Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89210 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paladyn97

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #345 dnia: Października 09, 2010, 15:08:59 »
    Najłatwiej wyeliminować Rhodoków. Mają słabe jednostki jak na swój poziom. Np. Rhodocki szkolony włocznik, jednostka 3 poziomu, a taki słaby. Przegra przecież z takim Vaegirskim weteranem. Ich dobrą stroną jest tylko obrona zamku. Jak podbijałem Zamek Ibdeles(nie byłem wtedy do nikogo dołączony), miałem mały problem, chociaż mieli przewagę liczebną. Jak zostałem sam w zamku, bo wybili mi armię, musiałem zrezygnować z oblężenia. Było ich ok. 200, a moich żołnierzy(wszyscy ze Swadii)ok.70.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #346 dnia: Października 09, 2010, 15:32:03 »
    Mi najłatwiej Swadę na pograniczu z Vaegirami.
    Swadia ma fatalne jednostki w walce w bez koni, a strzelcy...
    Vaegirowie mimo iż mają dobre jednostki to NPCty robią taki bajzel, że strasznie łatwo ich pokonać :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #347 dnia: Października 09, 2010, 17:01:14 »
    Vaegirowie mimo iż mają dobre jednostki to NPCty robią taki bajzel, że strasznie łatwo ich pokonać :)

Nie rozumiem o co Ci chodzi. Chodzi o to, że towarzysze pokonują Vaegirskie jednostki? Nic dziwnego, NPC po wyszkoleniu i wyekwipowaniu są zabójczy dla nawet najlepszych jednostek.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #348 dnia: Października 09, 2010, 17:56:06 »
    Moja konarmia zawsze sobe nieźle radziłą z... Nordami. Połowa nordyckiej armii to jakieś - nie wstydźmy sie - wieśniaki, które maja do dyspozycji topory i płaszcze, porządne, opancerzone jednostki to jakieś 10-20%. Owszem, łątwiej ich rozwalic w polu niz podczas obleżenia, ale w polu po 30-tu sekundach szarży 1/3 armii Nordów nie żyje, 1/3 ucieka z pola bitwy (fajnie to wygląda na mapce, jak pół armii zasuwa przed siebie, aby nie wpaśc pod mój miecz :D ), a reszta tkwi pośród moich jednostek "jak głaz bodzący morze";) . Co do Rhodoków, to niby statystyki ma słąbsze, ale, żeby sie do takiego dobrać, to trzeba sie przedostac przez tarczę... nawet tarczę jego kolegi.

Offline rafi1140

• Użytkownik
    « Odpowiedź #349 dnia: Października 09, 2010, 18:46:26 »
    Dla mnie zdecydowanie najłatwiej wyeliminować Nordów.
    Latać tylko koniem wokół ich i walić mieczem i walczę nawet sam na 100. Tylko trzeba ostrożnie, aby nie trafiali w Ciebie i w konia.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #350 dnia: Października 09, 2010, 19:50:11 »

Nie rozumiem o co Ci chodzi. Chodzi o to, że towarzysze pokonują Vaegirskie jednostki? Nic dziwnego, NPC po wyszkoleniu i wyekwipowaniu są zabójczy dla nawet najlepszych jednostek.

Jednostki sterowane przez bojarów są pijane lub nobudzone po 400 latach!

www.pustamiska.pl

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #351 dnia: Października 09, 2010, 20:05:42 »
    Jak nie jesteś u swadianów to ich najlepiej skasować. Mój brat tak ich roz... że zostały im 2 zamki ^^. u mnie pół państwa stracili.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #352 dnia: Października 10, 2010, 08:15:41 »
    Jak nie jesteś u swadianów to ich najlepiej skasować. Mój brat tak ich roz... że zostały im 2 zamki ^^. u mnie pół państwa stracili.

Dokładnie. Pamiętam gdy walczyłem z Khergitami i uwikłałem się w prywatną wojnę ze Swadią. Yaroglek się wnerwił gdy Swadianie otoczyli mój zamek więc wypowiedział im wojnę. Mieli pecha bo późniejsze wybory na marszałka wygrałem ja. Pokonałem ich dość szybko i wróciłem do Khergitów.

Gorzej z Rhodokami. Poczytałem trochę na forum i większość pisała, że są słabi. Wypowiedziałem im wojnę. i mocno się zdziwiłem gdy moi Vaegirscy Gwardziści padali jak muchy po kosami sierżantów.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #353 dnia: Października 10, 2010, 09:37:45 »
    Ja Swadię zniszczyłem drugą (pierwsi byli Vaegirowie), zamek który zająłem nikt nie starał się go odbić a gdy zająłem cała Swadię mi przypadły 2 zamki 10 wiosek -.-

www.pustamiska.pl

Offline Dodo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Grudnia 21, 2010, 16:54:46 »
    Jak dla mnie to najsłabsi są Nordowie oraz Rhodokowie. Na otwartym polu niektórzy mogą się spierać lub nie ale Swadia robi z sieczkę. Tak jak pisał matigeo większość armii Nordów to bardzo słabo uzbrojona piechota (rekruci) oraz łucznicy (myśliwi). Tak, że każdy uważa coś innego, ale to dobrze, że jest takie zróżnicowanie i nie ma uniwersalnej armii (i do zamku i na pole).

Offline Simderi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #355 dnia: Grudnia 22, 2010, 15:27:33 »
    Swadia przy obleganiu ich zamków jest niczym. Vaegirowie też nie sprawiali mi jakichś specjalnie dużych problemów.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #356 dnia: Grudnia 26, 2010, 14:25:30 »
    Najłatwiej jest wyeliminować rhodoków i Nordów, ze względu na to że posiadają piechotę. Kawaleria szybko się z nimi rozprawia

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #357 dnia: Grudnia 26, 2010, 14:49:58 »
    Jak się umie grać to się wszystkich rozwali (a tak serio wydaje mi się że Swadię, bo w zwykłym m&b prowadzą oni ze wszyskimi wojny a Harlausowi nie spieszy się do pokoju ;D)

Offline mikio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #358 dnia: Grudnia 26, 2010, 14:53:21 »
    Mi najłatwiej rozwalało się Rhodoków (w zwykłym M&B są bardzo słabi, nawet na wysokim poziomie trudności).

Offline Cay3n

• Użytkownik
    « Odpowiedź #359 dnia: Grudnia 26, 2010, 15:56:37 »
    Najłatwiej jest wyeliminować rhodoków i Nordów, ze względu na to że posiadają piechotę. Kawaleria szybko się z nimi rozprawia

Ale niestety kawaleria nie pomoże zbyt dużo podczas próby zdobycia zamku. W końcu nordyccy huskrale ( nigdy nie wiem jak to się pisze... uzyję formy wymyślonej przez jednego usera ) albo husurałkowie należą do najlepszej piechoty  w M&B!