Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna  (Przeczytany 60550 razy)

Opis tematu: Sesja prowadzona między graczami pod okiem GM.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Sesja wspólna
    « Odpowiedź #720 dnia: Listopada 28, 2016, 19:32:02 »
    John

Odbiegłeś momentalnie tyle ile mogłeś (używając akceleracji, utrata 1 pkt vitae) i wybiłeś się w powietrze, przygotowując rzut. Gdy byłeś już w powietrzu, rzuciłeś nożami w inkwizytor. Wbiły się w jej ciało bez problemu, jeden nawet trafił w gardło, lecz ona ciągle po cichu tkała modlitwę, jakby nie przejmować się ranami. Zauważyłeś, że wokół niej zaczął roztaczać się blask z nieba, tak jakby jakieś światło trafiło ją i trzymało. Tymczasem ty wylądowałeś bez problemu i odwróciłeś się w stronę Ravnosa. Spostrzegłeś, że ten wyciągnął jakieś stalowe prostokąty i zaczął w Ciebie nimi rzucać. Szybko dojrzałeś, że lecą w Ciebie przynajmniej dwa "pociski", a Ravnos miał ich więcej... przy czym bardzo złowrogo się uśmiechał.

Co robisz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #721 dnia: Listopada 28, 2016, 19:36:47 »
    uciekam jak najszybciej i najdalej od ravnosa, w kierunku inkwizytorki za samochody w której się znajduje, zmieniam kierunki , odskakuję, "tańczę" starając uniknąć pocisków i licząc po cichu że ojciec jest ze mnie dumny jak prowadzę tą walkę. Przydała by się jego pomoc, bo na pewno wie co się teraz dzieje z inkwizytorką....

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #722 dnia: Listopada 28, 2016, 19:49:05 »
    John

Bez problemu uniknąłeś kart rzucanych przez Ravnosa. Wychodziło Ci to całkiem dobrze, Ravnosa coraz większa frustracja brała gdy widział, jak płynnie unikałeś jego pocisków. W końcu wystarczająco się wnerwił, upuścił paczkę z kart, wyciągnął hungę mungę i rzucił z całą swoją siłą w twoim kierunku...

Tymczasem blask przy Inkwizytor był tak silny, jakby samo słońce ją zaczęło otaczać. Blask był nieprzenikniony, nie dało się dostrzec co się dzieje za tarczą jasności.

Co robisz?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #723 dnia: Listopada 28, 2016, 20:00:35 »
    Odskakuję od trajektorii lotu broni Ravnosa, biegnę najszybciej jak potrafię do wyjścia, i krzyczę do Ravnosa, Koteczku za mną i wybiegam na zewnątrz.....

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #724 dnia: Listopada 28, 2016, 20:18:57 »
    John

Uniknąłeś hungi mungi ciśniętej przez Ravnosa. Ten ostatni miał tyle pecha przy tym, że rzucając nią dał krok do przodu... i poślizgnął się, brutalnie uderzając się w głowę i tracąc całkowicie przytomność. Zauważyłeś to dopiero, gdy odwróciłeś się w jego stronę gdy byłeś przy zawalonej ścianie. Spostrzegłeś jeszcze, że blask otaczający inkwizytor znikł... a w jej miejscu pozostał tylko odbity cień na ścianie. Nie widziałeś szczegółów przy samochodzie, ale chyba wszystko było tam doszczętnie stopione. Tymczasem podszedł do Ciebie Seth. Widziałeś, że jego usta są zakrwawione jak i jego miecz. Poklepał Cię po ramieniu i spytał - Coś mnie tutaj ominęło?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #725 dnia: Listopada 28, 2016, 20:25:25 »
    Ojcze... sporo, Ravnos dał się posiąść bestii ale jest już nieprzytomny, inkwizytorka spłonęła w białym świetle między tamtymi samochodami, nie wiem czy coś tutaj jeszcze było, ale teraz muszę się zająć Ravnosem, by mi Claudie nie urwała głowy... ruszam w kierunku leżącego Ravnosa by go podnieść i udać się do naszego samochodu...
    Jak sądzisz ile mamy czasu zanim się ktoś tutaj pojawi nieproszony?? coś jednak chyba tutaj chowali, ale wolę nie ryzykować jego życia...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #726 dnia: Listopada 28, 2016, 20:29:49 »
    John

- Jeżeli faktycznie Bestia wzięła nad nim górę, jego stworzyciel bądź stworzycielka na pewno to odczuła w sobie - powiedział Seth gdy stałeś z Ravnosem, którego przewiesił przez ramię - Do wyjścia nie powinno być wrogów, dasz sobie radę?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #727 dnia: Listopada 28, 2016, 20:37:07 »
    Dam, rozejrzysz się tutaj, co jest za stalowymi drzwiami?? Gdzieś się spotykamy później?? Ja pojadę na razie do AfterLife

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #728 dnia: Listopada 28, 2016, 20:47:06 »
    John

- Rozejrzę. Dam Ci sam znać, nie kontaktuj się ze mną poza standardową informacją gdzie zamierzasz przespać dzień - powiedział i odprowadził Cię wzrokiem, po czym sam zajął się oględzinami wewnątrz. Ty tymczasem podszedłeś do miejsca gdzie stał wasz samochód. Złom jak i śmieci leżały w tym samym miejscu. Położyłeś Ravnosa na ziemi, po czym zacząłeś odgrzebywać Evo spod "kamuflażu". Chwilę Ci to zajęło, lecz w końcu ukazał się samochód.

Jak otwierasz samochód?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #729 dnia: Listopada 29, 2016, 01:42:13 »
    Na początek sprawdzam kluczyki, w końcu w trakcie nauki jazdy pokazywał mi jak odpalić samochód. Jeżeli nie dam rady otworzyć drzwi, wyciągam telefon.
    Val, tutaj John, mam do Ciebie pytanie nie wiesz może jak odpala się pojazd Vesa?? Nie jestem pewien a nie chcę mu zdemolować samochodu. Poza tym wolałbym dotrzeć do ciebie zanim wstanie poranek...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #730 dnia: Listopada 29, 2016, 01:53:49 »
    John

Bez problemu otworzyłeś kluczykami Evo. Wsadziłeś swojego kolegę do samochodu i wyjechałeś nim na ulicę. Po drodze włączyłeś telefon i zobaczyłeś... że masz trzydzieści cztery nieodebrane połączenia... trzydzieści dwa od Valentiny, jedno od Claudii i jedno od Mirandy. Poczułeś jak Ci zimno poleciało po karku, pytanie teraz która z nich jest... priorytetowa. Zatrzymałeś się na jednym ze skrzyżowań na czerwonych światłach.

Do kogo najpierw dzwonisz? A może czekasz z wiadomościami do momentu, aż dojedziesz do Afterlife?

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #731 dnia: Listopada 29, 2016, 17:17:13 »
    Wybieram nr... na telefonie głośnomówiącym.
    Valentine, dzwoniłaś?? Już jadę i jak mogę to bym podjechał od tyłu do Afterlife, muszę wnieść Vesa bez rozgłosu w bezpieczne miejsce...
    Reszta tak jak się umawialiśmy...

Następny telefon to Claudie...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #732 dnia: Listopada 29, 2016, 17:21:43 »
    John

Valentina nie odebrała od Ciebie telefonu, nagrałeś jej się na pocztę głosową. Cholera wie, czy jest obrażona albo co... W każdym bądź razie wykręciłeś numer do Claudii, odebrała i usłyszałeś - Spotkanie, natychmiast. Miejsce ustalone przez Ciebie.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #733 dnia: Listopada 29, 2016, 17:30:59 »
    Afterlife już jadę, Ves jest nieprzytomny nie jest ranny, ale nie jest już ogarnięty przez bestię powinienem być w ciągu 40min - 1 godzinka

Potem dzwonie do Mirandy...

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #734 dnia: Listopada 29, 2016, 18:11:48 »
    John

Claudia podziękowała Ci i powiedziała, że tam się spotkacie. Przejechałeś znowu kawałek i na kolejnych czerwonych światłach zadzwoniłeś do Mirandy. Usłyszałeś od niej - Status John? Claudia podniosła alarm i ciężko było Cię namierzyć.