Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasza broń :)  (Przeczytany 93936 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    Odp: Nasza broń :)
    « Odpowiedź #180 dnia: Czerwca 13, 2009, 11:18:54 »
    Zgadza się, właśnie w Tihr. Resztę "dziwnego" wyposażenia też już znalazłem. Z całego kompletu zostawiłem sobie jedynie daikatanę i wakizashi, resztę zaś sprzedałem. :)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2009, 02:45:25 wysłana przez Nevader »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #181 dnia: Czerwca 13, 2009, 12:31:11 »
    O nie znowu sie zacznie kłotnia z nazwa. Mogles nie wypowiadac tych dwoch [jagze smiesznie bzmiacych wyrazów], zobaczysz bedziesz tego załował niepotrzebnym spamem wielu forumowiczow :D.

PS. chodzi mi o to ze zara ktos wyskoczy ze to jest:
    walkizachtekłodnomajajtajai

albo
    bodajże średni miecz.

specjalnie nie uzyłem nickow zeby nikogo nie obrazic ;D

Offline Nevader

• Użytkownik
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #182 dnia: Czerwca 13, 2009, 12:49:17 »
    Rozumiem o co Ci chodzi. Ja jednak nie mam zwyczaju używać określeń, które nie wiem co oznaczają. Daikatana, inaczej no-dachi, jest to dużych rozmiarów (najczęściej około 1,4 metra) miecz dwuręczny, wykorzystywany w feudalnej Japonii. Natomiast wakizashi to krótki japoński miecz jednosieczny.
    Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2010, 19:41:40 wysłana przez Nevader »

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • -
    « Odpowiedź #183 dnia: Czerwca 13, 2009, 14:16:58 »
    Tak i zapewne większość ma najlepszą zbroje płytową w komplecie, najlepszy łuk wojenny, 2 kołczany najlepszych strzał i wielki najlepszy miecz dwuręczny...A gdzie realizm?

No tak, ale każdy może się uzbroić jak mu się podoba, nie po to twórcy dodawali te przedmioty do gry żeby ich wcale nie używać.
    Poza tym gra już jest mocno nierealistyczna, więc nie ma co się czepiać.

Przepraszam, za ten offtop i mam nadzieje, że się nie obrazisz Świeży ;].

Offline DeadSoul

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #184 dnia: Czerwca 21, 2009, 21:34:25 »
    Gdy pierwszy raz grałem używałem dwuręcznych broni i kuszy, ale przerzuciłem się na półtora ręczny miecz, rycerska tarcza heraldyczna i łuk, lepsze jest to dla mnie o tyle, że gdy walczyłem dwuręczną bronią, byłem odsłonięty ciągle na strzały i bełty, a najlepsze kusze nie da się używać konno i wolno się ładują.
    A półtora ręczny miecz to bardzo fajna broń, gdy już nie potrzebuje osłony tarczą, to po prostu zarzucam ją na plecy i zaczynam używać tej broni jako dwuręczną, co daje mi znacznie większe obrażenia i zasięg:D

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Czerwca 21, 2009, 21:53:27 »
    Przepraszam za mały offtop...Nevader, ciekawy avatar))...Disciples 2, chyba lisz albo śmierć,..piękna i niezapomniana gra))
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2009, 21:54:59 wysłana przez harryangel »
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Zieluch

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Czerwca 23, 2009, 16:46:13 »
    Na początku miałem rumaka, ale padał po kilku ciosach, to się przesiadłem na huntera. Narazie nie narzekam. Macham sobie dwuręcznym mieczem, do tego na początek walki łuk wojenny chyba i 2 komplety strzał khiergickich?.

Świeży jak ci brak realizmu to poustawaij sobie na max ustawienia, jeśli jeszcze nie masz, to wtedy się zaczyna jazda. Czasami 2-3 ciosy i liczysz sobie gwiazdy :)

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Czerwca 23, 2009, 17:59:24 »
    i liczysz sobie gwiazdy :) ..chyba leżąc hyhy))
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Alladrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Czerwca 27, 2009, 15:49:01 »
    Witam
    obecnie gram w moda The Eagle And The Radiant Cross). Na poczatku uzywalem argebuzerow, z czasem lepszych broni palnych. (+ 1 miecz ) Taka gra okazala sie nudna... wiec zaczalem sie bawic w jezdzca ;p Uzywam idealnej wagi lancy. Po uderzeniu z nachylonej lancy ( lub po przyjeciu ;d )  a) zchodze wale z luku dobijam mieczem(mistrzowskiego wykonania ciezki dlugi miecz czy cos takiego, ktorego mozna wykozystywac jako jednoreczny lub dwureczny) b)  jak to ktos napisal "licze gwiazdy" :D
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    si loth a galadh lasto dîn!
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!

Offline Hagen de Breycy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Czerwca 27, 2009, 17:35:58 »
    Ja też pykałem w The Eagle And The Radiant Cross tam moją ulubioną giwerą była samopowtarzalna strzelba 4-ro lufowa xD  choć nijak ta broń ma się do rzeczywistości.
    w nativie używałem wyłącznie lancy i broni 2h dystansowe nie przypadły mi do gustu...  ale na turnieju jak dostałem dziryty to była niezła jazda he he

Offline Metal421

• Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Lipca 02, 2009, 21:15:32 »
    Gram na zwykłym Nativie.

Ubóstwiam: Berdysze, miecze dwuręczne i łuki

Lubie: Lance, szable, glewnie, półtoraręczne miecze

Nie lubię: mieczy jednoręcznych, toporów, kusz, noży do rzucania, toporków do miotania i oszczepów.

Offline adiosmuchachos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Lipca 05, 2009, 11:20:24 »
    Czy ktoś tu używa kuszy ? To już mój drugi bohater - pierwszego robiłem pod łuk i przy bazowych obr 26 zadawałem 40 - 50 pkt z konia na 18 poziomie, tak teraz robię gościa pod kusze i zadaje z ciężkiej kuszy 20 - 25 przy bazowych 48 :/ o co kamon ? Przecież kusza powinna zadawać 2x takie obrażenia - w orginale przebijała solidną zbroję z odległości dużo większej niż łuk.

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Lipca 05, 2009, 12:25:21 »
    Ściągnij program item editor i tam zmień obrażenia zadawane przez kusze na takie jakie Cię zadowalają.

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #193 dnia: Lipca 08, 2009, 15:30:27 »
    Gram na Native. W kilku tematach wspomniałem co nie co o moich preferencjach gry przy okazji wątku. Ale tutaj dopiero będę chyba mógł rozwinąć skrzydła.

Ogólnie stylizuje całość bohatera na kapitana najemników. Nie ma to jak się wczuć, jednak nie może się obejść bez lekkiej edycji postaci. Oczywiście nie przepakowuje jej w kosmos, ustawiam wszystko na zero, a do rozdania jest przygotowane na atrybuty - 34; umiejętności - 14; broń - 10. I rozdaję według potrzebnego upodobania nie wykraczając po za sumę punktów jaką bym dostał przy normalnym tworzeniu postaci. Wśród dziesięciu-piętnastu rhodockimi kuszników, jako moja kompania. Nie wyróżniam się wśród nich uzbrojeniem.

Pancerz: kettle hat, byrnie, mail mittens, mail chausses.
    Uzbrojenie: nordic sword, board shield, siege crossbow, bolts.

Do tego walczę oczywiście na piechotę. Bez dodatkowych bohaterów. Mały oddział nawet na piechotę jest niezwykle mobilny, dlatego w łatwy sposób można zaciągnąć wroga na dogodne nam pole bitwy. Góry i wzgórza są wręcz idealne, oparcie się na obronie dogodnego stromego wzgórza i ostrzał. Na koniec walka w zwarciu co zostanie, rhodocki kusznik nadaje się do tego też doskonale. Od biedy też korzystam z lasu, kawalerie wtedy można rozłożyć na łopatki ustawiając oddział między drzewami, by wróg miał jak najciężej manewrować. Do tego czasem dochodzi pomoc lordom w czasie większych bitew i oblężenia. Ogólnie nie mam powodu do nudy, każda bitwa jest wyzwaniem i trzeba aktywnie korzystać z komend dowodzenia niż dać tylko charge i przelatywać przez piechotę. Najczęściej zaciągam się na najemnika Rhodoków, ale gdy są w czasie pokoju nie pogardzę służbą na innym dworze i w cudzej kampanii.

Gram na poziomie normal z polem bitwy ustawionym maksymalnie.

Mało ludzi widzę docenia kuszę, ale od początku swojej gry stawiam ją wyżej od łuku. Wręcz nie znoszę, gdy zostanie mi taka broń przydzielona na arenie. Odpycha mnie, wkurza i przyprawia o łzy. Zwłaszcza gdy to runda finałowa i po każdej obstawiało się sto sztuk złota zakładu.

Offline waserman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Lipca 08, 2009, 20:14:10 »
    U mnie typowo - jak najwięcej szkód

gruba płytowa zbroja
    wyważony berdysz (cięcie 54)
    wyważona lanca (pchnięcie 30, cięcie 26)
    łuk wojenny (25 a potrafię trafić ponad 100 w głowę :P)
    khergickie strzały
    koń --> czołg
    lordowskie rękawiczki i lordowskie butki

do oblężenia: berdysz, łuk wojenny, 2x khergickie strzały lub: półtorak, gruba heraldyczna tarcza, łuk wojenny i 1x khergickie strzały

gram na ok 45 - 50% trudności