Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89244 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline horrendum

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #300 dnia: Grudnia 27, 2009, 13:38:27 »
    1.

Rhodocy gdy stawiasz na kawalerie

2.

Swadia tak jak wyżej piechota w gęstym lecie . mapa jest tak łaskawa że w okół terytorium Swadi nie brakuje drzew

Offline Najemnik_001

• Użytkownik
    • Ale nuda...
    « Odpowiedź #301 dnia: Grudnia 28, 2009, 13:01:47 »
    Dla mnie najłatwiej rozwalić było Rohodoków Dlaczego? nie wiem ale udało mi się to 2 razy

Offline Addon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Grudnia 28, 2009, 22:25:08 »
    Rzeczywiście chanat na otwartym polu może troszkę denerwować ,ale w oblężeniu nie idzie im już tak dobrze.
    A propos tematu: dla mnie najłatwiej było wyeliminować swadiie, bo jest na środku mapy i ze wszystkimi toczy wojny

Offline Bebzon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Grudnia 28, 2009, 23:05:22 »
    Według mnie szwadianie  są słabi podczas obrony zamków\miast i nie mają szans z moimi nordami a w polu wystarczy zbić się w kupe Konnica kilku staranuje i się zatrzyma a ich  piechota to cieniasy.
    W jednym przypadku podczas oblegania zamku rhodoków 200 nordów przegrało z 80 rhodokami to atakowałem taki  drewniany zamek z płonącą bramą u rhodoków.Ja wbijam z piechotą do środka a tu jeb salwa strzelców niby nic ale ustawili się dookoła więc tarcze nie pomagały.
    tak samo miałem z vegirami grałem wtedy w SoD podbiłem prawie wszystko zostali mi tylko Vegirowie zrobiłem wyprawę i zacząłem oblegać jakiś tam zamek szturmowałem go 8 razy a miałem 7 lordów razem było prawie 800 ludzi kontra 200.Łucznicy stali na jakieś kładce naprzeciwko drabiny było ich ok 80.pokonałem piechotę a wtedy salwa i ded razem z moimi ludźmi.
    A poza tym to zależy od nas kto jest najsłabszy bo dla jednym jakaś frakcja to bułka z masłem a dla innym jacyś herosi.Jedni specjalizują się w tępieniu khergitów a od rhodoków dostają wciry inni na odwrót

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #304 dnia: Grudnia 29, 2009, 19:31:27 »
    W jednym przypadku podczas oblegania zamku rhodoków 200 nordów przegrało z 80 rhodokami to atakowałem taki  drewniany zamek z płonącą bramą u rhodoków.Ja wbijam z piechotą do środka a tu jeb salwa strzelców niby nic ale ustawili się dookoła więc tarcze nie pomagały.
    No, to prawda. Ale raz jeden z userów tego forum, Ślimak<jakiś numer> zrobił moda o nazwie "The Zumis Tribe", który dodawał nową frakcję lekko opancerzonych Murzynów. I, wbrew mojemu zdziwieniu Rhodocy nie mieli szans podczas wspomnianego oblężenia. Dwie salwy i padło kilkunastu czarnych, ale zanim kusznicy zdążyli przeładować po raz trzeci, to Zumisi już ich prali. A do tego straty atakujących w stosunku do strat obrońców były nieduże (agresorzy mieli 20 zabitych więcej, nic takiego) Ale w polu było za to bardzo nieciekawie, ok 200 Rhodoków zniszczyło wyprawę wojenną ponad 500 Zumisów + moje party (ok 70, początki gry). Wszystkie frakcje mają swoje silne i słabe strony, o czym należy pamiętać. Ale wg. mnie najłatwiej jest zająć właśnie Rhodoków, potem plasują się Vaegirowie.

Offline AdamBu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Stycznia 03, 2010, 20:55:05 »
    Ja zawsze gromiłem Nordów swadiańską kawalerią. Potem idzie mi łatwo z Vaegirami, z Rhodokami często mam problem, bo swoimi pikami często zatrzymują mi kawalerię, a wtedy jak wszyscy moi żołnierze stoją, to ich strzelcy mają mnie jak na patelni :/
    Ludzie sami wyznaczają granice, a potem dygoczą ze strachu przed ich przekroczeniem.

Offline Axel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Stycznia 03, 2010, 21:49:30 »
    Swadianie :) Może i w otwartym polu są dobrzy , ale przy obronie zamku ich rycerze są cieńcy i szybko ich wykańczam nordami :)

Offline AdamBu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Stycznia 04, 2010, 08:34:56 »
    Swadianie :) Może i w otwartym polu są dobrzy , ale przy obronie zamku ich rycerze są cieńcy i szybko ich wykańczam nordami :)

Rzeczywiście jest dość ciężko jak jesteśmy oblegani przez Rhodocką, lub Nordycką armię :/ Ale nie powiem, żeby byli beznadziejni...

Co do Rhodoków, to można zwiększyć ich staty, jakimś tam dodatkiem, chyba Rhodok fix, czy jakoś tak ;)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2010, 15:22:49 wysłana przez AdamBu »
    Ludzie sami wyznaczają granice, a potem dygoczą ze strachu przed ich przekroczeniem.

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #308 dnia: Stycznia 04, 2010, 14:49:14 »
    W ogóle Rhodokowie powinni być dużo silniejsi... Gdy grałem (już nie gram) to zawsze oni pierwsi byli wyeliminowani, nawet kiedy mieli wojny 1-2 frakcjami. Ale przyznam rację - tylko głupek by na te blaszane łby z kawalerią szarżował.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline kllocu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Stycznia 07, 2010, 21:27:02 »
    Rhodokowie są silni, ale tylko jak bronią zamku, a na polu bitwy są do kitu. Na początku u nich byłem, ale gdy starłem się z Swadińską kawalerią... No porostu starli mnie w pył. Dlatego przyłączyłem się do swadian i teraz ja muce wszystki jak wlezie :) A co do tego kto jest najsłabszy, to Rhodkwoie i Nordowie, bo nie mają żadnej kawalerii, a najgorzej to jest z Khergetami i za tym ciągłym i ganianiem po polu bitwy. Normalnie szału można dostać. Dlatego postanowiłem ich pierwszych wyeliminować i mi się prawie to udało, tylko muszę jeszcze lordów powyłapywać. Powiem wam jedno Swadińska kawaleria RZĄDZI !!!

Offline Radtrak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Stycznia 16, 2010, 23:33:34 »
    wg mnie najsłabsi są khnerghici,ponieważ mają tylko luki no i są tylko szybcy
    strzelają 5-9 kolesi pada konczą im sie strzały i muszą walczyc
    i tu zaczyna sie katastrofa dla nich,bo kąplernie nie potrafią walczyc wiem z doświadczenia:
    gralem nordami miałem 15 huskarlów 20-25 weteranów 15 wojowników 6-8 rycerzy swadian i 7-8 bochaterów na białych rumakach
    a wróg miał jakieś 30-35 łuczników weteranów konnych i 25-30 lansjerów i 35-40 tych słabszych (harcownicy i współplemiency)
    więc mieli sporą przewagę
    piechocie każe utrzymać pozycję a konnicy do ataku
    ja z kawalerią jade i ich gonie a tamci strzelają z łuku,5 ich chyba lansjerów zaatakowało moją piechote
    wynik 5 lansjerów spadło
    ja z bochaterami złapaliśmy chuba 9-11 k. łuczników w.
    zabiliśmy ich
    z ich strzał spadło mi chyba 6-8 żołnierzy w tym 4 bochaterów niedawno najętych
    i reszta to piechota
    skończyły im sie strzały wiec musieli walczyć w ręcz
    zaatakowała mnie chyba z 5 lansjerów z nienacka(bo ja strzelałem z łuku"kampiłem sie"ale na koniu i nie widziałem co sie dzieje z tyłu)
    straciłem 1/2 hp i wlacze 4 udało mi sie zdjąc 5-tego zastrzeliłem jak odszedł od walki ze mną.
    reszte khnerghitów(niewiem jak ich nazwę się pisze dokładnie) dopadła kawaleria walcząca z piechotą i piechota
    moje straty wynosiły około 15 żolnierzy w tym 2/5 bohaterowie.
    a mieli przewage jakościową i liczebną,a pichota ich zjadła.

i niewiem czemu sądzicie czemu nordowie są tacy słabi,są słabi jak AI nimi steruje,ale w rękach doświadczonego gracza to żeźnicy,
    fakt że ciężko wyszkolic ich na huskarlów,ale jak kos gra nimi od początku ma Lezaleita od początku który ich szkoli,albo
    sam ma zdolnosci które ich dobrze szkolą,to w bardzo krótki okres można miec 50 huskarlów(i jak w pierwszej lini wystawia się tych słabszych do ataku :D )
    ps.mogę sie mylić,co do niektórych rzeczy
    pzdr Radtrak ;)

Offline DarkenRahl

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Stycznia 23, 2010, 17:30:15 »
    Moim zdaniem Swadia . Toczą ze wszystkimi wojny przez co mają osłabione armie . A ze zdobywaniem ich prowincji jest też łatwo . Bo oni mają przeważne konnicę tam :D Mimo, że walczą pieszo . Kusznicy mogą trochę zaszkodzić ale jak już wejdziesz na mury to sieczka :D

Offline Micke

• Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Stycznia 25, 2010, 11:10:01 »
    Dla mnie najłatwiej jest wyeliminować Rhodoków wystarczy że jesteś na koniu z lancą sam to i nawet na 40 możesz iść :)

@down

...do d**y
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2010, 11:43:09 wysłana przez Micke »

Offline piotrmasteror

• BANITA
    • Użytkownik
    • THIS IS SPAAAAAM!!
    « Odpowiedź #313 dnia: Stycznia 25, 2010, 11:36:21 »
    moim zdaniem najtrudniej nordów wyeliminować, bo może w polu są na konnice ciency, ale w czasie oblężenia wymiatają, i ciągle zasłaniają się tarczami. ale najłatwiej waegirów bo są lekko zbrojni i stawiają głównie na łuczników a ich jazda jest......
    Szczęka mi opadła, przebiła się przez panele, warstwę waty szklanej, folii, regipsu, desek, siedliska myszy, wpadła na dolne piętro, wylądowała na podłodze, po czym odbiła się od niej i spadła na posadzkę. Wybiła dziurę w kafelkach i metrowej grubości warstwę wiekowego, poniemieckiego betonu, wpadła do zalanej piwnicy, roztrzaskała rury doprowadzające wody, po czym wrzasnęła "ja pie**ole!"
    BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Stycznia 25, 2010, 22:19:02 »
    Najprościej wyeliminować Nordów i Rhodoków.

Nordów gdyż ich Lordowie maja zazwyczaj 70% piechoty niewychodzącej poza Trained Footman, 20% to Veterani, 8% żołnierze innych frakcji lub najemnicy, a 2% to huscarlowie. Gdy grasz kawalerią możesz zmiażdżyć ich kilkukrotnie większą armię, jak grasz piechotą możesz na niższym poziomie mieć kłopoty.

Rhodoków, bo to cieniasy! Wystarczy zdecydowana walka w zwarciu, aby rozbić ich szeregi w pył. Broń Boże walka na dystans, gdyż ich pawęże są nie do przebicia. Problem mogą sprawić jedynie Sierżanci, ponieważ jest ich odrobinę więcej niż Huscarli u Nordów, ale nie wystarczająco dużo aby przechylić szalę zwycięstwa na ich korzyść.