Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89479 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vergilus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #390 dnia: Grudnia 30, 2011, 18:32:41 »
    Ja bym nie powiedział że Rhodoków łatwo podbić.
    Ja z Rhodokami rozwalam Swadianów często bez najmniejszych strat
    Według mnie najłatwiej Vaegirów i Nordów

Offline AragornPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #391 dnia: Grudnia 31, 2011, 00:00:23 »
    Według mnie grając swadią można w bardzo łatwy sposób rozwalić nordów ponieważ wystarczy szarża konnicy a oni już padają

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #392 dnia: Stycznia 01, 2012, 11:36:34 »
    według mnie vegirów, słaba piechota i konnica

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #393 dnia: Stycznia 01, 2012, 16:04:08 »
    No chyba nie. Ja vaegirami z najemnikami i konnicą vaegirską podbiłem praktycznie całych khergitów, został im Halmar, Ununzdaq i jakiś zamek jeszcze - tylko dlatego że zaatakowali mnie zmasowanie i musiałem się cofać aby uzupełnić oddziały.

Offline Shary

• Użytkownik
    • ,,Ch*j wam w pięty dla zachęty'' Elrond, przeróbka
    « Odpowiedź #394 dnia: Stycznia 13, 2012, 17:14:28 »
    Najłatwiejsi są jak dla mnie Vaegirzy. Co do Rhodoków, próbowałem na nich konnicą wjechać, ale skończyło się masakrą, Na początek kusznicy wybili mi z 7 rycerzy Swadiańskich, potem włócznicy dokończyli resztę. Piechotą (Huscarls) udało się mi zabić lorda(ogłuszyć) i większość włóczników. Na koniec ledwie rozwaliłem kuszników. Najtrudniejsza według mnie frakcja to Nordowie, a najbardziej wkurzająca to oczywiście Khergici. Swadią gram:)
    Highway To Hell (AC/DC)http://www.youtube.com/watch?v=bNlNZ2T9EeY&ob=av2e

,,Łatwiej znaleźć ludzi gotowych na śmierć niż takich, którzy cierpliwie zniosą ból" -Juliusz Cezar

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #395 dnia: Stycznia 14, 2012, 11:21:55 »
    Nordów też stosunkowo łatwo się zabija, bo dany lord ma tylko 2-3 huskarlów których możemy spróbować załatwić w pojedynkę, a resztą zajmą się nasze jednostki - bo reszta wojsk nordyckich to kupka, no może oprócz weteranów.

Offline Shary

• Użytkownik
    • ,,Ch*j wam w pięty dla zachęty'' Elrond, przeróbka
    « Odpowiedź #396 dnia: Stycznia 19, 2012, 19:17:36 »
    Rozwiązałem problem khanatu, Wystarczy ściągnąć moda No horses, dzięki temu khanat nie będzie problemem ( no może tylko Warriorzy i grad strzał), gracz może kupić konia w sklepie i jeździć na nim( a także walczyć).  Może dzięki temu więcej graczy zagra tą frakcją i wybierze ją na *ulubioną*.
    Highway To Hell (AC/DC)http://www.youtube.com/watch?v=bNlNZ2T9EeY&ob=av2e

,,Łatwiej znaleźć ludzi gotowych na śmierć niż takich, którzy cierpliwie zniosą ból" -Juliusz Cezar

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #397 dnia: Stycznia 21, 2012, 01:51:18 »
    Hmmm... to zależy od stylu gry i jakimi frakcjami się gra, ja grając vaegirami podbiłem wszystkie nacje.
    Khergici: wkurzało latanie za jednym po całej mapie aby go połaskotać mieczem, ale nie byli stosunkowo trudni, nawet w oblężeniach. Jednak dodam, że ja doszedłem do dobijania khergitów kiedy pozostały im 2 fortece i  miasto, pokonani przez vaegirów, ale myśle że granie na modach też pokazuje ich "zdolności" bojowe :)
    Swadianie: tutaj już było o wiele trudniej, mimo że poszło jak po maśle, ale nie ukrywam że z nimi było najtrudniej, choć byli 3 frakcją na liście do wyeliminowania. W polu nie było jakoś specjalnie trudno, przy oblężeniach było najgorzej, głównie przy zbrojnych i rycerzach z którymi wojsko które nie jest dość dobre zwyczajnie nie dawało sobie rady i zazwyczaj padało. Swadia jest moim zdaniem najtrudniejsza do pokonania.
    Rhodocy: drudzy do wyeliminowania zaraz po khergitach. Posiadając armię liczącą koło 120 osób jechałem z twierdzami i miastami z południa na północ, i chyba raz, a może wcale nie wracałem się w głąb kraju uzupełnić armię czy coś. W polu byli ciency jak nie wiem co, a w oblężeniach - cienkie bolki. Chyba nic nie trzeba dodawać.
    Nordowie: jednak byli całkiem całkiem, w oblężeniach dobrzy, głównie dzięki weteranom, huskarli praktycznie zero, w bitwie bez problemów idzie ich pokonać, ale trudniej niż np. khergitów.

Ja wywnioskowałem że najłatwiej pokonać, a raczej spokojnie jechać rhodoków.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #398 dnia: Lutego 07, 2012, 22:48:43 »
    Moim zdaniem pokonywanie frakcji wiąże się głównie ze zdobywaniem miast (bo zamki to łatwo) i tutaj pojawia się problem, gdyż z reguły przeciwnik ma ogromną przewagę liczebną. W polu zawsze wygramy tak czy siak (Swadiańscy rycerze rozwalą każdego o ile umiemy nimi dowodzić). Największe problemy miałem z cholernymi Khergitami i ich łucznikami w miastach (np. garnizon 300-400 łuczników). Jedyna metoda to tak naprawdę gromadzić ogromne ilości huskarli i jak się przegrywa jedną bitwę to potem lecieć z nowymi i tak w kółko, aż cały garnizon zdechnie. Cała reszta jest kiepska, a Nordzi mają bardzo mało huskarli, więc też łatwo (jakby mieli ich więcej to przerąbane).

Jednostki konne kompletnie nie nadają się do oblężeń, no chyba że to Khergici, bo to łucznicy :)

Offline Zbielski70

• Użytkownik
    • Zakon Templariuszy-Rok powstania 1118.!
    « Odpowiedź #399 dnia: Kwietnia 01, 2012, 20:02:28 »
    Moim zdaniem Najłatwiej było pokonać Swadian i Rhodoków.

Offline DjKowalski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #400 dnia: Maja 06, 2012, 15:03:20 »
    m jest łatwo Rdoków i Nordów pokonać ale huskarie trudno swiadianów i veagirów trudno ale trzeba się z tym pogodzić

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #401 dnia: Maja 14, 2012, 08:55:12 »
    Swoją armią Vaegirzy + Swadianie najłatwiej mi skopać nordów. Rhodokowie potrafią napsuć krwi.

Offline Mitrundas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #402 dnia: Maja 16, 2012, 19:18:45 »
    Zdecydowanie Veagirzy - potencjalnie najbardziej zbalansowani jednak łatwi strasznie (według mnie). Takie barbarzyńskie ludy, które dopiero później są mocniejsi - zawsze gdy gram, oni pierwsi dostają po tyłku.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #403 dnia: Maja 16, 2012, 19:54:23 »
    Barbarzyńskie, jak inne frakcje. Vaegirzy, nordowie i khergici to właściwie barbarzyńcy :P
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Mitrundas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #404 dnia: Maja 16, 2012, 21:30:56 »
    Co do Kherglitów - nazwał ich bym raczej kłusownikami i wędrowcami stepowymi, nie barbarzyńcami :)

Nordowie... Hmm - potencjalnie są wyrafinowani tylko po prostu grabią i łupią jak cholera, a palenie to ich żywioł :D