Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 60200 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #900 dnia: Stycznia 08, 2017, 19:42:41 »
    Dzięki za informację, ciekawe kto stoi za tym stoi. próbuję sobie przypomnieć, czy na mapie był zaznaczony klub Elizjum*.
    Może szukamy nie w tym miejscu gdzie należy, jak jest to sprawka innych wampirów, lub innej frakcji próbującej przejąć wpływy, lub interesy w tej części miasta??
    Niekoniecznie ci których sponiewieraliśmy w porcie byli odpowiedzialni za nasze obecne problemy i tylko nas wykorzystali, do załatwienia swoich problemów, bez brudzenia swoich rąk.

*Nie było na mapie zaznaczonego Elizjum jako punkt, gdzie się gromadzą Kainici - GM
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2017, 17:44:19 wysłana przez Claudie »

Offline XeXon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #901 dnia: Stycznia 08, 2017, 20:56:08 »
    bardziej prawdopodobne, że nasze problemy to kościół, a inne osoby bądź organizacje chcą skorzystać na zamieszaniu żeby wyrwać swój kawałek tortu przyglądam się zabawie na parkiecie jak tam Val? nie zamęczyłeś jej tam

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #902 dnia: Stycznia 09, 2017, 16:51:58 »
    Czy ja wiem... Tak naprawdę to rzeczy które odkryliśmy powinny być załatwione od razu przez ludzi księcia, a na nich spłynie teraz cała sprawa, nikt nam za to nie zapłaci ani nawet nie wiem, czy doda nam to jakiś kontaktów.
    Ten koleś który podał Ci lokalizację, jest sprawdzony?? Może zajmijmy się nim, skoro tak chętnie podał nam inkwizytora z którym nie mam ochoty się ponownie spotykać...

odetchnąłem lekko, Val, ciekawe że pyta...
    Val, ok, wiesz jak jest świeży związek, jest jak westchnienie wiosny po długiej zimie... Intensywne, odświeżające, nie męczące...

Offline XeXon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #903 dnia: Stycznia 09, 2017, 18:57:07 »
    jeśli chodzi ci o doki to był to Marcus i raczej jest sprawdzony, po pierwsze handluje bronią a to wydaje mi się lukratywny interes, wiec nie miało by to sensu pozbywać się nas... skoro ja u niego kupuje. zabijanie swoich klientów raczej nie jest dźwignią handlu. po drugie zastrzegał, że słyszał plotki tylko o gangu który został zlikwidowany w dokach przypatruje się mu to dobrze, w końcu głupio by było stracić partnera w interesach godzinę po zawarciu umowy zastanawiam się chwilę możemy spróbować w klubie księcia może tam się czegoś dowiemy bądź spotkamy kogoś kto będzie coś wiedział, twój ojciec coś wie na pewno, odzywał się do ciebie?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2017, 23:22:33 wysłana przez XeXon »

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #904 dnia: Stycznia 12, 2017, 01:38:22 »
    Nie, i to mnie zastanawia... zaangażowanie w sprawy Camarilli. Nic nie wiadomo co się dzieje.
    Reszty informacji dowiemy się pewno jutro jak  dostarczą twój sprzęt.
    Możemy jeszcze postarać się faktycznie udać do Elizjum, może mój znajomy Nosferatu będzie na miejscu.
    Jest też jeszcze jedno miejsce, które możemy odwiedzić, jest tam mistrz broni białej, może chcesz go poznać, i się zaopatrzyć w jakąś porządną broń białą....

Offline XeXon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #905 dnia: Stycznia 12, 2017, 19:43:47 »
    no to nie traćmy czasu, pytanie czy martwimy się o ogon czy nie? odstawiam butelkę broń biała mówisz....to zacznijmy od niego wstaje i zaczynam się szykować do wyjścia, oddaje mu pamięć usb chyba powinieneś to gdzieś ukryć, dane są zaszyfrowane moim skryptem szybko pokazuje mu hasło do otwarcia zawartości zawartość ulegnie zainfekowaniu i zniszczeniu jeśli ktoś będzie próbował go otworzyć bez prawidłowego kodu, dodatkowo włączy się program lokalizujący jeśli tylko ktoś podłączy ją do komputera

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #906 dnia: Stycznia 13, 2017, 16:44:29 »
    Zawsze należy się martwić ogonem... potraktujmy to jak ćwiczenie, może w końcu to my zaczniemy ich również śledzić, lub zdradzą się popełniając jakiś błąd.
    Dzięki za zabezpieczenie pena, doceniam to.
    To ruszajmy

staram się sobie przypomnieć mapę i to czy kuźnia Fenga była zaznaczona na mapie
    zanim pojedziemy sprawdzam dokładnie samochód pod kątem pluskw, ładunków i ciał obcych.

To ruszajmy do Fenga

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #907 dnia: Stycznia 13, 2017, 18:11:11 »
    Veselin i John

Gdy wyszliście na zewnątrz rozejrzeliście się po okolicy i spokojnym krokiem doszliście do samochodu. Upewniłeś się John o tym, że samochód nie ma żadnych "niespodzianek", po czym wsiedliście do niego i ruszyliście ulicą w stronę swojego celu. Gdy Ves prowadził samochód przypomniało Ci się John, że na mapie którą razem widzieliście był zaznaczony warsztat Fenga jako "podejrzany". Słuchając wskazówek Assamity Ves dokąd masz jechać co jakiś czas upewniałeś się czy ktoś Was śledzi. Do tej pory wszystko było w porządku i dłuższych postojów dojechaliście do Chinatown. Gdy mijaliście miasto widzieliście, jak mocno dzielnica ucierpiała podczas zamieszek... Popalone opuszczone budynki, zniszczone sklepy, brak jakiegokolwiek ruchu o tej porze, gdzie w tej dzielnicy życie praktycznie nie gasło... Chinatown długo będzie jeszcze pewnie cierpiało, ale być może się odbuduje, lecz na tą chwilę nie wiedzieliście tego. W pewnym momencie dojechaliście do miejsca, gdzie drogę zagradzały Wam metalowe słupy uniemożliwiające podróż samochodem.

Co robicie?

Offline XeXon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #908 dnia: Stycznia 13, 2017, 20:43:02 »
    no to chyba czeka nas spacer nie podoba mi się to patrząc na tą dzielnice tooooo....przyznam nie mam dobrego przeczucia i co robimy z autem jesteś w stanie ukryć numer 3 gdzieś?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #909 dnia: Stycznia 15, 2017, 03:52:10 »
    Przypominam sobie ostatnią wizytę, i miejsca gdzie poprzednio ukryliśmy samochody, prowadzę tam Vesa.
    Tu powinno być chyba dobrze, teraz lepiej się pospieszmy i mamy jeszcze kawałem do przejścia, wykorzystajmy cień i zakamarki może dojdziemy bez problemu

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #910 dnia: Stycznia 15, 2017, 18:57:12 »
    Veselin i John

Gdy schowaliście samochód w zaułku i "zabezpieczyliście" przed osobami trzecimi ruszyliście uliczkami w stronę przeznaczenia. Co jakiś czas przystawaliście w zaułku, by się upewnić czy nie ma żadnego zagrożenia oraz czy nikt Was nie śledzi. Po jakimś czasie dotarliście do pewnej uliczki... Uliczka była opuszczona, a ściany były pomalowane we wspaniałe stare murale. Uliczka była trochę zniszczona, ale nie tak jak reszta dzielnicy, przez którą szliście. Podeszliście do drzwi, które były zamknięte. Przy drzwiach zawieszony był mały gong z pałką, widocznie był to swego rodzaju dzwonek.

Co robicie?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #911 dnia: Stycznia 16, 2017, 00:00:57 »
    Podchodzę do gongu i delikatnie w niego uderzam, a następnie czekam, aż pojawi się ktoś u drzwi.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #912 dnia: Stycznia 16, 2017, 19:46:01 »
    Veselin i John

Gdy uderzyłeś w dzwonek John zdziwiłeś się, że gong nie wydał żadnego dźwięku. Po chwili drzwi otworzył Wam kainita.
    (click to show/hide)
    Gdy obejrzałeś już wszystko Chen Fang zapytał:
    - Nazywam się Chen Fang i jestem właścicielem tej kuźni. Witaj John, co sprowadza Ciebie i Twojego kolegę w moje skromne progi?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #913 dnia: Stycznia 16, 2017, 19:52:12 »
    Witaj Mistrzu Chen Fang, minęło kilka dni, od naszego ostatniego spotkania, a wypadało by podziękować za pomoc.
    Proszę poznaj mojego znajomego
    - wskazuję na Veselina - Mistrzu to jest Veselin, Veselin poznaj mistrza Fenga
    Mój kolega chciał się dowiedzieć gdzie można znaleźć najlepszą broń białą w San Francisco, a jest tylko jedno takie miejsce,
    nie ukrywam, że sam bym chętnie skorzystał z twoich usług.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2017, 01:28:28 wysłana przez Scyfe »

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #914 dnia: Stycznia 19, 2017, 16:36:41 »
    Veselin i John

- Rozumiem, że Twój przyjaciel woli milczeć niż mówić? - odpowiedział Feng po czym schował swoje dłonie w szerokich rękawach i kontynuował - Czego byś potrzebował John? W czym mam Ci pomóc?