wchodzę w raporty, a tam : Imperium -5, Sarleon 2, reszta 0. Bug czy państwo, w którym zaczynami nas nie lubi ?

Offline daw790

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1503 dnia: Sierpnia 02, 2010, 16:14:26 »
    Ja jeszcze nie zaglądałem do nowego PoPa i nie wiem jaki on jest, lecz może przy tworzeniu postaci wybrałeś jakąś opcje i dlatego Imperium Cię nie lubi?
    Życie jest jak herbata, każdy słodzi inaczej.

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1504 dnia: Sierpnia 02, 2010, 16:41:44 »
    Sprawdzałem dwa razy to nie bug zawsze któreś państwo nas nie lubi przynajmniej u mnie tak jest ,ale -2 do relacji to nic jedna mała przysługa dla ich lorda i po problemie (pomoc w walce oczywiście).

Offline poras

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1505 dnia: Sierpnia 02, 2010, 18:28:39 »
    Możesz też standardowo poprosić o pokój u danego lorda.

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1506 dnia: Sierpnia 02, 2010, 18:43:04 »
    Ja tak miałem z Fierdsvainem na początku.

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1507 dnia: Sierpnia 02, 2010, 18:56:54 »
    Pograłem już sobie trochę i chciabym Wam przekazać kilka uwag dot. nowej wersji:
    - Pojawia się zupełnie nowa 'frakcja': choć uwidacznia się ona jedynie w armiach najeźdźców (na razie spotkałem jedną przy Cez, jakieś półtora setki ludzi) lądujących na wybrzeżach Pendoru. Nazwa - jakoś na M. Wojownicy ci walczą jedynie na piechotę: mamy dość dobrym tarczowników, kuszników, a także naprawdę niezłych żołnierzy w ciężkich zbrojach, walczących dwuręcznymi mieczami. Jest ich jednak bardzo niewielu.
    - Prawdo to, że Noldorów nie można już najmować na starą sztuczkę złap, oddaj, uwolnij. Cóż, trudno. Żal jednak pozostaje, bo mi na pewno szkoda będzie Gemów na najmowanie ich w Larii.
    - Nowe postacie do zwerbowania! Przede wszystkim miecznik z kraju, o którym wspomniałem przy pierwszym punkcie, a także wojowniczka z Kultu Węża (wiecie, taka z włócznią i konno, zwinna i potrafi zaleźć za skórę). Pojawia się też chyba kolejny "Sir", jednak nigdzie nie mogę znaleźć Timothy'ego. Widział go ktoś?
    - Efekty dźwiękowe! O ludzie, koniecznie zaatakujcie jarlów - tych wikingów (tak, praktycznie przy walce z każdym rodzajem przeciwnika pojawia się inny utwór, a także kilka niezależnych - jest nawet jeden z dudami! Scotland rocks!; nawiasem, bardzo klimatyczna nuta przy walce z heretykami): echo ich rogów naprawdę robi wrażenie.
    - NPC do zwerbowania są teraz o wiele ciekawsi. Często w czasie rozmowy z napotkanym wrogiem zabierają głos, mamy też czasem podane ich rozmowy między sobą. Ta z Kultu Węża powiedziała mi razem nawet, żebym nie składał hołdu królowi Ravenstorm, bo to totalny głupiec!

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1508 dnia: Sierpnia 02, 2010, 19:57:20 »
    a mnie denerwuje, ze wszystkie flagi sa "bokiem"...nie po to sobie wybralem ladny herb by go ogladac ciagle "bokiem"...zastanawiam sie czy to zglosic...

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1509 dnia: Sierpnia 02, 2010, 21:56:16 »
    Kurde da radę coś zrobić z tą blokadą na odbijanie jeńców o wysokim poziomie??

Offline Turin Dagnir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1510 dnia: Sierpnia 02, 2010, 21:59:32 »
    Chciałbym jeszcze wspomnieć, że wg mnie absolutnie fantastycznie obmyślona jest postać Sigismunda Sinclaira. Człowiek przepełniony poczuciem straty i potrafiący jedynie walczyć, tylko to bowiem mu pozostało. Ideały porzucone jako niemożliwe do zachowania i pretensjonalne. Walka jedynym lekarstwem na ból serca, jedynym sposobem, by choć na chwilę zapomnieć o przeszłości.

Postać przypomina mi trochę Turina Tolkiena, a także Księcia z Prince of Persia (zwłaszcza z drugiej części). Takie postacie mają po prostu to coś.

EDIT: ^%^&%*&, to już jest przegięcie. Nie mogę wjechać do Kopalni! Jakiś bug. Nawet teleport nie pomaga. Chyba na razie daruję sobie grę. Jak ktoś dorobi się Aeldariona, niech da znać, będę żebrał o seve'a.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2010, 22:37:26 wysłana przez Turin Dagnir »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1511 dnia: Sierpnia 03, 2010, 02:58:14 »
    Mortis <- no człowieku, flagi ci przeszkadzają przy tym całym ogromie innych rzeczy? :) Zresztą to już w native było chyba...

Turin <- bug jest już znany, zostało to naprawione, ale patch dopiero będzie. Hmm a nie możesz tak obrócić kamery, żeby móc kliknąć na kopalnię, żeby tam dojechać mimo, że jest to jakby "poza mapą'(bo przypuszczam, że o to chodzi). Tak miałem w 2.5.

Postacie owszem bardzo fajne, jest parę tragicznych historii, np. Julia. Mało kto bije Kaverrę, sama glewia na plecach w karczmie już robi wrażenie :P

Ja sobie robię przerwę do wydania patcha, bo właśnie przed godzinką po 66 dniach dostałem achievement "Cheater", co blokuje inne. Chciałem porobić screeny i przy całym pauzowaniu gry, edit modzie itp musiałem zahaczyć pewnie o ctrl+h... no troszkę się zdenerwowałem, bo gra wreszcie wchodziła na dobre tory :)

Offline mab0913

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1512 dnia: Sierpnia 03, 2010, 08:52:45 »
    Szkoda ,że nie można najmować oddziałów tak jak to robi np. król z ravens~ łazi z jakąś eskortą która jest liczona jako inny oddział i nie ma oddzielnego konika na mapie jest widoczna tylko jak się na niego najedzie. Dorobiłem się dużej kasy (łapanka)  i nie ma co z nią robić zamki wrogów obstawione ,że ho ho i trudno przejąć (poziom trudności 107 %)  przydaliby się najemnicy bo nawet z kasą i dobrym eq może być trudno zdobyć i utrzymać zamki na początku gdy jeszcze nie posiada się jednostek zakonnych.

Przydałoby się dodać taki bajer z Soda

Offline Brasydas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1513 dnia: Sierpnia 03, 2010, 09:32:37 »
    Ja również zauważyłem wiele zmian.
    Np. królom mogą towarzyszyć bohaterowie niezależni(np. Ulrichowi towarzyyszy Griffonsford, a Koningurowi Valdisowi towarzyszy Bulrugi Uzurpator), to spore utrudnienie dla gracza, bo w sumie ten oddział Króla bedzie liczył ponad 700 luda!

Ponadto zostąły podniesione staty Jatu, nie wiem jak jest z innymi- miałem 2 podejścia na K'jude Grabieżce, i 2 razy musiałem się wycofać. Zdobycie gema bez kodów jest więc bardzo trudne.

W oknie dyplomacji w zamku jest opcja kupienia rozejmu. Jest to jednak bardzo drogie i krótkie-od ok. 40k(z osłabionym Fierdsvainem) do 120k (z Ravernsternem który miał ponad 15 armii)-i to wszystko na 30 dni.

Offline Kordrag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1514 dnia: Sierpnia 03, 2010, 10:37:12 »
    Ja też zauważyłem sporo zmian ogólnie mod brnie do przodu :) ale sie wkurzyłem bo na modzie 2.5 miałęm już pół pendoru podbitego :D. Ogólnie mi sie niekture miecze niepodobają , sporo nowych postaci i banerów i troche nowych funkcji oraz utrudnieni pozdr