Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89411 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alandar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #375 dnia: Lutego 04, 2011, 23:45:35 »
    Najłatwiej wyeliminować rhodokow. Powody w sumie już były wymienione dlaczego więc nic już nie mam do dodania.

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #376 dnia: Lutego 05, 2011, 07:46:12 »
    Nie wszystkie Khergickie jednostki posiadają łuki.
    Nordów, na oblężeniu nie pokonają rycerze ze Swadii, bądź Vaegirscy, jedyne realne zagrożenie to wg. mnie mamelukowie, gdyż ich tarcze, jako najwytrzymalsze, stoją na wysokości zadania.
                 no większość ma łuki lub oszczepy a używam specialnej taktyki na oblężeniu trochę długo to trwa ale nikłe się ma straty i nie pisz tutaj bajek że vaegirscy rycerze, i swadiańscy rycerze nie pokonają nordów kto umie władca nimi tak jak ja ten wygrywa.
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #377 dnia: Lutego 05, 2011, 12:54:38 »
    kto umie władać nimi tak jak ja ten wygrywa.
    Vice versa...
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Ghodet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #378 dnia: Lutego 08, 2011, 18:01:18 »
    Moim zdaniem najłatwiej wyeliminować Rhodoków...

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #379 dnia: Lutego 13, 2011, 22:14:46 »
    A mnie się wydaje, że Swadie... zawsze prowadzą wojne na 2 -3 fronty, co powoduje, że są poważnie osłabieni, stąd łatwo ich wyeliminować moim zdaniem.

Offline lord g

• Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Lutego 27, 2011, 17:45:13 »
    Ja jestem własnie na etapie dobijania kheregitów.

Moje wojsko składa się z połączenia veagirów i swadii.
    Raczej cięzko to pokonać, podbiłem chyba 5 zamków w każdym po kilku lordow tracąc około 10 żołnierzy na każdej bitwie.
    Na lądzie też są bardzo dobrzy, szczególnie rycerze swadii, ale to wszystko zależy jak kto lubi grać.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #381 dnia: Marca 10, 2011, 16:56:40 »
    Najsłabsza jest ta frakcja z która toczysz wojnę
    (click to show/hide)

Offline Magic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #382 dnia: Marca 20, 2011, 21:50:52 »
    Mnie najłatwiej jest pokonać niemal wszystkie frakcje, prócz Khanatu. To ich uciekanie przed ciosami dobija. Każdą inną frakcję pokonam nawet 30 na 300, tylko, że rzadko chce mi się tak długo walczyć. Grunt to solidne wojsko. Ale co innego przy oblężeniach. Tutaj najłatwiej pokonać Swadię, bo nie są wyspecjalizowani w walce na odległość. Zdobyłam już dwa zamki i miasto (a za tym jeszcze idą 3 wioski).

Offline Grevial

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Listopada 29, 2011, 14:08:13 »
    Nie wiem jak wy to robicie, ale khanat jest chyba pokonac najprosciej ;]
    No moze w polu jest troche trudniej, ale ja lubie walczyc z konnymi, to jest o wiele ciekawsze niz taka siekanka.
    Wystarczy z 50 kawalerii swadii i padaja, wiekszosc rycerzy i zbrojnych ma tarcze, wiec moga se strzelac i nic im to nie da ;]
    A rhodocy wcale nie sa tacy slabi, ich sierzanci dorownuja huskarlom, ale sa troche gorsi, za to strzelcy sa mocni przydaja sie do obrony.
    Nordy sa chyba najslabsze. Jedyna ich dobra jednostka to huskarl, ale najczesciej maja ich nie wiecej niz 3,
    Veagirzy tez sa slabi, ale ich lucznicy sa najlepsi.
    Swadianie maja najlepsza kawalerie i dobra piechote.
    Najlepsi sa swadianie, rhodoki i veagiry.
    Khanat i nordy to cioty ;D

Offline Szpilorz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Listopada 29, 2011, 16:32:34 »
    Najłatwiej pokonać Nordów.

Offline esese

• Użytkownik
    « Odpowiedź #385 dnia: Listopada 30, 2011, 11:12:42 »
    Najłatwiej wyeliminować nordów bo nie mają konnicy i mają mało łuczników. W zasadzie jest to jedyna frakcja której wojska w otwartej bitwie można bezpiecznie wyeliminować samemu bez ani jednego sprzymierzeńca (na początku rozbijam ich lordów samotnie - wystarczy krążyć z łukiem na koniu dookoła i nic nie mogą zrobić). W oblężeniach są już lepsi, ale bez dodatkowych oddziałów (sam garnizon) to jest już tylko kwestia czasu.

Offline fan mleka

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #386 dnia: Grudnia 01, 2011, 20:42:28 »
    na pewno nie nordów maja silna piechote moim zdaniem chyba rhodokow lub vagierow

Offline esese

• Użytkownik
    « Odpowiedź #387 dnia: Grudnia 08, 2011, 23:35:09 »
    na pewno nie nordów maja silna piechote moim zdaniem chyba rhodokow lub vagierow

Zależy jak grasz. Jeśli pieszo lub szarżujesz to na pewno nie są najłatwiejsi. Jeśli grasz z łukiem na koniu (osobiście uważam, że to najlepsze opcja do gry w M&B) to jest dokładnie odwrotnie niż napisałeś :) 1 na 200 wygrasz z nordami i to bez większych problemów, a najtrudniej będzie ci z rhodkami (chyba tak się odmienia), bo: mają bardzo duże tarcze, broń drzewcową, którą nawet rekrut może zatrzymać najcięższego konia oraz mocnych kuszników (ciężko ich trafić podczas oblężeń i do tego nie zostawiają strzał :P).

Offline DerJurek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #388 dnia: Grudnia 12, 2011, 19:42:48 »
    Ja osobiście gram Rhodokami i tłuczemy Swadię! Mamy wspaniałą piechotę (włóczników) i kusze ! Chociaż najważniejszy współczynnik to dowództwo. Gdy wszyscy lecą na ,,szarżę''  to jazda ich zginiecie. Ale w szyku nie do pokonania. ! Jak spartanie pod Termopile ;p
    Ja zacząłem podbijać Swadię zdobyłem trzy zamki ;p. Ich największy minus to granica ze wszystkimi państwami i wojny na kilka frontów ;(

Offline Movin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #389 dnia: Grudnia 30, 2011, 11:23:49 »
    Powiem wam tak, zależy czy chodzi o podbijanie zamków czy w polu . KAŻDY wie że jak konnica zejdzie z konia to jest do dupy.Patrząc na ten problem najtrudniej podbić Nordów i Rhodoków,  w BattleSizer są cholernie ciężcy do podbicia, dlatego gram u Nordów, a Rhodocy wystrzeliwują szybko piechote idącą po drabinie lub taranie. Moim zdaniem w polu najłatwiej zabić rhodoków i Vaegirów . Piechotą spokojnie dacie sobie rade nawet ze Swiadią, wystarczy wziąść Nordyskich Huskarli ustawić ich w szyku zgrupować i czekać aż wyrzucą toporki, wtedy używam Rycerzy ( Swadiańskich najczęściej ) . a jeśli chodzi o obleganie miast zamków , to ciężko cie walczy z chanatem bo w tym programie mając za wrogów 350 łuczników, bo all mają łuki , piechota bez tarcz jest do dupy, dlatego polecam znów huskarli.

Moja odpowiedz, Najłatwiej wyeliminować Vaegirów, gdyż rycerze są słabi a jak zejdą z koni to dupa, gwardziści też bez tarcz , wystarczają łucznicy . Chociaż mają mocnych łuzcników to sam ich jade