Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Sword of Damocles - Invasion Version 4  (Przeczytany 14748 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lordyp

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Sword of Damocles - Invasion Version 4
    « dnia: Stycznia 04, 2009, 21:25:33 »
    zainstalowałem tego moda - wydaje się być bardziej rozwinięty niż Age of Machinery- można między innymi wybierać sobie kolor królestwa, wypowiadać wojny, budować nowe budynki w wioskach , zamkach i miastach, tym samym są nowe jednostki, sporo nowych itemów, oczywiście rekrutować lordów , oddawać im określone dobra i można im wydawać polecenie itp itd

mam jednak problem i tu proszę o pomoc tych co już w tego moda grają:
    werbuje w wioskach ochotników - peasant  i po bitwach można ich awansować na Peasant* i dalej już nie da się , gdy idę do mojego Marshala  on mówi że niektóre jednostki rzeczywiście mogą dalej awansować ale dalej nic się nie dzieje - w czym problem? - czyżby werbowani ochotnicy z własnych wiosek nie dali się szkolić - wtedy idea całej gry trochę leży, bo nie bardzo da się grać szczególnie na początku z odbijania więźniów  czy werbunku najemników
    proszę o poradę

dla zainteresowanych :
    http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=7&lid=983

już znalazłem odpowiedź - przepraszam za zaśmiecanie forum, ale może komuś się przyda , jeśli nie proszę o usunięcie tematu

w miastach i zamkach  ( nie we wszystkich ) można budować specjalne budynki ( baraki, stajnie itp), po ich wybudowaniu u Marshala można podszkolić  tych Peasantów*  a potem już normalne szkolenie
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2009, 00:28:27 wysłana przez lordyp »

Offline PioterC

• Użytkownik
    Odp: Sword of Damocles - Invasion Version 4
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 06, 2009, 07:36:16 »
    A ja mam pytanko do osób, które grają w tego moda i mają już własne państwo...

Mianowicie jak można zmienić frakcję własnego państwa? Dla gracza dostępne są inne frakcje niż "standardowe" w grze i inne jednostki. Czy można przy powstaniu państwa wybrać którą frakcją będzie nasze państwo? Jeśli tak to gdzie, bo nie za bardzo rozumiem opisu autora moda po angielsku.

Offline lordyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 06, 2009, 14:13:33 »
    W tym modzie nie ma możliwości zmienić frakcji/nacji- taka możliwość jest w modzie Age of Machinery- gdzie klikasz na obóz , potem na Leader coś tam i masz wybór kultury- Nordow itp

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 07, 2009, 07:58:34 »
    w takim razie bardzo ciekawy jestem co powoduje o "przyznaniu" graczowi jednej z frakcji, które są tylko dla niego...

Offline lordyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 07, 2009, 09:54:46 »
    pierwszy zamek/miasto jaki zdobędziesz- od niego bierze sie nazwa królestwa oraz kultura

mnie drażni tu jedna rzecz- szkolenie ochotników- ogólnie mówiąc beznadzieja- trenują tylko 1 lvl , potem trzeba latać z nimi do Marshala i jak gdyby potwierdzać ścieżkę rozwoju, ale w konkretnym mieście /zamku można zrobić z nich albo strzelców, albo miotaczy , albo konnych itp i też oni mogą awansować o 1 lvl i znów trzeba lecieć do tego samego Marshala :/- przy czym upgrade jet bardzo mało- włócznicy ( rzucający) mają tylko 2 lvl , a piechota 3- śmiesznie mało- dałem sobie z tym szybko spokój

a ja po prostu chciałbym wejść do wioski np Nordów , wsiąść ochotników i zrobić sobie z nich Huslarna ( czy ja to sie pisze;p)- albo coś źle robię albo tu nie ma takiej opcji-pozostaje tylko szkolenie odbitych jednostek , z którymi trzeba obchodzić się jak z jajem bo przecież jest ich mało :/
    a może istnieje jakiś sposób żeby szkolić normalnie ochotników z wiosek jak w Native?

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 07, 2009, 09:58:14 »
    dzięki za odpowiedź... teraz to mniej więcej kumam o co tu biega... a co do szkolenia to faktycznie jest trochę ciężko z tym lataniem do Marszałka...

Offline k.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 08, 2009, 20:59:49 »
    Właśnie ściągam owego moda i powiem tyle na razie: nie widziałem do tej pory modyfikacji, która miałaby tak przejrzystą i dobrze napisaną instrukcję. Każdy modder powinien brać z tego przykład, bo według mnie opis moda jest tak samo ważny jak sam mod. Obym się tylko nie zawiódł...

EDIT: eeee póki co bez rewelacji
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2009, 22:48:40 wysłana przez k. »

Offline Dark Lord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 09, 2009, 15:40:08 »
    zdobyłem zamek i może mi ktoś powiedzieć jak wypowiadać wojnę i zmieniać kolor królestwa ?

Offline Movart

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 10, 2009, 09:32:38 »
    Mod naprawdę chyba przewyższa Age Of Machinery

W modzie postawiono na Europę.
    Frakcje które występują w modzie:
    Anglia
    Hiszpania
    Niemcy
    Coś na kształt wschodu
    i Państwo krzyżackie (coś w tym stylu)

Nad zamkami są nowe Sztandary (np. krzyż krzyżacki (fajnie brzmi xD) lub Godło polski z wyjątkiem że jest żółto czarne.

Gdy się zdobędzie zamek, przejmuje się kulturę tego zamku. W komnacie Pana ma się trzech doradców:
    -Polityki
    -Spraw Wewnętrznych
    -I wojskowych

U jednego można podarować pieniądze i jakieś levele (nie odkryłem jeszcze jakie) na królestwo.
    U wojskowego można rekrutować jednostki.
    Na koniec można jeszcze rekrutować lordów, wybrać kolor i wypowiedzieć wojne

Konie mają na sobie pancerz z godłami

To tylko cząstka możliwości których opisałem jak coś sie nie zgadza poprawcie mnie ;)

« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2009, 09:50:41 wysłana przez Movart »

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 10, 2009, 13:56:10 »

W modzie postawiono na Europę.
    Frakcje które występują w modzie:
    Anglia
    Hiszpania
    Niemcy
    Coś na kształt wschodu
    i Państwo krzyżackie (coś w tym stylu)

U mnie są standardowe nacje takie jak w Native! I chyba Rzymianie ( SPQR)! Moda pobierałem z adresu zawartego w pierwszym poście tematu, pobrałem nie tą wersje czy jak?
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 10, 2009, 14:18:19 »
    Pewnie grasz na spolszczeniu, prawda? Jeżeli tak, to pewnie wina stoi po stronie spolszczenia, a jeżeli nie masz, to sprawdź na jaką wersję był ten mod i czy masz odpowiednią.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 10, 2009, 17:04:35 »
    Gram na spolszczeniu, dzięki teraz już jest wszystko ok.
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 13, 2009, 07:49:06 »
    zdobyłem zamek i może mi ktoś powiedzieć jak wypowiadać wojnę i zmieniać kolor królestwa ?

W Twoim zamku bodajże u Kanclerze możesz zmienić kolor królestwa i wypowiadać wojnę innym...

A tak poza tym to ponoć od momentu utworzenia własnego państwa masz rok na przygotowanie się do odparcia inwazji SPQR... Prawda to?

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 13, 2009, 17:00:25 »
    Mod szału nie robi, w sumie można trochę pograć, ale nie miałem czegoś takiego, że wciągnął by mnie na dłużej. Ale może to tylko moje błędne odczucie?
    Oceńcie sami!

Offline PioterC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 14, 2009, 15:14:45 »
    A mnie się podoba... Zwłaszcza ze względu na opcje zarządzania królestwem... Marszałek, Kanclerz, Skarbnik, właśni lordowie... Teraz mam już 2 zamki i 1 miasto zdobyte od Vaegirów i Khergitów... Vaegirzy zaproponowali pokój, więc z nimi mam spokój, SPQR także zaproponowało mi pokój, więc mogę skupić się na podbijaniu Khergitów i szykowaniu na ewentualną wojnę z SPQR (pomimo pokoju)... Ogólnie mod jest dobry... Sporo nieprzewidzianych zdarzeń z którymi trzeba sięborykać jako władca (np.: bunt chłopów ze względu na niedobrych poborców podatkowych)...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2009, 15:17:36 wysłana przez PioterC »