Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 60197 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline XeXon

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #825 dnia: Grudnia 18, 2016, 23:53:49 »
    Bez słowa obracam w jego stronę laptopa z jego i Claudii zdjęciami

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #826 dnia: Grudnia 19, 2016, 02:09:52 »
    Przeglądam zdjęcia... Ciekawe... ale nie widzę by to były jej zdjęcia z momentu gdy pilnuje Twojego ojca. chodź sprawdzimy jeszcze to co ja wiem po wczorajszym. - podaję mu pendrive z mapą,
    Musze tylko z Twoją pomocą pozaznaczać pkt które zapamiętałem z wczoraj i może coś uda nam się z tego wymyśleć...

Offline XeXon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #827 dnia: Grudnia 19, 2016, 22:07:49 »
    Nadal bez słowa pokazuje mu drugą część wiadomości patrząc na jego reakcje to moja siostra

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #828 dnia: Grudnia 20, 2016, 01:08:14 »
    Miło poznać, pytanie skąd mają jej zdjęcie, i jak ją odnaleźli, chyba że byłeś obserwowany od dawna, lub mają kreta z dostępem do Twoich danych - podaje mu usb - przeskanuj go czy nie ma jakiegoś softu na nim, powinna być tylko mapa SF. Chciałem byś mi pomógł uporządkować to co zapamiętałem z wczoraj. odpal mapę i pozaznaczamy pkt które były wczoraj na mapie w porcie. ruszam do pracy i mam nadzieję że Ves również, może nam to pomóc z rozwiązaniem kreta/przecieku informacji o nas.
    Porozmawiam jeszcze z Val jakiś chevrolet mnie śledził przed klubem, chyba że masz dostęp do kamer z których jesteśmy w stanie zobaczyć jego tablice, wyglądał tak pokazuje mu nagranie z komórki.

Offline XeXon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #829 dnia: Grudnia 20, 2016, 22:53:47 »
    palant biorę pamięć USB i obracam ja chwilę w palcach dostęp do moich danych tak jasne...technologiczny analfabeta odkładam pamięć na stół koło siebie i przeglądam jeszcze raz zdjęcia Claudii Johna staram się umieścić je jakoś w czasie przypominam sobie gdzie oni byli , gdzie ja byłem, analizuję zdjęcia nie same pierwszoplanowe postacie ale otoczenie naokoło

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #830 dnia: Grudnia 20, 2016, 23:05:18 »
    Veselin i John

Oglądając i analizując zdjęcia Ves stwierdzasz, że te zdjęcia musiały zostać zrobione przynajmniej w ostatnich dniach, być może jeszcze dzisiejszego wieczoru. Przyglądając się każdemu stwierdzasz, że to tło było identyczne z elementami na zewnątrz klubu Afterlife... Nie zauważyłeś nikogo bądź niczego, co by się od razu rzuciło w oczy, ale zaskakujące było to, że zdjęcia były naprawdę dobrej jakości... Mieli dobry sprzęt czy dobrego fotografa? John tymczasem tknięty przeczuciem odwróciłeś się w stronę schodów i zauważyłeś, że po schodach od strony pokojów Valentiny schodzi Toreadorka i kieruje się w stronę wyjścia. Gdy tylko Toreadorka zeszła po schodach, do pokojów poszły bliźniaczki...

Offline XeXon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #831 dnia: Grudnia 20, 2016, 23:35:22 »
    cholera...dobra jutro przeanalizuje ta stronę jak będę miał mój sprzęt...no dobra zobaczmy co on przyniósł biorę pamięć ucinam internet w laptopie następnie podłączam pamięć do laptopa i sprawdzam kod źródłowy danych czy nie ma w nim nic podejrzanego sprawdzimy jeszcze jedno odłączam pamięć i tworzę pozorowane połączenie z internetem. Odpalam oprogramowanie monitorujące żeby wychwycić jakakolwiek zmianę w kodzie danych na usb następnie podłączam pamięć Spowrotem do komputera

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #832 dnia: Grudnia 21, 2016, 19:46:55 »
    hmmm... ciekawe jakaś toreadorka u Val, nie będę się do niej pchał... poczekam tutaj, popilnuje Veselina. obserwuję co robi na ekranie, patrząc jak jego palce śmigają na klawiaturze i obserwując niezrozumiałe komendy przelatujące na ekranie. Jak mapa się wyświetli pokazuje mu pkt które były zaznaczone na mapie w porcie. Gdy je zaznaczę:
     Znasz któreś z tych miejsc?? Ktoś z Twoich tam mieszka??

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #833 dnia: Grudnia 22, 2016, 00:12:56 »
    Veselin i John

Sprawdzając kod Veselin wiedziałeś, że nie zawiera on błędów czy innych lokalizatorów. Dla pewności jeszcze raz sprawdziłeś. Obserwowałeś John pracę Ravnosa i byłeś pod wrażeniem jego biegłości. Gdy mapa pojawiła się i zadałeś pytania, nie wiedziałeś czy twój kolega szybko Ci odpowie, był jakby w swoim świecie - swoim transie. Miejsca były rozrzucone w całym mieście, również zaznaczony był klub Afterlife jako potencjalne siedlisko Wam podobnym. Poza znajomymi Wam miejscami (dla Vesa: zniszczony dom Gabriela, mieszkanie hakera, klub Afterlife oraz charakterystyczne pkty w mieście. dla Johna: klub Afterlife, warsztat Fenga, dom Protegowanej Tremere oraz charakterystyczne pkty w mieście) nic innego nie znaliście, albo jeszcze tam nie byliście. Odnośnie danych na temat różnych Kainitów, baza była ogromna i nie mogliście od razu poznać jej całej zawartości.... Baza danych była ogromna. Wywiadowcy sekty odwalili kawał dobrej (dla Was bardzo złej) roboty...

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #834 dnia: Grudnia 22, 2016, 00:59:23 »
    Oki Ves, to wszystko co znalazłem, i lepiej zachowajmy to dla siebie, no i dobrze by było powiadomić o tym Claudie.
    Niezły jesteś w te klocki. Naprawdę niezły... długo się uczyłeś??
    Z tych fotek jesteś w stanie coś wyciągnąć??

Offline XeXon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #835 dnia: Grudnia 22, 2016, 01:36:46 »
    nie pamiętam kiedy zacząłem, ale nie tak długo jak mogło by się wydawac co do tamtego mam kopię tej strony jej kodu itp. ale analizą tego zajmę się jutro, myślę że jak się obudzę wszystko będzie już na miejscu uśmiecham się

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #836 dnia: Grudnia 23, 2016, 16:55:58 »
    Sprawdzam na mapie, czy jest zaznaczone mieszkanie Claudie oraz Setha. Będzie trzeba im się ulotnić. Oki zeskanujmy jeszcze raz ta mapę z tą którą mam dla siebie, ale zachowaj ją tylko dla siebie. Im mniej osób ją zna tym lepiej.
    Podaje mu mapę podziemi chcę porównać czy mamy jakiejś dojście do miejsc zaznaczonych na mapie, by nie poruszać się po terenie otwartym, bo na powierzchni namierzą nas nawet poprzez zwykłe kamery....

Offline XeXon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #837 dnia: Grudnia 26, 2016, 00:34:49 »
    zapamiętuję mapę i i szybko wskazuje punkty które się pokrywają jeśli takie są następnie oznaczam punkty w kolejności od najbliższych wyjść z tuneli do najdalszych

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #838 dnia: Grudnia 26, 2016, 00:49:12 »
    Veselin i John

Upewniłeś się John, że na mapie nie ma określonych mieszkań Claudii oraz Setha. Porównując mapę z Veselinem zaczęliście oznaczać punkty od najbliższych do najdalszych. Poza charakterystycznymi dla miasta, były to głównie punkty wylotowe z "powierzchni" pozwalające np motocyklem się przemieszczać po kanałach, czy zejścia drabinkowe. Dla Was wspólnym wyjściem i wyjazdem z tunelu było to w pobliżu Afterlife. Chwilę trwało wasze porównanie a ty Ves już wiedziałeś, że twój komputerek tego nie udźwignie pomimo jego "bebechów". Kompletna analiza i wypisanie wszystkiego dopiero będzie możliwe po zrobieniu całej bazy... w piwnicy Toreadorki.

Co robicie?

Offline XeXon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #839 dnia: Grudnia 26, 2016, 00:58:20 »
    podsuwam mu butelkę, wstaje i idę do baru po piwo qrwa skąd ktoś wie o mojej siostrze idę pogrążony w swoich myślach