Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [NW][23pp]23. Pułk Piechoty  (Przeczytany 33657 razy)

Opis tematu: Zapraszamy!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    Odp: [NW][23pp]23. Pułk Piechoty
    « Odpowiedź #165 dnia: Kwietnia 24, 2017, 15:43:22 »
    dobra drama  gdy testo wejdzie za mocno
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2017, 15:48:12 wysłana przez Lejba Goldszmit »
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline IndiaN

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    « Odpowiedź #166 dnia: Kwietnia 24, 2017, 15:49:21 »
    Wiem, że boli, ale spokojnie niedługo przestanie.
    Boli? Ma boleć.

Offline Stasiulek

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • 2002 <3
      • Kanał Yt
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #167 dnia: Kwietnia 24, 2017, 16:11:55 »
    Z taką kulturą to nie mam zamiaru w ogóle kontynuować tej rozmowy.  Pozdrawiam
    No czasami kobiecie ciężko się dogadać z mężczyznami. Taka prawda...
    (click to show/hide)

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #168 dnia: Kwietnia 24, 2017, 16:12:56 »
    To na Delugu bylo spokojniej :/

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #169 dnia: Maja 01, 2017, 09:46:21 »
    Bitwy rozegrane w  1-30 Kwietnia 2017

Wygrane
    23pp 8:2 Pavlovskiy

23pp 6:4 1y_Nevski

23pp 9:1 KRB

Brak ScrenShotów
    Remisy
    23pp 5:5 13thRS

Porażki
    23pp 4:6 18e

23pp 2:8 16pp

23pp 4:6 3rd

« Ostatnia zmiana: Maja 01, 2017, 09:50:52 wysłana przez Jarll »

Offline Patruk

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #170 dnia: Maja 01, 2017, 14:53:00 »
    Bitwy rozegrane w  1-30 Kwietnia 2017

Wygrane
    23pp 8:2 Pavlovskiy

23pp 9:1 KRB

Brak ScrenShotów
    Remisy
    23pp 5:5 13thRS

Porażki
    23pp 4:6 18e

23pp 2:8 16pp

23pp 4:6 3rd

A gdzie bitwa z 75pp?

Offline Fiszek

• Użytkownik
    • Piwa: -39
    « Odpowiedź #171 dnia: Maja 01, 2017, 15:02:37 »
    A gdzie bitwa z 75pp?
    To na bitwę się nie zalicza tylko na cyrk

Offline VVESPAR

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • I Konfucjusz Warbanda
    « Odpowiedź #172 dnia: Maja 02, 2017, 09:52:21 »
    To na bitwę się nie zalicza tylko na cyrk

Bitwa to bitwa.
    Pamiętaj kim jesteś, noś pochodzenie jak zbroję, bo świat Ci tego nie zapomni.

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Maja 02, 2017, 10:03:23 »
    Bitwa to bitwa.
    Cyrk to cyrk. A w cyrku występują małpy.

Co, nic Was dzień wczorajszy nie nauczył? Kolejna soap opera nadciąga? Potrzebne to wyzywanie per małpa? Proszę uważać następnym razem, bo za pewne znajdą się tacy co uznają takie wypowiedzi za obrażające i będą żądać głów... A tym bardziej, jeśli już masz 50 pkt. // Kradus
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2017, 10:24:05 wysłana przez Kradus »

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Maja 02, 2017, 22:38:56 »
    Czy wy macie rozum i godność człowieka aby znieważać nasz piękny hymn puszczając go na tsie podczas jakiś pseudo apeli ?
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #175 dnia: Maja 02, 2017, 23:41:38 »
    Preussen jako członek ONR ma chyba najlepsze pojęcie kiedy następuje zniewaga polskiego hymnu, a kiedy nie.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Maja 02, 2017, 23:51:56 »
    Jeszcze jak.

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Maja 03, 2017, 12:36:57 »
    Czy wy macie rozum i godność człowieka aby znieważać nasz piękny hymn puszczając go na tsie podczas jakiś pseudo apeli ?
    Zapytał bym się ciebie o to samo. Jeżeli twoim zdaniem znieważyliśmy hymn Rzeczpospolitej to ci współczuje twojego ograniczenia mózgowego. Ja jestem patriotą, dla mnie było to ważne wydarzenia więc postanowiłem uczcić go hymnem.

W mojej szkole zawsze na apelach odśpiewujemy hymn szkoły + hymn Państwowy dlatego że są to ważne wydarzenia dla nas jako uczniów i dyrektor postanowił uczcić te ,,pseudo apele,, hymnem. Jeszcze jeden przykład to: kiedy byłem małym szczylem chodziłem na zbiórki harcerskie zawsze po rozpoczęci zbiorki śpiewaliśmy hymn polski, dlatego że nasz drużynowy czuł mocną przynależność do Polski i czuł że to co robi jest ważne, generalnie dzięki niemu jestem tak mocno przywiązany na naszego kraju.
    Albo dlaczego piłkarze śpiewają hymn przed meczem? dlatego że reprezentują nasz kraj i co na pseudo meczach też mają go nie śpiewać bo zdaniem jakiegoś przygłupa bez szczypty własnego rozumu to jest znieważenie ? I  nie chodzi mi tutaj o mecze Reprezentacji Polski, ale nawet na meczach takiego ,, Sygnału Lublin ,, vs ,, Avia Świdnik ,, dzieciaki śpiewają razem hymn Rzeczpospolitej.

« Ostatnia zmiana: Maja 03, 2017, 12:44:50 wysłana przez Jarll »

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #178 dnia: Maja 03, 2017, 12:45:01 »
    Zapytał bym się ciebie o to samo. Jeżeli twoim zdaniem znieważyliśmy hymn Rzeczpospolitej to ci współczuje twojego ograniczenia mózgowego. Ja jestem patriotą, dla mnie było to ważne wydarzenia więc postanowiłem uczcić go hymnem.

W mojej szkole zawsze na apelach odśpiewujemy hymn szkoły + hymn Państwowy dlatego że są to ważne wydarzenia dla nas jako uczniów i dyrektor postanowił uczcić te ,,pseudo apele,, hymnem. Jeszcze jeden przykład to: kiedy byłem małym szczylem chodziłem na zbiórki harcerskie zawsze po rozpoczęci zbiorki śpiewaliśmy hymn polski, dlatego że nasz drużynowy czuł mocną przynależność do Polski i czuł że to co robi jest ważne, generalnie dzięki niemu jestem tak mocno przywiązany na naszego kraju.
    Albo dlaczego piłkarze śpiewają hymn przed meczem? dlatego że reprezentują nasz kraj i co na pseudo meczach też mają go nie śpiewać bo zdaniem jakiegoś przygłupa bez szczypty własnego rozumu to jest znieważenie ? I  nie chodzi mi tutaj o mecze Reprezentacji Polski, ale nawet na meczach takiego ,, Sygnału Lublin ,, vs ,, Avia Świdnik ,, dzieciaki śpiewają razem hymn Rzeczpospolitej.

Czyli rok temu? Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać.  Dobry post, aż dałbym Ci piwo za poprawę humoru i podejście do sprawy z szacunkiem.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Maja 03, 2017, 13:45:55 »

Argument ad personam zawsze na propsie. Tak przy okazji:
    Art. 13. 1. Hymn państwowy wykonuje się lub odtwarza publicznie w układach, o których mowa w art. 12.
    2. Publicznie hymn państwowy wykonuje się lub odtwarza w szczególności w czasie uroczystości oraz świąt i rocznic państwowych.
    3. (uchylony)
    Art. 14. 1. Podczas wykonywania lub odtwarzania hymnu państwowego obowiązuje zachowanie powagi i spokoju. Osoby obecne podczas publicznego wykonywania lub odtwarzania hymnu stoją w postawie wyrażającej szacunek, a ponadto mężczyźni w ubraniach cywilnych – zdejmują nakrycia głowy, zaś osoby w umundurowaniu obejmującym nakrycie głowy, niebędące w zorganizowanej grupie – oddają honory przez salutowanie. Poczty sztandarowe podczas wykonywania lub odtwarzania hymnu oddają honory przez pochylenie sztandaru.
    2. Przepisy wydane na podstawie ustawy określają zachowanie się osób w umundurowaniu, występujących w zorganizowanej grupie.