Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89475 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #360 dnia: Grudnia 26, 2010, 16:50:05 »
    Cay3n zgadzam się z tobą, huskarle są najlepszą piechotą i dzięki nim nordowie mogą podbijać zamki. Chociaż Rhodocy też są nieźli, zwłaszcza do obrony  zamku ich kusznicy mają dobry celownik ;].

Offline dawidwiktor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #361 dnia: Grudnia 29, 2010, 09:12:46 »
    Ja zawsze podbijam rhodokow z kastorem z veluki po skonczoneji wygranej rebelli odchodze z wojskami liczacymi ok 500-700
    i bije swadie az padnie na kolana. Dlatego tak pon. rhodokowie tocza z nimi wojne i mam z nimi stosunek 30 lub 40 i zawsze robie joko marszalek jeszcze rebeli aby ono toczyli ze swadia wojne . Wykorzystuje tez nordow aby zniszcyc calutka swadie.
    Pozniej kieruje uwage na khanat i go niszce itd.

Offline Sopel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #362 dnia: Grudnia 29, 2010, 16:08:46 »
    Nie mam pojęcia dlaczego kilka osób w tym temacie powiedziało że vaegirów trudno pokonać.Ja moją złotą Hordą(;Dgram khanatem)tne ich jak chce.Raz nawet pokonałem armię ich króla (około 330 jednosek)za pomocą ledwie 60-70 khegritckich elitarnych i zwykłych łuczników konnych(z niewielką domieszką lansjerów)Wystarczyło ich że tak  powiem objeżdżać dookoła ,łucznicy sobie strzalali i wymiatali  w zastraszającym  tempie wrogą armie a mnie przy tym nie stała się praktycznie żadna krzywda.I żeby nie było gram na średnio trudnym poziomie trudności coś około 100%.Ogólnie Vaegirzy to cieniasy:P.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2010, 18:11:15 wysłana przez Sopel »

Offline Robixs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #363 dnia: Grudnia 29, 2010, 17:04:17 »
    Nie gram w M&B długo bo gram jakiś tydzień ale Nordowie nie są kiepscy co z tego ze ich w polu wybiją ?? jak w obronie zamków i w czasie obleganiu zamków każdego rozwalą ??? i co z tego ,że Swadia ich wybije w polu jak w czasie obrony ich cieżka kawaleria jest bez koni i to jeszcze zależy jak to gra bo wiadomo gra z kompem nie jest tak emocjonująca jak gra multiplayer.

Offline Swadians

• Użytkownik
    « Odpowiedź #364 dnia: Stycznia 01, 2011, 14:29:45 »
    Rhodoków.Mają słabą piechotę i są ciency.Zamki bronią wspaniale i trudno ich pokonać ale w polu każdego lorda można pokonać,wpakować go do lochu i wtedy nie będzie pomagał w oblężeniu wrogom.
    Hitler był zły ale Long Cat jest jeszcze gorszy...

Offline kubacho

• Użytkownik
    « Odpowiedź #365 dnia: Stycznia 13, 2011, 13:31:20 »
    Mi najłatwiej się biło Swadian....sam grałem nordami z małą domieszką kawalerii (taki mix wszystkich rodzajów + NPC na koniach) i w polu nie miałem problemów nawet z ich jazdą. Wystarczy odpowiednia taktyka + huskarle i weterani a  nie będą stanowić problemu. A obleganie zamków? To przecież Nordowie! ]:D

Ale tak jak ktoś już tu powiedział...odpowiednia taktyka i żadna z frakcji nie stanowi problemu. No może khergici...są tak wkurzający w polu że aż nie chce mi się z nimi prowadzić wojny :/

Offline okidv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #366 dnia: Stycznia 16, 2011, 19:05:10 »
    najłatwiej wyeliminować rodchów ale z Nordami to inna sprawa i trudniejsza

Offline Marnid

• Użytkownik
    « Odpowiedź #367 dnia: Stycznia 16, 2011, 21:36:41 »
    dla mnie łatwiej pokonać swadian a najtrudnie rhodoków ci kusznicy są stworzeni do obrony zamków 5 umie pokonać moich 20 np huskarlów

Offline kubacho

• Użytkownik
    « Odpowiedź #368 dnia: Stycznia 17, 2011, 13:48:28 »
    dla mnie łatwiej pokonać swadian a najtrudnie rhodoków ci kusznicy są stworzeni do obrony zamków 5 umie pokonać moich 20 np huskarlów

O_O no nie popadajmy w przesadę....1, 2 a nawet 3 może i tak ale 20 huskarli!?

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #369 dnia: Stycznia 17, 2011, 16:02:01 »
    Rhodocy po szarzy swadiańskiej  kawaleri padali jak muchy,ale za to do trudno się oblegało zamek ponieważ ta frakcja jest wręcz stworzona do bronienia zamków

Offline Lord Arantir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #370 dnia: Stycznia 17, 2011, 20:56:30 »
    Rhodoków kosi się najłątwiej. Nawet jeżeli nie uda się podbić zamków to wykosi się ich lordów na otwartym polu i będą siedzieć tylko w zamkach i miastach.
    Najgorzej ze swadią i vaegirami przy oblężeniu a w polu z khergitami.

Offline Arnie

• Użytkownik
    « Odpowiedź #371 dnia: Stycznia 20, 2011, 15:46:06 »
    No to tak.. 

Do wyboru mamy Rodokhów, khanatów, nordów, veagirów i swadie

Moim zdaniem to jest tak że ..

Rhodokowie są do oblężeń i obrony oblężenia, Ich najlepszą jednostką to sierżant który potrafi wiele zrobić i ma najlepsze statystyki. Jak dla mnie w grze i to chyba najlepsza jednostka w grze. Rhodokowie są trudni do grania trzeba umieć nimi grać a nie tak jak wy sądzicie że to najgorsza jednostka. Rhodokowie nie mają bardzo dobrej armii lecz mają bardzo silnych sierżantów i strzelców. W skali 10 RHODOKOM daje ocenę 8. Uważam że to 2 najlepsza frakcja w grze. Najlepiej jest atakować nimi Khirgicki khanat i swadie lecz najtrudniej veagirów. Rhodokowie są najlepsi na kawalerię. Kawaleria nie ma z nimi szans.

Swadia uważam że swadia to frakcja dla początkującego, Dla mnie ich najlepsza jednostka do świadański rycerz lecz gdybyśmy chcieli zaatakować gdzieś na górzystych terenach jakąś frakcje to bardzo trudno jest z nimi walczyć. Swadia jest głownie do atakowania na nizinach. Swadia żle się prezentuje w walce z rhodokami ponieważ rhodokowie mają przeważnie długie halabardy i wtedy swadia nie ma szans. W skali 10 SWADII daję ocenę 7. uważam że to 3 najlepsza jednostka w grze.

Veagirzy uważam że veagirzy są bardzo są tylko do obrony zamków i walkach na wszystkich terenach nie ważne czy to lasy, góry czy stepy. Nie ma co gadać o tej frakcji jest to jedna z najlepszych frakcji w grze lecz nie polecam nią grać ponieważ trzeba umieć nią grać. Ta frakcja i rhodocy to wyłącznie tak doswiadczonych. Frakcja najlepiej walczy z nordami i rhodokami. Ocena w skali 10 to 8 równo z rhodokami.

Nordowie uważam że to najgorsza frakcja w grze. Mają najgorsze armie. Statystyki nie mają bardzo dobrych. Są bardzo źli w obronie zamku i atakowaniu zamku. W sumie nie mam o czym gadać o tej jednostce lecz mają dobrych huskarów czy jakoś im tam. Najlepiej jest atakować nimi .. nawet nie wiem kogo. Frakcji daje w skali 10 ocenę 4 i pół.

Khiergicki khanat uważam że jest to bardzo mocna i silna jednostka. Na terenie nizinnym może naprawdę zrobić bardzo dużo. Mają bardzo dobrych ludzi ta ich lekka kawaleria może zrobić bardzo duże szkody każdej jednostce lecz na terenach górzystych i leśnych nie radzą sobie tak dobrze i mają duże problemy z królestwem rhodoków. Frakcji ocene w skali 10 daje 8 i pół.

Z tego porównania wychodzi że najlepsi są veagirowie, khiergicki khanat i rhodokowie.

POZDRAWIAM :)

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #372 dnia: Stycznia 20, 2011, 20:13:39 »
    Najłatwiej według mnie wyeliminować nordów ponieważ łatwo rozbić ich w polu a na oblężeniu gdy się ma swadiańskich i vaegirskich rycerzy oraz strzelców vaegirskich i rhodockich to ich łatwo pokonać a najtrudniej khergitów ponieważ wszyscy mają łuki.
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #373 dnia: Stycznia 21, 2011, 13:58:44 »
    Nie wszystkie Khergickie jednostki posiadają łuki.
    Nordów, na oblężeniu nie pokonają rycerze ze Swadii, bądź Vaegirscy, jedyne realne zagrożenie to wg. mnie mamelukowie, gdyż ich tarcze, jako najwytrzymalsze, stoją na wysokości zadania.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline bastek789

• Użytkownik
    « Odpowiedź #374 dnia: Stycznia 26, 2011, 11:11:01 »
      Moim zdaniem najłatwiej wyeliminować  Rohodków.  Mają bardzo słabą armię.