Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89575 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #315 dnia: Stycznia 27, 2010, 09:07:57 »
    jako że nazwy mi nie za bradzo zapadaja w pamięci, wg mnie pomarańczowi(Swadi?) od poczatku stoją na przegranej pozycji... Sa w centrum i atakowani przez każdąinna nacje...

Offline piotrmasteror

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • THIS IS SPAAAAAM!!
    « Odpowiedź #316 dnia: Stycznia 27, 2010, 10:59:16 »
    ty też jesteś na przegranej pozycji: na celowniku Kalpokora....... on bardzo nie lubi kaleczenia ojczystego języka...

według mnie najgorzej mają khanat i nordowie, oraz swadia. khanat jak napotka szereg pikinierów już pada, nordowie wymiękają przy łucznikach i dobrej kawalerii, a swadia nie dość że po środku to jeszcze cała ich siła w kusznikach, a ich piechota jest mierna oprócz tego że korzysta z broni obuchowej.
    Szczęka mi opadła, przebiła się przez panele, warstwę waty szklanej, folii, regipsu, desek, siedliska myszy, wpadła na dolne piętro, wylądowała na podłodze, po czym odbiła się od niej i spadła na posadzkę. Wybiła dziurę w kafelkach i metrowej grubości warstwę wiekowego, poniemieckiego betonu, wpadła do zalanej piwnicy, roztrzaskała rury doprowadzające wody, po czym wrzasnęła "ja pie**ole!"
    BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA

Offline Brayan_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #317 dnia: Stycznia 27, 2010, 13:52:16 »
    Ja na początku przyłączam się do Swadii bo wg mnie to oni są najlepsi.
    Gdy gram Swadią to nie zadzieram z Khergitami bo moi rycerze nie mogą ich dogonić a oni szyją do nich z łuków.
    Na początku niszczę rhodoków moi rycerze wbijają się w nich jak rozgrzany nóż w masełko, natomiast gorzej jest na zamkach i miastach, Swadia ma dosyć małe tarcze i obrywają od rhooków ale ja sobie z nimi radzę, najgorzej jest z Rhodockimi Sierżantami.

Offline Fryderyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #318 dnia: Lutego 03, 2010, 13:55:00 »
    Ja najczęściej gram przeciwko nordom  nauczyłem cię przeciwko nim grać najlepiej 1 szereg Vaegirscy strażnicy + rhodoccy sierzanci 2 szereg kusznicy swadiańscy 3 łucznicy Vaegirów  a na skrzydłach kawaleria swadii i Kheighitów

Offline Arto

• Użytkownik
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminować?
    « Odpowiedź #319 dnia: Lutego 03, 2010, 18:52:34 »
    Wg mnie Vaergirowie. Przeciętna Vaegirska drużyna składa się w 60% ze (słabej)piechoty i 40% kawalerii. Denerwują mnie tylko oblężenia, podczas których zasypuje mnie grad strzał. Nie dość że celnie strzelają to mają sporo łuczników.

Offline Prescot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #320 dnia: Lutego 12, 2010, 11:25:38 »
    Co do rhodoków i nordów.

Nordowie mogą zetrzeć w pył Rhodoków na otwartym polu. Natomiast Rhodocy mogą zetrzeć w pył kahergihtów (nie wiem jak sie pisze) podczas oblężeń i nie ważne czy atakują czy bronią.
    Rhodocy biją kawalerie ale połączenia kawaleri i piechoty (swadia) już nie pobiją

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #321 dnia: Lutego 12, 2010, 19:58:06 »
    A Mi tam ostatnio najłatwiej rozwala się Swadie(oddziały 80-150) tak mogę stwierdzić posiadając Swadiańską konnice (przynajmniej 20 szt) i nieco piechoty(40) (w Native odpowiednik Nordów)
    Do podbicia zamku przydaje się jeszcze trochę Łuczników (~30) i z takim składem najłatwiej kładzie się właśnie swadie (130% trudność) tak w bitwie jak i w zamkach...Postać na 25 lvl jbc

Offline PosejdoX

• Użytkownik
    • Neptun.
    « Odpowiedź #322 dnia: Lutego 14, 2010, 01:25:27 »
    Ja zawsze atakuje swadie , a zawsze dołączam się do frakcji Veagierzy Moim zdanie Najlepsza oraz najbardziej mi się podoba . :D

Offline Lamarr

• Użytkownik
    • Znowu zacząłem grać...
    « Odpowiedź #323 dnia: Lutego 17, 2010, 21:48:07 »
    Witam

Wg mnie najlepiej pokonać Rhodoków (Ponieważ słabi w ataku na zamki) Chociaż w obronie bardzo dobrzy :)

Łatwo ich tępię  moimi Vaegirami (Konnicą szczególnie)

W dodatku ich położenie najgorsze Koło Chanatu,Nordów i Swadii...

W Warbandzie znany jako Sujo

Tak samo w OiM:DP

Gram również w Chivalry:Medieval Warfare

Offline Xelior9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #324 dnia: Marca 13, 2010, 22:14:15 »
    Zależy kim sie gra.Ja gdy grałem jeźdźcem z lancą łatwo mi szło z Rhodokami.

Offline Domin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #325 dnia: Marca 15, 2010, 16:07:40 »
    Dla mnie najłatwiej walczyć z Veagirami

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #326 dnia: Marca 15, 2010, 20:09:33 »
    Cytat: Xelior9
    Zależy kim sie gra.Ja gdy grałem jeźdźcem z lancą łatwo mi szło z Rhodokami.
    Jeźdźcem z Rhodokami?! O.o Przecież oni robią z koni szaszłyki. Albo pomyliła ci się nazwa frakcji albo grasz na niskim poziomie trudności :p

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #327 dnia: Marca 15, 2010, 21:57:40 »
    Dokładnie. Spróbuj na najwyższym poziomie trudności, battlesizer na jakieś 400 ludzi podbić zamek Rhodoków :) Zanim wejdziesz na mury to wystrzelają Ci pół armi, potem sierżanci zrobią z niej miazgę. W otwartym polu nie są tacy źli, ale tylko pod komendą gracza, ponieważ lordowie są bardzo głupi i nie umieją ustawić porządnej formacji. Taka formacja sierżantów+kuszników rhodockich to dla konnicy istna rzeźnia. Rhodocy są frakcją bardzo niedocenianą, a szkoda bo ma wielki potencjał, lecz nie każdy (w tym komputer :D) potrafi go dobrze wykorzystać.

Offline ][_, ([]) ][_,

• Użytkownik
    • SWADIA 4 EVER
    « Odpowiedź #328 dnia: Marca 22, 2010, 21:33:51 »
    Moim zdaniem najłatwiej wyeliminować veagirów napisał bym ,że rhodów ale jak mają sierżantów i najlepszych kuszników to jest hard !!! ;]

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #329 dnia: Marca 23, 2010, 06:39:31 »
    Rhodoków łatwo wyeliminować? Pierwszy słyszę! Zawsze do nich dołączam, bo wg. mnie ich kusznicy i oiechota tłuką każdego! Jeszcze zrekrutować trochę swadiańskiej kawalerii i nikt cię nie ruszy. A poza tym Xelior ustaw sobie poziom trudności na około 130% to pogadamy. Wtedy zamki Rhodoków są niezdobytymi twierdzami. A co do tematu, to wg. mnie najłatwiej pokonać Khergitów. W polu są wkurzający, ale zamki im łatwo podbić. Ja zawsze jak walczę z nimi rekrutuję właśnie ich i mam bitwe mongolską normalnie xD Łatwo także zrobić miazgę ze Swadii, jak się gra Rhodokami. Niby Swadia ma dobrą kawalerię, ale Rhodocy robią z niej gulasz mięsny przyprawiony kolczugą, a piechotę swiadanie mają słabą.