Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?  (Przeczytany 89497 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pablo299

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminowaC?
    « Odpowiedź #330 dnia: Kwietnia 09, 2010, 12:57:29 »
    Ja walczę dla rodoków, zniszczyłem już wszystkich oprócz vagirów, a w armii mam 120 swadiańskich rycerzy... nikt mnie nie pokonał. Nigdy!

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #331 dnia: Kwietnia 09, 2010, 13:55:29 »
    Tzn. że masz za niski poziom trudności ustawiony...

Offline ][_, ([]) ][_,

• Użytkownik
    • SWADIA 4 EVER
    « Odpowiedź #332 dnia: Kwietnia 09, 2010, 19:59:27 »
    No raczej nikt mnie nie pokonał jestem kozak i mam trudność na 32 % XD.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #333 dnia: Kwietnia 10, 2010, 11:33:08 »
    Ustaw sobie obrażenia sojuszników na normalne, swoje na 1/2.  Już wtedy zobaczysz, jak łatwo wszystkich rozwalasz.

Offline sew24

• Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Kwietnia 28, 2010, 20:22:47 »
    Moim zdaniem najłatwiej rohocków. Najlepiej dadzą sobie z nimi radę jednostki piechoty.

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Lipca 27, 2010, 15:50:47 »
    Ja gram na wysokim poziomie czyli wszystko na normalne i najłatwiej rozwalało mi się Chanat.
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #336 dnia: Września 03, 2010, 14:47:07 »
    To zależy również od stylu gry. Jeśli atakujesz miasta i zamki a unikasz bitew w polu to jest dobra taktyka na Chanat. Biegać za nimi to strata czasu ,ale bez osłabienia przeciwnika ,baaardzo ciężko jest go pokonać.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój

Offline elsiete82

• Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Września 03, 2010, 18:01:51 »
    Według mnie najłatwiej wyeliminować Rhodoków, bo mają tylko piesze jednostki. Wsiadam na koń i koszę jednego po drugim :D. Najtrudniej wyeliminować Khanat, bo mają samą konnicę. Nie chodzi o to, że są szczególnie trudni, tylko uganiać się za nimi trzeba. Z tego powodu zacząłem grać od początku. Byłem marszałkiem Khanatu, wytępiłem pozostałe nacje, pozostali tylko oni. Nie mam zamiaru ganiać za 300-400 konnymi łucznikami. Teraz na koniec zostawię Rhodoków a Khanat wytępię jako pierwszy.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Września 03, 2010, 18:18:54 »
    Khergitów właśnie najłatwiej bo jakby nie patrzeć eliminowanie frakcji polega na zdobywaniu ich zamków a na zamkach Khergici są zajebiści dopóki wieża oblężnicza nie podjedzie.
    Once again because some ppl are too lazy to read whole topic and not enough smart to figure that out on their own.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #339 dnia: Września 03, 2010, 19:00:55 »
    Jesli chodzi o moja opinię, to wszystko zależy od stylu gry. Jeśli preferujemy mieszana armię, to każdego łątwo pokonać, np na Rhodoków puszczamy masę konnych łuczników, oblężenia to cieżkie, silnie opancerzone jednostki. Jeśli jesteśmy unitarni i trzymamy wojsko jednej tylko frakcji, to najłątwiej mi było pokonać Nordów - w bitwie również konni łucznicy - Chanat; (zwykli też, + kusznicy itp - jeśli gramy Swadia/Rhodokami)), a do obleżeń... też Rhodocy/Swadia.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #340 dnia: Września 08, 2010, 18:24:59 »
    [...]a do obleżeń... [...]Swadia.

Swadia do oblężeń? A to dobre.. Swadianie mają bardzo średnią piechotę i nie nadają się do oblężeń; tak samo ich strzelcy. Nie wiem jak takimi przyd****ami mogłeś pokonać Nordów.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #341 dnia: Września 08, 2010, 22:23:42 »
    Przepraszam, chodziło mi o to, że jeśli gramy uzywajac jednostek jednej tylko frakcji (czyli unitarnie) to nie mamy wyboru...

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    Odp: Którą frakcje najłatwiej wyeliminować?
    « Odpowiedź #342 dnia: Września 12, 2010, 09:52:37 »
    Najłatwiej?... Swadię! Otóż to, może i mają ciężką kawalerię, ale nadziewa się ona na rhodockie włócznie, pada pod toporami i oszczepami nordów, zostaje wystrzelana przez veagirów i prześcignięta przez khergitów. Kiepska organizacja państwa i kłótnie hrabi doprowadzają do tego, że praktycznie każda kampania wojenna kończy się totalną porażką... W dodatku w oblężeniach na nic się nie przydają.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 14, 2010, 21:04:47 wysłana przez Kormo »
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Niva12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Września 13, 2010, 14:45:28 »
    mi to zależy gdzie, w polu to albo Rhodokowie(piechota wykańcza piechotę, kawaleria kuszników) albo Khergici (Pikinierzy ich rozwalają na szarży, kawaleria dogania niedobitki). W zamku to chyba Rhodoków, mają (przynajmniej moim zdaniem) słabszych strzelców od swadiańskich, a ich piechota to zupełnie nie problem.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #344 dnia: Września 13, 2010, 16:39:28 »
    Ty to chyba w innego montandblejda grałeś... Rhodokowie i Nordowie najbardziej nadają się do obrony zamków. Mi piechota rhodocka zawsze sprawia problem na murach, a ich kusznicy?! Są najlepsi w grze i tyle, Swadiańscy mają i niższe umiejętnośći, i gorszy ekwipunek.
    Khergici (Pikinierzy ich rozwalają na szarży, kawaleria dogania niedobitki)
    Pikinierzy nie powstrzymają szarży Khergickiej, bo takowej nie ma. Zawsze okrążają przeciwnika i strzelają z łuków do wyczerpania strzał. A niedobitków też nie dogonisz, bo żadna konna jednostka nie jest szybsza od wojowników Chanatu.